Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Haaste Jorelle

Seuraava sivu  

[18:10 8.3.2008] M.K.
Laitan tämän nyt tänne valokuvauspuolen keskusteluunkin, mihin alunperin yritinkin (mutta vahingossa meni tuonne etusivulle).

Tämä voisi olla jatkoa testillesi, jonka aloitit eroottisen kuvasarjan myötä.

Eli käännetään homma toisin päin. Julkaiset taiteilijanimellä kuvan/kuvasarjan (omia kuvia), joka voisi olla suht mainstreamia eli sellasta Aukean keskiarvo 3,5 kamaa. Näin poistetaan nimesi vaikutus kuvien arviointiin ja kuvien saamasta palautteesta voisit sitten tehdä jonkinlaisen yhteenvedon omasta ammattilaisen viitekehyksestäsi, jonka pohjalta sitten (jos vanhat merkit paikkansa pitävät) syntyisi varmasti keskustelua.

Olisiko ideaa?


[19:15 8.3.2008] J.P.
Kiitos mutta ei kiitos.
On parasta taas ottaa etäisyyttä Aukeaan muutamaksi kuukaudeksi.

Ylläpidon universaali huippumoka--- poistaessaan koko keskustelun herättämiseksi tehdyn proggiksen parin ilmiantajan takia,-- sai minulle kohtuullista kuvotusta rintalastan ala-alueelle.
On porukkaa tämä joo...suomalaisen humanismin kultahiput.
Mikä teitä vaivaa kanssaeläimet........eiks olis mukava ihan oikeesti elää, eikä yrittää tunkea kaikkea hankalaa anaalin käyttäytymisprosessin kautta näkymättömiin.


[14:12 9.3.2008] En uskalla kirjoittaa nimelläni
Eiköhän ole ihan reilua että kaikkia koskee täälläkin samat säännöt, oli sitten rikkomuksen syynä mikä vaan. Ylläpidon oikeus ja velvollisuus kaikki käyttäjiä kohtaan on, että sääntöjen noudattamista valvotaan.


[14:20 9.3.2008] S.S.
En uskalla kirjoittaa nimelläni

Jäkä jäkä, vittuun keinotekoiset velvollisuudet ja keskustelua peliin tai mikään ei koskaan muutu!


[16:45 9.3.2008] häh
Keskustellako ei voi ilman nimeä?


[18:46 9.3.2008] -
Itse asiassa anonyymikin keskustelu voi olla oikein hedelmällistä ja rakentavaa. Tällöin on helpointa tarvittaessa riitauttaa pelkät asiat, jolloin niiden ratkaiseminenkin on tehokkaampaa.


[19:09 9.3.2008] J.P.
Anonyymiys verkossa on vain ja ainoastaan silkkaa pelkuruutta.
Sen selittäminen muuksi vain lisää pelkuruutta kohtaan tunnettavaa inhoa.

Nimettömät kirjoittajat ovat ilmiantajia, selkäänpuukottajia ja kerrostalokyttääjiä, joiden takia Suomi on niin ilkeä paikka elää.

Tällainen saitti kuin Aukea voisi kieltää kokonaan nimettömän kirjoittamisen.

Hetkeksi notkahtaisi tekstien määrä ja sitten tulisi kaksinkertaisena takaisin, kun nämä ällötykset ryömisivät lopullisesti luoliinsa ja kunnon ihmiset tajuaisivat että voi kirjoittaa vapaasti.

Amen.


[20:41 9.3.2008] joo
Toiset haluavat säilyttää osan yksityisyydestään, kun tosiaan näitä ilmiantajia ja selkäänpuukottajia löytyy. Itsekin olet kai saanut epäilyttäviä maileja, joita kaikki ehkä eivät halua.

Ei ole mitenkään sanottu että nimettömänä kirjoittavat ovat näitä ilmiantajia jne, se on ilmeisesti oma päätelmäsi?


[22:31 9.3.2008] M.M.
Seliseliseliseliseli. Jos ei uskalla kirjoittaa omalla nimellään, niin sitten ei uskalla. Turha yrittää selitellä mitään "en halua sitä enkä tätä". Ei uskalla ottaa riskiä, et jääkö työpaikka ennakkoluulojen takia saamatta tai tuleeko kostoykkösiä näyttelyissä. Ei siinä mistään haluamisesta ole kyse. En minäkään mitään seuraamuksia halua, mutta otan riskin, on kanttii ottaa ja seistä sanomiensa takana omalla henkilöllisyydellä. Kaikilla ei ole. Sori.
[22:33 9.3.2008] asdf
Kylläpä sitä ollaan kovia jätkiä, itse mieluummin pidän matalampaa profiilia.

Aivan sama mulle, kuka itkee jostain nössöydestä, asiat ja sanat ovat samat kirjoitan sitten nimelläni tai en.


[22:40 9.3.2008] M.M.
Tässä ei silmä kostu sinua ajatellessani lol.

Sori vaa, mä olen sua vitun paljon kovempi jätkä, jos sä et edes uskalla nettiin kirjottaa omalla nimelläs. Sori vaa, vaikka anteeksi mun ei sellasta tarvitse pyydellä. Sä olet pelkkä kasvoton *sensuroitu* mulle, anonyymi *sensuroitu* numero 378 665.


[22:41 9.3.2008] kysyn
M:M:lle .
Missä kuviisi voi tutustua?


[22:46 9.3.2008] M.M.
Ei missää ilmasiks.


[22:49 9.3.2008] That`s
Selväpä se sitten.


[22:50 9.3.2008] asdf
"lol, lol"

sori, kyllä kirjoittelen netissä nimellänikin. ehkä jopa tällä foorumilla, mutta valitsen kyllä keskustelun perusteella, haluanko, että minut yhdistetään niihin asioihin ja toisiin keskustelijoihin.


[22:52 9.3.2008] M.M.
Niin, koska pelkäät. Sori lol.

Toinen (?) anonyymi: Missä sun kuviin voi tutustua? (Hihihihi...)


[22:57 9.3.2008] asdf
pelko tai varovaisuus ei aina ole turha ja huono asia, vaan voi olla aiheellistakin. ei mulla ole ongelmaa siinäkään, että myöntäisin pelkääväni, tosin omasta mielestäni ne tunteet ja ajatukset eivät ole pelkoa, jotka ovat syynä nimettömyyteeni


[22:59 9.3.2008] M.M.
Toi toinen anonyymi oli jo sangen hupaisa. Ei uskalla kirjottaa nimellään, eikä uskalla tunnustaa nimettömänä pelkäävänsä, koska pelkää leimautuvansa pelkuriksi. Loltz mikä kiipijä.

Anonyymistä koviksen rooli päällä, lawl. Mut pakko vähän brassailla; mä pystyn aina tunnustaa, jos pelkään jotain. Mikä siinäkin on niin vaikeaa (pelottavaa), varsinkin anonyymeille lol.


[23:01 9.3.2008] asdf
oot sä kyllä melkonen sälli.


[23:06 9.3.2008] M.M.
"tosin omasta mielestäni ne tunteet ja ajatukset eivät ole pelkoa, jotka ovat syynä nimettömyyteeni"

Siellä on pelko taustalla. Pelko utiliteettien alenemisesta tai muista negatiivisista seurauksista. Se on ominaista pyrkyreille. Ja sitten ei uskalla kirjoittaa omalla identiteetillään.

Mut tässä on sellainen juttu, että minä hyväksyn nimettömänä kirjoittamisen. Ihmisillä pitää olla mahdollisuus kirjoitella nettiin nimettömänä.


[23:08 9.3.2008] M.M.
"oot sä kyllä melkonen sälli."

Sinusta puhumattakaan lol.


[23:10 9.3.2008] asdf
ja mihinkä tämä pyrkyri pyrkii?

sä oot aika kova psykologi ja ajatustenlukija vissiin. voin minä pelätäkin, aivan sama.

naurettavaa miten joka kerta tartutaan nimettömyyteen, vaikka puhe sinänsä olisi asiallista, ainakin jos ajatukset vain sattuvat olemaan erisuuntaisia (tämä ei viittaa sinuun tässä tapauksessa). tämän takia puolustan nimettömyyttä.

ymmärrän kyllä, että provot ja häiriköinnit ovat raukkamaista nimettömältä, mutta en ymmärrä mitä vikaa tai raukkamaista on siinä että kirjoittaa asiallisesti nimettömänä.


[23:16 9.3.2008] M.M.
Voit lukea tuolta, mihin minä puutuin. Sen jälkeen sinä jatkoit "asiallista puhetta", ainakin omasta mielestäsi. Sattumalta vielä sen jälkeen, kun ajatukseni oli erisuuntaisia lol.

Mut mä meen nyt nukkumaan ja lukemaan, kello on liian paljon väittelyille kasvottomien kanssa. Ja alan muutenkin olla hieman liian vanha sellaiselle huville.


[23:20 9.3.2008] asdf
sen verran vielä sanon että ne pyrkyrit kyllä tuntuu olevan muissa leireissä kuin nimettömissä kun näitäkin keskusteluja katselee ;).

onhan nimettömänä aika vaikea saada krediittiä teoistaan.

ja turha luulla että kostoykköset pelottais, sen takia en anonyyminä kirjoittele, en todellakaan :D

kostoiskuja on välillä tullut nimellä kirjoitetuista kommenteista, ne ovat varsin hauskoja lukea yleensä. ykkösiä tulee muutenkin ja se on ihan ok ;)


[23:24 9.3.2008] H.H.
Voidaankohan aukeassa nykyään kauhean pahoin...


[23:27 9.3.2008] asdf
tuskin erityisen, nyt se vain tulee puheeksi.

parempi näin kuin vaieten.


[05:31 10.3.2008] neiti nimetön
Mulle ainakin kaikki ihmiset, myös nettikeskutelukumppanit on samanarvoisia: ei ole väliä sillä, ollaanko nimellä vai nimimerkillä. Ihminen siellä on ajatustensa kanssa. Ajatus merkitsee. En arvosta yhtään sen enmpää niitä tunnistettavilla nimillään kirjoittavia, jotka toisia haukkuvat. Itse asiassa kovin, kovin kummalliselta tunnostaa ajattelutapa, jossa oman nimensä sanominen antaa oikeuden sanoa ilkeästi toisesta ihmisestä.

Silti vastaan omista kirjoituksistani, totta kai, mutta vain omistani. Loukkaamaan en muita ala, miksi alkaisin. Ja jos joku minua ei hyväksy keskustelukumppaniksi nimettömänä, niin se ei ole mun murheeni. Enkä minäkään jää kuuntelemaan solvuksia, tietenkään.

Totta on, että nimettömänä kirjoitellaan kaikkea ikävääkin ja totta on, että luultavasti keskustelun taso nousisi, jos nimettömänä kirjoittelu tulisi mahdottomaksi. (Itse asiassa nimettömänä ylipäätään netissä huseeraaminen olisi suotavaa lopettaa, kaikkialla.)
[08:18 10.3.2008] Heli
Komppaan edellistä. Joillakin meillä on muutakin elämää, kuin netti. Siihen elämään ei välttämättä sovi kirjoittelu netissä (yleisesti) omalla nimellä. Voimmehan me vaieta, jos sanomisella ei ole mitään merkitystä ilman nimeä. Sensuuria sekin.


[09:56 10.3.2008] J.P.
Olen ollut verkossa mukana webin alkuajoista lähtien.
Nimetön kirjoittelu on se syöpä, jonka seurauksena forumit ovat välillä lähellä tuhoutua.
Jokainen nimettömänä kirjoittava murskaa jokaisen kirjoitusalueen luotettavuuden minimiin ja saa aikaan tilanteen, jossa jokaista nimetöntä tekstiä pitää epäillä trolliksi tms.

WEB tulee aikanaan romahtamaan spammiin, virusgenerointiin, jne ja erityisesti nimettömänä kirjoittamiseen.
WEB:issä on kuin kaksi lahkoa, ne joilla on riittävä moraali ja selkäranka olla sanojensa takana ja ne jotka kaikin keinoin kuuluvat siihen toiseen kastiin jonka ainoaankaan sanaan ei voi luottaa koska kirjoittaja ei vastaa omalla persoonallaan tekstistään.

Halveksin syvästi tämänkin palstan nimettömiä, jokainen katsokoon peiliin ja miettiöön mitä muita patologisia ongelmia hänellä on.
Pakonomaista valehtelua ehkä, arkuutta kohdata elämä millään tasolla kenties jne.

Nimettömänä voit kirjoittaa esim seuraavalla tavalla...suoraan aukean viimeisistä threadeista.
-------------------------------------------

sairasta....

siis Puusan kommentointi....
-------------------------------------------
Eihän tuo minulle mitään merkitse mutta...se estää niitä jotka haluaisivat kirjoittaa vapaammin olemasta oma itsensä.
Jokainen nimetön kirjoittaja luo siis pelon ilmapiirin: "mitä tapahtuu jos sanon hiukan rajummin ja sitten joku nimetön käy kimppuun."

Samalla tässä on ylläpidollekin ajateltavaa.
Kun tein valokuvauksen kannalta Suomessa aika uraauurtavan teon ja vaihdoin identiteettejä toisen kuvaajan kanssa niin ylläpito vie aineiston pois kuten neuvostoliitossa aikanaan vaikka tekstissäni näkyy täysin selvästi että vaihto on tehty yhteistyössä toisen kuvaajan kanssa.
Se mitä ei näy voidaan vaieta.
Täyttä sensuuria,-- oikeastaan katastrofaalista sensuuria koska ylläpito olisi voinut kysyä mistä on kysymys mutta ennekaikkea ylläpito olisi voinut lukea mistä on kyse.

NIMETÖN--ylläpito tappoi keskustelun.
Huomatkaa paino sanalla NIMETÖN...
Surkeaa DDR meininkiä.Omiaan jatkamaan suomalaista ---vaietaan kaikki hankala----- perinnettä.

Ja tämän kirjoitti siis Jore Puusa, Untamontie 5 Kerava 0449311301
[10:16 10.3.2008] Anonyymi ja pysyy
"Totta on, että nimettömänä kirjoitellaan kaikkea ikävääkin ja totta on, että luultavasti keskustelun taso nousisi, jos nimettömänä kirjoittelu tulisi mahdottomaksi."

Vaikuttaa vähän siltä, että joissakin tapauksissa nimettömät ylläpitävät korkeampaa keskustelun tasoa.

"Joillakin meillä on muutakin elämää, kuin netti. Siihen elämään ei välttämättä sovi kirjoittelu netissä (yleisesti) omalla nimellä. Voimmehan me vaieta, jos sanomisella ei ole mitään merkitystä ilman nimeä. Sensuuria sekin."

Juuri näin. Ja täällä näyttää olevan melkoisia psykoanalysteja, jotka pystyvät tekemään päätelmiä kirjoittajien nimettömyyden perusteella. Koska nimetön kirjoittaja ei juuri millään tavalla ole havainnoitavissa, mielipiteiden täytyy jälleen kertoa ennen kaikkea arvoisista kriitikoista itsestään.[10:17 10.3.2008] M.M.
"Itse asiassa kovin, kovin kummalliselta tunnostaa ajattelutapa, jossa oman nimensä sanominen antaa oikeuden sanoa ilkeästi toisesta ihmisestä."

Niin on. Kuka näin ajattelee? Ei nimellä kirjoittaminen anna mitään erikoisoikeuksia. Minulla on kaksi periaatetta nettiin kirjoittaessani. En kirjoita sellaista, mitä en pysty omalla nimelläni kirjoittamaan. Kaikki mitä on tehnyt mieli kirjoittaa, on ollut helppoa kirjoittaa omalla nimellä. Ei ole tarvinnut harrastaa itsesensuuria. Tosin välillä tekis joissain paikoissa mieli trollata nimettömänä. Toinen periaate on, että en kirjoita sellaista, mitä en uskaltaisi sanoa päin naamaa. Tuonkaan suhteen ei ole ongelmia ollut. Ne, ketkä minut tuntee, tietävät, että voin olla paha suustani väkivallakoille.

Jos kirjoittaa nimellään, niin silloin kantaa ryhdikkäästi tunnistettavana oikeushenkilönä vastuun kirjoituksistaan.


[10:31 10.3.2008] asdf
Tunnistettavana oikeushenkilönä? Mistä sitä tietää millä etunimi-sukunimi -yhdistelmällä kukakin kirjoittaa? Tai kuka kirjoittaa toisen nimellä?

Jos jotakin oikeuteen vietävää kirjoittaa, on kai poliisin (tms. viranomaisen) tehtävä selvittää ensin, kuka OIKEASTI on nimen takana.


[10:48 10.3.2008] Anonyymi
"WEB tulee aikanaan romahtamaan spammiin, virusgenerointiin, jne ja erityisesti nimettömänä kirjoittamiseen"

Netti ei ole erilaisista peloista huolimatta romahtanut pikaisesti eikä näillä näkymin edes pidemmällä tähtäimellä. Asiallinen nimettömänä kirjoittaminen tuskin uhkaa verkon olemassaoloa. Tästä tosiasiasta helpottuneina voivat sekä nimellään että nimettömästi kirjoittavat elää rauhanomaisesti ja turvallisesti yhdessä


[10:54 10.3.2008] M.M.
"Tai kuka kirjoittaa toisen nimellä?"

Jos kirjoittaa jonkun toisen nimellä, niin ei silloin kirjoita omalla nimellään. Mikäköhän tässä oli niin vaikeaa tajuta?

"Tunnistettavana oikeushenkilönä?"

Niin, eli minut voi tunnistaa helposti myös muutkin kuin poliisi. Eli olen oikeasti olemassa oleva ihminen enkä kasvoton piileskelijä, stalkkeri.

"Mistä sitä tietää millä etunimi-sukunimi -yhdistelmällä kukakin kirjoittaa?"

No sä tiedät sen kohdaltani vaikka siten, että lähetät sähköpostia tossa näkyvään osotteeseen ja kysyt, että ookkonaa kirjottanut sinne ja tänne sellasta ja tällästä. Mä sit kerron, et oonko vai en, ja teen rikosilmoituksen, jos en ole.


[11:05 10.3.2008] asdf
Vaikka mulla lukis tässä pekka virtanen ja joku mimf@hotmail.com ja vastailisin sieltä että "joo mä kirjottelin" niin mitä se kertoo kenellekään mistään? Internetissä varsin yleisesti on käytössä nimimerkkejä, itseasiassa aika harvoissa paikoissa käytetään koko nimeä.

Ei ole ihme että aukean kaltaisella palstalla halutaan kirjoitella nimimerkin takaa, jos niin tehdään todella yleisesti netissä muuallakin, se on aivan normaalia. Tämä on kuitenkin aika "kevyttä" kamaa, välillä melkoista pelleilyä (mikä tietystikään ei välttämättä ole hieno juttu). Kirjoittaisin varmasti itsekin nimelläni mieluummin jos tilanne olisi toinen.

Internetissä yleensä ollaan kasvottomia, ellei kasvoja tarkoituksella nettiin laiteta. Harvoilla täälläkään nimellään kirjoittavalla on ihan yhden klikkauksen päässä kovin tarkkoja tietoja itsestään... Ja juuri jotain aukea-tunnettavuutta tulen kyllä välttämään jatkossakin :)


[11:56 10.3.2008] M.M.
Jos kirjoittaisit mimf04@hotmail.com -osoitteesta, niin suurin osa tietäisi, että siellä on taas joku itseään ovelana pitävä numero. Mut asiasta toiseen, tai jotain. Tässä saat vähän lisää matskua kasvottomuuden ylistykseen:

"Säännöllisin rivein, neljä kussakin, marssivat numerot tasajalkaa juhlallisesti - satojatuhansia numeroita vaaleansinisissä unifeissa, kullatut laatat rinnassa - valtion numerot jokaisella. Ja minä, me neljä, olemme eräs lukemattomista aalloista tässä mahtavassa virrassa. Minusta vasemmalla on O-90 (jos tätä kirjoittaisi joku karvaisista esi-isistäni tuhat vuotta takaperin, hän varmaan käyttäisi naurettavaa sanayhdistelmää 'oma kultani'); oikealla on kaksi tuntematonta numeroa, nainen ja mies."

--me, Eugen Samjatin, sivu 10 (vuonna 1920)

"Ei ole ihme että aukean kaltaisella palstalla halutaan kirjoitella nimimerkin takaa, jos niin tehdään todella yleisesti netissä muuallakin, se on aivan normaalia."

Se, mikä on normaalia, on toisinaan täysin eri asia kuin se, että mikä on oikein. Esimerkiksi antiikin kreikassa oli "normaalia" vanhojen äijien nussia nuoria jätkiä hanuriin.


[12:03 10.3.2008] plaa
Tarkoitatko että homous on epänormaalia? =)


[12:25 10.3.2008] M.M.
"Tarkoitatko että homous on epänormaalia? =)"

Tällä hetkellä tässä yhteiskunnassa, kyllä. Mutta jos sinulle ei ole vielä selvinnyt, että mitä arvoa annan "normaalille" ja miten käsitän "normaalin", niin kysy ihmeessä.


[12:54 10.3.2008] T.R.
"Kun tein valokuvauksen kannalta Suomessa aika uraauurtavan teon ja vaihdoin identiteettejä toisen kuvaajan kanssa niin ylläpito vie aineiston pois kuten neuvostoliitossa aikanaan vaikka tekstissäni näkyy täysin selvästi että vaihto on tehty yhteistyössä toisen kuvaajan kanssa."

Eipä tuo kovin uraa uurtava tempaus ole, eikä varmaan edes ensimäinen kerta Aukeassa. Jos olisit toiminnut tuossa asiassa fiksusti niin olisit ollut yhteydessä ylläpitoon ja pyytänyt luvan käyttää taiteilijanimeä. Voisin kuvitella että tämä olisi sallittu, koska on perusteltua olettaa että herätät niin suuria tunteita aukealaisissa että se vaikuttaa kuviesi arvosteluun. Tämän jälkeen olisit voinut tällä keksityllä nimellä laittaa Aukeaan itse ottamasi kuvasarjan ja sen jälkeen katsoa millainen palaute siihen olisi tullut. Menetelmä olisi kertonut lahjomattomasti sen miten kuviisi suhtaudutaan silloin kun niiden ei tiedetä olevan sinun ottamiasi, ja se olisi ollut Aukean sääntöjen mukaista.
Nykyinen menettelysi ei todistanut mitään koska se että kuvat ovat jonkun muun kuin sinun ottamia ei tarkoita etteikö niihin kohdistuva kritiikki voisi silti olla aitoa. Sinulla ei kerta kaikkiaan ole mitään keinoa millä voisit verrata saamiasi tuloksia mihinkään ja se että kuvat olivat naisen ottamia ei muuta miksikään sitä että niistä ei rakkaus tullut esiin. Se selitti kyllä sen mihin kuvat painotuivat. Seikka jota ihmettelin kun niitä katselin ja kommentoin. Omasta puolestani tosin myönnän, että jos kuvasarja ei olisi ollut sinun ottamasi, niin en olisi kommentoinut läheskään niin kärkevästi, mutta tähän on syynä vain se että sinä olet ammattilainen jolta voi odottaakkin enemmän ja toisaalta sinä et itsekkään juuri säästele kun annat kritiikkiä


[14:08 10.3.2008] J.L.
huvittavaa lukea näitä teksetejä:D hoho


[14:28 10.3.2008] J.P.
Hyvä Timo Rasimus, se mitä et nyt tajua että projekti on kaksiosainen ja toinen osa on vasta tekeillä, eikä ilmesty aukea:ssa vaan paljon suuremmassa puitteessa.
Vasta sitten nähdään mitä laajemmin tapahtuu.
Toisaalta olen varma että projektin toinen puolikaskin yritetään vaieta kuten täällä aukeassakin.

Etpä sinäkään muuhun pysty kuin jänkkäämään sääntöjen noudattamisen tärkeyttä. Toisaalta myönnät sen mitä hainkin, ---koska luulit että kuvaaja olen, minä arvostelit kärkevämmin kuvia, olivat ne mitä hyvänsä. Eli täsmälleen se asia --jonka olemassaolosta syntyy keisarin uudet vaatteet ilmiö taiteen tuotannon sisällä.
Ja siihen ilmiöön minä pureudun jatkossa niin syvälle kuin pääsen.

Mutta noudata sinä Timo sääntöjä tunnollisesti ja tarkasti kun siitä elämääsi sisällön saat. Turvallisuushakuisuus ja muuta yrittävien dissaaminen on se syy, jonka takia meidän yhteiskuntamme ei liikahda mihinkään eikä koskaan.
Teillä kokoomuksessa on pyritty kautta aikojen estämään vapaata ajattelua, koska ajattelevia ihmisiä on vaikeampi hallita.
Niin täällä aukeassa kuin yhteiskunnassakin.

Seuraava sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty