Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

E-kirja

[07:19 29.1.2008] J.T.
Pakko kysyä. Mitä mieltä olette E-kirjoista? Itse en oikein osaa suhtautua niihin, minusta kirjan täytyy olla kirja. Uppoutua nojatuoliin lukemaan, osa nautintoa on myös se, että kääntelee varovasti kirjan sivuja.


[11:38 29.1.2008] L.A.
Minä tykkään. Vietän niin paljon aikaa koneella ja luen niin paljon näytöltä että ei tule ongelmia lukualustan kanssa. Ja koulun kirjastosta saa e-kirjoja lainaksi vaikka on liikaa sakkoja. \o/ Muutenkin tieteellisissä lähdeteksteissä e-kirja on kätevämpi minulle, kun ei tarvitse pinota pariakymmentä opusta pöydälle hujan hajan lappuja kirjanmerkkeinä. Eikä tarvitse lähteä hakemaan kirjaa mistään ja kuluttaa siihen aikaa. (Ja vaivaa, okei, olen laiska.)

Fyysisen kappaleen hyvä puoli on sen kannettavuus. Varsinkin pokkari on kohtalaisen kevyt ja näppärä kuljetettava, ainakin niin kauan kuin sivumäärä pysyy aisoissa.

Kirjastontädille ajatus e-kirjojen laajemmasta esiinmarssista on kiinnostava, sillä se muuttaisi koko lailla alaa ja sen toimintamalleja. Elämme mielenkiintoisia, tosin hitaita, aikoja. Paperille painetut kirjat tuskin katoavat ihan äkkiä, eihän cd-levykään korvannut kokonaan edes vinyylejä, saati c-kasetteja. Tällaiset tallennusmuotomuutokset liikkuvat aika verkkaan.


[00:53 4.2.2008] V.A.
Vieroksun e-kirjaa sen takia, että nimenomaan pitää olla kotisohva ja huopa. Kuitenkin myönnän auliisti, että tieteellisissä julkaisuissa se on hyvinkin kätevä. Eli ei e-kirjaa kaunokirjallisuuteen.


[04:50 4.2.2008] M.A.
Ei e-kirjoissa mitään vikaa ole, sujuvasti minäkin niitä lueskelen. Lauran lailla odottelen mielenkiinnolla miten e-kirjallisuus loppujen lopuksi tulee vaikuttamaan kirjastoihin. Olisihan se mielenkiintoista lainata mikä tahansa kirjaston kirja suoraan nettikirjastosta ja lukea samantien.

Ellibsin kirjastoista lainattavissa e-kirjoissa on muistaakseni sekin hauska ominaisuus, että kirjaa ei tarvitse muistaa palauttaa - jos sitä ei uusi, se vain yksinkertaisesti häviää lainoista automaattisesti. E-kirjoja voi jo lainata ainakin Helsingin kaupunginkirjastosta.

Joissain palveluissa, kuten Ebraryssa, voi laittaa kirjoja itselleen "kirjahyllyyn" ja käydä lukemassa milloin tahansa. Tunnukset siihen toki tarvitaan, ja palvelu on tällä hetkellä kai lähinnä käytössä tieteellisissä kirjastoissa, se kun sisältää pääasiassa tietokirjoja.

Minä haluaisin tällaisen kirjan. Tai jonkin vastaavan. Se kävisi mainiosti sohvannurkkaankin. No, ehkä sitten joskus kun se ei enää maksa maltaita. ;)


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty