Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Ylläpito siirsi työni varastoon

[17:10 14.3.2008] J.K.
Miksi ylläpito siirsi "onnenhali" työni varastoon?
[17:24 14.3.2008] J.H.
Kysyisit ylläpidolta.


[18:19 14.3.2008] K.G.
Jukka, luulen että seuraavaksi ylläpito poistaa tämän keskustelun kun varastossa olevien töiden mainostaminen on kiellettyä.
Juha on siis oikeassa , että mitä sinä sitä meiltä kysyt kun ei voida kuitenkaan varmuudella tietää.


[18:27 14.3.2008] P.T.
Kyllä tää kyssäri kuuluu ylläpidolle eikä meille käyttäjille...

Ei kai me voija tietää miks ylläpito sellasen hirmuteon meni tekemään...Eiköhän tää kohta poistu täältä, aiheena tästä nyt ei oikeestaan ole mitään järkeä keskustella.

Mua kyllästyttää tää ainainen synkkä ilma...aurinkoa please!


[18:33 14.3.2008] J.K.
Asialle oli tälläinen selitys:
Laadunvalvontaryhmä on todennut, että ottamasi valokuva ei ole riittävän hyvä Aukeassa julkaistavaksi. Vaikka Aukea onkin ilmainen julkaisupaikka töiltä vaaditaan tietty laatu. Kuvasi on siirretty ns. varastoon, jolloin työt löytyvät muille käyttäjille vain käyttäjän omilta sivuilta. Syynä kuvasi siirtoon on sen sisällön kiinnostamattomuus ja teknisen laadun puute. Jos työn sisällöllä oli joku henkilökohtainen merkitys se ei ehkä välittynyt katsojille.

Voit siis käydä katsomassa työsi saamat pisteet ja kommentit omien sivujesi kautta. Työsi siirto ei tarkoita ettetkö voisi jatkossakin julkaista töitäsi. Se on osoitus siitä että sinun kannattaa harkita tarkemmin millaiset työsi ovat tarpeeksi laadukkaita ollakseen kiinnostavia.

Kyllä tää mulle tarkoittaa sitä että laadunvalvonta on jotakin pikseleihin tuijottamista. Eikä sillä ole valokuvan laadun valvonan kanssa mitään tekemistä.

Okei...minä odotan nämä keskustelut loppuun tämän kuvan osalta ja sen jälkeen siirryn takavasempaan. Saatte jatkaa siitä mihinkä jäittekin.

Anteeks kiitos näkemiin.


[18:43 14.3.2008] M.M.
Laki on käynyt, luojalle siitä kiitos!


[18:50 14.3.2008] K.G.
Älähän Jukka tosta masennu ja vetäydy.
Tuskimpa pelkkä laatuun tujottelu on laadunvalvojia saannut reagoimaan vaan he eivät kuten ei kovin moni muu riviedustajakaan vaan löydä kuvastasi sitä jujua mitä itse koet näyttäväsi.
Jatka vaan sitkeästi ja laita ensi kerralla semmonen kuva, että meiltä lörähtää savet housuihin.


[20:25 14.3.2008] M.Y.
Tokko tuosta kannattaa itseensä ottaa; jokainen täällä oleva kuva taatusti tulee jonkun tyrmäämäksi, on se sitten ylläpito tai rivikatsoja (joka ei mielipidettään välttämättä pue sanoiksi). Elämä jatkuu, uutta kuvaa vain putkeen.


[21:47 14.3.2008] J.K.
Tottakai mulla on oikeus loukkaantua jos työni otetaan pois. Mikään varasto ei lohduta vaikka sinne sais kirjottaa mitä vaan.

Kuvani oli täällä jo ehtoo puolella. Ei sitä enään kukaan kommentoinnut. Asia oli siltä osin selvä.

Se että joku sanoo kuvastani "oksettavaa tasoa. yäk" ei vaikuta tähän mitenkään. Enkä kenenkään kommenteista ole moksiskaan. Se kertoo vaan teidän arvomaailmasta. Sallin teille sen maailman. Ite en kyllä ole tietääkseni kenenkään kuvasta sanonut yäk. Tuntuu leikkikenttä jutuilta se.

Ja se leikkikenttä juttu onkin se mistä haluan luopua.

Nyt haluttiin tämä asia tehdä tarkoituksella näin. Mitään ei olis tapahtunut sen kuvan osalta enään.

Koen että minun julkaisuvapauttani on loukattu. Jos sellaista edes on olemassa.

Paljon paskempia kuvia täällä heiluu eikä ylläpito tee mitään.

Nyt sattui vaan joku ylläpidon ihminen minun kuvaani arvostelemaan ja minä kommentissani annoin hiukan takaisin. Herneet nenuun ja työ pois. Se oli kuvio.

Aika raukka jeppe on se joka ei uskallalla tunnustaa poistaneensa kuvaa. Ei edes sähköpostilla. Luulee että minä hänet julkaisen. En mä niin tyhmä ole. Olis vaan kiva saada tietää kenellä on jo pitempään ollu jotain vastaan.

Kyllä mä kohta poistun. Mietin äskön jopa näin typerästi: Jos joku anteeksi pyytää voisin harkita toisin. Mutta se on aika itsekeskeistä.

Kyllä mä kuvaamista jatkan mutta niitä kuvia näkyy jossain toisaalla.

Nyt taidan olla tästä mandaatista jo ylpeä.

Huomenna aamulla yön yli nukutta teen lopulliset päätökset poistumisesta. Mutta en vihassakaan nukkumaan mene. Niinhän sanoo jopa sanakin.

Ottakaa joitakin aikuisia sinne valvojiksi jotta tää homma pysyy jossakin kasassa.


[22:12 14.3.2008] Valokuvauksen ylläpito

Lainaus usein kysytyt kysymykset-sivulta:

Laadunvalvonta

Osalla käyttäjistä on laadunvalvontaoikeudet. Laadunvalvojat voivat merkitä töitä "harkintaan" jonka jälkeen ylläpito käy kyseiset työt erityisesti läpi ja jos tarpeeksi moni laadunvalvoja on sitä mieltä että työ ei kuulu Aukeaan voi ylläpito piilottaa työn näkyviltä. Piilottaminen ei poista työtä vaan siirtää sen julkaistuista tekijän varastoon jolloin tekijä voi edelleen käydä lukemassa työn saamat kommentit. Laadunvalvojat _eivät_ voi suoraan poistaa toisten töitä eikä vaikuttaa niiden pisteisiin normaalia enempää.

Kuka tahansa kokeekin itsensä päteväksi tietyn Aukean alueen laadunvalvojaksi lähettää siitä palautelomakkeella viestin ylläpidolle. Palautelomakkeesta valitaan "aihe" sen mukaan minkä alueen laadunvalvontaan haluaa osallistua. Ylläpito käy läpi jokaisen hakijan pisteytysstatistiikan ja jos näyttää siltä että käyttäjällä on ollut järkeä mukana antaessaan pisteitä saa käyttäjä laadunvalvojan oikeudet. Laadunvalvojille on tämän lisäksi tarkempi ohjeistus.


[12:24 15.3.2008] P.T.
Kävin katsomassa kuvan, en kommentoinut mitään, enkä myöskään ole antanut sille pisteitä.

Älä nyt tuollaisesta masennu, kyllähän täältä poistetaan kuvia vähän väliä varastoon. Nyt ainakin tiedät minkä tyyppistä kuvaa ei kannata laittaa esille.

En olsi itsekään sille juurikaan 1 pistettä enempää antanut - valitettavasti.
En nähnyt siinä mitään taiteellista tai mielenkiintoista.

Menet mihin tahansa kuvapalstalle niin jokaisessa poistetaan kuvia, se on kylmä totuus. Monella palstalla poistetaan vielä paljon enemmän kuin täällä.

Paree tehdä oma blogi, se on ainoa paikka missä kuvat saa olla niin ettei laadunvalvonta puutu asiaan....

Ihan aikuisten oikeesti - eihän nyt tuollaisesta voi eikä saa loukkaantua!!!
Ja mä olen taatusti aikuinen ihminen, en enää mikään untuvikko:)
[12:45 15.3.2008] M.M.
Päivi-Marita, oletko vielä havainnut minkäänlaista korrelaatiota mahdollisissa uusissa pisteytyksissä kuviesi ja kommenttiesi välillä?

Olet ollut aika aktiivinen ja kriittinen voimakkaasti oman mielipiteesi ilmaiseva kirjoittaja. Sellaisten teoksia ei ainakaan aiemmin ole hyvällä katsottu täällä.

Mut jees-juttu, on hienoa, että uskallat kertoa rohkeasti omia mielipiteitäsi ihan omalla persoonallisuudellasi. Se on aika harvinaista, jos nyt ei niin harvinaista miesten kohdalla mutta naisten sitäkin enemmän.


[15:34 15.3.2008] minä
"Menet mihin tahansa kuvapalstalle niin jokaisessa poistetaan kuvia, se on kylmä totuus. Monella palstalla poistetaan vielä paljon enemmän kuin täällä."

Totta puhut. Itse asiassa aukean toleranssi kuvien poistamisen suhteen on mun mielestä vähän liiankin korkealla, siis tiukempikin saisi olla.

Toki poistamisen perusteista saa ja pitääkin keskustella. En tiedä tarkoin millä perusteilla kuvia siirretään varastoon, mutta toivottavasti syynä ei kuitenkaan ole kuvan saama huono pistemäärä, sillä se ei aina kerro koko totuutta. Toivottavasti syynä ei myöskään ole huono tekninen laatu, johon Jukka ymmärtääkseni viittasi puhuessaan "pikseleihin tuijottamisesta". Mutta mikä sitten? Ei ole helppo tehtävä tuo laadunvalvojan tehtävä.

Uskon kuitenkin, että Aukean nykyinen laadunvalvontasysteemi, jossa aukealaiset itse (tai osa heistä) ovat mukana, on ihan toimiva ja demokraattinen tapa pitää yllä jonkinlaista tasoa tällä foorumilla.


[19:31 15.3.2008] J.M.
Toisaalta, tää laatukriteerien ylläpitäminen on törmäyskurssilla monien hehkuttaman "fair playn" ja "kaikki pelaa" -mentaliteetin kans.

Jos kuitenki rehellisesti puhutaan, Jukka, en jää kaipaamaan kuvaasi. Enkä ymmärrä, mitä julkaisemisen arvoista näit itse kuvassasi. Ehkä on yhteisen hyvän mukaista, että pidät jatkossa vastaavat kuvat omassa tallessa, etkä anna niitä yleisön mollattavaksi? Luulen, että se on molempien kannalta hyvä asia, sillä tunnuit olevasi niin varma kuvan toimivuudesta, että tuskin otit meidän kommentteja huomioon. Korjaan mielelläni päätelmääni, jos sen osoitat vääräksi...

PS: Oma blogi on tosiaan suht hyvä paikka julkaista ihan sitä, mitä itse haluat. Julkiset paikat on julkisia paikkoja, ja hyvä niin...


[01:27 16.3.2008] No voihan rähmä!
Jukka on jäänyt mieleen ehkä yhtenä Aukean elämänmyönteisimpänä ja positiivisimpana kommentoijana, joka antaa rehellisen mielipiteensä niin kuvalle kuin kuvalle silti kenellekään pahaa mieltä tuottamatta. Oikein tippa tuli linssiin, kun luin tämän jutun läpi. Ehkä miehen kuvat eivät ole olleet aivan aukean huippua, mutta silti...

Aukea.net on vapaa luomisgalleria luoville ihmisille, harrastajille ja ammattilaisille, jotka haluavat tuoda töitänsä esille saadakseen palautetta, uusia ideoita ja kokemuksia.


[03:41 16.3.2008] T.T.
Jos mä laatua saisin täällä valvoa niin se kuva olis lähteny vähän nopeemminkin.

Jukka näytti kuitenkin itse uskovan siihen kuvaansa, voipi sitten julkaista sen jossain omilla sivuillaan.

Jos täällä aikuisten ihmisten perään kuulutellaan niin nyt on ainaki yks kakara vähemmän, oikeen ovet paukkuen lähti.


[04:27 16.3.2008] mulqu*2
Itketäänhän täällä jatkuvasti erään ammattilaisenkin perään, ja hänen kuvansa eivät koskaan ole olleet kummoisempia - eivätkä edes aina omia.


[08:48 16.3.2008] P.T.
Mikko - Olen joskus huomannut että joidenkin kommenttieni jälkeen omien kuvien pisteytys on muuttunut.
Joskus ylös ja joskus alaspäin.

Ihme kyllä mitään mahdotonta ykkösryntäystä en ole saanut, mutta luulen että olen senverran "vaaraton" tyyppi täällä että mua ei noteerata kovin vakavasti otettavaksi:))

Kuvani ei ole huipputasoa joten tuskin musta on vaaraa kenellekään, kunhan sanon mahdollisimman rehellisen oman mielipiteeni asioihin.

Mun mielestäni pitäs uskaltaa rehellisesti kirjoittaa omalla nimellään ja omilla ajatuksillaan. Jos se vaikuttaa kuvien huonompaan pisteytykseen niin sitten vaikuttaa, ei ne ykköset maailmaa kaada:))

Pitäsi taas kuvata jotain, mutta mulla on kuvalama/identiteettikriisi meneillään - kamera kasvaa kohta karvaa tuolla laukussaan...
[15:54 16.3.2008] mulq "1"
Valokuva"taiteen" kohdalla sensuurointi laatuun perustuen on melko ongelmallista, koska kuvien laatu on hyvinkin subjektiivinen asia (mielipidekysymys).

Ihmettelen, miksi kuva pitää sensuroida varastoon? Mitä se haittaisi jos se pysyisi julkaistuna työnä? Näyttää että jotkut todella SUUTTUVAT näin "paskasta" kuvasta. Ajatelkaapa jos kuvaajana olisi ollut hieman aloittelevampi ja ehkä huonommalla itsetunnolla varustettu henkilö..

"Laadunvalvontaryhmä on todennut, että ottamasi valokuva EI OLE RIITTÄVÄN HYVÄ Aukeassa julkaistavaksi."

Millainen on absoluuttisesti hyvä tai huono valokuva?

Aukeasta löytyy varmasti "samaa tasoa" olevia kuvia monen mielestä, mutta mihin se raja vedetään? Jos kuvassa on kukka ja se on tylsä ja epäonnistunut kopio sadasta vastaavasta, se on ok, mutta jos kuvassa on ainutlaatuinen hetki elämästä ja tunnetta ja se on teknisesti epäonnistunut, se pitää sensuroida?

En ota kantaa Jukan kuvan huonouteen tai hyvyyteen, mutta tällainen sensurointi on lähinnä huvittavaa.


[16:36 16.3.2008] J.M.
Onko tää sensurointi sun mielestä sananvapauden rikkomista, mulq?

Eikö aukean ylläpidolla ole vapautta sanoa, mikä kuuluu aukea.nettiin ja mikä ei?!

Ihmisoikeuspuuhailu on välillä hieman hämmentävää touhua...


[18:06 16.3.2008] S.S.
Jukka, sorry mutta minäkin olisin toivottanut kyseiselle kuvalle tervemenoa bittiavaruuteen, sen verran luokaton toteutus oli. Hyvä kuitenkin että olit ajatellut jotain.


[21:03 16.3.2008] A.S.
Laatu on subjektiivinen kysymys, mutta se ei poista sitä todellista ongelmaa, että omasta mielestäni Aukeaan laitetaan mielettömästi kuvia jotka eivät tänne kuulu. En ole nähnyt Jukan kuvaa mutta ainakin useimmissa tapauksissa luulen, että kyseessä ei ole välttämättä väärinymmärretty taide vaan lähinnä vailla mitään yritystä oleva lomakuva/uuden digikameran ensitesti tms. On positiivista, että Aukealla on nyt tauonkin jälkeen taas paljon käyttäjiä, mutta kuvien suhteen toivon vielä nykyistä tiukempaa linjaa. Tämä kahdesta syystä:

a) Aukeassa kuvat ovat käytännössä näytillä (eli etusivulla) aika lyhyen aikaa, joten nopeasti toimiva moderointi olisi tarpeen.
b) Oman visioni mukaisen Aukean kuvien/näyttelyiden yhteinen nimittäjä olisi se, että niillä oikeasti yritetään sanoa edes jotain. Ainakin aikanaan sivun julkaisuohjeissakin kiellettiin ensimmäisten digikuvien tms. julkaiseminen, mutta nyt näyttää siltä että moni näyttely paljastaa itsensä tässä suhteessa jo esittelysivulla. On toki vaikea määritellä mitä tämä pyrkimys valokuvalla vaikuttamiseen tms. oikeasti kenellekään tarkoittaa, mutta joidenkin ihmisten itsekritiikki tai ymmärrys siitä tarkoituksesta jonka *luulen* Aukealla olevan, on varsin heikolla tasolla. Suttuinen kuva lemmikkikoirasta (jep, tartun kliseisiin) nukkumassa sohvalla vaatii aika paljon kiinnostaakseen ketään muuta.

Nyt Jukan kuvaa näkemättä voisin päätellä hänen kuitenkin uskoneen kuvaansa, ja on toki ikävää huomata ettei oma visio avaudukaan muille, mutta se on mielestäni käypä hinta maksettavaksi toimivammasta palvelusta. Toisessa vaihtoehdossa näemme tämänkin sivuston täyttyvän entistä pahemmin sellaisesta taiteesta, jonka liikkeellepanevana voimana toimi lähinnä digitaalikamera ja tarve tuoda itseään esiin.


[00:35 17.3.2008] kröhöm
Tuota noin ja jos jotain sanoisi. Olikos se niin että Aukeaan saapi yksi ihminen laittaa kuvan tai näyttelyn per kuukausi, siis 12 vuodessa maksimi.

Kuten yllä todettiin, kyseisen kuvat poistuvat melko vikkelästi etusivulta.

Miten siis tuollainen kuvan varastoon siirtäminen auttaa? Kuva olisi poistunut muutenkin kohta etusivulta ja varastossa se vie saman tilan kuin muutenkin palvelimelta. Ainut että se ei ole muutaman hienohelman nenän edessä iltaa pilaamassa.


[00:58 17.3.2008] K.E.
Entä jos pisteraja olisi pakollinen, esim. 2 (ja vaikkapa vähintään 15 ääntä annettuna), eli sen alle menevät kuvat eivät näkyisi julkaistujen listoissa. Silloin ei kenenkään tarvitsisi suuttua siirroista, eikä hienohelmojen nyrpistää nenäänsä.


[01:12 17.3.2008] minä
Konsta, tuo mahdollisuus taitaa olla jo olemassa omissa asetuksissa? En ole itse sitä käyttänyt, mutta jotain siihen viittaavaa sieltä löytyy.


[03:16 17.3.2008] T.R.
Sepä vasta olisi riemun paikka noille ykköstäjille...


[09:12 17.3.2008] P.P.
"Enkä ymmärrä, mitä julkaisemisen arvoista näit itse kuvassasi."

Jotkut käsittävät taiteen vain niin eri tavalla kuin mitä yleinen ns. taviskäsitys on. Minä esimerkiksi puoliautistisena nero/taiteilijana olen erityisen viehättynyt kompositioon eli kuvan elementteihin suhteessa toisiin, tuntuu kuin en oikein muuta näkisikään. Toisaalta taas vaikuttaa vahvasti siltä, että tavixilla ei taas ole mitään käsitystä kompositiosta, ne vaan näkee aiheen ja "sanoman" tai sen puutteen.

Sen vuoksi jotain lemmikkikuvia haukutaan aina, koska se on "kulunut" aihe (=taviskäsitys), vaikka sen kuvakerronta voi olla kiehtovaakin.[11:04 17.3.2008] K.P.
Aika pokalla puhut Paul muista tavixxxna, krhm.

Mikä/kuka on tavis? Taviskäsitys, kerro mulle siitäkin lisää. Vaarallisia sanoja puhua muista taviksena.
[12:02 17.3.2008] mulq
"sen verran luokaton toteutus oli" niin, sinun mielestäsi. Ei nyt unohdeta että nämä ovat makuasioita ja jonkun mielestä Jukan kuva varmasti on paljon mielenkiintoisempi kuin sadastuhannes samankaltainen auringonlaskukuva. Siinä sentään oli jokin ainutkertainen hetki, ihmisiä ja ehkä tunteita.

En väitä että se olisi absoluuttisesti hyvä kuva, mutta väitän että jos se poistetaan tällä tavalla, niin monen muunkin kuvan kohdalla pitäis asiaa miettiä.

En väitä että laadunvalvonta olisi huono idea, mutta se että sitä tehdään "mielivaltaisesti", ilman mitään yleistä linjaa, on huono asia.

Sananvapauteen en tässä viittaa, mutta ihmettelen samaa kuin aiemmin joku, että eikö se kuva olisi etusivun linkeistä kadonnut n. viikossa muutenkin?

En ymmärrä miksi vaaditaan taiteen tasapäistämistä:

"Keskimäärin hyvien" kuvien kohdalla itketään siitä, miten joku on voinut antaa ykkösen.

"Keskimäärin huonojen" kuvien kohdalla vaaditaan kuvan poistoa ja julkaisun harkintaa.

Pitäisi ymmärtää että nämä ovat mielipideasioita.

Loppupeleissä en usko että tällaiselle sensuurille nykymenolla juurikaan on tarvetta. En tosin ole nähnyt jokaista piilotettua kuvaa, mutta tuntuu siltä että aika harvoin tähän on tarvetta.
Melkoisen rajoittunutta, että aiheet ja toteutus pitäisivat olla tietynlaisia, jotta julkaisuun olisi oikeus. Eivätkös ohjeetkin varoittele lemmikkikuvista yms., silti niitä jatkuvasti julkaistaan, eikä sensuuria näy.


[12:06 17.3.2008] A.S.
Lähtemättä mukaan tuohon jakoon tavikset vs. ymmärtävät, luulisin että kysymys on pikemminkin siitä, miten hyvin kuvansa ajatuksen saa tuotua läpi. Mikäli on itse kiinnostunut pääsääntöisesti vain jostain yhdestä osa-alueesta (esimerkiksi kompositio, vaikken Paul tätä nyt vain sinulle suuntaakaan :)) on kaiken järjen mukaan marginaalissa. Siinä ei ole mitään vikaa, mutta se on hyvä tiedostaa. Jättäytyisin itse ehkä myös kuvien määrittelemisestä taiteeseen ja muuhun, ja painottaisin kuvalta vaadittua pyrkimystä tuoda joku ajatus/tunne/tila/asia esiin. Kuvaajalla on jotain, mitä hän haluaa kuvallaan viestiä "suurelle yleisölle". Siksi hän laittaa sen Aukeaan ja siksi myös altistuu laidasta laitaan tulevalle kritiikille ja/tai kiitokselle.

Tässä tullaan lopulta siihen tuttuun tilanteeseen, jossa taiteilija sanoo ettei kansa ymmärrä häntä. Se voi olla täysin tottakin, mutta Aukean kaltaisessa palvelussa joutuu väistämättä miettimään sitä, miten työn tapa kertoa avautuu muille. Minun on esimerkiks i vaikea ajatella, että kuviani katsovan ihmisen pitäisi ymmärtää tiettyjä teknisiä tai visuaaliseen esittämiseen liittyviä asioita osatakseen sitä arvostaa. Totta kai moni (ellei lähes jokainen) "alaa" itse harrastava kiinnittää huomiota näihin ja kiinnostuu kun jotain tehdään uudella tai erityisen taitavalla tavalla. Se alkaa helposti kuitenkin muistuttaa tilanteena sitä, kun kitaristi hehkuttaa progebändiä soittotaidon perusteella, eikä mainittu tavis jaksa siitä kiinnostua koska pääasia, eli musiikki ei puhuttele.

Joskus tuntuu siltä, että eräs pisteitä enemmän kuvan kiinnostavuudesta kertova seikka on pisteiden jakautuneisuus. Mikäli pisteistä 90% on kolmosia, loput jakaantuneet lähinnä kakkosiin ja nelosiin, on vaikea odottaa mitään ihmeellistä. Jos sen sijaan keskiarvo on 2.x mutta jakaumaa tulee ennen kaikkea ykkösistä ja vitosista, tietää että jotain siellä on taustalla. Näin on usein sellaisten töiden kohdalla jotka eivät aukea kaikille, tai esimerkiksi töiden jotka loukkaavat alastomuudella, räävittömyydellä jne. niitä joita joskus kukkahattuihmisiksi nimitämme :).

Yllämainitusta syystä pisterajat ovat hankalia, mutta koska laadunvalvonta onneksi toimii ihmisvoimin, on erilaisiin mielipiteitä jakaviin kuviin mahdollista suhtautua eri tavalla kuin tasasta 1,2 ja muutama 3 -riviä keränneisiin teoksiin. Itse olen kiinnostunut enemmän Aukean "tasosta" tai suunnasta kuin siitä, näenkö itse huonoja kuvia vai en. Aukealla on mahdollisuus profiloitua koko kansan kuvaikkunana tai suomalaisen harrastajavalokuvan yhteisönä ja esittelijänä. Itse äänestän jälkimmäistä, mutta päätösvalta on toki muilla (joiden panoksesta palvelun luomisessa ja ylläpidossa olen kiitollinen joka tapauksessa) :).


[12:19 17.3.2008] asdf
Aiemmin oli mainittu, että laadunvalvontaryhmään voi päästä "jos on ollut jotakin järkeä pisteytyksessä". Mitäköhän tämä tarkoittaa? Sitäkö että keskiarvo on suunnilleen 3 annetuissa pisteissä, tai että jakauma on muuten jotenkin tasainen?

Luulisi, että jos päättäjät valitaan tällä tavalla samantyylisisesti pisteyttävistä, on tulos sen mukainen.


[12:54 17.3.2008] A.S.
Ah, mulq ehtikin kirjoittaa kanssani suunnilleen samaan aikaan. Sensuurille mielestäni juuri olisi tarvetta, sillä parhaimmillaan tehokkaamman sensuurin avulla voisimme päästä tilanteeseen jossa ainakin täysin tänne sopimattomat kuvat (ekat digikokeilut tms.) katoaisivat päivässä viikon sijaan. Nk. hankalammissa kuvissa sensuuri tuskin voi toimia pikavauhtia, mutta pidän silti jonkinlaisena kannanottona sitäkin, että kuva katoaa vaikka edes 3-4 päivän päästä. Laadunvalvonnan ei-mielivaltaisuudestahan vastaa osittain se, että he tekevät päätöksiä kuvan saamien pisteytysten ohjaamina. Tuskin siitä täydellistä systeemiä saa tehtyä, ja on selvä että yleiseen mielipiteeseen (pisteytys) osin pohjaava järjestelemä tasapäistää kuvatarjontaa jossain määrin (olet siinä aivan oikeassa).

asdf: Vaikken laadunvalvonnan ohjeista oikeasti tiedäkään, en usko että 'järki pisteytyksessä' voisi mitenkään tarkoittaa sitä, että pisteet jakaantuvat tietyn keskiarvon ympärille. Jos sen sijaan on antanut ykkösen jokaiselle luontokuvalle ja julistanut valokuvauksen tehtäväksi ihmisen naturalistisen tallentamisen, niin ei välttämättä ylläpidon mielestä sovellu laadunvalvojaksi. Tai vaihtoehtoisesti hirveän määrän vitosia kuville joiden ka. on


[12:59 17.3.2008] A.S.
(jostain syystä edellisestä viestistä jää muokkausyrityksistä huolimatta loppu puuttumaan joten jatkan sitä t'h'n)

joiden ka. on alle 2 (ja syyksi paljastuu esim. sympatia tiettyä kuva-aihetta kohtaan). On kuitenkin totta, että mikäli (kuten epäilet) laadunvalvontaan valitaan vain keskenään samankaltaisesti pisteyttäviä, muuttuu sen näkökulma varsin yksipuoliseksi. En ehkä itse usko että näin on.


[17:35 17.3.2008] asdf
En myöskään usko, että valittaessa laadunvalvojia, ehdittäisiin tarkastaa, millaisiin kuviin mitäkin pisteitä on annettu.

Eiköhän se mene sen jakauman perusteella.

En väitä että se välttämättä olisi samankaltaista pisteyttämistä, mutta voipi olla ettei hyväksytä sellaisia, jotka pisteyttävät hyvin suuren osan töistä arvosanoilla 1-2 ja joilla vitoset ovat tosi harvassa.

Tämä on tietenkin täysin oma tuntuma ja asiahan voi tietysti olla aivan toisinkin...


[16:16 23.3.2008] T.H.
Ei sitten saanut esso-tiikeri tassutella kuin parisen tuntia, mutta sehän olikin viimeisellä työkeikallaan.Harmi.


[17:41 24.3.2008] M.S.
Esso-tiikerin laatu oli hyvä, mutta idea loisti poissa olollaan :). Mä en ainakaan ymmärtänyt mitä kuvallasi olit hakemassa.

Tuli vain mieleen kans että minusta aloittelijan kannattaa aloittaa kuvaaminen mieluummin pokkarilla kuin järkkärillä. Laadukkaita kuviahan aloittelijakin järkkärillä voi ottaa mutta idea on se tärkein :). Ja joskus huvittaa kun aloittelijat ostavat heti kalliit järkkärit ja kuvien taso on mitä on. Ideoita alkaa väkisin kehittämään kun resurssit ovat pienemmät pokkareilla kuvatessaan. (Toi loppu meni vähän sivuten aihetta mutta tulipahan mieleen kommenttia kirjoitessani :D. PS. Toi loppu ei kans liittynyt tuulaan millään mittaa :) ).


[18:06 27.3.2008] Pasi
Eikös se kerro jotain kuvan tasottomuudesta jos sen ymmärtää vain "ymmärtävien" eliitti ja "tavikset" pitää sitä kasana epämääräistä kohinaa?


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty