Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Töiden muokkaus

[08:54 16.6.2007] K.G.
Valokuvapuolella törmäsin ongelmaan joka on varmaankin muillakin osioilla.
Eli onko mahdollista muokata/vaihtaa kuvaa jos siihen haluaa jotain muutosta. Esim. Suurentaa kokoa, muokkaa värejä tai rajata uudella tavalla tms.
Näyttelytilassa voi lisätä ja poistaa kuvia entiseen tapaan, mutta yksittäispuolella homma tökkii.
Kerkesin jo yhtä pulassa olevaa miehekkäästi neuvoakin, että helppo juttu senkun painat omat sivut, muokkaa ja valitse uusi kuvatiedosto, mutta eihän sillä semmoista olekkaan.
Ylläpito, onko tähän tulossa muutosta vai olenko minä vain hukassa ja tämän voikin jotenkin tehdä.[13:23 21.6.2007] K.G.
Huhuu, eikö kukaan kuule!

Piirasen Paulan töissä tulin taas asian eteen.
Paula oli vaihtanut kohinattomamman version näyttelyssään. Hän (she) oli poistanut vanhan kuvan ja lisännyt paremman version ja hups hei kaikki kommentitkin oli tietty kadonneet ja siitähän herkemmät jo poistuu yhteistöstä.

Minusta systeemi on mätä![14:25 21.6.2007] Juha Saransalmi
Asia on saatettu ylläpidon tietoon ensimmäisen kerran jo huhtikuun alkupuolella. Vastaus oli, että sellainen korjaus saatetaan tehdä, jos on tarvetta. Pientä vastahankaa tuntuu olevan sen takia, että jos kuva muutetaan myöhemmin, niin pisteet ja kommentit eivät ylläpidon mielestä ole alkuperäiselle kuvalle annettuja. Toisaalta tämän ymmärtää, mutta ei mielestäni riitä perusteeksi jättää korjausmahdollisuutta tekemättä. Yksi ratkaisu voisi olla - ihmiselle kun pakkaa sattumaan kaikenlaisia vahinkoja epähuomiossa* - että kuvan voisi päivittää yhden kerran.

*Eräällä hyvin tarkalla kaverilla unohtui kuvien säätövaiheessa niiden kääntäminen sRGB:ksi, ja hän huomasi sen vasta, kun kuvat Aukeassa näyttivät aivan hailakoilta. Mutta asiaa ei siis enää voinut korjata - tai olisi voinut, kun oli kyseessä näyttely, mutta kommentit olisivat kadonneet. Niinpä hän jätti korjauksen tekemättä.


[17:19 21.6.2007] K.G.
Kiitti Juha ja Hyvät Jussit sulle sekä muillekin!

Jos kuvan saisi vaihtaa mitä toivon, niin olisi kyllä tärkeää, että kuvaaja ilmoittaa siitä tai muutoksesta jää jokin muu merkki.

Koska kuvien/töiden muutokset tehdään yleensä parempaan päin niin ei siinä ainakaan mitään ilmaisia pisteitä saisi.
Ja jos ja kun muutoksesta ilmoitetaan niin ei mielestäni kommenteissakaan pitäisi olla ongelmaa.
Vanhassa aukeassa vaihtotyyli toimi mielestäni asiallisesti ja hyvin ilman murheita.

Nyt pitää odottaa kuukausi jos haluaa yksittäisen teoksen muuttaa, vaikka vaan pakkaus tai jonkun muun pienen virheen takia.
[19:09 21.6.2007] Juha Saransalmi

Ole hyvä, Kimmo! Hyvää juhannusta niin Sinulle kuin kaikille muillekin!

PS. "Nyt pitää odottaa kuukausi jos haluaa yksittäisen teoksen muuttaa, vaikka vaan pakkaus tai jonkun muun pienen virheen takia."

Näin on, ja sitten täytyy taas odottaa kuukausi, että saa laittaa sen ihan uuden kuvan =)


[21:05 21.6.2007] P.P.
Mitäpä jos katsoisitte sitä kuvaa minkä aiotte lähettää? Windowsissa kaksoisklikkaa niin kyllä joku ohjelma sen avaa nähtäväksi.

Idea on uskoakseni sellainen, että kuva on tarkistettu ennenkuin sen kanssa aletaan sähläämään täällä.[22:55 21.6.2007] Juha Saransalmi
"Mitäpä jos katsoisitte sitä kuvaa minkä aiotte lähettää? Windowsissa kaksoisklikkaa niin kyllä joku ohjelma sen avaa nähtäväksi.

Idea on uskoakseni sellainen, että kuva on tarkistettu ennenkuin sen kanssa aletaan sähläämään täällä."

Mukava, että ainakin joku on erehtymätön, Paul ;)

Tuossa esimerkkitapauksessa kuvaaja oli kyllä katsonut kuvansa tosi tarkasti monivaiheisen säätöprosessin jälkeen ja sen aikana. Hän oli vain unohtanut tietyssä vaiheessa kääntää ne sRGB-tiedostoksi. Tämä käännös on tarpeen siksi, että pakkauksen jälkeenkin kuvan värien pitäisi pysyä jokseenkin muuttumattomina vielä nettikatselussakin. Tuloksen huomasi tässä tapauksessa vasta Aukeassa, kun värit olivat paljon valjummat kuin omalla koneella. Toistaiseksi harvemmat selaavat nettiä Safarilla, joka tukee kuvien väriprofiilia. Käsittääkseni muiden selaimien käyttäjät näkevät värit väärinä, ja se taas aiheuttaa erilaisia arvioita samasta kuvasta.


[13:12 4.8.2007] Ylläpito
Nyt on mahdollisuus vaihtaa kuvatiedosto, jos on epähuomiossa laittanut väärän tai on tehnyt jotain korjauksia työhön.


[16:06 5.8.2007] P.W.
Juha! jos katsoo kuvaa muokkausten jälkeen Windowsissa, niin miten ihmeessä voi unohtaa kääntää sen oikeaan muotoon ennen lähettämistä? Huolimattomat tekevät tuollaisia virheitä, mutta sanoit että "eräällä hyvin tarkalla kaverilla".Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty