Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Täällä saisi

[04:14 23.3.2008] olla
taas vähän vilkkaampaa


[10:46 23.3.2008] V.G.

Ymmärrän sinua, Harri. Itsellä samanlaiset tunteet.
Minua on myös "kiukuttanut" se, että täällä jotkut esiintyvät "vapaamatkustajina" lähettämällä vesikielellä oman tekstinsä jääden odottamaan niihin kommentteja.
Edes "odotusaikanaan" he eivät välitä tipan tippaa toisten samalla tavalla toivorikkaina lähettämistä teksteistä, eivät ainakaan niitä kommentoi. "En osaa" on tyhmä vastaus.
Osaapa kuitenkin kirjoittaa omia tekstejään!
- Joillakin heistä on ollut vielä kaikenlisäksi otsaa esittää toivomuksia minkälaista palautetta heille pitää antaa!
Melkomoista itsekkyyttä, sanon minä!

En minäkään itseni puolesta ruikuta. Silloin kun minulla oli töitä esillä sain kyllä paljonkin palautetta. Olen siitä kiitollinen heille, jotka jaksoivat sitä antaa. Vieläkin muistan sen tunteen, miten mukavalta se tuntui!

Mutta poistin juttuni siinä vaiheessa, kun olin lähdössä koko Aaukeasta. Se oli vain yksi sellainen musta hetki, jolloin tuntui samalta kuin sinusta nyt, Harri. (Kamelinselän katkaisi eräs aukealainen, joka ilmoitti juttuni alla, että "älä nyt pety, en kommentoi. Tulin vain ilmoittamaan että...")

Olet oikeassa, Harri. Ei yhteispeli näin suju. Kadun kaikkia kommentteja, joita olen itse kirjoittanut heille, jotka eivät koskaan kommentoineet minua. (Itsekästä? Joo! Mutta inhimillistä.)
Tuo on ihan oikea veto mielestäni, että ilmoitat kommentoivasi vain heitä, jotka viitsivät kommentoida myös toisia.
Olen itse kokeillut samaa. Mutta ei siitäkään ole hyviä kokemuksia. Tuli tunne itselle ja toisille varmaan myös, että "kalastin" ääniä.

Nyt, kun minulla ei ole omalehmäojassa, ja olen enää vain osittain mukana (kommentoin niukasti ja vain silloin, kun on aikaa) ei niin kovasti harmita, mutta harmittaa kuitenkin heidän puolestaan, jotka sentään kommentoivat, jotkut jopa ahkerasti.

Aukea olisi todella mukava paikka, jos ei olisi niin paljon silkkaa itsekkyyttä. Kun siihen törmää, mustenee silmissä. Onneksi täällä on mukana sellaisia, jotka huomioivat ihan kiitettävästi toisia. Heidän ansiostaan roikun vielä jollain tavoin mukana.

Huh. Pitäisikö laatia lista heistä, joiden nimi näkyy ainakin silloin tällöin toisten aukealaisten tekstien alla. Kirjoittaa vain heille kommentteja? Mutta kuka sellaisen työn viitsisi tehdä, olisi ikävä homma "vahtia" toisia.

Kuka keksisi keinon, jolla saisi Aukeaan syntymään enemmän yhteisen yrityksen henkeä?

Vahinko, jos täältä yksi ja toinen tippuu pois syistä, joista puhut, Harri.

Olisi kiva tietää syitä, miksi jotkut kaikessa hiljaisuudessa katoavat. Mikä heitä on "ottanut päähän"?

Terveisin
yksi seuraava mahdollinen (itsekäs) katoaja.

Jaa, nyt vielä PS. (kun on tällainen "purkuhetki")

Minua ottaa päähän myös liian suuret kerta-annokset. Yhtäkkiä rymäytetään puoli kilometriä tai viisi hehtaaria (luvut summittaisia), kun voisi tyytyä kohtuuteen. Sekin on jonkinlaista itsekkyyttä.
Ja itsekkyyttä on tämä minun purnaamisenikin. Pitäisihän kaikilla olla vapaus tehdä, mitä haluavat. Eihän kenenkään ole pakko lukea ylisuuria kuormia, jos ei jaksa tai halua.
Ei ole pakko lukea kenenkään tekstiä. Eikö se niin mene?
Vapaus kaikille! Päivän sana.

Tämän ryöpytyksen jälkeen minunkin on ihan pakko pitää ainakin jonkun päivän tauko. Meni voimat. Katsotaan sitten joskus myöhemmin, voiko palata. Kyllä Aukealla on sentään hyvätkin puolensa! :)[10:55 23.3.2008] V.G.
PS.

Pitäisikö minunkin poistaa tuo purkaukseni, Harri?
Vastaa ennen kuin joku kirjoittaa tähän perään, jolloin se on mahdotonta. - Ai, niin, jos vastaat, sehän jo poistaa muokkaus-toiminnan. No, olkoot! (Vaik' eivät sanani niin kauhean harkittuja olekaan!) Hällä väliä :) Otan riskin.


[11:16 23.3.2008] P.P.
Kuka Harri? No.. Venla, olet ehkä turhan herkkä näiden asioiden suhteen. Kirjoittajan on hyvä olla hieman parkkiintunut, koska pääasiaa eli hyvän tekstin kirjoittamista ei saa unohtaa.


[13:18 23.3.2008] H.H.
Joo, tulin aamulla toisiin ajatuksiin ja päätin poistaa, mitä yöllä kirjoitin. Siihen Venla tuossa yllä viittaa. Kirjoitin noin pähkinänkuoressa siitä, miten kommunikaatio menettää merkityksensä, jos kaikki vain kirjoittavat, mutta kukaan ei lue, kuten tällä palstalla näyttää aika pitkälti olevan tilanne - niin kuin ehkä koko Suomessa. Se, että poistin kirjoittamani, kertoo juuri siitä, miten täydellinen epäluottamukseni kommunikaation mahdollisuuksiin alkaa jo pikkuhiljaa olla. On paras vain pitää suunsa kiinni niin kuin kaikki muutkin - silloin kukaan ei ymmärrä toistaan - sillä jos avaa suunsa, alkaa välittömästi toisen väärinymmärrys, mikä on vielä rasittavampaa. Joten pysytään sitten kaikki vain hiljaa itsekukin sen oman puskamme takana - metsäläisiä kun kerran ollaan :)


[13:29 23.3.2008] M.A.
Älä nyt Venla katoa taas. Sitä paitsi minulla ja varmaan monella muullakin on ikävä töitäsi. Toivottavasti julkaiset vielä jatkossa. :)

Ota ihan rennosti. Eihän tämä nyt niin kauhean vakavaa ole, pääasia että harrastetaan ja iloitaan kirjoittamisesta. Ja että meillä on tällainen erittäin hieno ja avara nettiyhteisö, jossa voimme kaikki jakaa ajatuksiamme kirjoittamisesta ja toimia toistemme vertaistukena. Muutenhan kirjoittaminen on yksinäistä puuhaa, mutta täällä olemme kaikki saman ryhmän jäseniä. Täällä huomaamme, että meillä kaikilla on samantapaisia pulmia kirjoittamisemme kanssa ja kipuilemme kaikki omien "hiljaisten jaksojemme" kanssa. Eikö se kuitenkin ole aika mahtava juttu?

Kommentit ovat mukavia ja usein tärkeitäkin, mutta ehkä tärkeintä kuitenkin on se, että me kaikki olemme täällä ja saamme inspiraatiota ja energiaa toistemme läsnäolosta. Vai mitä? :)


[13:49 23.3.2008] M.A.
Harri, älä nyt jää sinne puskaasi kyhjöttämään. Erakoituminen ei edistä edes omaa kirjoittamista, saati muiden. ;)

Huomasin, että kommentoimme samaan aikaan. Jotakuinkin noin arvelinkin aiemmalle kommentille käyneen. Harmi että poistit sen. Minä ainakin olen täällä vastaanottavassa päässä - voin vaikka heiluttaa täältä sinulle, vaikket sitä näekään.

Minä ymmärrän, Harri tuon tunteen, se valtaa minutkin silloin tällöin. Inhottava tunne, se. Mutta ei pidä lannistua, sillä aina silloin tällöin saa yhteyden, eikä mikään kommentointi ennen sitä ole ollut turhaa. Vastaamattomatkin kommentit ovat saattaneet upota vastaanottavaiseen maaperään. Sinulla on ollut niin laadukkaita kommentteja kautta linjan, että olisi suuri menetys, jos nyt luovuttaisit. Minulle on ollut usein kovasti apua kommenteistasi, enkä usko olevani ainoa. Sinä ja Venla olette molemmat inspiroineet muita kommentoimaan, minutkin. Vaikka nyt olen flunssassa hetken ollut aika hiljaa, olen ryhtynyt taas kommentoimaan töitä, sen mitä nyt ehdin ja osaan.

Aukeassa on ollut nyt ainakin viime aikoina paljon todella ansiokasta proosaa, ja häpeä myöntää, mutta jotkut niistä ovat saattaneet jäädä ilman yhtäkään kommenttia, koska minäkin olen kuluttanut liikaa aikaa arvioimalla toisia teoksia yksityiskohtaisemmin. Pitäisi jotenkin ehtiä kommentoida niitäkin, joihin minulla ei ole mitään muuta kuin kehuja, eikös vain. :) Mutta vaikka en olekaan täydellinen, niin minäkin täällä yritän kuitenkin muistaa sanoa sanasen silloin tällöin.

Kyllä minä uskon, että kommunikaatio silloin tällöin onnistuu - ja kun niin käy, se on kaiken vaivan arvoista. Siispä tällä mennään. ;)


[14:06 23.3.2008] H.H.
:):):) Olipa mukavaa ja valoisaa luettavaa. Kiitos Minna.


[17:58 23.3.2008] J.S.
Parahin Harri!

Ymmärrän tunnelmasi. Viime kokoelmasi ei saanut juuri yhtään kommenttia.Eikä moni muukaan työ täällä Aukeassa. Mutta huomaa kuitenkin, että se sai niin paljon ääniä, ollen listan kärjessä pitkään. Jos ihmiset antavat numeroita. Käyvät he oletettavasti lukemassa silloin runotkin. Eikö se ole ainakin jonkinlaista pientä kommunikaatiota? :) Yst.terv.-Jani[18:02 23.3.2008] J.S.
Ja parahin Venla!

Asiaa sinäkin kirjoitit! Ymmärrän täysin tunteesi. Mutta kovasti toivoisin, että et lähtisi täältä Aukeasta. Ainakin minä jäisin kovasti kaipaamaan :(

Yst.terv.-Jani


[19:39 23.3.2008] H.H.
Kiitos Jani :) Hyviä huomioita. En ensisijaisesti kirjoittanut tässä omien töideni kohtelusta. On totta, että ne ovat edellistä lukuunottamatta saaneet aina osakseen paljon huomiota, joten minulla ei todellakaan ole valittamista. Kiitos vielä kerran kaikille, joilta ne ovat saaneet osakseen huomiota.

Sysäys kirjoittaa tämä avaus tuli siitä, kun huomasin, kuinka pieniin lukijamääriin saavat kaikki kirjoittajat täällä tällä hetkellä tyytyä. Olen huolissani kehityksestä. Vilkkaudessa voi toki olla luonnollista vaihteluakin esim. vuodenajan tms. mukaan, mutta kysyn kuitenkin, miltä asia teistä muista näyttää. Onko tälle palstalle tapahtumassa jotakin? Mitä? Vai onko tämä vain normaalia suvantovaihetta aukean vuodenkierrossa?


[20:37 23.3.2008] J.S.
Harri!

Tämä saattaa olla "normaalia" suvantovaihetta. Tosin en "uuden Aukean" aikana ole koskaan saanut niin paljon palautetta, kuin "vanhan." Eikä sitä muillekaan enää niin paljon anneta. Ehkä jotain on tosiaan tapahtumassa. Eikä se kieltämättä näytä hyvältä :(

Yst.terv.-Jani


[21:05 24.3.2008] A.N.
Kieltämättä kiero keskustelunaloitus :D


[23:04 4.4.2008] H.E.
Kun rekkautuu tällaiselle vähn "vakavammalle" taidesivustolle, niin kai sitä jotenkin alitajuisesti odottaa, että yhtäkkiä kaikki kirkastuu aivan totaalisesti. Hyödyllistä kommenttia sataa solkenaan ja kaikkia kiinnostavat vain minun tekstini, tietenkin. Jonkinlaista typerää lapsenuskoa, euforiaa, kuherruskuukaustunnelmaa. Ja silkkaa itsekkyyttäkin. Halutaan kehittyä ja kehittyäkseen on jollain tasolla aina käytettävä hyväkseen muita. Niitä, jotka kommentoivat ja avaavat uusia näkökulmia kirjoittamiseen ja niitä, jotka omalla tekemisellään antavat esimerkkiä.

Ehkä siinä jotenkin unohtaa, että sellaiseen hedelmälliseen vuorovaikutukseen tarvitaan ne muutkin ihmiset. Ehkä tosiaan unohtaa, että jos haluan minua palveltavan, on minun myös palveltava muita. Valitettavasti ihmisten hyväntahtoisuus ei ole rajaton, yleensä odotetaan vastapalvelusta. Itse yritän pitää sen mielessä, mutta kaikkea ei vain ehdi kunnolla kommentoimaan. Eikä aina jaksa ja usein tuntuu, ettei edes osaa sanoa mitään oikeasti hyödyllistä. Tai edes mitään hyödytöntä.

Uusilla tulokkailla voi olla myös sellaisia ongelmia, ettei oikein uskalla kommentoida muiden tekstejä. Täällä - niin kuin kaikilla sivustoilla varmaan - on loppujen lopuksi aika pienet vakiokävijöiden piirit, joissa kaikki tuntuvat tuntevan toisensa. Sellaiseen taikapiiriin on melko hankala tunkeutua sisään. Entä jos minä uutena ja epävarmana kävijänä satun lukemaan teoksen, jota on huimasti ylistetty mutta joka ei kolahda minulle ollenkaan? Uskallanko olla eri mieltä, uskallanko tuoda esille oman näkökantani? En välttämättä uskalla. Jotenkin sitä vaistomaisesti pelkää, että jos ei ole mieliksi, teilataan välittömästi. Vaikka kirjoittaja olisikin ehkä vain iloinen kehityskohtien esilletuomisesta. Ongelmallista.

Ja sekin juttu, ettei uutena käyttäjänä vielä täysin hahmota sitä, miten systeemi pelaa. Itse ainakin olen kommentoinut satunnaisesti vähän kaikkea, mitä olen sattunut löytämään - en välttämättä niiden käyttäjien tekstejä, jotka ovat heittäneet kommenttia minulle. Olisihan se toki kohteliasta, mutta... Joistakin teksteistä ei vain saa mitään irti, tai sitten ei tajua edes yrittää.

Ja jos ei saa kommenttia, käy usein niin, että turhautuu, kyllästyy koko paikkaan ja katoaa. Tai sitten se vastavuoroisuuden laki kasvaa ylivoimaiseksi velvoitteeksi. Tai vihastuu nimenomaan siksi, että on itse tehnyt oman osuutensa, mutta vastapalvelusta ei vain näy.

Venla: Arvostelisin mielelläni tekstejäsi, jos vain niitä sattuisi arvosteltavana olemaan. Kiinnostaa, oikeasti. :)[23:38 4.4.2008] P.P.
Ei tämä ole mikään harhakuva, ei täällä ole mitään teinisisäpiiriä.


[00:28 5.4.2008] H.E.
Ei varmaan joo, mutta oma piirinsä kuitenkin. Uusi on aina uusi ja tottumiseen kuluu aikaa.

Ja hyvä vastaanotto täällä on ollut, ei siinä mitään. Pään sisäisiä ongelmia, enimmäkseen. Nyttemmin olen jo vapautuneempi.


[00:44 5.4.2008] H.H.
Minusta juuri kaltaisiasi avoimia nuoria kirjoittajia täällä tarvitaan Hanna :) Tuo vastauksesi yllä osoittaa sen. Tämä on aukea eikä esim. umpio.

Ei täällä minun nähdäkseni ole kummempaa sisäpiiriä, vaikka siitä välillä puhutaan. Minä en ainakaan ylistä vain tiettyjen tekijöiden teoksia vaan kaikkia, siltä osin kuin niissä on hyvää - ja hyväähän on paljon kaikissa teoksissa. Kielteinen palaute, se tulee sitten siinä sivussa kaupan päällisinä :)


[00:49 5.4.2008] H.E.
Ja minä tarvitsen tätä sivustoa, joten kauppa on molemminpuolinen. :)

Olen huomannut, että aukealla on todella paljon annettavaa, jos vain jaksan itse paneutua tähän sivustoon. Joskus aiemmin (vanhan aukean aikoihin) en jaksanut, olin vielä sen verran nuorempi ja lyhytjännitteisempi. Vaikka enhän minä vanha ole nytkään enkä erityisen pitkäjännitteinenkään. Ehkä vähän kehittyneempi, ainakin toivottavasti.


[18:50 5.4.2008] P.P.
Avoimia nuoria naiskirjoittajia tarvitaan.


[20:58 5.4.2008] A.N.
"Tämä on aukea eikä esim. umpio"

Olen miettinyt pitkään oman runoblogin perustamista, mutta esteenä on ollut hyvän nimen keksiminen. Nyt se tuntui löytyneen. Saanko, Harri, käyttöoikeudet? :)

Mitä aukean sisäpiireihin tulee, niin mikäli niitä nyt ylipäänsä on, niin uskoisin niitä olevan enemmän kuin yksi.. Niitä nimittäin syntyy toistensa vastavoimaksi, eivätkä ne välttämättä muualla kuin aukeassa toimi mitenkään tai ainakaan aktiivisesti. Että voidaanko silloin todellisista sisäpiireistä puhua? Itse olen ainakin koko viisivuotisen aukeassaoloaikani toiminut aktiivisesti sisäpiirien muodostumista vastaan.


[21:52 5.4.2008] H.H.
Ole hyvä Antti, ei maksa mitään :)


[23:57 6.4.2008] H.E.
Mielenkiintoista. Miksi juuri naiskirjoittajia? ;)

No. Nisonen tuntuu ainakin olevan varsinainen jokapaikanhöylä, meinaan. :)


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty