Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

aukea kuihtuu

Seuraava sivu   Viimeinen sivu  

[14:06 10.4.2008] pirrE
Ihmisiltä tulee paljon tavaraa ulos, muttei sitten mitään muuta. Harvat kommentoivat toisten toitä. Missä ongelma? Onko aukeassa nykyään niin huono taso, ettei kukaan edes jaksa vaivautua kommentoimaan toisten toitä?

Kummastelenpahan vain.


[14:12 10.4.2008] P.P.
Kirjoittaminen on helppoa ja helpot ihmiset ei jaksa kommentoida.


[02:35 11.4.2008] Itse kullakin
on varmasti peiliin katsomisen paikka. Kysymys on kai enemmän viitseliäisyydestä kuin töiden tasosta?

Olen kommentoinut ahkerasti, mutta nyt alan tajuta oman typeryyteni. Työn sankari saa vain känsiä käteensä.


[11:31 11.4.2008] P.P.
Mikä sankari.. minusta kommentointi on ihan kivaa. Tosin kommenttini ovat usein luokkaa "1p!"


[11:47 11.4.2008] J.T.
Yksinpuhelua...


[12:16 13.4.2008] K.K.
Paul puhuu asiaa.

Kommentointi pitäisi olla luonnollista kiinnostumista muiden töistä ja ennen kaikkea kivaa - näin hieman naiivisti todettuna. Uskoisin kuitenkin, että paras tapa saada teksteistä keskustelua on klassinen vuorovaikutus: silmä silmästä ja kommentti toisesta.

Minusta vähän tuntuu, että teoksien suuri määrä on myös osasyy lannistamaan kommentoijia. Olen sitä mieltä, että Wanhan Auken kuukauden pituinen julkaisujäähy toimi paremmin, se lisää itsekritiikkiä ja karsii omatoimisesti jyvät pakanoista.

Ja lopuksi haluan esittää kiitokset Aukean luottohenkilöille, siis näille aktiivisille kommentoijille, joiden takia tämä paikka on pystyssä. Joskus kai kuuluin itsekin niihin, nyt on ollut hiljaisempaa - yritän parantaa tapani ja myös kommentoida enemmän.


[20:01 13.4.2008] P.P.
Kuinkas pitkä se julkaisuväli nyt on? Kuukausi voisi tosiaan olla hyvä, koska kirjoituksia tulee aika kovaa tahtia. Mutta kuvataidepuolella julkaisuväli voisi olla 2 viikkoa:)


[23:48 13.4.2008] L.A.
Julkaisuväli on nyt 20 päivää.


[10:58 14.4.2008] A.M.
Ehkä kokoelmissa olevien teosten määrää voisi myös supistaa esim. siten että töitä voisi laittaa esille yhtä aikaa vain 4 – 6.
Laitoin tänne 9n työn kokoelman. Työt olivat lyhyitä mutta totesin kokoelmani itsekin liian pitkäksi.
Lyhyempien kokoelmien esille laitto parantaisi kommentointia ainakin kohdallani. Lisäksi se voisi parantaa töiden laatua, kun joutuisi karsimaan omia töitään pois.[09:56 15.4.2008] V.G.

Olen ihan samaa mieltä kaikkien yllä olevien kanssa, ja sanon:
Ei se määrä, vaan laatu ratkaisee!

Siinä asiassa olen eri mieltä, että Aukea kuihtuisi, sanon:

A U K E A

E I

K U I H D U!

Täällä on monta hyvää kirjoittajaa, jotka pitävät Aukean hyvänä paikkana, yhtenä parhaista kirjoittajasivustoista!

Ja tänään usko tähän on vain vahvistunut. Bongatkaapa tekin kaksi hyvää uutta kirjoittajaa, jotka ovat astuneet esiin, toinen proosan puolella, toinen runojen puolella.

Koska on kyseenalaista mainita nimiä, etsikää itse!

Aukealla ei ole mitään hätää, mitä laatuun tulee! Uskokaa minua. Muuttaisin vaikka asumaan tänne, jos se olisi mahdollista. Ikävä kyllä, se ei ole mahdollista. Mutta täällä on kiva käydä. Aina löytyy joku, joka palkitsee vaivan.
[14:51 15.4.2008] V.A.
Aukea on mielestäni liian raskasliikkeinen sivusto. Runot ovat vuosien kuluessa muuttuneet niin, että minä en yleensä pysty niitä helpolla kommentoimaan. Olen ehkä liian iäkäs ja vanhoillinen ihminen.


[16:44 15.4.2008] tuntematon ihailija

Mutta Valde, täällähän rakastetaan Sinua! Onhan Sinun täytynyt se huomata. Ja Sinun runosi tuovat oman lisänsä tähän kirjavaan kavalkadiin!

Kukaan ei kirjoita täällä Sinun runojasi. Sinun pitää tehdä se itse.

Lainaan tähän Sinua varten erästä runoilijaa, joka on varmaan jo kuollut, ennen kuin Sinä olet syntynytkään.

Hän sanoo näin:

"Istuudu aurinkoon. Luovu kruunusta.
Ja ole oman itsesi kuningas!"
[19:12 15.4.2008] V.A.
Kiitos ystäväni.


[08:40 16.4.2008] K.K.
Niin julkaisuväli on tällä hetkellä 20 päivää - jotenkin ajattelin edellistä viestiä kirjoittaessani, että se on kaksi viikkoa, vaikka kyllähän minä tuon oikeasti tiesin. No, onhan tuo ihan sopiva väli.

En menisi supistamaan teosten määrää. Pääasiallisesti täällä julkaistaan kuitenkin yksittäisiä teoksia ja lyhyitä kokoelmia. Pitempiä kokoelmia julkaisevat tiedostavat riskit kommentoinnin osalta.

Ps. Ja kyllähän Valdea täällä tarvitaan.


[20:59 17.5.2008] M.M.
Kyllähän se vähän siltä tuntuu että tämä paikka ei oikein elä.


[22:39 17.5.2008] V.H.
Sitä se kevät ja kesä varmaan tuo tullessaan. "Onneksi" nyt on vielä ollut vähän vilpoisempia ilmoja, että tulee oltua enempi sisällä.


[18:26 19.5.2008] A.M.
Tämä ei ole mainos. Mutta aukean viimeisintä kuukausiteema katsoen. Keskiarvo yhdeksälle työlle on 2,55 ääntä teosta kohden?
Varmaan pakkanen pannut tai joku.


[15:14 21.5.2008] Juha Tekka Matias LaakkonenIf Jesus Came To Your House


[10:54 23.5.2008] V.A.
Olen vahvasti sitä mieltä, että jotain tarttis tehrä.


[17:56 23.5.2008] K.K.
Kyllä Aukea elää, mutta tietty vuorovaikutus kuihtuu. Ehkä syy on nyky-yhteiskunnan, jossa kansalainen laiskistetaan, eikä hänellä riitä voimia kommentoimaan. Voi tätä aikaa ja virne.


[22:14 28.5.2008] A.P.
Mielestäni aukea on aika ryppyotsainen paikka, mikä ehkpä asettaa kommentoijalle paineet esittää sitä mitä ei välttämättä ole.

Itse olen tyytynyt kommentoimaan maalaustaiteen töitä, vaikken ole elämässäni maalanut kuin kahta surkeaa taulua. Siinä sallii itsellen vapauden tuntea ja kirjoittaa ihan vain fiiliksen mukaan.

Turistina.


[22:47 28.5.2008] M.M.
Kuten Andres sanoikin, täällä tarvitsee vaikuttaa fiksulta. Se luo tietynlaisia paineita kommentoimiseen, mutta itse olen pyrkinyt pääsemään eroon tästä ramppikuumeesta pakkohoidolla eli kommentoimalla jokaista kiinnostavaa runoa, joka eteeni sattuu (se kun on alue, josta tiedän eniten). On muuten auttanut. Ensimmäiset kaksi kuukautta olin aivan kauhuissani enkä uskaltanut vastata yhteenkään minulle annettuun kommenttiin, mutta nykyisin tekstiä tulee aivan liikaakin. Noh, minkäs teet, inspiroiva yhteisö tämä on.


[13:40 3.6.2008] H.N.
"Uskoisin kuitenkin, että paras tapa saada teksteistä keskustelua on klassinen vuorovaikutus: silmä silmästä ja kommentti toisesta."

Samaa mieltä Keijon kanssa, näin homma pelaa parhaiten. Käyn aika usealla kirjoitusfoorumilla, ja myönnän, että jos kommentoin jonkun ihmisen töitä eikä hän palautetta saatuaankaan näytä tekevän samaa vastapalvelusta muille, en yleensä vaivaudu toistamiseen - mikäli en ole aivan rakastunut kyseisen tekijän töihin. Se on kyllä aika harvinaista. Olen itseasiassa joskus lisännyt krijanmerkkeihini ihmisiä pikemminkin sillä perusteella, että he kommentoivat muiden tekstejä, kuin siksi, että heidän tekstinsä olisivat erityisen kiinnostavia. Ne, jotka palautetta antavat, ansaitsevat sitä itsekin.


[17:56 3.6.2008] V.H.
Itse kommentoin aika harvakseltaan toisten tekstejä, mutta en kyllä odota, että mun kirjotuksia tarvis käydä kommentoimassa sen perusteella, että jos olen itse kommentoinut. Ja koska olen huono analysoimaan tarkemmin kirjoituksia, niin lyhkäsiksi jää mun kommentit. Aina ei toisen tyyli ja tapa kirjoittaa kolahda itselle, ja siksi on turha yrittää keksiä kommentoitavaa, jos ei vaan sytytä. Mutta on hienoa, että jotku osaa kommentoida ja arvostella pitemmän kaavan mukaan.


[16:59 4.6.2008] H.E.
Eikähän niitten kommenttien aina niin analyyttisiä, pitkiä ja perusteellisia tarvitse olla. Jo pieni vaivannäkö piristää päivää. Jostain "tykkään"-tyylisestä ei tietenkään paljon kostu, mutta jos kommentissa on edes jotain pieniä huomioita. Vaikka se on kyllä ihan totta, että harvemmin tulee kommentoitua sellaisia töitä, jotka eivät itseä sytytä, vaikka tavallisesti yrittääkin olla tasapuolinen.

Mutta niin. Vuorovaikutusta, vuorovaikutusta!


[20:03 4.6.2008] M.M.
Itsekin pyrin samaan. Kommentti kommentista. Joskus saatan unohtaa ja sitten harmittaa, mutta yritän kommentoida aina kun pystyn. Harmittaa, kun omaa vaivannäköä ei arvosteta ja kommentteja ei tule, menee into koko hommaan, mutta pakko tässä on yrittää.


[12:39 7.6.2008] J.J.
Ehkäpä jokaisen käyttäjän profiilissa pitäisi olla näkyvillä jonkinlainen "annettuja kommentteja / saatuja kommentteja"-tilasto. Eihän sitä sitten enää kehtaisi olla kommentoimatta, kun on saanut monia kommentteja, mutta ei ole antanut yhtään, ja se olisi kaikkien nähtävillä.

Tai ehkäpä kuitenkaan ei mitään tällaista. Pelkkä ajatus.

Mutta henkilökohtaisesti minua vaivaa erityisesti proosapuolen tilanne. Uusimpien proosatöiden listassa on monen eri kirjoittajan nimi, mutta kun katsoo muita uusimpia töitä, niin eivät julkaisijat ole vaivautuneet toisten töitä juuri kommentoimaan.
Ja koska proosapuolella (ainakin novellien) on jo muutenkin vaikea saada palautetta, niin olisi kyllä tärkeää, että novellikirjoittelijat vaivautuisivat kommentoimaan toistensa töitä.[15:02 7.6.2008] P.P.
Kirjoittajat on laiskoja.


[03:13 8.6.2008] A.N.
Siitä vaan jokainen kommentoimaan, sillähän niitä alkaa tulla!

Itse olen kommentoinut vuodesta 2003 sen verran säännöllisesti, että kiintiö on varmasti täytetty johonkin vuoteen 2020 asti, viime aikoina onkin ollut laiskempaa. Syyt ovat olleet monet tai oikeastaan ihan kaikki mahdolliset, loppujen lopuksi myönteisten vastakommenttien ja -pisteiden toive on ollut vain yksi kymmenesosa kaikesta tai jotain vastaavaa. Kyllä siitä kommentoinnista pitää tykätä, että sitä jaksaa tehdä. Proosan kommentointi on kieltämättä aika rasittavaa touhua, vaikka olen tehnyt sitäkin ja saanut myös kiitettävästi kommentteja kirjoittamalleni proosalle vuosien varrella, ei ollenkaan valittamista.

Niinkuin ei ylipäänsä muutenkaan, vielähän tämä aukea on hengissä, olisihan se voinut jäädä toissa keväänä sille tielle.


[17:22 13.6.2008] V.A.
Nyt alan olla vahvasti sitä mieltä että aukea ei kuihdu. Kun kannamme kusiaisten tavoin korsia kekoon, niin niin voimme olla hyödyksi kotiseudulle ja isänmaalle.

Lämpöisin ajatuksin Valde!


[19:16 17.6.2008] K.M.
Jengi näyttää pukahtavan lähinnä runopuolella, kun niitä on niin nopiaa käydä läpi.

Kannustukset kuitenkin proosapuolella jo ahkeroiville kirjoittajille ja lukijoille, jatkattehan samaan malliin. Proosan puolella meno on sen verta hiljaista, että jokainen kommentti ja pisteytys on tarpeen palautteena.

(Harmi, ettei kirjoittajan ole mahdollista tietää, onko tekstiä luettu, vaikka palautetta tai pisteytystä ei olisi annettu - sekin kun olisi jotain.)


[20:46 17.6.2008] L.K.
"Harmi, ettei kirjoittajan ole mahdollista tietää, onko tekstiä luettu, vaikka palautetta tai pisteytystä ei olisi annettu - sekin kun olisi jotain."

Niinpä niin, kävijälaskuri. Tarvittaisiin. Mutta sittenkään ei voi tietää, onko sivulla vain piipahdettu lukematta tekstiä.


[06:29 25.10.2008] R.K.
Täytyy muistaa, että sikäli kun muistan, täällä oli sillon kyllä ehkä ihan vähän enemmän kommentteja, mut ei välttämättä.. eikä aukea oo mihinkää kuihtumassa.

Tuntuu kuitenkin siltä, että nykyään ei nää hirveesti negatiivisuutta kommenteissa. Mut kai se on luonnollistakin kun taso on niin hyvä ja rakentava palaute on aina yleensä positiivista. Ehkä asiaan vaikuttaa sekin että en oo vielä päässy maistamaan sitä rakentavaakaan kritiikkiä henkilökohtaisesti, jolloin ois helpompi tulkita se enemmänki negatiiviseks.

Enkä toivottavasti tulekaan masentelemaan mulle tulevista kommenteista (ylistävän rakentavista ;D), jos niitä edes tulee. Tyylini ei ole kovin ystävällinen lukijalle, jos hän ei osaa "oikealla" tavalla uppoutua. Enkä näe järkeä siinä, että kokoelmia supistettaisiin. Parhaimmillaan vaikka kokonaisen runokirjan voisi julkaista täällä, yhtenä kappaleena.

Lukijalla pitäisi olla yhtä suuri vastuu kuin kirjoittajalla. Vaikka täytyy myöntää, että huonoakin kamaa pukkaa, ja kokoelmiin ei ole välttämättä resursseja. Toisaalta, tämähän on juuri se paikka, jossa jotenkin mitataan niitä.

Luulen jopa, että sekä lukijan että kirjoittajan laiskuuteen voi olla syynä nykymaailma. Ei vain sen viihteellisyys, vaan tulva yleensäkin, joka voi lamaannuttaa. Toinen keino on juosta pakoon. Jotkut alkavat taistella kuitenkin aaltoja vastaan rakentamillaan tuulimyllyillä. Vaikeaa, mutta joskus todella palkitsevaa.

Minusta kaikkien täytyisi muistaa palkkio koko ajan. Se auttaa.

Itse taas en viitsi hirveästi kommentoida, koska vaikutan niin kielteiseltä. Näen kaikessa hyvää ja huonoa, enkä välttämättä pidä edes esimerkiksi runoista yleensäkään erityisesti.

Ehkä nimettömänä olisi parempi kommentoida - ei vaan sen vuoksi, että näin saisi varottua negatiivisuuden negatiivista vaikutusta omien töiden arvostukseen (ja hyvästä kommentoinnista saa arvostustakin, tai edes jonkinlaista vastakaikua), vaan siksi että kommentteihin tulisi monipuolisuutta. En usko, että kommentit muuttuisivat olennaisesti erilaisiksi. En kuitenkaan pidä nimettömyydestä varsinkaan näin arvokkaassa paikassa.


[15:58 14.12.2008] V.A.
Ihmettelen hieman sitä, että tämä aukea on mennyt todella hiljaiseksi. Jokin piristysruiske pitäisi olla, jotta sivusto hyvin voisi. Nyt jotenkin tuntuu, että tämä voi hyvin huonosti.


[23:30 14.12.2008] M.L.
tuntuu että talvella on täällä erityisen hiljaista. Kesällä muistan että oli säpinää.


[23:56 14.12.2008] J.S.
Eihän sitä talviunilla ehdi kirjoittelemaan. Tai ehkä kaikki ovat jo siirtyneet joululomalle. Loma tehnee Aukeallekin hyvää. Ei suotta panikoida vielä.


[08:32 16.12.2008] K.K.
Ne vähemmän aikaa täällä asustaneet ja sillon tällöin julkaisevat voisivat kommentoida myös. Painostavat ratkaisut kuulostavat kovin väkinäisiltä, mutta en tiedä olisiko niillä tehoa. Esim. julkaisuun vaadittaisiin ajallisen tauon lisäksi riittävän monta kommentointia. Tai ehkä kaikki ratkeaa kuin murhavyyhti Columbon käsissä.

Talvellahan luulisi olevan aikaa kirjoittaa, kun minne tahansa lähteminen tuntuu vaikeammalta kuin kesän leppoisina päivinä. Tiesti on niitä jotka vaipuvat jouluiseen pakokauhun kangistamaan stressitilaan.


[10:42 16.12.2008] J.N.
Mielestäni tänä syksynä täällä on julkaistu paljon todella hienoja tekstejä. Kommenttejakin annetaan niille, jotka pääsevät viime aikojen parhaiden listalle, mutta jostain syystä pelkkiä nimettömiä pisteytyksiä on todella vähän.

Tekstillä saattaa olla 5 ääntä ja 5 kommenttia (ilmeisesti niiltä, jotka ovat lisänneet suosikkilistalleen?) ja thats it. Eikö täällä Aukeassa enää kukaan käy ikään kuin ohimennen lukemassa ja pisteyttämässä? Ilmeisesti ainakaan valokuvaus- ja kuvataidepuolen tyypit eivät juurikaan jaksa lukea tekstejä.

Kuville onkin kyllä paljon helpompi antaa pikapisteitä. 3 sekunnin vilkaisu ja arvosana ensifiiliksen pohjalta.


[14:48 16.12.2008] V.A.
Olen ajatellut, että täällä ihmiset käyvät ihan pikavisiitillä, josko he käynevät laisinkaan. Aikaisemmin hiljaisinakin jaksoina oli melkoista säpinää. Minä olen ollut aukeassa aina vuodesta 2002 lähtien. Olisi ihan kiva saada vaikka jotain ärhäkkää palautetta, että ei ihan niille sijoilleen näivettyisi. Nyt jopa kaipailee jo jopa ns. ykköstelyä ilman kommentteja.


[12:04 17.12.2008] H.N.
Tunsin piston sydämessäni, ja tuplasin varmaan koko syksyn kommenttimääräni tänään. Jos ei mitn anna, ei mitn saakaan. On tämä aukea sen verran ainutlaatuinen paikka, että syytä olisi itse kunkin aktivoitua, että pysyy sivusto pystyssä. Valokuvauspuolella kyllä aktiivisuutta näyttää riittävän, toisaalta yhden kuvan arviointi on huomattavasti nopeampaa kuin vaikkapa yhden proosatekstin. Ja tällä en halua sanoa sitä, ettäkö valokuva olisi jotenkin köykäisempi taidemuoto kuin kirjallisuus, vaan sitä, että yhdestä kuvasta voi muodostaa mielipiteen 5 sekunnissa.


[21:15 17.12.2008] P.N.
Suht freeshinä aukealaisena voin sanoa, että kommentointi on tehty suorastaan sietämättömäksi. Kirjailija ei mielestäni saisi kommentoida kommenttejaan. Pari kertaa kirjailija on ruvennut selittelemään, kun olen kommentoinut. Palautteen tulisi pysyä palautetteena, eikä laajeta kriitikon ja kirjailijan dialogiksi. Työt puhukoon puolestaan. Paskamaista kommentoida, kun harrastelijakirjoittajat ovat niin helvetin herkkänahkaista sakkia.

Seuraava sivu   Viimeinen sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty