Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Monitorin kalibrointi ja paperikuvien teettäminen

[19:17 6.4.2008] V.S.
Olen koittanut kalibroida litteää näyttöä (pva-paneeli) silmämääräisesti Adoben Gamma Loaderin avulla. Sen jälkeen olen säätänyt kuvia PhotoShopissa ja lopuksi konvertoinut ne kuvanvalmistajan (eFoto) tarjoamaan icc-profiiliin. Lopputulos on ollut melko tyydyttävä, mutta ei täydellinen.

Millä tavalla digikuvat saisi siis parhaiten paperille? Minkälaisia kokemuksia Aukean kuvaajilla on eri kuvanvalmistajista?

Olisiko näytön säätämisestä erillisellä kalibrointilaittella merkittävää hyötyä? Edullisimmillaan laitteita saa jo noin 100 eurolla. Teoriassahan kalibroidun näytön avulla pitäisi pystyä melko tarkasti ennakoimaan, miltä kuvat tulevat paperille teetettyinä näyttämään.


[11:24 7.4.2008] jep
1. säädä kuva näytölläsi sopivaksi
2. lähetä kuva kuvanvalmistajalle.
3. kuva saapuu postissa
4. vertaa kuvaa näytölläsi olevaan ja säädä näyttösi vastaamaan kädessäsi olevaa kuvaa
5. säädä loput kuvat näytön uusilla asetuksilla


[13:49 7.4.2008] J.M.
Tuon jälkeen lähetät kuvan uudelleen kuvanvalmistajalle ja kuvan saavuttua kaikki on edelleen täysin viturallaan koska koneen automaatti tulkitsee kuvaa taas eritavalla, kellonaika on eri (koneessa vanhemmat/tuoreemmat mehut) ja koska planeetat ovat eri asemassa auringon suhteen. Toisin sanoen jos haluat ennakoida miltä paperikuvasi näyttävät, osta ammattikäyttöön tarkoitettu tulostin ja tulosta kuvat itse. Itse tyydyn LCD-näytön ajurien tarjoamaan automaattiseen kalibrointiin.


[23:21 7.4.2008] J.M.
Mää ostin halvahkon Eizon, jotka kalibroidaan aina jo tehtaalla, joten ihan heti (ainakaan vuoden sisällä) en usko tarvitsevani kalibrointilaitetta. Jos silloinkaan. Kuvien teettämisen oon jo luovuttanu - en löydä yhtään labraa, joka sen tekis silleen, että oisin tyytyväinen. Joten...

Päätin, että ostan hyvän printterin. Epsonin R2400, siinä vasta peli. Mustavalkokuvat on lähellä sydäntäni, joten tuo on oikeasti ehkä halvin hardcore-MV-fanin vaihtoehto. Valitettavasti sekin on niin kallis, että kesätyötienestejä pitää ootella ja hartaasti. Sitten vaan kihnutan ja säädän ja päivitän ajureita ja revin hiukseni irti ja jos en saa kaikkia irti, ne harmaantuu, jne... Kunhan tulee hyviä ja kestäviä väri- ja MV-kuvia.

Ei se varmaan helppoa oo.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty