Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Mannerheim oli homo

[11:26 2.3.2008] J.T.
...mutta mitä väliä sillä on?


[12:20 2.3.2008] sankari ja antisankari
Hänestä on kovasti yritetty sellaista tehdä, mutta ei se nähdäkseni pidä paikkaansa hänen henkilöhistoriansa valossa. Biseksuaali olisi jo paljon uskottavampi väite, enkä ymmärrä miten sekään hänen mainettaan voisi himmentää tai toisaalta myöskään puhdistaa - riippuen siitä kumpaa mieltä tästä kiistellystä suomalaisesta suurmiehestä sattuu olemaan. Hänen tekonsa puhuvat puolestaan - tai toisaalta ovat sikäli raskauttavat - ettei minua ainakaan kiinnosta hänen petielämänsä, ellei häneltä sitten saisi jotakin poikkeuksellisen hyviä vinkkejä :)


[12:30 2.3.2008] L.A.
Näin just. Mitä ihmeen väliä sillä muka on?

Oon mäkin homo. GASP. D: Nyt musta ei tuu koskaan suurmiestä.

Ehkä vielä joskus on semmoinenkin maailma, jossa homous on yhtä arkinen ominaisuus kuin vaikka silmien tai hiusten väri. Eihän siitä kohtuuttomasti ole aikaa, kun punatukkaiset olivat noitia kaikki.

Noni ny kikatan ajatukselle kohupaljastuksesta siitä minkä väriset silmät Mannerheimilla oli. Tirsk.


[15:24 2.3.2008] P.P.
"Ehkä vielä joskus on semmoinenkin maailma, jossa homous on yhtä arkinen ominaisuus kuin vaikka silmien tai hiusten väri."

Taisi olla kristinusko, joka pääasiassa teki homoudesta ikävän jutun. Sitä ennen asiaan suhtauduttiin melko neutraalisti. Antiikin Kreikassa homous taisi olla jopa aika yleistä.

ps. En oo homo, tytöt ottakaa yhteyttä.[17:43 2.3.2008] J.T.
Itse taas olen käsittänyt niin, että homouden pelko ja kriminalisointi on valistuksen tuote. Järjen voittokulku ja teollistuminen loivat koneihmisen, jonka on kansanterveydellisistä syistä pakko lisääntyä ja olla "terve" - ja siihen nationalismikin sopi hyvin.


[18:53 2.3.2008] A.M.
Täällä taas joku aukean "kriitikko" kirjoittaa ihan mitä ja minne sattuu.
Mitä merkitystä sillä on, onko joku homo?
Miten se liittyy tänne kirjallisuuden sivuille?
Voi että sunki kanssas.


[19:55 2.3.2008] J.T.
Olen ollut niin monta kuukautta poissa Aukeasta, että moni varmaan ymmärtää että patojen avaaminen aiheuttaa kunnon vyöryn. Kysymykseni ei ehkä tällä kertaa kosketa maailman tärkeimpiä asioita, mutta odotan asiallista keskustelua, sillä uskon Aukeaan ja sen valoisaan tulevaisuuteen taiteellisten ja yleensäkin todellisuutta koskevien perusteellisten esitysten ja pohdintojen tyyssijana.


[20:14 2.3.2008] A.M.
Mitä tekemistä mannerheimin seksuaalisella suuntautumisella on tämän asian kanssa?
Siis "todellisuutta koskevien perusteellisten esitysten ja pohdintojen tyyssijana".

Näistäkin sivuista näkyy muodostuvan peelojen tyyssija.

Lauralle: Ei sinun olisi tarvinnut tulla kaapista ulos koska olemme tienneet tarpeesi jo kauan.

Paulille: Mies jonka täytyy erikseen mainita olevansa hetero, itsetunto on alle nolla.
Siitä huolimatta tuskinpa olet saanut "kukkopilliin puhaltaa".
Edellinen viittaus on otettu Miki Liukkosen upeasta runosta:vastapäisessä talossa on kirkkaat ikkunat[20:29 2.3.2008] J.T.
Kysymykseni voi käsittää myös vihjailevaksi johdatukseksi mahdolliseen laajempaan yhteiskunnan ja kansalaisten tilaa käsittelevään keskusteluun. Eli mikä on Suomen henkinen tila, ja miksi ihmeessä se on sellainen kuin on. Ja mitä ihmettä on tehtävissä.

On syytä huomata, että joinakin kauniina kesäiltoina Mannerheimin varjo lepää Kiasmaa vasten hyvinkin surrealistisen oloisesti.


[21:17 2.3.2008] P.P.
Minulla on huono itsetunto, totta!


[00:37 3.3.2008] L.A.
As if olsin koskaan ollutkaan missään kaapissa. :P

Ehkä huomenna keksis sanoa jotain viisaampaakin tähän keskusteluun taas. Queer-teorian luennolle menee ihminen iltapäivällä. (Aika hyvän lukulistan asiasta kiinnostuneille löytää ko. kurssin korvaavien tehtävien sivulta.)

Ja, tosiaan, korjaan lausuntoani: Ehkä vielä joskus on jälleen sellainenkin maailma.

Ottaa muuten päähän tuo henkinen tila -asia. Aika monia kohtalaisen järjettömiä päätöksiä tehdään vetoamalla kansakunnan henkiseen tilaan. Onko sellaista ylipäätään? Onko sillä väliä, vai enemmänkin sillä, mitä sen nimeen ja "suojelemiseksi" tehdään?


[11:54 3.3.2008] J.T.
Niinpä, queer olisi kai se oikea sana tähän hätään.

Tuo henkinen tila taas nyt oli vähän sellainen heitto. Ei tätä keskusteluakaan hirveästi vielä "keskusteluksi" voi sanoa, ja olet varmaan itsekin samaa mieltä, Laura.

Mutta myös jossain määrin "kansasta" löytää hyvin sen kokonaisuuden tai ainakin enemmistön, ja minusta on aika hälyttävää jos iltapäivälehtien myyntiluvut nousevat jo pelkästään sillä että lööpeissä lukee maaginen sana "seksi". Kyllä minusta sillä on väliä, minkälaista porukkaa meillä on naapureina, ja mieluusti minä tekisin jonkun hyvän työn.


[14:38 6.3.2008] H.H.
Joo, tulee mieleen se sama asia kuin eilen illalla jogurttia syödessä, että onko sillä väliä miltä se maistuu? Ihminen ihmisenä, kala ei ole hirvi, eikä porkkana portugalilainen tanssi. Määritelmät ovat aina vaikeita. Joskus asioiden mustavalkoisuus todella häiritseee. Olisiko muuten aikaa kenelläkään kysyä sellaista asiaa, kuka minä olen? Jos Mannerheim oli homo, olenko minä homo, vaikka en pidäkään kyseistä ihmistä suurimpana suomalaista. Hyvää ylihuomista naisten päivää joka tapauksessa Aukean väelle. Siitä saatetaan sitten repiä uusi aihe, kun tuo "feminismikeskustelukin" jäi vähän yksipuoliseksi, myös omalta osaltani. Voisiko joku selvittää, monellako tavalla ihminen voidaan kriminalisoida?


[14:39 6.3.2008] H.H.
Ai niin, keskustelun aloittaneelle Jonille avauskysymykseen vastaus:

Ei ole väliä.


[21:48 6.3.2008] Tom Pesch
Homo siellä ja homo täällä.
Sillä ei näköjään myöskään ole mitään merkitystä, että herra oli myös Hitlerin kamu ja sadistinen tappaja. Mutta että HOMO?!


[00:33 7.3.2008] marski oli sittenkin hetero
Ei ollut Marksi homo. Ei löydy tieteellistä faktaa että olisi ollut:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_tunnetuista_homo-_ja_biseksuaaleista#Suomalaisia_tunnettuja_homo-_ja_biseksuaaleja

http://fi.wikipedia.org/wiki/Mannerheim#Avioliitto_ja_lapset

Kyseessä on marsalkan nuoruudesta juontuva väärinymmärrys:

http://hiki.pedia.ws/wiki/Mannerheim#Nuoruus

Sen sijaan Urpo Martikainen on Jehovan todistaja:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Urpo_Martikainen


[20:30 7.3.2008] H.H.
Kuinka luotettavia edellisen henkilön lähteet ovat? Nimimerkin takana ovat ainakin mielipiteet, joten onko sekään varmaa, että on ihmisen kirjoittama näkökulma?


[02:12 11.3.2008] J.J.
HYI (Tähän v-kirjaimella alkava, viisikirjaiminen sana) MANNERHEIM HOMO?! MIKÄ HÄPEÄ!
PELKKÄ AJATUSKIN OKSETTAA!


[18:26 13.3.2008] L.K.
Kirjallisuuden kannalta Uralin perhonen -elokuvasta syntynyt kohu on masentava. Juha Seppälähän kuvasi jo vuonna 1998 Suomen historia -novellikokoelmassaan Mannerheimin säälittävänä runkkarina ja eläimiinsekaantujana. Kukaan ei huomannut mitään. Kun vuonna 2008 tulee elokuva, jossa Mannerheim sentään kuvataan ihan siistinä ja asiallisena homona, niin siitä nousee heti äläkkä.


[00:31 17.3.2008] point of view
"Kirjallisuuden kannalta Uralin perhonen -elokuvasta syntynyt kohu on masentava."

Hyvä vaan ymmärtää kirjallisuus piiritkin sisäistävät ettei nämä Erkon voittaja mitään jumalia.


[11:25 21.3.2008] S.P.
Miksi puhutaan ''kansakunnasta'', eikö pitäisi puhua ''yksilöistä, jotka ovat asettuneet samalle maantieteelliselle alueelle''?

Ja joku on homo, joku on äiti ja joku on yksinäinen. Joku ei halua mitään. Mitäs sitten?
Onko kyynistä olla välittämättä jonkun suurmiehen (oliko se edes sitä) seksuaalisista suuntautumisista?

Empä ajattele asiaa sen enempää. Media on perseestä, useimmiten. Media= juoruilu.


[21:01 21.3.2008] Erkki
??????


[00:31 22.3.2008] A.N.
"eikö pitäisi puhua ''yksilöistä, jotka ovat asettuneet samalle maantieteelliselle alueelle''

Ei, koska kautta aikojen suuri osa ihmisistä on liikkunut paikasta toiseen laumoina. Vielä tänäkin päivänä yksilöt ovat ihmisyhteisössä enempi poikkeus kuin sääntö. Heitä on alle 1%.


[13:37 23.3.2008] S.P.
ehkä siinä onkin se ongelma!


[15:05 26.3.2008] Minna Tuukkanen
Tarvittiinko tätä topicia todella? Onko se niin ihmeellistä? :O

/me myöntää että ei ymmärrä miksi tämä kaikki kohu


[01:14 27.3.2008] A.N.
"me myöntää että ei ymmärrä miksi tämä kaikki kohu"

Siksi, että Mannerheim on ollut viimeiset 90 vuotta ylivoimaisesti vaikutusvaltaisin suomalainen, jopa Kekkosen edellä. Minusta on tällöin aivan luonnollista, että hänen seksielämäänsä tongitaan suurennuslasilla, kun se tehdään paljon "pienempienkin" julkkisten kohdalla. Niin kauan kuin Marskin seksielämällä on jollekin ihmiselle väliä, sillä on väliä, aivan samalla tavalla kuin sotien tapahtumilla on väliä niin kauan kuin yksikään veteraani on elossa. Nykyihminen unohtaa helposti, että myös ennen Pikku Geetä ja Ville Valoa on ollut elämää. Nykyisen tyyppinen seksuaalinen "välinpitämättömyys" ei loppujen lopuksi ole kovinkaan vanha juttu Suomessa.


[20:18 27.3.2008] Tom Pesch
Asiasta Kekkoseen, on se kumma miksei Kekkosen seksielämää ole ruodittu julkisuudessa. Sitä nimittäin oli ja paljon.


[09:17 28.3.2008] S.P.
kekkonen kekkonen kekkonen kekkonen kekkonen...[12:03 28.3.2008] L.A.
Fagerholm!

Eikös Kekkosen seksielämää ole ruodittu tässä vuosien varrella tämän tästä, erinäisissä kirjoissa ja mediakeskusteluissa?


[17:00 29.3.2008] J.T.
Kukaan ei ole vielä maininnut Ilkka Kanervaa.


[14:55 2.4.2008] S.P.

Ilkkaa sattui pahasti nilkkaan

Mutta on se kyllä niin helvetin typerää tehdä asiasta noin suuri juttu! Kai nyt niillä poliitikoillakin on seksielämää! Ties miten ois Suomen asiat jos ei olis.


[19:19 4.4.2008] tällä kertaa perustellusti nimetön
"Kai nyt niillä poliitikoillakin on seksielämää! Ties miten ois Suomen asiat jos ei olis."

No nythän se sitten nähdään, kun Stubb astuu ruoriin :D[03:28 6.4.2008] S.A.
Ihmiset pyrkivät määrittämään arvojaan ja kuulostelemaan, mitä mieltä muut ovat heidän kannoistaan. Sinänsä kai hyvä asia.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty