Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Miksi jäädä tiettyyn tyyliin?

[21:18 21.3.2008] E.C.
Anteeksi, tämä taitaa lukeutua provoksi, koska olen hieman ärsyyntynyt juuri selatessani sivu kaupalla Aukean töitä.

Mua alkoi ihmetyttämään, kun samojen henkilöiden työt olivat tyylillisesti niin samankaltaisi.
Ennen kaikkea se, kun yritin tonkia ihmisten nettisivuja läpi ja sieltäkin löytyi vain ja ainoastaan sitä tyyliä, mitä nyt juuri käyttää. Eikö ihmiset todellakaan halua vaatia itseltään enempää vai onko se oma käsiala niin vahva sieltä 8-vuotiaasta lähtien ollut, ettei yksinkertaisesti voi siitä päästä irti?
Sinänsä mua on pitempää jo kyrsinyt katsoa juuri kuvatiateen töitä, koska harvemmin ne tyyliltään on mitään uutta tarjonneet. Sitten kun joku vahvasti animetyylinen työ pilkahtaa esiin, niin sitä vähätellään "kokeiluksi". Kokeilua se saman paskan tekeminen enemminkin on.

En puhu nyt tässä tekniikasta, vaan graafisen ulkoasun tyylistä.


[00:16 23.3.2008] P.P.
Aika monet taiteilijat ovat pysytelleet omassa tyylissään. Se on vähän sama kuin kysyisi miksi hevikitaristi ei ala soittamaan jazzia tai päinvastoin. Hittoako sitä muuttumaan jos tekee sellaista taidetta mistä itse pitää?


[18:34 24.3.2008] J.N.
Monipuolisuus on tietysti aina hyvä juttu. Itselläni ainakin tuntuu siltä, että kun tekee jotain niin jostain syystä siitä aina tulee ajattelematta jotenkin saman tyylistä. Aika ei riitä kaiken kokeilemiseen ja uuden oppimiseen, ainakaan vielä, vaikka pyrinkin pitämään avoimen mielen eri tekniikoiden ja tyylien kanssa. Mutta ei mua sais kirveelläkään mitään animea piirtämään ;-)

Eli porukka tekee mitä haluaa ja miten parhaaksi näkee. Voithan sä itse ottaa tehtäväkses avartaa aukean tarjontaa?


[20:23 24.3.2008] Tom Pesch
Vasta sitten kun on löytänyt oman tyylinsä ja hionut sen valmiiksi, voi oikeasti ilmaista itseään.


[22:47 24.3.2008] P.P.
Ei vaan sitten kaikki on lopussa ja alkaa toistamaan itseään.


[16:45 25.3.2008] T.J.
No kyllä sitä taas yritetään provosoida keskustelua. Ois tietty ihan kiva kun olis jo 8- vuotiaana tehnyt samalla tyylillä kuin lopulta 30 v. myöhemmin, mutta kyllä siinä on ehtinyt olemaan monenlaista "vaihetta" välissä.

Turha alkaa vääntää jotain itselle vierasta ihan vain siksi että antaisi monipuolisen kuvan. Jos taas huvittaa kokeilla kaikkea, niin antaa mennä. Jokainen tavallaan.

Joskus tuntuu että Aukean pitäisi olla joku drive in- diner, jossa saa ennen luukkua jo tilata ettei vaan näekään mitään mistä ei diggaa!! Hei haloo, vähän nyt avarakatseisuutta ja se kiree pipo menemään...

Ehkä teen kokoajan samanlaista, ehkä teen välillä muuta. Se on ihan mun asiani, ja jos joku ei tykkää niin se on niiin voi voi...

Ja hei, tehkää ihan mimmosta vaan.


[17:02 25.3.2008] T.R.
Kerrankin Juuselan Tiinan kanssa samaa mieltä, ja pakko todeta myös etten nyt tuota animea hirveän persoonallisena ja toivottavana tyylinä itse pitäisi. Tämä siis siksi kun aloittaja ottaa sen erikseen esiin sellaisena mitä hän tulkintani mukaan haluaisi enemmän täällä nähdä.


[15:56 26.3.2008] P.K.
Animea ja mangaa minä olen ajatellut, mutta olkoon pysyn samassa.


[19:12 28.3.2008] A.H.
Itse pyrkinyt tekemään erilaisia asioita erilaisilla tyyleillä ja kokeilemaan vähän ainakin jotain uutta. Mutta kyllä se perusjälki silti pysyy samana, koska itse pidän tietynlaisesta tyylistä ja vaikea sitä on tehdä jotain mistä ei itse pidä..

Sekin on mielestäni paljon jos tekijä pystyy vaihtamaan edes aihetta eli ei piirrä esim. aina vain ihmisiä vaan tekee myös maisemaa, eläimiä tai jotain abstraktimpaa.

Itse olin kyllä tyytyväinen, kun henkilö joka on vuosia ollut samoilla taidekursseilla ei tuntenut työtä minun tekemäkseni eräässä yhteisnäyttelyssä. Vähän jotain erilaista siis saanut aikaankin joskus.

Huomannut senkin, että vaikka taiteilijan tyyli vaihtuisikin niin tekijän tunnistaa jo työn värimaailmasta.

Vaihtelu virkistää ja tuo laajemman osaamisen esille, mutta ei se mielestäni mitenkään vaatimus voi olla. Monet varmaan tekevätkin erilaisia kokeiluja uusilla tyyleillä, mutta ei kaikkia uusia kokeiluja halua näytille laittaa..


[11:56 19.6.2008] E.C.
Niin no, en minä sanonut, ettenkö minä niistä tykkää, mutta ihmetyttää, miten tällaiset ammattilaiset, jotka valittaa, ettei saa jämähtää tyyliinsä, ovat itse siihen jämähtäneet...ja pahastikin.
Kokeilutkin voivat olla graafisesti erilaisia, samanlaista wnb-realismia niiden ei tartte aina olla.


[12:49 20.6.2008] J.L.
Voiko jämähtämisen sanoa alkavan kymmenestä, sadasta vai tuhannesta saman tyylisestä? :)

Kun yrittää kehittää taidettaan, se on yhtä hidasta kuin minkä tahansa minän osan muuttaminen. Teet vaan parhaasi ja siinä se on, pieni pettymys itsellekin; 'Taasko mä tein tämmöisen'. Joskus asiat kyllä muuttuu yhdessä yössäkin, mutta yleensä vaatii paljon pohdiskelua ja paljon enemmän kuin yhden illan pensselin varressa.

Tyylisuuntien matkiminen jotain käyttötarkoitusta varten esim. johonkin tilausduuniin tms. on sitten eri juttu, mutta sellaisista ei tässä kai puhuttu.


[05:41 11.7.2008] M.L.
Yhteen tyyliin, genreen jääminen tekee töistä kliseistä toistoa.

Yhdistelemällä eri tyylejä, tekniikoita voi saada aikaiseksi uskomatonta taidetta.

Kehittyminen ja uudistuminen on taidetta.


[18:21 25.7.2008] E.R.
Minä olen kokeillut aika paljon erilaisia tyylejä naivismista, impressionismista ja hyperrealismiyrityksistä aina romantismiin asti, ja aina se oma tapa tehdä kuitenkin palaa tekemiseen kokeilujenkin jälkeen. Kokeilut ovat silti olleet mielenkiintoisia ja hyväksi, enkä halua jämähtää, mutta totuus on mielestäni, että todellinen kehittyminen vaatii pitkäjänteisempää työtä vaikkapa sitten saman aihemaailman parissa. Ajatellaan nyt vaikkapa Monet'n lummetöitä tai heinäsuovatöitä... Lummetöitäkin Monet teki vuosikaudet. En itse ainakaan silti ajattelisi, että hän jämähti liikaa! :)

Kieltämättä itseäni ärsyttää se, miten aina pitäisi tuottaa jotain uutta ja ällistyttävää, ja sitten kun on tehnyt peräti esim. 6 työtä samantapaisesta aiheesta puolen vuoden sisällä ja näyttänyt useimmat niistä Aukeassa, niin joku jo on sanomassa miten teen "aina" samasta aiheesta samalla tyylillä. Kannattaa perehtyä asioihin ennen kuin olettaa mitään sellaista. Omasta kokemuksestani kun on kuitenkin niin, että samasta aihemaailmasta tehdyistä töistä vasta kymmenes tms. saattaa olla sellainen, johon voi jo itsekin olla suht tyytyväinen.

Ihan jokaisesta työstä, joita olen vuoden sisällä tehnyt melko samasta aihemaailmasta, pienistä arkisista aiheista, olen oppinut jotain uutta tekniikkaan, valon kuvaukseen tms. liittyvää.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty