Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Jalustoista

[17:01 1.2.2008] A.S.
Hei,

Nyt on hakusessa jalusta, joka olisi suhteellisen vakaa (aka. pystyy kuvaamaan useampikymmensekuntisia valotuksia kovemmassakin tuulessa), nousisi suhteellisen korkealle (väh. 160-170cm) eikä mielellään maksaisi päineen satoja euroja. Hienot kuulapäät ja muut ovat toki omaa luokkaansa, mutta tässä yhteydessä kelpaisi ehkä mikä tahansa kinopää tms. Kamerana päässä heilunee lähinnä pienehkö digijärkkäri peruslinsseillä, eli mihinkään 1000mm putkiin ei tarvinne varautua :).

Toistaiseksi kokemusta on vain jokusesta keskitason Manfrottosta, joiden hankkimista rajoittaa lähinnä tuo hintakysymys. Joten mitä muita merkkejä osaisitte suositella? Entä liikkeitä Helsingissä/pääkaupunkiseudulla joissa käydä katsomassa? Irtoaakohan käytettyinä muualta kuin esim. huutonetistä tai satunnaisesti keltaisesta pörssistä tms.?

Kiitoksia avusta jo etukäteen,
Antti


[17:20 1.2.2008] A.N.
Katsoppas tuolta
foto-walser
Nuo ei maksa aivan taivaita ja ovat tukevia, mutta tosin melko painavia


[17:57 1.2.2008] I.H.
Oheinen slikin 440 dx (tai jotain) on omassa käytössä ja on tanakka. myös hyvin monipuolinen, eli saa myös lattiatasosta kuvattua..
Rajala


[07:22 5.2.2008] Kuvaaja
Itse ostin Kenian reissua varten Slik Carbon Fiber Pro 713CF II + Slik SBH-280 kuulapään mutta osoittautui aivan liian rimpulaksi ja hankalaksi käyttää. Vanha Manfrotto 390B taas tuntuu paljon paremmalta. Eli suosittelen keskitason Manfrottoa siis =)


[15:48 7.2.2008] A.M.
Hyvä jalustahan on: edullinen, kevyt ja tukeva. Näistä kolmesta ominaisuudesta joutuu kuitenkin aina valitsemaan vain kaksi, koska emme elä täydellisessä maailmassa.

Itselläni on Manfrotton 055 prob (luetaan kait keskitason manfrottoihin), johon olen sen painosta huolimatta ollut varsin tyytyväinen. Jos jalustaa kohtelee hyvin, sen voi olettaa kestävän käytössä n+ vuotta. Siihen nähden vähän isompikin investointi voi olla ihan järkevä.


[14:41 10.2.2008] T.L.
Manfroton jalustat on kyllä pienellä huolenpidolla about ikuisia.


[17:30 10.2.2008] H.K.
Justiinsa eilen huomasin että yli 10v vanhasta Manfroton 055:sta oli mennyt jalan pikalukon lukitusvipu poikki. Jossain kuljetuksessa oli saanut vaurion. Aika kauan se kesktikin. Se on melko notkuva jalusta. Pikalukon runko on alumiinia, ja kestää.

Eräällä tutulla on uudempi 055 joka on tukevampi mutta sen muovinen pikalukon runko meni tosi vähällä käytöllä rikki.


[16:46 15.2.2008] J.H.
Verkkokaupassa Ruoholahdessa on n. 20 jalustaa esillä. Itse kyllästyin näihin täriseviin halppis muovipää jalustoihin ja hankin tämmösen Velbon Sherpa600R:n
http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=15527

Yllätyin, miten jämäkkä tuo jalusta on. Siinä on kunnollinen alumiininen pää, joka ei heilu sitte yhtään.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty