Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Mikä risoo?

Seuraava sivu  

[13:35 18.6.2007] I.S.
Tässä nyt muutaman viikon kauniita valokuvia ihastelleena, en jaksa ymmärtää sitä negatiivisuuden määrää, joka tuntuu vallitsevan nykyään jo lähes kaikkien valokuvien kommenteissa. Ymmärrän parannusehdotukset, asialliset mielipiteet..kaikesta ei voi pitää, eikä tarvitsekkaan. Pistää silmään ilkeästi sellainen oman egon runkkaaminen toisten töitä mollatessa. Enemmän valokuvaajille jää käteen kommentista mikä on mielestäsi pielessä ja miten siitä saada parempi kuin vaihtoehtoisesti ilmoittaa että "aivan paska, mene ja ota uusi - mielummin jätä ottamatta". Vähän iloa elämään, ei se väärä valotusaika voi kovin montaa tappaa..


[13:52 18.6.2007] teho
Tuskinpa se siitä valotusajasta on kiinni. Enemmänkin se on siitä "ostin eilen digikameran ja kokeilin ottaa kuvia, tässä yks. mun mielestä aika hyvä vaikka ei varmaan hirveen taiteellinen"

Vaivannäkö, ajatus, persoonallisuus, sanoma - kaikki puuttuu räpsy jää.


[14:07 18.6.2007] psykiatria
Kyllä se on niin kuin Ira sanoo, ellei täällä ala ilmapiiri muuttumaan, alkaa "haluan aukeasta pois iäksi" -nappulalla olla käyttöä.
Jos siellä teho-osastolla siedetään vain ammattilaistason kuvia, niin niitä löytää varmaan paremmin jostain ammattilaissivustoilta kuin harrastelijoille tarkoitetulta Aukealta.


[14:14 18.6.2007] -
Kertokaa missä se semmonen sivusto on missä ei ole räpsyjä ja mielipiteensä saa ilmaista rehellisesti myös kliseisiin kyllästyneet, niin siirryn sinne pikimmiten.


[14:23 18.6.2007] teho
heihei

Jos ei kritiikkiä kestä on ehkä aikakin siirtyä muualle


[15:45 18.6.2007]
"Kertokaa missä se semmonen sivusto on missä ei ole räpsyjä ja mielipiteensä saa ilmaista rehellisesti myös kliseisiin kyllästyneet, niin siirryn sinne pikimmiten."

Niitähän riittää, mutta voit aloittaa täältä , naapurimaan puolelta:

http://www.onexposure.net/

PS. Mitä ammattitason kuviin tulee, niin ei niitä aukeassa todellakaan ole. Sitä paitsi jo säännöissä sanotaan, että Aukea ei ole aivan aloittelijoita varten, ja juuri niitä täällä suurin osa on.
[16:57 18.6.2007] T.H.
Jos jokin kuva on itsellesi hyvin henkilökohtainen, suosittelisin sen jättämistä sinne kotipuoleen, sillä netissä siihen saa varmasti kovempaa palautetta. Myönnän, että itselle tärkeän kuvan kohdalla kova kritiikki on masentavaa. Siper- anteeksi, internet opettaa.

Flickr on mielestäni oiva vaihtoehto, mikäli ei halua saada kuvilleen kritiikin rakentavampaa puolta. Katsoisin, että internetissä saatava palaute on rikkaus, sillä mielestäni ihmisten kesken luonnollisessa kanssakäymisessä ja katsekontaktissa rehellistä palautetta saa vain aniharvoin. Onhan se imartelevaa saada pelkkiä kehuja, mutta suosittelisin että jokainen julkaisisi kuviaan vasta kun uskoo oman itseluottamuksensa olevan kyllin vahva, jotta voisi ottaa mahdollisesti oman näkemyksensä vastaiset kovat kritiikit olankohautuksella ja hyväksyä ne kritiikin antajan näkemyksenä. Se, ottaako niistä opikseen vaiko ei, on jokaisen oma päätös.

Netissä kirjoitettu ei ole kirkossa kuulutettua sekään. Vaikka kymmenenet ihmiset netissä eivät pitäisikään työstäsi varauksetta, se ei tarkoita etteikö kukaan pitäisi siitä.[17:17 18.6.2007] I.S.
En puhunut suinkaan henkilökohtaisesta panoksestani vaan yleisellä tasolla.. Kritiikki on tervetullutta varmaankin jokaiselle, suohon polkeminen ilman perustelua ei.


[22:08 18.6.2007] L.I.
Luulen että kyse ei ole kritiikin sisällöstä niinkään kuin siitä, MITEN kritiikkiä annetaan. Rakentava kritiikki voi erittäin tarkkanäköisesti poimia kuvan parhaat puolet esiin ja mainita ne, jotta tulevaisuudessa kuvaaja ymmärtää, missä on onnistunut, ja toteuttaa ainakin tämän uudelleen.

Kehityksen takaamiseksi, ellei kuva ole täydellinen (sellaisia ei täällä olekaan :D) on ehdottoman tärkeää, että kuvan kommentoinnissa tulee esille runsaasti sellaisia seikkoja, mitä kuvassa voisi parantaa, niin sommittelun, tekniikan, idean, nimen kuin sanoman/etiikankin osalta. Olisi hienoa jos tällaisia kommentteja näkyisi enemmän :) sellaisille kommenteille antaisi mieluusti noita thumbs-uppejakin :)

Mielessäni on yksi kommentti joka oikeasti oli rakentava, mutta en nyt löydä sitä. Harmillista, siitä olisimme voineet ottaa oppia :)
[22:51 18.6.2007] J.M.
Ehkä yks selitys tohon Iran kysymykseen on, että tää Aukea ei ihan oikeasti ole ihan aloittelevimpia kuvaajia varten. Niin sanotaan säännöissäkin. Kuvien määrän paisuminen ja ns. laadun laimeneminen on omiaan kasvattamaan "ennen oli paremmin" -kitkeryyttä.

Aloittelijoille saakin mun puolesta antaa kovaa kritiikkiä. Mullekki annettiin, enkä voi enää olla ku kiitollinen.. Sattuhan se sillon, toki. Ei voi mitään.


[08:52 19.6.2007] T.H.
Olen kyllä alkanut ajattelemaan kuvaamista paljon enemmän jo pelkästää lukiessani näitä kritiikkejä. Ja täytyy myöntää, että ne mitkä on eniten herättänyt ovat olleet juuri näitä kovimpia ja rankimpia kritiikkejä.

Kyllä minä haluan kehittyä valokuvauksessa vaikka se harrastus onkin eikä se kehittyminen tapahdu vain kuvia ottamalla vaan kyllä suurin osa tapahtuu pään sisässä tapahtuvassa myllerryksessä.

Muistan kun itse aloitin kuvaamisen. "vau" oli hyvin usein fiilis minkä omista kuvistaan sai, mutta nyt vuosia myöhemmin kun katsoo samoja kuvia niin ei millään pysty näkemään niissä mitään samaa. Niin sitä vaan kehittyy. (huonompaan tai parempaan suuntaan) Aloittelijana olin välillä melko loukkaantunutkin kritiikistä, olinhan myös paljon nuorempi muutenkin. Fakta on myös se, että ilman sitä kritiikkiä en olisi varmaan koskaan kehittynytkään kuvaajana mihinkään suuntaan.

Räpsimisen sijaan kuvaaminen on myös muuttunut toisenlaiseksi. Pääsääntöisesti kamera on hyllyssä, nyt se oli siellä melkein puoli vuotta lukuunottamatta joitain poikkeuksia kuten perhekuvia. Nyt on kuvauksessa taas virtaa ja mietin mielessäni millaisia paikkoja kuviini etsin. Ensi tai seuraavana viikonloppuna lähden Imatralle tiettyyn paikkaan tiettyyn aikaan koska siellä on sopiva paikka ottaa haluamiani kuvia. Saa nähdä mitä tulee, toivottavasti säät ovat suotuisia.

Kommentit eivät tapa kuvausharrastusta. Ei minkäänlaiset kommentit. Jos intoa ja kiinnostusta kuvausta kohtaan on niin kyllä sieltä rankankin kritiikin suosta nousee ja väitän että silloin myös noustaan uuteen kukoistukseen. Näin myös se elämä opettaa, vastoinkäymisten kautta.

edit:
Olen miettinyt myös tuota MIKSI suututaan. Suututaanko siksi että kritiikin antaja on oikeassa, mutta sitä ei haluta hyväksyä? Jokainen kommentti on vain yhden ihmisen mielipide. Jokaisen oma mielipide on jokaisen oma näkemys ja oma henkilökohtainen totuus kyseisestä asiasta, jos kritiikki on vain rehellisesti annettu.

Kaikista ihmisistä ei muuallakaan elämässä voi pitää, mutta suututaanko niille ihmisille siitä etteivät ne pidä sinusta? Aletaanko lähetellä herjaavia viestejä sähköpostiin jos joku ei ole kanssasi samaa mieltä?

Kritiikki ei tuhoa aukeaa vaan kehittää sitä. Aukean jäsenten keskinäinen tappelu se sijaan tuhoaa luovaa ilmapiiriä sen sijaan että itse asioista keskusteltaisiin kehittävästi. Vaikkakin ihmiset olisivatkin asioista eri mieltä.


[11:06 19.6.2007] uilh
Miettisit Toni mielummin sitä MISTÄ tässä topicissa oikein keskustellaan. Jokainen lienee lukenut ja ymmärtänyt peukkujen tarkoituksen: "Erittäin huonosti annetun tai loukkaavan kommentin voi pisteyttää negatiivisella pisteellä. Tällä pyritään palkitsemaan ja nostamaan esille parhaat kommentoijat sekä saattamaan ylläpidon tietoon käyttäjät jotka ovat Aukeassa vain häiriköidäkseen. Aukean rakentavaan henkeen kuuluu positiivisen ja negatiivisen palautteen antaminen ja saaminen, joten on hyvä ymmärtää että negatiivinen palaute ei ole sama asia kuin huonosti annettu palaute."

Nyt vain tuntuu siltä, että nämä jore-wannabeet ei halua ymmärtää koko asiaa, vaan niiden mielestä mollaaminen ja päin naamaa sylkeminen on samaa kuin kritiikki. Jos ne ymmärtäisivät, niin tuollaisilta kommenteilta putoaisi pohja, eikä omaa törkeätä käyttäytymistä voisikaan enää jatkaa ilman oikeutusta.

Itsekin olet saanut palautetta kuvillesi harrastuksesi alkuvaiheessa. Kenties Aukeassa? No nyt nämä wannabeet ja itse pääjehu ovat ajamassa harrastelijoita kamaline räpsyineen pois koko aukeasta, harrastajille tarkoitetusta paikasta, joka on nimen omaan sitä varten, että niitä räpsyjä julkaistaan, punnitaan ja kehitytään siinä sivussa. Ilmeisesti kaikkien pitäisi ensin mennä johonkin kouluun ja opiskella ammattilaisiksi, jotta olisi oikeutettu julkaisemaan kuvia Aukeassa. Paitsi, että ne koulutkin ovat nykyään pelkkää paskaa ja niiden opiskelija-aineskin on harvinaisen idioottia, joista ei ikinä tule valokuvaajia...

Viimeinen kappaleesi oli asiaa, vaikkakin asian vierestä, mutta pidä siitä kiinni.


[11:11 19.6.2007] N.N.
Nämä ikuiset keskustelut alkaa olla jo parodiaa jossa puhutaan railakkaasti toistensa ohitse:

A: En pidä ilkeästä kritiikistä
B: No täällähän on pääasiassa paskoja kuvia
A: Eikö tämä ollut harrastajien foorumi?
C: Jos ei kritiikkiä siedä niin jää kotiin tai mene englanninkielisille sivuille, siellä on perseennuolijoita
A: Eikö kritiikki voi olla rakentavaa?
D: Ei koskaan kehity jos ei saa kritiikkiä
E: Suututko kritiikistä koska se on pohjimmiltaan oikeassa?

... Voitais tehdä tällanen ikuinen huoneentaulu kritiikkikeskustelusta koska keskustelulla ei näköjään päästä koskaan ymmärtämään toisiaan... :)


[11:15 19.6.2007] T.H.
Hehe... :D Olen kyllä erityisen hyvä off-topicissa mutta en viitsinyt uutta keskusteluakaan tästä aloittaa.

Pointti tosiaan oli hyvin pitkälle se, ettei edes aloittelevaa harrastajaa "ihan paska" kommentit lannista tai aja pois aukeasta jos on halua kehittyä. Eikä ne kaikki kommentit ole luokkaa "ihan paska". [poista]-vaihtoehto on ihan kätevä, ei sellaisia kommentteja tarvitse katsella tai hyväksyä. Nuo peukut on varsin käteviä myös ja eiköhän nuo kommentit niitä punaisia hanskoja saa reilusti -> pidemmän päälle nämä käyttäjät joutuu tuon käytöksen lopettamaan.

Onko tämä oikeasti ongelma?

(ja kyllä sitä ilman kritiikkiäkin voi kehittyä :P )


[12:16 19.6.2007]
"No nyt nämä wannabeet ja itse pääjehu ovat ajamassa harrastelijoita kamaline räpsyineen pois koko aukeasta, harrastajille tarkoitetusta paikasta, joka on nimen omaan sitä varten, että niitä räpsyjä julkaistaan,"

Eipä todellakaan ole räpsyjen julkaisupaikaksi tarkoitettu tämä. mutta sellainen aukeasta on tullut. Jospa uilhkin lukisi ensin aukean säännöt.


Aukean etusivulta: "Siispä korostamme, että teosten julkaisu on sallittu alan harrastajille, ei täysin vasta-alkajille."


[12:24 19.6.2007] I.S.
Missään ei myöskään lue, että tämä foorumi on ammattilaisille suunnattu. Loppujen lopuksihan tässä koko ketjussa oli ajatuksena se, että negatiivinenkin kritiikki voidaan kirjoittaa asiallisesti ja perustellen. Edelleenkin olen sitä mieltä, että jokainen voi omalta osaltaan vaikuttaa kyseisen foorumin viihtyvyyteen sanavalinnoillaan.


[12:30 19.6.2007] räpsy
Valokuvaajat taitaa olla yksi niitä harrastajaryhmiä, jotka eivät vaan yksinkertaisesti voi elää sovussa edes samalla foorumilla.

Surullista.


[12:53 19.6.2007] trolli
niin ja jokainen voi omalta osaltaan vaikuttaa kyseisen foorumin viihtyvyyteen kuvavalinnoillaan.


[13:08 19.6.2007] Räpsy
Jos katsot "parasta nyt"-listaa, niin huomaat että sillä listalla on vain yksi kuva joka ei ole saanut ykkösiä, ainakaan vielä (ylioppilas). Listan mukaan löytyy siis kuvaajia joiden mielestä kuvat ovat tosi huonoja ja olisi pitänyt paremmin harkita kuvavalintaansa. Ei kaikkia vaan voi miellyttää, mutta ei se oikeuta asiattomaan käytökseen, vai?


[13:28 19.6.2007] J.M.
Nimimerkki 'uilh' sanoi:
"No nyt nämä wannabeet ja itse pääjehu ovat ajamassa harrastelijoita kamaline räpsyineen pois koko aukeasta, harrastajille tarkoitetusta paikasta, joka on nimen omaan sitä varten, että niitä räpsyjä julkaistaan, punnitaan ja kehitytään siinä sivussa."

Jos aukean kuvamäärä tippuisi puoleen aukealaisten itsekritiikin kohentumisen myötä, olisitko pahoillasi?

On myös kuvaajan velvollisuus olla huomaavainen tätä aukean yhteisöä kohtaan, ja olla julkaisematta niitä kuvia, jotka tuntuvat hyviltä kuvilta vielä parin viikon harkinnankin jälkeen.


Uilh jatkaa:
"Ilmeisesti kaikkien pitäisi ensin mennä johonkin kouluun ja opiskella ammattilaisiksi, jotta olisi oikeutettu julkaisemaan kuvia Aukeassa."

Nyt liioittelet. Ei kukaan ole sellaista sanonut.

Tekisit palveluksen itsellesi, jos välttäisit noita kouluja ja menisit kirjaston kiehtovia laareja selailemaan. Eikä kirjastokaan ainoa paikka ole.. Aukean ja photo.netin kuvien kriittinen selailu ja omien mieltymysten pohdiskelu auttaa myös. Vaatiiko liikaa aikaa ja aivotyötä? Usein vastaus on 'jep'.


[13:40 19.6.2007] uilh
"Jos aukean kuvamäärä tippuisi puoleen aukealaisten itsekritiikin kohentumisen myötä, olisitko pahoillasi?"

Viittaan tuohon Räpsyn ykkösjuttuun ja esitän vastakysymyksen:
Jos aukean kuvamäärä tippuisi 99% aukealaisten itsekritiikin kohentumisen myötä, olisitko pahoillasi?

Minä taas tykkään selata kuvia täällä, oli ne hyviä tai huonoja. Kuitenkin tiedän, että kaikki pyrkivät laittamaan parastaan. Ja se ilmapiiri, jota täällä peräänkuulutettiin, on iso asia siinä viihtyvyydessä. Jos täällä kuvien julkaisu tyrehtyisi ja/tai tämä muuttuisi joksikin ammattilaisten sisäpiirijutuksi, niin olisin hyvin pahoillani.

"Nyt liioittelet. Ei kukaan ole sellaista sanonut."

Niinkö? Eikö?

Vai kirjastoon. Onko tämä nyt sitten sitä wannabee-mantraa?
[15:42 19.6.2007] J.M.
Wanabee-mantraa? Luulet, että oon kolme viime vuotta käyny itse kirjaston varastoja koluamassa ja ollut ikionnellinen siitä - ja kaikki ihan vaan sen vuoksi, että vuosi sitten luin Puusan kirjotuksia täällä?!

Voii kuinka söpö ajatus! :)

Sanoin vaan, ettei koulutus ole ainoa vaihtoehto, jos haluaa tehdä jotain valokuvillaan. Mää oon oppinu kirjoista hirveesti, omasta mielestäni, ja täten olen ihan samaa mieltä Puusan kanssa.


Taas toistat typerää "ammattilaisten sisäpiiri" -mantraa. Miks?! Ei kukaan ole sanonut, että tää paikka on vaan ammattilaisille! Eikä kukaan oikeesti kuvittele, että valokuvaajia on vaan kahta sorttia, ammattilaisia ja aloittelevia räpsijöitä? Haloo, palatkaamme järkevään keskusteluun...

Miksi oletat, että itsekritiikin kasvu laskisi kuvatulvaa 99%?


[17:15 19.6.2007] A.H.
Photo.net ja Flickr on oivia paikkoja, jos haluatte vaan kehuja sun muuta suitsutusta.

Aukeassa sentään saa jotain kritiikkiäkin.

"Hieno kuva / nätti koira / ..." ei auta mitään.

Monet varmaan ei voi ymmärtää että kritiikin pitää olla suoraa = rehellistä. Joskus se voi kirpasta, mutta jos ei sitä kestä niin paras kuvata pöytälaatikkoon.


[17:29 19.6.2007] uilh
Wannbee-mantra on sitä, että kun Puusa sanoo jotain, niin wannabeet alkaa toistaa sitä kuin mantraa.

"Miksi oletat, että itsekritiikin kasvu laskisi kuvatulvaa 99%?"

Oletanko? Sinulta jäi tuokin juttu ymmärtämättä. Järkevä keskustelu on vaikeaa jos joutuu kaiken sanomansa vääntämään rautalangasta ja teet helpoistakin lauseista omia omituisia johtopäätöksiäsi. Minun osaltani tämä keskustelu on loppuunkäyty.[18:02 19.6.2007] T.H.
"Vai kirjastoon. Onko tämä nyt sitten sitä wannabee-mantraa?"


Kirjastohan on nasta mesta ;). Ei vaines, olen vähän jäävi sanomaan, mutta mielestäni oli taideala mikä hyvänsä niin syventymistä on varmasti hyvä tukea myös kirjastokäynnein, eli "tiedolla, taidolla ja elämyksillä".

Kun valokuvaharrastamisesta puhutaan, niin katsoisin siihen sisältyvän kernaasti muutakin kuin varsinaista kameratyöskentelyä (ja tämähän on täällä monasti jo todettukin). Luen ainakin itse valokuvauksen harrastajiin myös ne, jotka syventyvät pelkästään valokuvauskirjallisuuteen kuvaamatta ensinkään. Eikä tässä ole varmaankaan kyse auktoriteetin kumartamisesta, nettiympäristössä vain kiinnitetään mielestäni aivan liiaksi huomiota siihen kuka sanoi mitäkin _ensimmäisenä_.[21:40 19.6.2007] J.M.
Räpsyn eka kommentti:
"Valokuvaajat taitaa olla yksi niitä harrastajaryhmiä, jotka eivät vaan yksinkertaisesti voi elää sovussa edes samalla foorumilla."

Ja Uilh lisäsi siihen:
"Viittaan tuohon Räpsyn ykkösjuttuun ja esitän vastakysymyksen:
Jos aukean kuvamäärä tippuisi 99% aukealaisten itsekritiikin kohentumisen myötä, olisitko pahoillasi?"

Ja yhteys on? :) En oo lukenu koko ketjua, joten ehkä siks missaan pointin. Tai sitte oon vähä liian tyhmä.


Uilh:
"Järkevä keskustelu on vaikeaa jos joutuu kaiken sanomansa vääntämään rautalangasta ja teet helpoistakin lauseista omia omituisia johtopäätöksiäsi."

No tuo on kyllä helppo, mutta läpinäkyvä keino paeta "arvokkaasti" keskustelusta :)


[23:10 19.6.2007] uilh
Voi herranjestassentään.

"[13:08 tänään] Räpsy
Jos katsot "parasta nyt"-listaa, niin huomaat että sillä listalla on vain yksi kuva joka ei ole saanut ykkösiä, ainakaan vielä (ylioppilas). Listan mukaan löytyy siis kuvaajia joiden mielestä kuvat ovat tosi huonoja ja olisi pitänyt paremmin harkita kuvavalintaansa. Ei kaikkia vaan voi miellyttää, mutta ei se oikeuta asiattomaan käytökseen, vai?"

Todistit juuri kaikki sanani oikeiksi.


[23:34 19.6.2007] J.M.
Huomasit kai itsekin, että tarkotit räpsyn tokaa kommenttia. Et ekaa. :)

Kuinka hassua ja lapsellista on ajatella, että vain kuva, jolle kukaan ei ole antanut ykköstä, olisi julkaisukelpoinen! Se ykkönen on niin triviaali asia, ettei sen pitäis merkitä mitään kellekään.

Edelleen, mustavalkokuvassakin on piljoona harmaan sävyä. "YO-kuva" ei oo täydellinen, vaikka se ei oo saanu sitä ykköstä. Kuva ei välttämättä oo surkea ja esittelykelvoton, vaikka se saisi lähinnä ykkösiä. Khamoon...

Mitä mun pitäis tehä sun kans? Hypätä volttia vai kiepsauttaa kärrynpyörää? Et voi tosissasi jatkaa tällaista keskustelua, jossa kaikki sun argumentit helähtää pöytään yskäisystä ja samalla väittää, että mulle pitää vääntää rautalangasta...

Onneks mulla on ainaki hauskaa ;)


[23:35 19.6.2007] I.H.
minkä ihmeen takia kritiikin pitäisi olla ystävällistä ja rakentavaa? jos kuva on huonosti valotettu, sommiteltu ja/tai kuvassa ei ole minkäänlaista ideaa, miksi sitä ei saisi kritisoida kovalla kädellä? ettei vaan tulisi paha mieli? sama hyssyttely ja pettymyksiltä suojeleminen saa suomalaisen "pentin" 15 v. ampumaan 14 v. tyttöystävänsä mustasukkaisuudessaan.
edelleenkin ihmiset voisi koittaa ymmärtää, ettei kovakaan kritiikki ole kohdistettu kuvaajaan, vaan kuvaan.

"[13:08 tänään] Räpsy
Jos katsot "parasta nyt"-listaa, niin huomaat että sillä listalla on vain yksi kuva joka ei ole saanut ykkösiä, ainakaan vielä (ylioppilas). Listan mukaan löytyy siis kuvaajia joiden mielestä kuvat ovat tosi huonoja ja olisi pitänyt paremmin harkita kuvavalintaansa. Ei kaikkia vaan voi miellyttää, mutta ei se oikeuta asiattomaan käytökseen, vai?"

ainoaa asiatonta käytöstä on ihmisten, jotka eivät kestä kritiikkiä, vihaisten yksityisviestien lähettely. älkää lukeko niitä kommentteja jos tulee paha mieli. muut kuitenkin saattavat mielenkiinnolla lukea niitä ja ehkä jopa oppia jotain..


[23:39 19.6.2007] J.M.
Minä muuten syyllistyin itsekin kommenttien poistamiseen, joten toivottavasti kukaan ei luule minun vastustavan sitä mahdollisuutta.

Syynä oli se, että joku nimetön esiintyi Puusana. Se ei oo oikein kumpaakaan kohtaan, ei mua eikä Puusaa kohtaan.

Mahdollisuus kommenttien poistamiseen pitää mun mielestä olla ja pysyä. Jokainen miettiköön kuitenkin tarkkaan, minkä tason sensuuria on tekemässä.

EDIT: Anteeks, mulla meni exploorerin ikkunat sekasin ja kirjotin väärään ketjuun. Hohhoi! :)


[23:43 19.6.2007] I.S.
Et kai sinä Ilja mene ja potkaise ohikulkijaa päähän huonosta vaatevalinnasta vaikka mieli kenties tekisikin?
Samasta syystä voi eriävän mielipiteen ja toisenlaisen vaihtoehdon ilmaista ilman että se on halveksivaa tai päällekäyvää..


[23:46 19.6.2007] J.M.
Ira, aukea.netissä ihmiset laittavat kuvansa arvioitaviksi ja täten arvostelun kohteeksi.

Sama asia ku laittasit muotivaatteet päälle ja kirjottasit ottaan: "pisteytä mun vaatteet!" :)


[23:57 19.6.2007] I.H.
ira: en missään nimessä, mutta (kuten janne oivasti ilmaisi) jos hän järjestää kadulla muotinäytöksen ja pyytää minua kertomaan arvioni niin..

jos joku lähettää kotisivuillasi olevista kuvista, sähköpostiisi ilkeitä viestejä, niin sehän nyt vaan on tyhmää.. mutta TÄNNE kuvat julkaistaan muiden arvioitaviksi..


[08:29 20.6.2007] I.S.
Tuo kuullostaa siltä kuin vetoaisi sananvapauteen käyttäessään lauseessa kirosanaa välimerkin korvikkeena. Onhan se sallittua, mutta ei se kauhean älykästä vaikutelmaa ihmisestä anna..


[09:01 20.6.2007] N.N.
Noniin, ilmeisesti vähintään niin kauan kuin ihmiset kuvittelevat että kommenttien pyytäminen (laittamalla kuvia tänne) oikeuttaa kenet tahansa sanomaan oman mielipiteensä ihan kuinka tökerösti huvittaa, ja niin kauan kuin jotkut jotka laittavat kuviaan tänne olettavat saavansa normaaliin ihmisten välisen kanssakäymisen piiriin kuuluvaa asiallista kirjallista kritiikkiä, ei tämä kritiikkikeskustelulopu.

Siis Ilja, miksi olisi muka olemassa oikeus "rehellisyyden" ja "pettymyksiin totuttamisen" (???) perusteella kirjoittaa muunlaista kuin rakentavaa kritiikkiä? Rakentava kritiikki ei tarkoita sitä että se olisi paijausta ja hemmottelua.

On tietysti hienoa että paljastit kaikkien täysilaidallisia sylkevien syvimmät epäitsekkäät tunnot - pelastatte nuoria tyttöystävien tappamiselta.


[09:07 20.6.2007] uilh Mankilalle
"Huomasit kai itsekin, että tarkotit räpsyn tokaa kommenttia. Et ekaa. :)"

Ykkösjuttu ei välttämättä tarkoita samaa kuin ensimmäinen kommentti. Opettelisit järjestysluvut, tai maalaisjärjen käyttöä.

"Kuinka hassua ja lapsellista on ajatella, että vain kuva, jolle kukaan ei ole antanut ykköstä, olisi julkaisukelpoinen! Se ykkönen on niin triviaali asia, ettei sen pitäis merkitä mitään kellekään."

Taas sinä vedät hihasta jotain omia kummallisia johtopäätöksiäsi.

"Mitä mun pitäis tehä sun kans? Hypätä volttia vai kiepsauttaa kärrynpyörää? Et voi tosissasi jatkaa tällaista keskustelua, jossa kaikki sun argumentit helähtää pöytään yskäisystä ja samalla väittää, että mulle pitää vääntää rautalangasta..."

Olenkin yrittänyt parhaani mukaan lopettaa tämän "keskustelun", mikä ei tunnu onnistuvan: todennäköisesti poimit tästäkin vastauksesta jonkun merkityksettömän lauseen, johon takerrut, teet siitä kummalliset johtopäätöksesi ja pukkaat itseriittoisena jotain hullua juttua siitä tänne. Keskusteluni tässä ketjussa oli Toni Holopaisen kanssa ja loppu on ollut vastailua sinun tivailuihisi, joten minun puolesta voit kiepsauttaa vaikka niitä kärrynpyöriäsi, kunhan lopetat tämän "keskustelusi".

"Onneks mulla on ainaki hauskaa ;)"

Onpahan jotain positiivista tässäkin hommassa.


[10:17 20.6.2007] M.M.L.
hullujahan te ootte kaikki


[11:12 20.6.2007] I.H.
aikalailla turhaa täällä on asioista tapella, kukaan ei kuitenkaan kantaansa muuta. internet keskustelut menee aina jankkaamiseksi ja loppukädessä itkuksi ja hampaan kiristelyksi..

rakkautta kaikille!


[11:39 20.6.2007] O.V.
Pakko yhtyy mulperii. Vähemmän tarttumista yksityiskohtiin, enemmän kokonaisuutta. Kiitos


[11:43 20.6.2007] P.K.
Arguing on the internet is like running in special olympics...even if you win, you're still retarted :)

En itsekään usko voivani muuttaa muiden kantaa, enkä muiden voivan muuttaa omaani. Siksi jätänkin nämä keskustelut useimmiten muille. Kyllähän näitä on hauska joskus lueskella.

Mie ainakin uskon kovaan kritiikkiin. En usko että selkääntaputtelu opettaa yhtään mitään uutta.

Toivoisin vaan kovasti miekin, että ihmiset ymmärtäisivät kritiikin kohdistuvan kuvaan, ei sen tekijään.


[12:13 20.6.2007] -
Vaikka kukaan ei ehkä ole kantaansa muuttanutkaan, niin onhan tämä keskustelu ollut silti antoisa:

Nyt tiedämme, kuten Nina Nygren havaitsi, että Puusa & Co:n mielestä kritiikin ei tarvitse ollakaan rakentavaa tai ystävällistä - muutoinhan nuoret miehet tappaisivat tyttöystävänsä (Ilja Hackman).

Seuraava sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty