Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Mikä risoo?

Edellinen sivu  [12:29 20.6.2007] I.H.
:)


[12:39 20.6.2007] Äiti
Menkää ja ottakaa vaikka valokuva miltä teistä tuntuu juuri nyt tällä hetkellä.


[16:12 20.6.2007] J.M.
Hmm. Joskus pitäis ite kunki etääntyä aiheesta ja lähestyä sitä uudelleen uusin kysymyksin.

Pitäiskö aloittelijoita saada kritisoida samoilla periaatteilla ja voimakkuuksilla ku pidemmälle ehtineitä? Onko armeliaampaa vaan painaa sitä ykköstä ku antaa sama kritiikki sanallisena?

Ehh... Jos joku tuhanteen kertaan nähdyissä muotikledjuissa kaupungilla pyörivä tyttö tai poika tulee multa kysymään mielipidettä vaatteistaan, on mulla täysi oikeus kertoa oma mielipiteeni. Ja se mielipide voi joskus olla kovinkin voimakas. Pitäiskö mun siinä kohassa kuorruttaa kritiikkini tyyliin "no tollasiahan ne nykynuoret pitää"?

Eikö se oo sama asia ku sanoo piljoonannesta samannäköisestä kukkakuvasta, että "kyl mää aina tykkään kattoo kuvia kauniist kukist"?

Jos aukea.net profiloituu kovan kritiikin tuottajana, niin hyvä - ainakin sillä on persoona! Se, kenen mielestä tämän sivuston pitäis olla samanlainen ku muut "great colors I like" -sivustot, nostakoot kädet ilmaan. Pitäkää ne siellä. :)


PS: Paulus heitti vuoden parhaan siteerauksen! :) Mustaki tuntuu, että kovimmissa väittelyissä järjen ääni katoaa hyvin nopeasti.


[16:45 20.6.2007] A.H.
"Nauratteko vammasille?" :-)


[20:56 20.6.2007] S.S.
kauheasti toitotetaan että sanotaan sitä ja sanotaan tätä. ois kiva nähdä niitä tekstejä "aivan paska, mene ja ota uusi - mielummin jätä ottamatta"


[21:42 20.6.2007] Lotjauuno
Uilh jatkaa:
"Ilmeisesti kaikkien pitäisi ensin mennä johonkin kouluun ja opiskella ammattilaisiksi, jotta olisi oikeutettu julkaisemaan kuvia Aukeassa."

Nyt liioittelet. Ei kukaan ole sellaista sanonut.

Ei suoraan, mutta tarkoittanut on. Sinäkin Janne olet sen kyllä huomannut...


[21:45 20.6.2007] L.B.
Puusa lähti. NYT RISOO.


[21:50 20.6.2007] Lotjauuno
Joku sano. "Hulluja te ootte kaikki".
-samaa mieltä.


[20:01 21.6.2007] N.N.
Jep, todella hedelmällinen keskustelu. Ilmeisesti nähdään vai kaksi kritiikkityyppiä:

"V-un kukkamakro. Mee kirjastoon ja opiskele ja tule sitte uudelleen"

tai

"hienot värit tykkään"

Tuskin kumpikaan näistä on sitä rakentavaa kritiikkiä jota kai useimmat meistä mieluiten ottavat vastaan?


[00:28 26.6.2007] Nimetön
En nyt jaksa lukea koko ketjua läpi, mutta aloitan vaikka tästä:

"Uilh jatkaa:
"Ilmeisesti kaikkien pitäisi ensin mennä johonkin kouluun ja opiskella ammattilaisiksi, jotta olisi oikeutettu julkaisemaan kuvia Aukeassa."

Nyt liioittelet. Ei kukaan ole sellaista sanonut." (Janne Mankila)

Siltä se kuitenkin vaikuttaa, kun näitä kommentteja täällä lukee, kuvien alta ja keskusteluista.

[16:31 27.6.2007] L.K.
:D
siis oikeasti, kertokaa nyt jotain uuttakin... :D

minähän tikahdun täällä nauruun. Aukea oli poissa pelistä jonkun aikaa ja mitä täältä löytyykään kun tulen katsomaan miten Aukea on nyt sitten uudistunut?? Noh, Puusa ilmoittaa näyttävästi poistuvansa paikalta jo toisen kerran ja porukka tappelee siitä, pitääkö kriitiikki antaa avoimena sodanjulistuksena vaiko pitsinnypläyskerhon illanistujaistyyliin.

Jos vanha Aukea aiheutti siinä osassa kavereita jotka täällä kuviaan esittelivät lähinnä hymyilyä, niin nyt se on muuttunut todella leveäksi hymyksi, jos nyt ei ihan repeilyksi.

Noh, teknisesti uudistus näyttää toimivan ainakin. Väki vaan ei ole muuttunut mihinkään; Tilannetta kuvaa edelleenkin se että Aukea on kuin todella värikäs tilkkutäkki kaikkine osineen. Jokainen oman kuvansa tilkkutäkkiin saanut pitää kynsin hampain omasta palasta kiinni, väittäen että se oma palanen on juuri se pala jollatavalla muiden kin palat pitäisi olla tehty. Tilanne on kestämätön ja ennemmin tai myöhemmin täkki yksinkertaisesti repeää. Jokainen saa tosin pitää silloin oman palansa, mutta kokonaisuus hajoaa.

Eli annetaan sitä tilaa kaikille. Jos joku haukkuu työsi pystyyn, so what? ei aina voi voittaa. ("kato kakkaa vaan tulee välillä niskaan ja sä et voi sille mitään.") Jos taas joku tuottaa pelkkää lehmänlantaa, onko se kenellekkään välttämättä eduksi jos 20 henkilöä käy toteamassa kommenteissa että "joo, paskaa on." Kyllä tuon varmaan tekijä tajuaa jo kahden tai kolmen kommentin jälkeen. Sitävastoin tekijä voi olla omalle työlleen sokea, joten neuvoja kuvan parantamiseksi kannattaa jakaa. (vaikka tekijä ei niitä vastaanottaisikaan, on ainakin yritetty.)

"Horisontti Vinossa, Taivas Palaa Puhki."
- Lasse 'Nappe1' Kärkkäinen


[17:34 28.6.2007] Ugh!
[12:24 19.06.2007] Ira Saarela [iiruska@suomi24.fi]
Missään ei myöskään lue, että tämä foorumi on ammattilaisille suunnattu. Loppujen lopuksihan tässä koko ketjussa oli ajatuksena se, että negatiivinenkin kritiikki voidaan kirjoittaa asiallisesti ja perustellen. Edelleenkin olen sitä mieltä, että jokainen voi omalta osaltaan vaikuttaa kyseisen foorumin viihtyvyyteen sanavalinnoillaan.

Samaa mieltä, sulla on sentäs järki tallella. :)[17:59 28.6.2007] BLLE
Eikö amatöörien oo tarkotus kehittyä? Mallia pitäis ottaa mestareista, eikä toisten "kiva kuva"-tasosta.
Ammattilaiset ei sais kritisoida amatööriä? Eikö se kritiikki ole avuksi, eikä haukkumisen takia?


[18:26 28.6.2007] Ugh!
Jos mallia ottais mestareista, niin uudet mestarit olisivat edellisten kopioita. Sitäkö sinä haluat? Samanlaisia kuvia kuin "mestari" ottaa? Kyllä tulis köyhät kuvavalinnat kuvia ostaville...
Ammattilaiset saa kritisoida, tietenkin, mutta rakentavasti. Rakentava kritiikki ja suora törkeä haukkuminen ovat kaksi ihan eri asiaa! Se sinunkin BLLE pitäisi tietää.
#kiva kuva# sanoo kuvaajalle ainakin sen, että kuvasta on pidetty, ettei se ainakaan huono ole. Kaikki eivät osaa selostaa miksi se kuva on kiva, se vaan on kiva, siitä pidetään! (tai sitten se mitä on aikonut kuvasta sanoa, on joku muu sanonut jo edellä, eikä viitsi samaa toistaa). Mutta kaikki osaavat kyllä sanoa, miksi se kuva ei ole kiva. (se on vinossa, siinä ei ole tarpeeksi kontrastia, se ei ole terävä, se on suttuinen, huono valo, siinä on jotain liikaa, rajaus on pielessä, se ois parempi näin..) Huomasiks kuinka helppo on kertoa mikä kuvassa on vikana?

Vastaus: tottakai amatöörien on tarkoitus kehittyä, muttei haukkumalla kehitytä, jos ei kerrota mikä siinä kuvassa on vikana, tai jopa käsketään käymään koulut ja kirjastot plyndätä läpi, ennen kuin laittaa aukeaan kuviaan. -rakentavan kritiikin sijasta!

Sen olen huomannut BLLE, että ammattilaista ei näköjään anneta kritisoida, koska täällä ei sellaisten kuvia ole näytillä? Heidän itsetuntonsa ei riitä siihen että me ns. amatöörit heidän mielestään kritisoisimme "heidän" kuviaan, kun ei meillä ole kriitikon koulutusta! (??)


[19:39 28.6.2007] BLLE
Olisiko siis parempi, että otetaan samanlaisia kuvia kuin muutkin aukeassa (tai muualla amatöörisivustoilla). Jostainhan sitä mallia kuitenkin otetaan.
Otetaan mallia muista amatööreistä, eikä mestareista? Tällöinhän niistä varmaan pisteytyskilpailussa helpommin pidetäänkin: "vähän niinku mun".
Kenelle kuvataan? Pisteitä ja kehuja vartenko?

Onko KO. JP:n haukut pahoja aukean mittapuulla? - EI, vaan nimettömillä ja nimellisillä muilla aukealaisilla on aivan naurettavia perustelemattomia, henkilökohtaisuuksiinkin meneviä juttuja, joista melu ei ole läheskään yhtä suuri. (miksi?)

Miksi ammattilaisten pitäisi tunkea aukeaan(KIN) omat kuvansa, jotka löytyvät portfoliosta helposti. Eikö voi vain kritisoida kuvia? On täälä monia muitakin, jotka niin tekevät, eikä heillä ole kuvia näkyvillä "missään".
Toisaalta aivan sama vaikka tunkisi, miten se sitten parantaa tilannetta OIKEASTI? Täysin tuulesta temmattua, että omien kuvien näyttäminen oikeuttaisi kritisoimaan paremmin, kuin se että ne ovat omassa web-osoitteessa. Muistan kyllä että JP:lläkin oli ennen vanhaan aukeassa kuvia, eikä sieltä taidettu edes kommentteja poistella :) Kritiikki oli melko kovaa, usein silti "aiheen vierestä" eli ei itse kuvasta, vaan sen esittämästä asiasta.

Nimettömät siis voivat aukoa päätään miten haluavat, mutta ammattilainen ei saa esittää (välillä kärjistettyä tai provosoivaa) mielipidettään, joka kuitenkin pysyy asiassa.


[19:49 28.6.2007] S.S.
AAMEN!
Täällä on menossa melko huvittava munattomien anonyymien Puusan nokkimiskilpailu. Kyseisille nimettömille melko noloa, mutta hei, iso osa ihmisista on oikeassakin maailmassa vähän noloja ja pirun yksinkertaisia.


[20:12 28.6.2007] BLLE
En jaksa enää kirjoittaa nimelläni, sen verta noloa settiä alkaa olemaan tämä foorumi :)

Niinkuin joka täälä sanoikin, alkaa nolottaa täälä ajan tuhlaaminen. Ehkä ihan hyvä, ettei sitten sattumalta kuka tahansa tuttu törmää kirjoituksiin nimelläni.


[07:21 29.6.2007] I.S.
Teistä tiedä, mutta odottelen huvittuneena seuraavaa mahdollisuutta julkaista valokuvaosioon töitä. Ajattelin riemastuttaa teitä perinteisellä eläinkuvalla pupusta minkä nimeksi tulee "räpsy". Saatan jopa omaksi ilokseni rajata siltä pään pois kuvasta. =)))


[08:36 29.6.2007] Heli
Kritiikki ja huono käytös ovat eri asioita. Rakentava kritiikki, kuten kritiikki yleensäkin on arvostelua joka perustellaan. Täällä on paljon luovia ihmisiä, luovuutta ei opita koulussa mutta sitä voidaan kehittää.

Luovuus tapetaan parhaiten latistamalla, vähättelemällä ja kieltämällä ihmiseltä onnistumisen ilo ja oppimisen oivallus. Perusasioita opettajalle. Kannustava ja rehellinen kritiikki ovat niitä asioita, joita Aukeassa arvostan, se ei tarkoita tarpeetonta kehumista. Monta kertaa kunnon arvostelulla annetaan todella arvokasta kannustusta myös taiteellisen polkunsa alkutaipaleilla oleville. Ette ehkä tajua, kuinka postitiivinen merkitys voi olla niilla kommenteilla, joissa olette yrittäneet löytää myös niitä pieniä onnistumisia horisontin vinouden tai tekniikan virheellisyyden seassa.

Aukean syvin merkitys on mielestäni omien osaamisalueiden jakamista muiden hyväksi. Me olemme täällä kaikki oppimassa ja kehittymässä ja samalla auttamassa muita tekemään saman.

Jos ihminen tarvitsee arvostelunsa painoarvon mittariksi loukkaavaa ilmaisua, hänellä ei tunnu olevan halua kehittyä tai antaa toiselle mahdollisuutta kehittyä. Ammattilainen on ylpeä osaamisestaan, eikä nosta omaa egoaan vähättelemällä muita.


[16:39 30.6.2007] R.L.
'Täyttä paskaa' kommentti, oliko se täydellinen kopio Jore Puusan kommentista? Jos oli, jätit pois kaiken oleellisen. Jore tuskin laittaa vain tuollaista lausetta (sentence translated to Finnish as VIRIKE or TUOMIO in Englanti-Suomi sanakirja. WSOY, 1990!!! wow).

Eli, lukekaamme enemmän kuin vain lauseen.

Jos joku laitta vain tuollaisen kommentin, niin mikäpä siinä kuin poistamaan, mutta annettaisiin poistotyöt olla Ylläpidon harkinnassa, ei vain hänen joka laittoi kuvan tai huvat näytille.

Ylläpito: Ilmoitan itseni vapaaehtoiseksi kuvien ja kommenttien tarkastajaksi. Olen erittäin liberaali, eli tuskin koskaan mikään saa minulta 'poista'-äänestyksen.[16:46 30.6.2007] R.L.
Toni Holopainen, koska täällä keskusteluissa ei voi antaa 'thumbs up', täytyy kai laittaa se muualle. Hyvä kommentti.


[17:16 30.6.2007] R.L.
Iralle vielä: itsekin pidän monesta auringonlasku, maisema, yms. kuvsta ja annan niille joista pidin, hyvät pisteet. Se että joku 'käy runkkaamassa', anna sen olla, onhan niillä siihen oikeus. Ja jotkut meistä tykkää lukea runkkauksia. :)
[17:19 30.6.2007] R.L.
Ilja: niinpä .. menee överiksi, mutta toivottavasti kaikki tietää että pointti on rakkaus, passion, jotain hyvää kaikessa.

:)

Riia


[17:35 30.6.2007] R.L.
Janne Mankilalle:

sun kommenttisi on omasta mielestäni parhaimmat siinä mielessä että osaat ottaa asiat leppoisasti ja huomata missä meillä kaikilla on ...valid...pätevä? ei taida olla ihan hyvää suomalaista sanaa...ihan kelpoinen? ottautuminen ja katse, katsomus, jos ei AHDE (I've listened to too much rap).

Mikä siinä olis pois jos kaikki kommentit saisivat olla? Ainoa juttu on että voiko kaikki antaa kommenttejen olla, ja jos ei voi, niin miksi?

Opin siitä että aluksi, chattaillessä, olin erittäin kireä mistään seksismistä tai rasismista yms. Mutta en koskaan yrittänyt poistaa kommentteja (joskus jos chattailu oli vain kahdenkeskistä, lopetin sen koska en uskonut että kommenttini voisivat vaikuttaa häneen jonka kanssa chättäilin). Julkisuudessa USA:n paikoissa usein tapahtui niin että paikalla oli joku robotti jolle oli ladeltu 'pahat sanat' ja joka poisti kommentit (ja paikalta ihmiset) jotka kirjoittivat jonkun niistä sanoista. Monesti tai aina nämä botit ottivat sen 'out of context'.

Tähän mennessä ainoa paikka jonka tunnen jollainlailla USA:ssa jossa tätä CENSORSHIP juttua ei käytetä, on Yahoo. Mutta kun menee sinne, esimerkiksi heidän pelisivuille, on ihan tarpeeksi USAlaisia jotka on heti välittämässä sulle vihamielisesti että olet väärässä jos käytät sanoja ja ilmaisuja joita he eivät hyväksy.

Ajattelin ennen, kauas se meistä, suomalaiset!Mutta totuus tulee esiin.

Itse hermostun siihen että ihmiset eivät voi ottaa erimielisyyksiä, erillaisia asenteita ja erinlaista kielenkäyttöä.. Kiitos, Janne, että et hermostu, ja olet avoin.[15:42 1.7.2007] BLLE
joku ainakin jaksaa ressata...

Edellinen sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty