Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

"Utusuodin"

[14:33 5.2.2008] M.J.
Kaipaisin kovasti semmoista ns. utusuodinta, jolla saa pehmeän, hohtavan ja unenomaisen tunnelman kuviin. Semmoisia kuvia olen nähnyt paljon joissain vanhoissa valokuvakirjoissa. Silti netistä ei tunnu löytyvän mistään näitä suotimia, tai yksi kyllä löytyi mutta liian pieni koko objektiivilleni (joka on 55mm) eikä sovitekaan käynyt siihen.

Tiedättekö te, mistä näitä saa tai sitten että mikä olisi paras keino valmistaa itse? Voitelisin vaseliinia suotimen pintaan mutta kun mitään suodinta ei ole valmiiksi. Sukkahousukeinokin kuullostaa vähän oudolta, toimiiko se oikeasti yhtä hyvin?


[15:25 5.2.2008] K.F.
Rikkinäisen esim. kaljapullon läpi saa aika
kivoja juttuja...


[15:52 5.2.2008] K.V.
Sukkahousut tekee aika mielenkiintoisen efektin. Vaihtelemalla sekä denierilukua ja väriä tulee erilaisia efektejä ja avaamalla keskelle pikku reiän saa osan teräväksi ja osan efektöitymään.

Vaseliinikin on vaihtoehto (eli suodatin ja siihen vaseniia). Itsellä ollut käytössä mm. Cokinin p-sarjalainen pidin ja kirkas suodatin. Ja pri kertaa sitten sotkettu koko kamera vaseliinilla :(

Ja itstellä on Pentaxiin oikein mielenkiintoinen optiikka, kuvattu saharan laidalla hiekkamyrskyssä ja etulinssi todella hiekkapuhalletun näköinen.

Myös esim. Cokinin tuotteisiin voi tutustua http://www.cokin.com/ico3-p1-4.html

[21:25 6.2.2008] A.N.
Kokeile likasta lasia[20:19 8.2.2008] J.M.
Oletko etsinyt nimellä pehmytpiirtosuodin tms?


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty