Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kommentointia kommentoinnista

[20:59 2.3.2008] M.H.
Valokuvauspuolella keskustellaan kommentoinnin lisäämisesta ettei touhu kuivahtaisi, niin ajattelin tulla kuvataidepuolelle huutelemaan kommentoinnin lisäämisen puolesta.

En käske enkä komenna, mutta oishan se kaikkien etu =)

Samalla voisi myös kysäistä, että minkälaista kommenttia ihmiset yleensä haluaisivat töilleen?


[21:14 2.3.2008] P.P.
Asiantuntevia. Tosin en itsekään kirjoita sellaisia kovin paljon.


[09:37 3.3.2008] S.L.
Joo ja mielellään asiallista ja jotenkin työhön liittyvää.


[15:36 11.3.2008] T.J.
Kommentointi on yksi tämän foorumin rikastavimpia asioita. Siitä oppii, se kannustaa, se kiinnostaa.
Aito, kannustava mielipide toiselta tekijältä on kuin ravintoa jota tarvitsee.
Kunnioitusta ja aitoutta ja kommentteja sen mukaan mitä itse aikaan saa, ihanaa!!
Positiivisuutta, neuvoja, huomioita, mielipiteitä. Rakentavasti ja rehellisesti.

Kiitos.


[15:01 20.3.2008] J.L.
Mun täytyy kyl sanoa että kommentti kuin kommentti on parempi kuin kasvoton ykönen. Kommentointi jää tekemättä, jos odotetaan aina jotakin rakentavaa, fiksua, filmaattista, filosofista ja mullistavaa.

Tietty ois toivottavaa, jos se kommentti kuitenkin liittys siihen työhön..


[20:22 20.3.2008] M.H.
Olen kyllä samaa mieltä Johannan kanssa. On kiva huomata, että omaa työtä on joku käynyt katsomassa. Jos siis jonkilaisen elonmerkin jättää niin tämä tyttö on tyytyväinen.

Sillä poikkeuksella tosin tuohon Johannan viestiin, että mun töissä saa kyllä kommentoida asian vierestäkin. Tykkään jos kirpoaa jokin mukava keskustelu tai jokin mielipide johonkin ei_välttämättä_työhön_liittyen. Vanhan aukean aikoihin mun johonkin viini-runoon tuli paljon kommentteja ja keskustelua liittyen viinilajikkeisiin ja mustaakseni dekantoimiseenkin. Se oli mukavaa, mutta en uskaltaisi keskustella asian vierestä kenenkään muiden töiden kommenttikentissä, vai uskaltaisinko(???)

Mutta siis tietysti on äärimmäisen hyödyllistä ja mukavaa saada asiantuntevaa ja asiallista palautetta.

Oon joskus miettinyt että pitäisikö profiilisivulla olla jokin kohta johon pitäisi kirjoittaa minkälaista kommentointia kukakin haluaa töilleen? Pelkkää teknisiä juttuja, vaiko myös fiilispohjalta kommentteja vaiko pelkkiä kehuja ;)


[00:18 21.3.2008] J.L.
Hirveän vaikeaksi menisi aina tarkistaa kommenttipreferointi erilaiselta sivulta.. Tyydyn läiskimään mielikuva- ja fiilispohjaisia mielipiteitäni sinne, mihin niitä tekee kovimmin mieli laittaa. Sääli jos sitten jollekin tulee paha mieli, kun en osannut sanoa teknisiin "lakeihin" perustuen mitään "rakentavaa". Mutta kyllä tää töihin liitetty hienostelu ihan samallailla saa varomaan kommentointiaankin täällä. Arvostan niitä, jotka osaavat kommentoida, mutta pidän erityisesti niistä, jotka jättävät jonkin viestin, jos työ kosketti.

Ollaan me kyllä vielä aika lailla samaa mieltä, lähinnä tuolla työhön liittyvällä kommentoinnilla tarkoitin, ettei tekijän persoonaan esim. jonkin aikaisemman kommentin tai muualla tapahtuneen ensivaikutelman perusteella viitattaisi etummaisena, siis negatiivisesti. Törmäsin taas muutamaan tapaukseen. Siitä tulee paha mieli satunnaisille lukijoillekin..


[22:25 22.3.2008] P.H.
Sitten on tietty niitäkin valmiiksi masentuneita henkilöitä, jotka julma kommentointi voi saattaa epätoivon partaalle. Kaikilla teoilla on seurauksensa, ei mahda mitään.


[17:50 4.4.2008] M.M.
Minä toivoisin töilleni ihan minkälaisia vain kommentteja, mielellään parannusehdotuksia. Numerot kertovat vain sen, että työstä pitää/ei pidä.


[14:08 10.4.2008] P.P.
Hassu juttu, että valokuvauspuolella on paljon enemmän kommentointia. Tekstit saa vähiten kommentteja. Syynä ehkä se, että kirjoittaminen on helppoa ja helpot ihmiset ei vaivaudu kuluttamaan aikaa kommentointiin.


[23:55 10.4.2008] M.H.
"Syynä ehkä se, että kirjoittaminen on helppoa ja helpot ihmiset ei vaivaudu kuluttamaan aikaa kommentointiin."

Mä oon ajatellu niin, että lukeminen vie niin paljon aikaa verrattuna kuvan katsomiseen, että siksi kommentointi on vähäisempää.

Kuvataidepuoli on kaikkein rikkonaisin alue. Siis paljon tekniikoita, tyylejä ja välineitä... kaikki ei hallitse läheskään kaikkea. Minulla esim. ei ole mitään hajua diditaalisesti tuotetuista kuvista. En ole koskaan kokeillut tehdä etsaus, akvatinta töitä enkä kyllä pahemmin kuvanveistoakaan. Sellaisesta voi siis vain sanoa mitä fiiliksiä kuva tuottaa minussa tai esim. sommittelusta tai kuvan esteettisyydestä.

Jos olet hyvä valokuvaaja, olet hyvä valokuvaaja... tiedät ja tunnet kameran ja tiedät miten saat hyviä kuvia. Kuvataide on siis hankalampaa johtuen juuri noista eri alueista.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty