Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Miksi kuvataiteen suhteen ollaan Aukeassa sallivampia?

[15:47 13.3.2008] P.H.
Olen huomannut että valokuvat ja runot lytätään täällä usein armotta, mutta huonojakin maalauksia ja piirroksia saatetaan kehua. Mistä tämä kertoo? Kenties käsityötaitojen tai kuvataiteellisen lahjakkuuden yleisestä harvinaisuudesta. Itse toivoisin tasa-arvoa ja laadukkaampia kritiikkejä kuvataidepuolelle.


[17:37 13.3.2008] M.H.
Jaa... minusta kun on tuntunut siltä, että kirjallisuuspuolella ollaan kaikken "sallivaisimpia", huonoja pisteitäkään ei siellä pahemmin anneta.

Mutta muuten.. valokuva on monesti onnistunut kun se on teknisesti hyvä. Jokin maalaus saattaa olla teknisesti hyvin toteutettu, mutta ilman mitään sisältöä ja/tai esteettistä arvoa. En silloin kutsuisi työtä hyväksi taiteeksi. Muutenkin hyvän taiteen arvioiminen on kuin veteen piirretty viiva ja lienee jokaiselle aika subjektiivinen asia.

Tässä jokin aika sitten Gloria lehdessä suitsutettiin kuvataiteilijaa ja hänen töitänsä. Nämä työt eivät tehneet minuun sellaista vaikutusta, että pitäisin taiteilijaa kovin lahjakkaana... silti jonkun mielestä hänen työt on ihan huippuja. Esimerkki.

Laadukkaampaa kritiikkiä lienee aina hyvä toivoa, tosin riippuen myös siitä toivooko sitä omille vai muiden töille ;)


[20:32 13.3.2008] T.R.
Mitä tarkoittaa tasa-arvo tai laadukkaampi kritiikki tässä tapauksessa? Sitäkö että kuvataiteessakin pitäisi pyrkiä idols-tyyppiseen piikittelyyn ja häijyilemiseen?

Miksi jonkun pitää nähdä ongelmana se jos kritiikin luonne on toisella osiolla lempeämpää kuin toisella? Itse en kirjallisuuspuolta pahemmin edes käy läpi, eikä minua häiritse siellä olevan kritiikin laatu. Valokuvauspuolta katselen aika ahkeraan ja vaikka siellä oleva kritiikki on ajoittain minusta tekemällä tehdyn häijyä ja suoranaista ilkeilyä, niin ei ole tullut mieleenkään vaatia että siellä pitäisi kritiikki muuttaa kuvataiteen vastaavaa lähemmäksi.

Se että sellaista työtä jota itse pidät huonona joku toinen kehuu, kertoo vain siitä että se toinen henkilö saattaa pitää siitä. Onko sinun näkemyksesi sitten välttämättä se oikea? Jokaisella on kuitenkin mielipiteeseensä oikeus, joten jos haluat muuttaa kuvataiteenkin kritiikin enemmän idols-tyyppiseksi niin ole hyvä vain. Kukaan ei estäne kirjoittamasta juuri niin ilkeää palautetta kuin haluat.


[22:36 13.3.2008] P.P.
Minä yritän kyllä parhaani mukaan antaa palautetta kirjallisuuspuolella eli lytätä suurimman osan runoista, koska ne on huonoja.


[22:19 14.3.2008] P.H.
En nyt tarkoittanut tasa-arvolla sitä, että pitää piikitellä silkan piikittelyn ilon vuoksi. Halusin lähinnä ilmaista (ehkä turhan) toivomukseni siitä, että palaute joka osiossa olisi yhtä asiantuntevaa ja rakentavaa. Pelkkä "mä tykkään"-hymistely ei auta ketään eteenpäin pidemmän päälle, juuri siksi, että ihmisten mieltymykset ovat niin erilaisia.


[17:50 21.3.2008] E.C.
Valokuvaajat kusipäitä ja lukijoillakin toista eritettä päässä?
Sinänsä välillä ei vaivaudu mitään erikoista keksimäänkään, kun työt tahtoo olla yhden henkilön kohdalla kovin samanlaisia. Siis en mä nyt tarkoita, että ihminen omasta käsialastaan irti pääsis, vaan eikö ihmiset jaksa kokeilla välillä jotain muutakin? Etenkin nää "teen tasan sillä välineellä AINOASTAAN"-sakki on tylsää selattavaa.


[22:21 22.3.2008] P.H.
Kehittyminen jossakin välineessä vaatii harjoitusta. Kokeillen erilaisia voi löytää itselle sopivimmat, mutta ikuinen kokeilu poikii pelkkiä harrastelijoita.
Aina pystyy keksimään jotain sanottavaa, välillä ei kai vain halua.


[20:33 31.3.2008] M.S.
Mä itse olen valokuvaus puolelta ja tosissaan täällä on paljon lepsumpi arvostelu. Minä itse pidän että kritiikkiä tulee ja sitä tarvitaan. Pirkon kanssa olen siten samoilla linjoilla. Itse laitan tänne kuvia opiakseni jotain muiden kritiikistä ja kehuista. Eli kehut otan tietysti mielelläni vastaan ja sitä odotankin, ja kun sitä saa niin se on paljon palkitsevampaa kuin se jatkuva hymistely, joita kuvilleen saa (hankala lause:/).

En sitten tiiä että leimataanko täällä kritiikin antajat jotenkin huonoiksi ja pahoiksi ihmisiksi, kuten olen huomannut joillakin valokuvausfoorumeilla olevan. Siellä poistetaan ihan vaan "haukku" kommentit.

Juu ei muuta.. Onneksi itse en täällä niin paljon asioi sillä se voisi olla aika turhauttavaa :P


[00:12 5.4.2008] M.M.
Minä kumoan esimerkillisesti kuvataidepuolen "lepsuuden" pisteidenannossa, kirjallisuuspuolenkin osittain :D

Nimim. Olen vissiin sitten vain tosi huono?


[13:15 7.4.2008] Tom Pesch
http://aukea.net/nayta.php?teos=22218

Tämän kuvan herättämä 'keskustelu' kertoo ehkä jotain kritiikin sietokyvystä aukeassa.


[00:08 8.4.2008] P.H.
No huhhuh!:0 Taitaa olla kevätväsymystä ilmassa kun ei ihmisillä muuta tekemistä kuin vääntää kättä tuollaisesta asiasta.[10:35 8.4.2008] K.S.
ehkä Riinakin tuosta vielä joskus rauhoittuu.. ehkä, vaikea ennustaa ;)


[00:00 9.4.2008] P.P.
Riina: "mulle on itseasiassa eräs opettaja sanonut 'sisäistä itelles tärkeet jutut, muut ignoraat, ota oma tilas, millään mitä muut ajattelee /puhuu jne ei ole väliä, ei suurimmat taiteilijatkaan ole paskaakaan välittänyt muista'"

Olisi kiva tietää kuka opettaja on noin mäntti. Varsinkin suuret taiteilijat ovat joutuneet välittämään siitä millaisia tilauksia niille on annettu ja miten ne on toteutettu. Enemmän ehkä klassisella kaudella tosin kuin modernilla, mutta modernit maalinsotkijat ovatkin huonompia.[12:23 10.4.2008] K.S.
kun totta puhutaan niin tämä kyseinen paljonpuhuttu ketju sai mut pelkästään murheelliseksi. Kävi vaan sääliksi sitä tyttöparkaa.


[20:03 10.4.2008] P.H.
Miia: kakkoset ja kolmosethan ovat ihan aukean keskitasoa. Suomalainen ei halua kehua, mieluummin ei sanoa mitään.


[00:01 11.4.2008] M.H.
Yksi tapaushan kertoo kaiken koko yhteisöstä vai miten se mahtaa olla?


[12:05 3.5.2008] T.K.
[Quote] Tom Pesch "http://aukea.net/nayta.php?teos=22218

Tämän kuvan herättämä 'keskustelu' kertoo ehkä jotain kritiikin sietokyvystä aukeassa."Ei vittu ihan loistavaa luettavaa :DDD
Ei luoja mitä pässejä sitä on olemassa. Mietin että miten vitussa tämä henkilö aikoo kehittyä jos itsekritiikkiä saatika toleranssia muiden kritiikille ei ole. Tottakai jos kritiikki on sekoittunut sen antajan omiin mielipiteisiin pitää se jättää huomioimatta koska se nyt ei kiinnostaa ketään. En ole eläessäni nähnyt työtä joka ei kritiikkiä kaipaa, semmosta kun ei ihmisavoilla voi saada aikaiseksi, ja jos joskus joku siihen pisteeseen päätyy minun mielenkiintoni kuvataiteeseen loppuu samantien.


[18:30 3.5.2008] T.K.
Luettuani hivenen lisää tuota Tomin laittamaa linkkiä, mietityttää miksi koulutusta pidetään niin suuressa merkityksessä ja ajatellaan että se automaattisesti tekee sinusta paremman. Itse en aijo taidekouluihin mennä koskaan, opiskelen kaiken itse ja kantapään kautta niinkuin tähänkin asti. Mielestäni se antaa ja opettaa enemmän, ja jos kerran intohimoa löytyy niin ei pitäisi olla esteitä mitkä olisivat ylitsepääsemättömiä.


[17:23 4.5.2008] Tom Pesch
Jos hyväksi haluaa, helpoimmin se onnistuu käymällä kouluja. Mutta jos ei ole näkemystä ja palavaa halua tehdä, ei koulusta ole paljoa hyötyä.
Jos on halua ja näkemystä ja nöyryyttä ja pitkäjänteisyyttä, voi ilman koulutuksia päästä vaikka miten pitkälle. Esimerkkejä on.


[12:41 5.5.2008] T.R.
Koulutuksessa ei ole mitään pahaa. On oikeasti hyödyllistä saada kunnon opetusta ja välttää hakkaamasta turhaan päätä sellaisiin mäntyihin joiden kiertämiseen on olemassa jo valmis polku, mutta tuossa keskustelussa se ongelma on siinä että kyseinen henkilö olettaa että jos ja kun hän on opiskelemassa hienossa koulussa ja opettajilla on meriittejä, niin automaattisesti hän on itsekkin ilman muita ansiota maailman huippu taiteen alalla. Tämän lisäksi yhdyn Peschin yllä olevaan ajatukseen täysin.


[13:16 10.5.2008] K.S.
Toni sanoi, että kantapään kautta ja itse oppii parhaiten eikä kouluissa. Olen aikalailla samaa mieltä, mutta ovia koulutus myös avaa ja joitain mahdollisia lukkoja, joita auki ei omin neuvoin välttämättä saa.. joo mut kyl silti halulla ja intohimolla on varmaan isoin rooli kuitenkin kasvulla ja kehittymisellä =)


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty