Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

mv-negoja

[08:43 11.1.2008] A.K.
Minulla vanhoja kinofilmille kuvattuja mv-negoja useampia satoja ja haluaisin digitalisoida ne. Osaisiko joku neuvoa mikä olisi järkevin tapa?


[10:46 11.1.2008] A....
Filmiskanneri.

Ebaysta saa halvalla KonicaMinoltaa, jotka on vieläpä ihan hyviä, mut joutuu ostaan käytettynä. Suomesta saa Plustekkia, ne ei ehkä oo ihan niin hyviä mutta eiköhän niilläkin saa kuvat.

Kyllä tasoskannereillakin jotain saa mut jos kaikki negat on 35mm niin reilusti parempaa tulee filmiskannerilla, eikä maksakaan oikeastaan enempää.


[23:00 12.1.2008] J.M.
Filmiskanneri on varmasti paras vaihtoehto.

Sääli, etteivät valokuvausliikkeet yleensä tee kunnollisia digitalisointeja vaan yleensä tyrkytetään jotain naurettavia "kuvat CD:lle"-paketteja. Harrastelija / ammattilaisliike voisi kylläkin skannata ne laadukkaasti. Jos ei ole rahaa skanneriin, eikä kenelläkään tutulla sellaista ole, kannattanee lähettää sähköpostia tai soitella alan liikkeisiin - eikä mihinkään Fotoykköseen tai vastaavaan, vaan pienempiin alan erikoisliikkeisiin.


[00:31 13.1.2008] J.L.
Kyllä kunnon filmiskanneri on sulle paras juttu, ja kannattaa sijoittaa siihen ehkä vähän enemmän. Saat sen rahan takaisin nopeudessa ja laadussa. Hyvä kun skannatessa tulee sitten suoraan arkistolaatuista kuvaa.

Eli minoltaa ei kannata hankkia vanhempia malleja (ovat usb 1.0 nopeudella). Mun mielestä omassa minolta dual scan II skannerissa on hyvä kuvanlaatu ja epäilisin sen vain parantuvan uudemmissa malleissa, onko se IV uusin? Tota II mallia vaivaa vaan sen hitaus.

Parasta varmaan olisi joku Nikon Coolscan IV vai V lienee huippuluokkaa tässä sarjassa? Hinnoista en tiedä, mutta laatukin varmaan on huippua.

Itse en skannaa jokaista ruutua negalta vaan parhaimmat otokset, joten en tiedä millä ohjelmistolla toimii parhaiten automatisoitu jokaisen ruudun skannaus? Kuka tietää?


[03:07 13.1.2008] A....
http://www.digicamera.net/keskus/viewtopic.php?t=12628445

Ostakaa pois äkkiä. Ihan loistopeli.

Ja joo IV on uusin ja tosta seuraavaks paras on Nikonin Coolscan V tai vastaava, jotka maksaa jotain 600 euroa.


[12:13 13.1.2008] A.K.
Kiitoksia neuvoista. Tuntuisi kyllä näin äkkiseltään että paras tapa olisi jos voisi vuokrata skannausaikaa ja laitteen, kävisi sitten skannailemassa sopivat kuvat. Tuollaiset kunnon filmiskannerit ovat näköjään aika kovissa hinnoissa. Kysäisenpä paikallisesta kamerakerhosta...


[12:39 13.1.2008] A....
Hmm, aika halpa toi kyllä mun mielestä on?


[18:29 13.1.2008] A.K.
No kun sitä ei ollut siellä enää myynissä - ja toi 600 euroo on kyl aikas paljon, mielestäni.


[19:30 13.1.2008] E.Y.
Skanneri jolla voit skannata negoja ja diakuvia on aika jees.


[21:22 13.1.2008] A....
Kyllä kaikilla filmiä skannaavilla voi skannata negoja ja diaa. Joskus kyllä näitä laitteita kutsutaan virheellisesti "negaskanneriksi" tai "diaskanneriksi", varmaan sen mukaan kumpia itse on skannailtu.

eBayssa noita Scan Dualeja rittää ja kaupasta saa Plustekkia jos ei voi/halua ulkomailta ostaa käytettyä.

Samoin saa tasoskannereita, Epsonia ja Canonia, hinnat kaikillä näillä siinä ~200-250e. Voi olla jotain halvempiakin.

600e oli tuo Nikonin skanneri, joka on siis ehkä tuosta Scan Dual IV:stä yksi ylöspäin. Scan Dualia ei voi ostaa uutena, koska niitä ei ole hetkeen valmistettu.


[19:04 14.1.2008] J.L.
Helposti ratkaistu ongelma, ostat Nikon coolscan V:n ja myyt sen skannattuasi negatiivit. Halvaksi tulee, myydessä on varmasti takuuta vielä reilusti jäljellä ja saat rahat hyvin takaisin.


[21:12 18.1.2008] N.K.
Haudi!

sen voin kyllä sanoa, että ainakaan fotoliikkeistä ei ole isoa määrää järkeä pyydellä muuta kuin kuvat cd:lle-pakettejen tyylisiä.. Meilläkin duunissa semmonen flextightin naurettavan iso rumpu, jolla kyllä saa vaikka suomen kokoisen kuvan 300dpi:nä, mutta aikakin on sen mukainen. ja aikahan on tunnetusti rahaa.

Sen sijaan kiinnostaa Jussin mielipide siitä, etteivät nuo kuvat cd:lle-hommat olisi hyviä. Riippuu vähän, mihin niitä käyttää. Ainakin Fujin Frontier (siis sellaisten fotoliikkeiden minilabbikset, joissa on fujin tarrat ja jotka tarjoavat omasta takaa kuvat cd:lle-hommia) ja agfan d-lab 1, 2 ja 3 ovat muistaakseni sellainen kone, jotka skannaavat negat ja tuottavat paperikuvat digitiedostoista.

Eli kun menet fotoliikkeeseen teettämään 20x30-suurennoksen tai kymppikuvat filmistä, saatkin oikeasti digikuvan "oikealla" fotopaperilla. Täten se kuva siellä cd:llä on vähintään yhtä hyvä kuin paperilla.

Mutta vakavasti: kannattaa jymäyttää jotain simppeliä kaveria skannaamaan (sellaista, joka ei tajua, mikä vaiva siinä oikeasti on) tai nähdä itse jonnin verran vaivaa ja ostaa kinodiojen reproamiseen käytettävä objektiivi. Kaipa ainakin rajalat ja nettikaupat sellaista myy. Muutaman päivän työ menee (ja photari on melkein välttämättömyys), jotta saa väsättyä hyvät makrot ja mahd. tasaisen valon taustalle, mutta siitä eteen päin työ onkin aika helppoa ja todella nopeaa.


[09:28 19.1.2008] A....
Voihan se kuva olla yhtä hyvä kun paperilla, mutta ei kymppikuvien kanssa kyllä voi laadulla ylpeillä?

Tietääkseni nämä kymppikuvakoneet skannaavat melko pienellä resoluutiolla, siis about just riittävällä kymppikuviin.

Filmiskannereita saa n. 150 eurolla, ihan hyviäkin, jos jaksaa nähdä sen verran vaivaa että käy eBaysta huutamasta (esim. Scan Dual II). Varmasti tulee ihan eri jälkeä kuin näillä kymppikuvakoneilla.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty