Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Feministiliitto hyökkäsi

[09:24 25.2.2008] P.P.
Minua ahdistellaan feministiliiton puolelta. Katsokaa vaikka valokuvateokseni Ruoho kasvaa viimeisiä kommentteja. Olen masentunut.


[10:15 25.2.2008] A.T.
Uskonpa, että "Mutta olet nätti joten se ei haittaa!" -kommenttisi oli tarkoitettukin pieneksi vinoiluksi, ja joillakin ihmisillä on tapana moisesta provosoitua. Sinäkin provosoiduit tämän seurauksena, ja kaikki saivat hitusen jännitystä elämään ;)

Ei vais. Tuntuu, että suhtaudut hieman alentuvasti feminismiin, jota et taida täysin ymmärtää (sitäkin on niin monenlaista, etten ota kyllä itsekään selvää mihin suuntaukseen viittasit...)

Nyky-yhteiskunnassa on vielä tänäkin päivänä vaikka kuinka paljon epäselvyyksiä miesten ja naisten välillä, ja hoetaan "tasa-arvoa" jonka nimissä käydään mitä omituisinta valtataistelua ;)

Mielestäni kameralla tai kuvaajalla (tai tämän sukupuolella) ei pitäisi olla tässä niin suurta merkitystä. Toiset arvostavat enemmän teknistä osaamista (johon kieltämättä tarvitaan paremmat välineet) ja joillekin riittää että teos herättää tunteita / ajatuksia; joskus kuva voi olla jopa parempi jos se on otettu kameralla, jonka ns. puutteet toimivat hyvänä efektinä.[11:44 25.2.2008] P.P.
Nettikeskustelussa kummastuttaa myös "henkilökohtaisuuksiin" -kortti. Miksi ei voisi olla henkilökohtainen? Mehän olemme henkilöitä. Tässä äärioikeistolaisessa konservatiivisessa yhteiskunnassa saa kehua, mutta ei haukkua. Kaikki sanomiset pitää siloitella ettei vaan tule kunnianloukkaussyytettä! Kenen kunniaa tässä voisi edes enää loukata, kaikki ovat niin kunniattomia, varsinkin naiset. Lisäksi myös tylyjä ja huumorintajuttomia, erityisesti feministit.


[12:41 25.2.2008] robottiyhteisö 2389H
Paul, olet romantikko. Jatka samaan malliin. Me olemme ylpeitä sinusta.


[14:28 25.2.2008] E.P.
Tapasi reagoida saamiisi kommentteihin antaa kuvan, ettet arvosta saamaasi palautetta, joten kieltäydyt vastaanottamasta sitä. Tästä johtuen näytät myös kieltäytyvän kehittymästä, mikä on sääli, sillä sinulle kommentoineet ovat näin ollen tuhlanneet aikaansa.


[15:16 25.2.2008] J.M.
Feminismi on muuten sanana yksi maailman huonoimmista.

Ja feminismi näkyy nykyisin siinä, että mies ei saa tehdä mitään tuntematta syyllisyyttä. Ei mitään sellasta, joka tulis miljoonien vuosien evoluution kautta luontaisena juuri miesaivoille. Ikään ku haluttais kieltää se fakta, että Paul vois huomata, että hänen kuvaansa kritisoinut nainen on hänen mielestään miellyttävän näköinen. Teidän mukaan hän ei saisi edes ajatella moista. Vai oletteko sitä mieltä, että hän saa kaikessa rauhassa ajatella sitä, mutta ei sanoa sitä ääneen? Liittyykö tämä enää mitenkään tasa-arvon tavoitteisiin?

Pitäiskö ihmistä kieltää mieltämästä toisten ihmisten ulkonäköjä hyviin ja huonoihin? Pitäisikö se kieltää miehiltä, vai myös naisilta? Linnutkin käyttävät koreita värejä ja rituaaleja löytääkseen ulkonäöltään mahdollisimman hyvän parittelukumppanin... Hyi teitä tiaisia!

Ai, että analogia on huono? Miten niin - luetelkaa asiat, joissa ihminen on pohjimmiltaan eläimiä viisaampi. Viisaampi, ei älykkäämpi. :)


[15:42 25.2.2008] A.T.
Janne: "Teidän mukaan hän ei saisi edes ajatella..."? Itse en ainakaan ole tuota mieltä.

Mielestäni pieni flirtti, kehu, vitsi ja vinoilukin on mukavaa (ja syyllistyn siihen aika ajoin itsekin..), kunhan sitä ei ota kovin vakavasti (niin vakavasti että aiheuttaa epäsuorasti itselleenkin lopulta mielipahaa). Jos joku toinen meinaa hermostua niin eikös sen voisi kuitata ihan vain masentumatta sen kummemmin ;)

..ja juu, feminismi sanana on yhtä "fiksu" kuin sovinismi, molemmista seuraa heti voimakkaita (usein erheellisiäkin) mielleyhtymiä ja ennakkoluuloja. Pitäis ehkä puhua ennemmin vaan naisellisuudesta ja miehekkyydestä, vaikka nekin ovat turhan stereotyyppisiä mutta vähempi provosoivia olemalla ismittömiä :D

Joo ei me kovin viisaita olentoja olla, kiitos ja anteeksi.


[16:10 25.2.2008] J.M.
Ohh.. Oletpa kaunis, Auri. :)
(katsoin profiilisi :)

Ihan totta. Eikä tuohon liittynyt mun puolelta mitään sellaista, että arvostaisin noita sun kirjoituksiasi ja kommenttejasi nyt millään tavalla vähemmän. Enkä kyllä enemmänkään.

Toivon samalla, ettet pahastunut. :) Se, mikä tässä on mielenkiintosta, on se, että ehkä femisistien keskuudessa tätä pidetään epäkunnioittavana käytöksenä nimenomaan muita naisia kohtaan. Onko näin, missään määrin? Siis että sivullinen nainen ajattelee, että "no enkö minä sitten ole kaunis"?

Miksei miehillä toimisi asia ihan samoin? En oo asiaa tutkinut pätkääkään, mutta minä ainakin hymyilen sisäisesti aurinkoista hymyä, kun näen kahvilassa jonkun tytön seuraavan miespuolisen kaverini takamusta. :) Vaikka samalla tiedän, että mun pepusta ei välttämättä olla yhtä kiinnostuneita. Itsekästä sanoa, mutta mun mielestä mulla on ihan "oikea" asenne.


Auri:
"..ja juu, feminismi sanana on yhtä "fiksu" kuin sovinismi, molemmista seuraa heti voimakkaita (usein erheellisiäkin) mielleyhtymiä ja ennakkoluuloja."

Mää oon ainakin oppinu asian silleen, että sovinismi on mitä hyvänsä oman "seurueen" muiden yläpuolelle asettamista. Siis että on sitten erikseen miessovinismia ja naissovinismia.

Auri:
"Joo ei me kovin viisaita olentoja olla, kiitos ja anteeksi."

Ole hyvä, mutta anteeksi ei pidä pyytää. :)


[16:42 25.2.2008] A.M.
Kylläpä täällä taas jauhetaan?

Emma Peuran kommentti on järkevä, oikeutettu ja totuudenmukainen. Jokainen joka jaksaa käydä kuvan ja kyseiset arvostelut katsomassa on varmasti samaa mieltä.

Älkääkä rinnastako sanoja sovinismi ja feminismi. Niillä ei ole mitään tekemistä keskenään.
Jos puhutte sovinismista niin laittakaa siihen etuliite mies- tai nais-.

Feminismi on naisten tasa-arvo liikehdintää.

Voi että teidän kanssa.

[17:09 25.2.2008] A.T.
Juu tajusin jopa tuon virheen itsekin, mutta olitte kuitenkin älykkäitä ja osasitte rinnastaa "sovinismin" miessovinismiin, niinkuin sitä usein puhekielessä erheellisesti käytetään, ja kuten tarkoitin itsekin :)

Asseri: Kiitos valistuksesta, tarkoitinkin lähinnä sitä "feminismiä" johon P.P. kenties viittasi alkup. viestissään (se vitsikirjoista tuttu käsite). Pitänee muistaa sitaatit vastedes.

Pointtini oli vain se, että varmasti enemmistö on huomannut kuinka tietyillä kommenteilla saa ihmisiä provosoitua, mikä lienee hassunhauskaakin jos sen osaa niin ottaa. Se, kannattaako näistä provosoitua, on asia erikseen. Lähdinpä kuitenkin itsekin leikkiin mukaan ;)

En muuten ole minkään ismin edustaja itse, mielenkiinnosta vain yrittänyt joskus selvittää mitä mikäkin tarkoittaa, ja melko monimutkaista soppaa sieltä löytyy usein taustalta.

Kaikenlaiset ismit ovat usein semmoisia joihin rinnastuu jos jonkinmoista tunnekuohuntaa ja niillä saa hyvin tökittyä muurahaispesiä.

...ja kiitos Janne, en pahastunut :D


[17:44 25.2.2008] S.L.
Jotkut ovat semmoisia tipuisia, että heitä jostain syystä häiritsee kaikenlainen ulkonäön kommentointi. Voi vaikkapa olla jokin ikävänlaatuinen hyväksikäyttö taustalla. Mutta minä rakastan kaikkia tipuisia ja muitakin ihmisiä! Menen nyt hakemaan toisen kahvini.


[19:11 25.2.2008] P.P.
Eikä oo järkevä, koska kameroilla on eroa. Jopa saman hintaluokan kameroissa kuvan laatu voi heitellä aika paljon. Puhumattakaan sitten siitä jos Pentax Optio asetetaan samalle viivalle jonkun järkkärin kanssa. Jos kameroilla ei ole väliä niin joku voisi vaihtaa kameroita. Minulle kelpaa esim. EOS. Olisiko vaihtareita?

I didn't think so.[19:50 25.2.2008] M.H.
Paul sinä huomionkipeä vanha irstailija eikö peeärräsi tunne mitään rajoja? ;DDDDD


[20:28 25.2.2008] Ei Paul o kovin vanha irstailija
Logiikkaako:
Feministin mielestä naisen ja miehen pitää olla tasa-arvoisia
Mies-sovinistin mielestä naista ei saa lyödä
Mies-sovinistin mielestä miestä saa lyödä
Feministin mielestä mies saa lyödä naista

edes kukkasella


[20:50 25.2.2008] ?
Onko tästä tullut joku senssipalsta, vai onko aukeakin sillä kuuluisalla maakuntien kalapuikkoviiksisektorilla :) :)


[21:16 25.2.2008] arc
Taitaa olla taas monelta sekaisin käsitteet 'tuntea/kokea' ja 'tehdä/sanoa'. Kukaan ei varmaan hyvällä tahdollakaan lakkaa tekemästä huomioita kanssaeläjiensä ulkonäöstä. On sen sijaan hyvin eri asia, miten niiden huomioiden julkituonti liittyy itse tilanteeseen.

Ei myöskään varmaan kannata jonkun ehdotuksen mukaisesti sotkea käsitteitä feminismi/sovinismi (jotka eivät tosiaan ole saman asian kääntöpuolet) termeihin naisellisuus tai miehekkyys. Ne nyt eivät liity asiaan enää millään tavalla.


[22:03 25.2.2008] J.M.
Nimimerkki arc:
"Taitaa olla taas monelta sekaisin käsitteet 'tuntea/kokea' ja 'tehdä/sanoa'."

Se, että laittaa noiden asioiden väliin yhtäläisyysmerkin, ei oo sama asia ku sekottaa ne keskenään.

Tekikö Sarkozy oikein vai väärin heittäessään maanmiehelleen maatalousmessuilla "casse-toi pauvre con" (kuulemma alatyylin ilmaisu, josta en tiedä sen enempää)? Kas siinä pulma. Ollako diplomaattinen, ja kuinka pitkälle? Sinne asti, että rehellisyys kärsii?

HS.fi - Ranskan presidentti haukkui messuvierasta idiootiksi


Arc:
"Kukaan ei varmaan hyvällä tahdollakaan lakkaa tekemästä huomioita kanssaeläjiensä ulkonäöstä. On sen sijaan hyvin eri asia, miten niiden huomioiden julkituonti liittyy itse tilanteeseen."

No tässä ollaan samaa mieltä. Liittyikö Paulin kommentti itse kommenttiin tai sen uskottavuuteen? No ei tippaakaan. Oliko se huumoria? Uskon, että oli mitä suurimmassa määrin. Pitääkö siitä vetää herne nenään, kepeämielisestä heitosta? Kas siinä pulma.

Feministiliike median suosiollisella avustuksella on tehnyt Paulin huomautuksesta kielletyn. Nouskaa barrikadeille ja kieltäkää huumori ja rehellisyys... :D


[13:18 26.2.2008] H.H.
Lyhyesti:

Feminismi on todella kaunis sana.

Terveisin,

Harri Holtinkoski
feministi ja ylpeä siitä


[13:37 26.2.2008] P.P.
Vakuuttavaa! Sama juttu kuin vegaaniudessa ja larppauksessa, miehet harrastaa sitä vain että saisivat pesää vegaani/larppitytöiltä. Paitsi ettei feministeiltä varmaan saa pesää niin helposti? Mutta kaikkea on yritettävä!


[13:40 26.2.2008] S.S.
Perustuuko Paul nämä sun väitteet johonkin tutkimukseen vai ovatko ne vain puutteessa olevan epätoivoista huitomista?


[13:47 26.2.2008] P.P.
Santtu, miten oli niitten henkilökohtaisuuksien laita? Vai eikö ole muuta sanottavaa? Jos haluat vittuilla niin tule ulos tappelemaan.

Ostakaa feministipojat pallit jostakin itsellenne.


[14:20 26.2.2008] S.S.
Oi Paul, Oi Paul! Kiitos vastauksesta, se oli erittäin selventävä.


[14:50 26.2.2008] J.N.
täähän menee ihan naurettavuuksiin.. miten sä paul jaksoit nostaa tällasen asian tänne esille..eh. ehkä sun pitäs mennä vonkaamaan niitä larppaajapesiä.
lähinnä vaikutat huomion kipeältä.

ja vielä lisäys, että miten on mahdollista sun valittaa ettei saa sanoa mielipiteitään..sähän hakut lähes jokaisen työn mitä täällä on.


[15:00 26.2.2008] P.P.
Sitten kun opitte tuntemaan minut paremmin niin huomaatte, että olen aina oikeassa. Miksi? Koska perustan kaikki väitteeni todellisuuteen, vaikka monesti esitänkin ne vähän kärkevästi. Huonoissa kameroissa on huonompi kuvanlaatu. Yksinkertainen totuus, joka ei muutu miksikään, vaikka mennään miten henkilökohtaiseen haukkumiseen. Olen aina lopulta oikeassa.

Tosin kerran olin tavallaan väärässä kun väitin, että C on parempi kuin C++. Jos asiaa pohtii nyt niin tavallaan olin jopa silloin oikeassa, sillä pienempiin projekteihin C voi olla parempi, mutta kun kriittinen massa ylittyy (kuten kävi Kadurian kanssa) niin C++ ja OOP on parempi ratkaisu, joka pitää koodin helpommin hallittavissa ja laajennettavissa.[15:05 26.2.2008] S.S.
Voisit koodata Paul itelles larppitytsyn pillu levällään, niin saattais helpottaa.


[15:06 26.2.2008] J.N.
heh. sä oot kyl ihan uskomaton äijä. ei voi muuta ku antaa propsit siitä, että vedät roolias hyvin.


[15:07 26.2.2008] P.P.
Santun laatukommentit hämmästyttävät.


[15:12 26.2.2008] J.N.
mä luulen, et aika moni muu hämmästelee sun laatukommentteja..mut joo tässä kaikki. moro


[18:58 26.2.2008] J.M.
Alat, Paul, muistuttaa enemmän ja enemmän tätä parin vuoden takaista Mikko-sankaria, joka heikoimmillaan heitti jonkun verran samanlaista juttua ku sinä nyt. Oikeassa olemisen ihanuudesta ja logiikasta... Eikä se johda mihkään, koska et vakuuta muita asiallasi. Ja jos et sitä pysty tekemään, miksi vaivaudut?

Huono kamera on toiselle hyvä ja huono kuvanlaatu on toiselle hyvä. Niin kauan, ku määrität hyvyyden yksiulotteisella asteikolla ainoastaan oman mielipiteesi mukaan ja osaat vain inttää, et vakuuta ketään.

Show, don't tell.


[22:55 26.2.2008] A.R.

Ruotsissa feministit on kyllä muuten tyhmiä, hehe.. Kelleköhän nekin on tehnyt hyötyä, kun hankkivat johonkin uimaloihin (ainakin yhteen) "tasa-arvon" mukaisen systeemin, että naisetkin saavat olla yläosattomissa, heh..?

Feminismi on turhaa, sovinismi on turhaa, tasa-arvo mahdoton, mutta ei se kaikissa asioissa ole huono asia, joissakin taasen ihan vain luonnon valinta.
[16:21 6.3.2008] A.N.
Voi herramunjee, nyt rämähti kyllä nauruviritys päälle, anteeksi kovasti Paul. Nostat metakan muutamasta kommentista (omaa kommenttiasihan pidät täysin asiallisena) ja perustat sille feministitaustaisen foorumin.
Mitä ihmeen järkeä.[00:58 7.3.2008] P.P.
En minä pidä kommenttejani asiallisina.


[10:28 8.3.2008] joo-oh
"Paitsi ettei feministeiltä varmaan saa pesää niin helposti? "

pakko kyllä sanoa, että feministeiltä pitäisi saada helpommin. feministithän vastustavat naisten seksuaalisuuden rajoittamista, jota taas yhteiskunta kovasti yrittää harjoittaa mm. luomalla kuvaa naisesta passiivisena osapuolena ja leimaamalla tämän huoraksi milloin mistäkin syystä (esim. jos tällä on ollut useita partnereita). nii että kannattaa niiltä feministeiltä yrittää.


[15:52 8.3.2008] P.P.
Nyt kun vielä saataisiin myytyä tuo nerokas idea naisille jonkun naistenlehden avulla.


[18:22 9.3.2008] J.S.
Miksi pesää saadaan? Onko se lahja jostakin?

saada?

Minä saan kaupasta maitoa.
[13:24 10.3.2008] H.N.
Hö. Minä joudun maksamaan siitä. Siis maidosta.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty