Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

aukea kuihtuu

Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu  [10:00 17.3.2010] M.P.
Valden kommentti nauratti vielä päiväkotiin kävellessäkin. Se urea nimittäin pysyy pässinpökkimissä, kosteuden tuntee vain se, jonka ruumiinosia sukassa on. Ja se tyyppi on varmastikin ihan hissuksiin.

On muuten kiinnostavaa, että "en tajunnu mitään" voi olla joko 1p tai 5p antajan kommentti. Ois jänskä tietää milloin tajuamattomuus on kivaa ja milloin ei. Tai toisaalta, mistä hatusta kukakin niitä pisteitänsä vetelee.

Mutta mitä tulee tohon Lauran juttuun - useinhan hyvä kriitikko/palautteen antaja ei ole välttämättä mikään erityisen hyvä runoilija tai prosaisti. Tietysti on aika häiritsevää, jos täällä ollaan liikkeellä sellaisella "mikä sääki oot sanomaan" -asenteella. Kun voi olla hyvä ja tarkkaavainen lukija vaikka ei itse osaisi runoilla.

Mites muuten aukeassa on suhtauduttu semmoseen muualla netissä tavalliseen kohteliaisuussääntöön, että käytäis mahdollisuuksien mukaan kommentoimassa takaisin niille, jotka on omaa työtä kommentoineet?


[11:16 17.3.2010] J.S.
Maarian edellä mainitsemaa kohteliaisuuskäytäntöä kannatan vahvasti!


[14:24 17.3.2010] L.P.
Joo, mäkin olen pyrkinyt tekemään sitä, että katson kommentoijan työt ja kommentoin niitä itsekin, ainakin mikäli suinkaan pystyn. Ja muutamia iloisia kertoja on käynyt niinkin, että kun on antanut kommentteja, on saanut kommentteja vähän vanhempiinkin töihin. Eli kai se hyvä kiertää :)

Noin muuten en voi kyllä ymmärtää, että miksi ei saisi kommentoida kommentteja, jos sävy on asiallinen (ei siis sellainen "mitä säkin mistään tiedät, mulla oli Visio, jota et tyhmänä vaan ymmärtänyt"). Tai että miksi ei saisi antaa negatiivista palautetta. Itse ainakin koen vanhalla aukealla oppineeni huimasti niistä lyttäävistä "aikamoista teinirunoutta, mutta huomio tää ja tää ja tää"-kommenteista, ei olisi tullut mieleenkään suuttua niistä. Mutta tässäkin on tietysti sävyeroista kyse, voi olla ilkeä tai voi olla rakentava, vaikka tyly.


[21:51 17.3.2010] S.M.
"kohteliaisuuskyläilyt": monta kertaa yllättyy ihan ihmeesti, kurkistaessa kommenttien antajien omia töitä. minä olen ainakin sitä kautta löytänyt monia kiinnostavia aukealaisia, joiden töitä tosi mielellään vastavuoroisesti arvostelee.


[18:45 22.3.2010] V.A.
Kyllä hyvä kiertää ja huumori piristää, sekä luovuutta lisää.

Moittiminen ja liian tiukka kritisointi tuhoaa runoilijan itsetunnon.

Kehuja kannattaa antaa roppakaupalla, mutta arvostelua todella harkiten.


[19:32 22.3.2010] S.M.
aivan samaa mieltä olen, valde. aina jotain hyvää sanottavaa löytyy melkein työstä kuin työstä, sen jälkeen kritiikkikin lupsahtaa paremmin. jos ei kerrassaan mitään silmää miellyttävää näe, ei ideoinnissa, ei tekniikassa, parempi on vaieta, kuin nollata.


[21:08 22.3.2010] J.P.
Täytyy pistää korvan taakse, sen mukaanhan tässä täytyy mennä että millaista palautetta kaivataan. Meikäläinen on välillä intoutunut roiskimaan palautetta vähemmän kannustavallakin tavalla, pahoittelen.


[21:30 22.3.2010] S.M.
eipä saa unohtaa, olemme useimmat aukealaiset kuitenkin "vasta" kehitysaskeleita ottavia, mutta taiteellisia. annetaan armoa toinen toisillemme. ja hyvällä puheella (+ rakentavalla kritiikillä) se luova lippu parhaiten läpättää ja sitä uskoo itseensä ja parhainta tavoittelee. ja mielenkiinnolla sitten voi seurailla, miten kukakin ja mihin suuntaan, kehittyy.
muuten, juha, sun palautteesi - läpi aukean kirjon - koen konstruktiivisinä.


[14:54 27.10.2010] K.K.
tällä moderoinnilla kyllä aukea kuihtuu koko ajan.


[16:26 31.10.2010] M.B.
kuihtuuhan tää!


[11:50 1.11.2010] P.P.
Kuis ni? Tännehän tulee jatkuvasti uusia teoksia.


[14:13 12.11.2010] S.K.
Minä taidan jo kuulua aukean veteraaneihin ja uskoisin että sillä perusteella mulla on kompetenssia väittää, että nykyinen käyttöliittymä on huonompi kuin se, mikä oli vielä silloin kun mukana oli musiikkiosiokin.

Niihin aikoihin Aukea oli vielä ominaisuuksiltaan riisutumpi, eikä käyttö ollut yhtä kliksuttelua.

Monet uudistukset mitä tänne on tehty, ovat oikein hyviä, mutta ne on paljolti toteutettu niin, että se vaikeuttavat Aukean käyttöä. Esim. tietoa on sirpaloitu sinne tänne ja kaikkea haluamaansa joutuu jatkuvasti etsimään.

Uudistuksista huolimatta Aukea ei silti ole seurannut aikaansa: Kommentit, eivät välity ihmisten sähköpostiin, kuten vaikka facebookissa. Tänne ei voi kirjautua Facebook tunnuksilla (kuten vaikka mikseri.nettiin), eikä täällä ole mitään systeemiä mikä jotenkin erityisesti kannustaisi kommentoimaan, keskustelemaan, numeroimaan tms. ja kun tällaisten asioiden tekemiseen tarvitaan aina kaksi klikkausta, niin ne jää helposti tekemättä.

Miksi esim. kun klikkaatte nimeäni, joudutte sivulle jossa on vain lätinää minusta, sen sijaan että vastassa olisi teoslistaus? => Mitä tästä seuraa? => Lätinäni pitää kiinnostaa tarpeeksi, jotta kiinnostuisitte klikkaamaan itsenne katsomaan mitä olen tehnyt => ei suinkaan anneta teosten puhua puolestaan, eikä tehdä tätäkään asiaa helpoksi. Ei tietenkään!

- Kysymys: Jos käytät Aukeaa päivittäin, kiinnostaako sinua lukea vakiokommentaattoreidesi omakehu yhä uudelleen, vai haluaisitko kenties mieluummin nähdä, onko hän julkaissut jotain uutta?

- Itsekin muutamia käyttöliittymiä suunnitelleena tiedän, että liike pysähtyy juurikin tuohon sivuun.

- Lisäksi tämän rakenteellisen muutoksen tultua aikoinaan voimaan, kommentoinnin määrä väheni dramaattisesti.... kyllä! Olemme juuri näin laiskoja tekemään ylimääräisiä klikkauksia!

------

Aukea muuten saisi ottaa hieman oppia myös sosiaalisen median palveluista ja kehittää käyttöliittymäänsä enemmän muusikoiden.netin ja mikseri.netin suuntaan, ja vähintäänkin mahdollistaa tekstien ja kuvien jakamisen sosiaalisissa medioissa etc.

SOME syö nykyisin kaiken aikamme, joten ellei Aukea ole siellä, ei Aukeaa kohta enää osata kaivatakaan ;-)

...nämä on ainakin minulle niitä asioita, joiden vuoksi Aukean käyttö on jäänyt nykyisellään lähes kokonaan pois.
[22:32 12.11.2010] P.P.
Minusta on vaan parempi, että taide on pääasia eikä sosiaalinen media. En tajua yhtään mitä selität klikkauksista ja käyttöliittymän vaikeudesta. Jos se rajaa facebook-käyttäjiä pois täältä niin se on vain hyvästä.


[23:52 12.11.2010] A.N.
ite panostan pelkästään facebookiin nykyään mut aukea on silti kiva


[22:49 16.11.2010] S.K.
Paul:
Olen täysin samaa mieltä, mutta sosiaaliset mediat ja käyttöliittymän vaikeus eivät ole millään lailla toisiinsa liittyviä asioita.

Teknisesti on mahdollista toteuttaa systeemi, jonka avulla kuka vaan voi rekkautua sisään Facebook tunnuksilla, jolloin heidän ei tarvitsisi luoda Aukeaan tunnareita erikseen. Tämä madaltaisi kynnystä ruveta käyttämään tätä palvelua, joka taas toisi vipinää tänne ja jos kirjallisuuspuolen näyttelyt olisivat rss-syötteinä ne voisi viskata Facebookin muistiinpanoihin josta taas virtaisi kävijöitä tänne etc.

...mutta kuten sanoin: TÄLLÄ EI OLE MITÄÄN TEKEMISTÄ KÄYTTÖLIITTYMÄN ONGELMIEN KANSSA!

Jos olisit ollut täällä Aukeassa silloin joskus (oisko ollut 2002) kun minä ja Valde aloiteltiin, niin uskon että ymmärtäisit varmasti mitä tarkoitan käyttöliittymän kankeudella.

Aiempien kommenttien perusteella vaikuttaisi siltä että minä ja Valde emme ole ainoita jotka haikailevat yksinkertaisemman Aukean perään.

- Muistan vielä sen ajan kun tämä palvelu oli rakennettu niin, että täältä ei yksinkertaisesti voinut lähteä pois kommentoimatta jotain teosta. Teoksia jäi lueskelemaan ihan vahingossa, kun jokaisella klikkauksella ilmestyi esiin taas uusia koukuttavia otsikoita niin parin minuutin piipahdukseksi tarkoitettu käynti venyi usein tunniksi tai kahdeksi.

Sellaisia olivat vanhat hyvät ajat, mutta ei nykyisessäkään Aukeassa muuta huonoa ole kuin tämä tahmeus: Kun kävijä haluaa paikasta a, paikkaan b, se joutuu kiertämään paikan c kautta, eikä enää muista minne oli menossa, eikä käyttis tarjoa vaihtoehtoisia kiinnostavia etenemissuuntia (jollaisina vanhassa aukeassa toimivat teosten otsikot).

- Tää on toki vain mun valistunut näkemykseni asiaan, eikä siitä tarvitse kenenkään vetää hernettä nenäänsä.


[16:59 18.11.2010] Ylläpito
Tekninen ylläpito tässä moi.

Käyttöliittymästä yms. kannattaa laittaa palautetta suoraan ylläpidolle palautelomakkeella tai sähköpostilla. Hyvät perustelut mielellään mukaan jos on jotain muutos tai lisäys ehdotuksia.

Pikaisesti tätä ketjua lukiessa muodostui kuva että vakiintuneetkaan käyttäjät eivät ole tietoisia Aukean kaikista toiminnoista, joten ensinnä tulisi parantaa tiedotusta mitä kaikkea ja millä tavoin Aukeassa voi tehdä. Muun muassa mainitut teosten julkaisut Facebookissa on jo olemassa (paitsi kirjallisuus) ja erilaisia RSS syötteitä on myös käytettävissä. Lisäksi nykyään mm. etusivun teoksista voi siirtyä toiseen ilman että tarvii palata takaisin etusivulle eli verrattuna "vanhaan" Aukeaan nykyisin keskustelussa mainittu klikkausten määrä on pyritty minimoimaan halutulla tavalla. Lisäksi teoksia voi listata itselleen monella eri tavalla eikä ainoastaan joko etusivun listana tai tietyn käyttäjän teoksina. Myös pisteytykseen liittyviä toiminnallisuuksia on lisätty siinä mielessä että pisteytyis nähtäisiin nykyään "kannattavana". Käyttäjähän voi siis muun muassa listata itselleen parhaimmat pisteet saaneet teokset, teokset joiden pistehajonta on suurta, sellaiset teokset jotka muiden antamien pisteiden mukaan saattavat kiinnostaa kyseistä käyttäjää ja teokset jotka eivät ole vielä saaneet pisteytystä.

Kiteytys: Pyritään parantamaan käyttäjien tietoisuutta mitä kaikkea Aukeassa voi jo nykyisellään tehdä. Kaikki tekniset muutokset ovat työläämpiä ja vapaaehtoisorganisaatiolla on hyvin rajalliset resurssit.


[13:16 22.11.2010] S.K.
Mä olen kyllä ainakin reklamoinut näistä samoista asioista jo verekseltään, mutta on tietysti selvää, ettei moisia muutoksia kannata yhden Koivulahden känkkäränkkäilyn vuoksi tehdä ;-)

Mua harmitti aikanaan kovasti ettei sitä Facebooktoimintoa saatu kirjallisuuspuolen osalta toimimaan ja RSS-syötteet ovat niin vaikeasti käytettävissä, ettei niitä tee mieli hyödyntää.

Itseäni haittaa eniten kaksi puutetta:
1. Teoslistaus ei ole heti käyttäjän julkisella profiilisivulla.
2. Tätä sivua (/teoslistausta) ei saa suoraan RSS-syötteisiin klikkaamalla URL-osoiterivillä olevaa pientä RSS-symbolia, kuten se onnistuu blogien kanssa.

- Kaikki muu on musta käytön kannalta aika triviaa.


[19:40 1.2.2011] N.R.
Hmmm... Olen kyllä Samulin kanssa jokseenkin samaa mieltä. Kun tutustun jonkun tuotantoon, en halua ekana tietää, että se on perhepäivähoitaja Kotkasta. Tahdon yllättyä! :)
Mutta ei tuo niin tärkeä juttu ole,
että sitä erityisemmin kiroaisin.

Hui. Tajusin itse just, että olen ollut Aukeassa kymmenen vuotta. Olin muistaakseni 13-vuotta, kun ensimmäisen kerran julkaisin runon täällä. Paljon on kyllä muuttunut.
Vaikken mitenkään superaktiivinen käyttäjä ole koskaan ollut, muistelen kyllä lämmöllä Aukean "vanhoja hyviä aikoja".
Ylläpito hoitaa hommansa toki edelleen mallikkaasti ja sivusto on huomattavasti käyttäjäystävällisempi. Tietty ilmapiiri, (voiko netissä olla?), on ehkä se juttu jota joskus kaipailen.[11:47 2.2.2011] V.A.
Olen minä myös aukeassa pitkään ollut, mutta jotenkin tästä on maku mennyt. Ainakaan tällä hetkellä en viihdy nyt.
Enempi säpinää täällä tarttis olla.


[23:07 5.2.2011] Nim. Aukeassa kohta 10 vuotta
Puututaanko pikkuasioihin vai pilkkuasioihin?

Puututaanko sisältöön vai toimintaan?

Puututaanko taiteen laatuun vai laatutaiteeseen?

Tietääkseni kaikki ollaan samanarvoisia eikä tänne tullessa yhdenkään taitetuotoksen tarvitse olla valmis, kun ne täällä julkaistaan.

Nöyrä kumarrus niille, jotka pitää yllä tätä sivustoa. Jokainen voidaan vaikuttaa pienillä teoilla siihen, onko täällä kivaa vai ei.

Muilta konkareilta Valdelta, Samulilta ja Niinalta haluaisin kuulla, mikä täällä tökkii? Tarvitseeko kaiken olla kiiltokuvataidetta ilman rosoja tai säröjä? En halua tästä foorumista mitään nykymaailman ylistyslaulua, 2010-luvun korkeaa veisua, jossa kaikki on vaan hyvin.

Ottakaa esimerkkiä vaikkapa Salmisen Janista, joka on täällä monta vuotta ollut, ja jaksaa kommentoida ihmisten teoksia vieläkin samalla innolla kuin vuosia sitten ellei jopa suuremmallakin innolla kuin aikapäiviä sitten. Muitakin vastaavia esimerkkejä voisin luetella.

Omasta mielestäni tämä sivusto on hyvä, teknisesti toimiva ja taiteen tekijätkin erilaisia, mistä en voi olla kuin pitämättä.


[08:24 6.2.2011] V.A.
Mie tykkäisin, että meitä runoilijoita hellästi siliteltäisiin, eikä ruoska kädessä oltais sivustoilta pois ajamassa.

Moite räjäyttää itsetunnon ruutitynnyrin ja rehti tunnustus antaa puhtia kohota ylöspäin tasanteilta tasanteille.

Ylläpidolle tosin on annettava tunnustus, että he ovat jaksaneet ymmärtää meitä keskenkasvuisia Oskarin kokoisia vintiöitä.

Henkilökohtaisesti voin sanoa, että olen saanut todella vahvaa runomuonaa vuosien varrella.


[17:04 6.2.2011] N.R.
Kaikkeen tottakai voi itse vaikuttaa. Enkä tässä nyt mitenkään ala jeesustelemaan yhtään minkään suhteen, itsekin annan palautetta aika lailla kausittain. Joskus oikein urakalla, sitten taas unohdan hetkeksi koko aukean.
Muttamutta. Kysymys kuului, että mikä mättää. En ole tietääkseni missään vaiheessa sanonut, että toivon Aukean olevan kiiltokuva. Minusta on hienoa, että täällä on monenlaisia kirjoittajia ja rahellistä porukkaa, jolta saa mutkatonta palautetta. Arvostan sitä.

Minusta ennen ilmapiiri täällä vain oli erillainen. En osaa selittää miten tai miksi.
Enkä sano, että se nyt olisi jotenkin erityisen huono.
[12:14 7.2.2011] H.H.
Puhalla ihmisen haavaa,
hyväile lempeä tuuli.

Kuinka kuulas auringonpaiste,
kuinka pehmeänä kantaa hymy.

Anna loiste ja anna ilo,
viivy hetki ihmisen luona.


[09:06 10.2.2011] O K
Toisen sielun tuotoksia on niin vaikea mennä kommentoimaan....ja kommentoimaan nimenomaan arvostelemalla. Ainakin kuvataidepuolella sellaiset herättää ärtymystä taiteilijoilta, tyyliin "mikä sinä olet arvostelemaan minun taidettani?" ja "näytähän niitä omiasi" sekä "puukotat raukkamaisesti selkään nimettömänä".
Noh, kuvataidepuoli onkin kuihtumassa kuten on huomattu.

Sen sijaan valokuvauspuolella menee lujaa koska ne mahdolliset virheet on mahdollista pistää kameran piikkiin.
Meidän Suomalaisten vaan pitäisi oppia ottamaan vastaan myös rakentavaa kritiikkiä.


[13:39 10.2.2011] O.H.
Ilmapiiri on sellainen kuin me olemme. Ihmiset vaihtuu ja silloin vaihtuu ilmapiirikin.

Harri, hyvä runo. :)


[00:58 1.5.2011] S.K.
Olli ja moni muu:
Se ohella että kyse on siitä että ihmiset vaihtuu, on kyse myös siitä, että millaisia ihmisiä palvelu vetää puoleensa.

Lisäksi on kyse siitä että millaisia ihmisiä palvelu jaksaa pitää otteessaan.

Käytettävyys on nyt sen vera huono, että se ajaa muut kuin pitkäjänteisimmät käyttäjät pois. (Sori vaan, mutta ei täällä nytkään juuri vilskettä ole männä vuosiin verrattuna).


[10:41 1.5.2011] S.V.
Hienoa kuitenkin että Aukea on yhä olemassa!


[00:31 2.5.2011] J.S.
Suorastaan ihailtavaa, miten luupäisesti Aukea on tähän mennessä kieltäytynyt panemasta lappua luukulle.


[12:24 2.5.2011] J.P.
Millaista se aukean kulta-aika oikein oli ja mille vuosille se sijoittuu?


[02:02 6.5.2011] Anoryyni
En osaa Pääjärvelle tuohon vastata, mutta kommentoiko ihmiset, jos teitä kommentoidaan? Tuletko vastavierailulle helposti? Olisi kivaa, jos vähintään tällainen vuorovaikutteisuus toteutuisi. Aika moni on täällä vaan itsekkäistä syistä. Itse koitan lukea paljon, kommentoidakin ja sitten loppujen lopuksi vielä omiakin teoksia tuoda. Tuodaan aukeaan se kulta-aika takaisin.
Samaa en voi valitettavasti kirjoittaa ruotsiksi.


[07:52 14.5.2011] V.A.
Mielestäni muinaisuudessa aukean kulta-aikoina ykkös miekoin vitosia teilailtiin.

Se kun olis niin mukavaa olla eka. Mie voisin olla kyllä vimppa.

Jälkijoukoissa voi tallustella omaa tahtiaan ja vaikkapa joutessaan, kun hiki tulee on hyvä kannolle istahtaa ja antaa etujoukon mennä menojaan.


[13:29 16.5.2011] Anoryyni
Voin tepastella Valden rinnalla.


[18:52 16.5.2011] A.N.
Yritän aina tulla vastakommentoijien kotiin vierailulle. Siitä vaan syntyykin joskus ihme soppa. Syntyy sisäpiirijuoruilua kun kaikkein aktiivisimmat kommentoijat kommentoivat toisiaan.
Heistä pitäisi ottaa mallia.

Toki kaikilla on kiireensä: mutta sitten voi miettiä, miksi ylipäänsä julkaisee mitään täällä, ellei homma ole kertaluontoista. Mun mielestä yksi parhaita kehittymisen metodeja on lukeminen ja arvosteleminen.


[19:43 17.5.2011] S.M.
Olen uusi täällä ja ehkä senkin takia vielä vähän arka kommentoimaan.

Yritän kyllä kommentoida, jos selkeästi teksti herättää ajatuksia. Mieluumin niitä positiivisia, koska jostain syystä itselläni on hirmu korkea kynnys kirjoittaa toisten töistä mitään negatiivista.

Ehkä pelko juurikin kirjoittajan suhtautumiseen.

Ja mitä tulee vastakommentoimiseen, niin kommentoijan tyylisuunta saattaa olla itselleni vierasta. Sellaista, mistä en itse jollakin tavalla saa mitään irti, mikä ei tee tekstistä automaattisesti huonoa, mutta siitä ei yksinkertaisesti ole mitään sanottavaa.

Vaikka kommentteja ja kritiikkiä(kin) on aina kiva saada, niiltä menee merkitys, jos niitä kirjoittaa vain jotain sanoakseen.

[08:05 14.7.2011] V.A.
Mukavia suvipäiviä runoilija ystävilleni!

Mie mokoma olen mietiskellyt, että millä keinoin saisimme hieman eloisuutta näille sivuille, kun näyttää ihan sille, että koko helahoito pystyyn kuivaa ja känttyröityy.
Aikaisempina vuosia aukeassa oli varsin viihtyisää, vaikka ykköstelijöitä inisi ympärillä, kuten saunajakkaran kokoisia Lapin sääskiä parhaimpaan räkkä aikaan.

Nyt on jossain mielessä jopa rauhallista, kun pollevina poikina perusilmein marssimme toistemme ohi ja runonopolkuja tallustellessamme emme toisten runoja arvostella tohi. Joten toivoisin rävärämpää otetta näille arvostetuille runosivuille.


[21:24 28.10.2011] K.K.
Halloweenin kunniaksi kokoelma:

haLLoweeN 3D

Ensimmäinen sivu   Edellinen sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty