Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Näyttelyn aloitussivusta

[00:09 2.6.2007] R.U.
Mahdanko olla ainoa, vai häiritseekö jotakuta muutakin se, että muuten niin hienossa uudistuneessa aukeassa näyttelyt aukeavat nykyään suoraan ns. yhteenvetosivulle. Henkilökohtaisesti pidin enemmän vanhasta mallista, jossa ensin tuli näyttelyn esittelyteksi ja sen jälkeen saattoi itse valita menikö suoraan yhteenvetoon vai selasiko näyttelyn kuvakuvalta. Vanhan mallinen näyttelyn esilletuonti mahdollisti paremmin erilaisten tunnelman kaarien ja jännitteen luomisen kuvien välille kuin nykyinen malli, jossa kaikki kuvat lävähtävät suoraan silmille näyttelyn avautuessa (Olkoonkin, että pienessä koossa).

Toivoisinkin siis, että tässä asiassa palattaisiin vanhaan näyttelyjen esillepanoon. Mahtaako aukealaisten joukosta löytyä samanmielisiä?


[02:25 2.6.2007] T.P.
Minäkin tykkäsin vanhasta tyylistä enempi! sen paremmin perustelematta, se oli vaan palajo parempi


[04:28 2.6.2007] H.T.
Täysin samaa mieltä.


[08:40 2.6.2007] P.S.
Minustakin vanha oli toimivampi.


[09:33 2.6.2007] K.G.
Jep, olen huomioinut saman, eli häiritsee minuakin. Nostan lipun vanhan tyylin puolesta tässä asiassa.


[10:42 2.6.2007] J.L.
Joo itsekin vähän kummastelin tuota. Ehdottomasti vanha mahdollisti nimenomaan sarjan katsomisen paremmin. Silloinhan ekaksi tuli näyttelyn kuvaus jolloin tiesi usein mitä odottaa ja voi vaan selailla ja ihmetellä.

Mun mielestä vanhassa oli huolitellummin kaikki pienet tekstin asettelut ja jutskat. Oon vähän pikselintarkka ja muistikuva vanhasta aukeasta oli hyvinkin säntillinen.. Noh tämähän varmasti tästä vielä hioutuu ajan kanssa vielä. Eipä sillä, pääasia että aukea on ja toimii! :)


[11:53 2.6.2007] J.S.
Mun mielestä tämä uusi on parempi, mutta nuo kommentit ja pisteet voisi näkyä vasta sitten kun kuvat on ns. naksuteltu. Tiedä sitten onko semmoinen mahdollistakaan.


[12:15 2.6.2007] M.A.
No ainakin niiden kommenttien on ihan hyvä näkyä, koska voisi olla loppujen lopuksi aika tylsän näköistä jos moni ihminen sanoo kuvasta juuri samat asiat.

Pisteistä olen tosin ihan samaa mieltä kuin edellinen.


[12:29 2.6.2007] Matti K
Täälläkn käsi ylös vanhan puolesta.


[12:33 2.6.2007] J.S.
Niin tarkennuksena, meinasin tuota vanhaa yhteenvetosivua. Että ne kommentit näkyisi vasta ahkeroinnin ja kahlauksen jälkeen.


[15:28 2.6.2007] Tom Pesch
Vanha oli parempi. Oma näyttely meni ihan plörinäksi kun en saanut alkuhöpötyksiä laitettua tulemaan ennen kuvia.


[15:36 2.6.2007] L.B.
Kyllä, vanhaa kannatetaan! Joissain tapauksissa on varmasti hyvä, että vähemmän merkitykselliset kuvat voi esikatsella (paitsi vanhassa systeemissäkin pystyi klikkaamaan suoraan yhteenvetoon!), mutta ei ole kiva kun merkittävä, mahdollisesti juonellinen sarja spoilaantuu ensinäkemältä. Monet sarjat kuitenkin perustuvat fiilikseen, joka perustuu nimenomaan kuvien järjestykseen.


[19:29 2.6.2007] J.S.
Mielestäni tämä uusi systeemi on parempi. Aloitussivun thumbnailit saisivat vain olla isommat, jotta olisi helpompi päätellä, että maksaako vaivaa kahlata kuvia läpi.


[20:05 2.6.2007] T.M.
IMHO, uusi on parempi. Näkee kerralla, onko aihealue itseä kiinnostava vai ei. Uuden Aukean pyrkimykset virtaviivaistaa asioita on oikein tervetulleita.


[22:57 2.6.2007] Norman S.
Mitä virtaviivaistamiseen tulee, 'uusimmat työt'-sarakkeen pikkukuvat ovat _todella_ hieno uudistus. Säästyy aivan tavattomasti aikaa ja ylläpidon kaistaa :)


[23:44 2.6.2007] M.K.
Molemmat siis saavat kannatusta, ehkäpä voisi yhdistää tuon pikkukuvasivun ja valinnaisen tekstin samalle sivulle.

Mitä etusivun hoveroiviin pikkukuviin tulee on se lähinnä hirveä. Allaolevat tekstit paistaa läpi, kuvat ovat turhan pieniä, näyttelyiden kohdalla ei toimi.

Uusimmat työt voisivat suoraan näkyä etusivulla pikkukuvina, säästyisi kuvan nimeämiseltä. Itse en halua kuvistani etsiä mitään syvällistä minkä voisin laitta nimeksi ja vaikka 'voikukka' onkin kuvaava nimi voikukasta, on se myös tylsä.


[09:00 3.6.2007] E.R.
Minäkin toivoisin vanhaa systeemiä näyttelyissä takaisin. Jos tuo pysyy tuollaisena, en itse varmaan edes halua näyttelyitä tehdä, vain yksittäisen kuvan näyttelyjä.. :/ Tuo ei vain toimi. On kivempaa, kun kuvia ei näe etukäteen edes pieninä.


[13:14 3.6.2007] J.P.
Vanha oli parempi tuossa suhteessa. Lisäksi fontti on jotenkin huono, onko tämä nyt arial, mutta aika iso "spacing"..tai johtuukohan vaan tästä ie 6 sta


[19:26 3.6.2007] P.K.
"mahdollisesti juonellinen sarja spoilaantuu ensinäkemältä. Monet sarjat kuitenkin perustuvat fiilikseen, joka perustuu nimenomaan kuvien järjestykseen."

Samaa mieltä oon miekin. Mutta koska molemmat systeemit saavat kannatusta, voisi olla hyvä jos tuon saisi valita jokainen rekisteröitynyt itse "Omat sivut"-osion kautta.


[01:50 4.6.2007] Juha Saransalmi
Vanhassa vara parempi.

"Lisäksi fontti on jotenkin huono, onko tämä nyt arial, mutta aika iso "spacing"..tai johtuukohan vaan tästä ie 6 sta"

Ei varmaankaan johdu selaimesta. Fontti voisi olla parempi tai riviväli tasapainoisempi. Yhtenä betatestaajista olen tästä asiasta jo "raportoinutkin", mutta kuuluisiko tämä asia vielä niihin keskeneräisiin - voi olla.


[02:39 4.6.2007] J.M.
On tässä uudessa monta hyvääkin puolta.. Katsoja pääsee nopeasti kärryille siitä, onko sarjassa mahdollisesti kiinnostavia elementtejä, tai ees jotain kivaa.

Toisaalta, aikaisempi kellontarkka yks-kaks-kol-nel -jatkumo antoi mahollisuuden ns. sitoa katsojan kädet. Joissakin tapauksissa tykkäisin siitä enemmän.

Olisko mahdollista saada näyttelyn pitäjälle itselleen mahdollisuus valita, tuleeko alotus/selittelysivua mukaan vaiko ei? Mun mielestä se ois parasta...


[12:01 4.6.2007] Juha Saransalmi
"Katsoja pääsee nopeasti kärryille siitä, onko sarjassa mahdollisesti kiinnostavia elementtejä, tai ees jotain kivaa."

Muutamat ovat näin sanoneet, mutta pienessä kuvassa voi olla ratkaisevia yksityiskohtia, joita ei siinä koossa näe. Tosin hyvä kuva näyttää hyvältä pienenäkin, mutta kaikkiin otoksiin se ei kutenkaan päde.


[15:16 4.6.2007] S.S.
Yhteenveto lopussa parempi, ja arkistossa jos ois tekijöitten nimet


[23:57 4.6.2007] T.L.
juu kyl se aiempi parempi...juu


[00:01 5.6.2007] Ylläpito
Muuttuu. Muutoksista ja uudistuksista tarkemmin blogissa.


[16:08 5.6.2007] P.N.
Minä tykkään tästä nykyisestä, mutta tekniikka on katsojan kannalta mennyt huonompaan suuntaan aiempaan verrattuna.

Omien asetusten käyttö olisi tietty hyvä ominaisuus, mutta silloin se muoto varmaankin olisi hyvä, jos kuvaaja kuvaaja voisi sen halutessaan valita, siis oma vaiko katsojan. Mutta tämä nykyinen vois olla oletusarvo, kummallekin.
[17:28 5.6.2007] M.L.
Ääni vanhalle.


[19:42 5.6.2007] P.T.
Juu-vanha oli kyllä parempi munkin mielestäni.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty