Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Aiheet

[00:07 15.4.2008] P.P.
Onko muilla ongelmia keksiä hyviä aiheita maalauksiin? Minulle se tuntuu olevan erityisen vaikeaa. Jotenkin tuntuu, että kaikki on jo tehty eikä minulla ole edes mitään sanottavaa taiteen kautta. Ehkä olen vain niin pinnallinen:)

Ajatus aiheen keksimisestä ja maalamisesta tuntuu lähes vastenmieliseltä, mutta sitten kun maalaan jotain niin pidän siitä tunteesta kun näkee tarkasti jonkin tietyn osan kokonaisuudesta. Näkee kaiken mitä kuvassa on samalla kun tekee sitä. En tiedä olenko vain kajahtaneempi kuin muut, mutta maalaaminen muuttaa tajunnantilaani.

Silti tuntuu aina yhtä vaikealta keksiä aihe ja aloittaa maalaaminen.[12:20 15.4.2008] M.H.
Mulla on toisinpäin. Aiheita ja ideoita riittäis mutta aika ja innostus ei. Ehkä 1 % ideoista pääsee kankaalle/paperille asti. Ja sitten on vielä nurkissa kasa sellaisia töitä joita oon alottanu, mutta sitten on tullu joku niin vahva idea ja innostus jostain muusta että oon jättäny kesken ja siihen alotukseen se on sitten jäänyt.

Jotkut jutut kummittelee päässä tasan niin kauan kunnes rupean maalaamaan niitä ja sillälailla saan koko asian pois mielestä.

Mutta Paul, jos on ongelmaa keksiä aiheita niin miten ois nuo aukean teemat? Esim. nyt olisi tämä viikko aikaa tehdä jotain aiheesta elämän tanssi. vinks vinks =)


[19:18 15.4.2008] J.N.
mä oon huomannu itselle mukavaksi tavaksi työskennellä sillälailla, että ei ole mitään suunnitelmia kun aloittaa maalaamaan. työskentely on ollut antoisaa ja hauskaa. jäljestä en sitten tiedä, mutta tuntuu rehelliseltä tavalta tehdä. kannattanee kokeilla.
saman homman voi tietysti hoitaa paperille ennen maalaamista..tosin siinä ainakin katoaisi se pointti minkä olen itselle kokenut kivaksi.


[21:28 15.4.2008] P.P.
Elämän tanssi? Mitä se on..


[17:24 16.4.2008] K.t.
No, periaatteessa mitä vain mitä kuuluu ihmisen elämään. Aiheen voi ottaa kirjaimellisena tai kuvainollisena. Jotkut ajattelevat että tanssi kuvastaa elämää, joten silloin sopisi tehdä työ esim. pari tangoamassa. Tai sitten jos aiheen ymmärtää kuvainolliseksi, niin se voi periaatteessa olla otos vaikkapa jostain arkipäiväisestä asiasta tai kuvaus ihmisen elämästä kehdosta hautaan. Aihe on hyvin hyvin laaja.

Sunnuntaihin saakka aikaa lisätä kuva teemaan. Hopi hopi =)

-Mina-Maarit-


[11:43 17.4.2008] J.L.
Mä oon saanu aika hyvin vähennettyä uuden aiheen alottamisen ongelmaa (sitä, kun tuntuu, ettei mikään ajatus oo TARPEEKSI hyvä ja nokkela ja sanomarikas, että kannattais edes yrittää) tekemällä 100 pictures challengea, mistä löytyy monia versioita googlettamalla. Eniten tuota haastetta tekevät pikkulikat furries-hahmoillaan, mutta koen, että nopeat työt valmiiks annetuista aiheista madaltavat rimaa aloittaa, hiovat taitoja ja nopeuttavat työskentelyä. Ja tuollasta on kiva tehä harjoituksena vaikka aamulla ennen ku saa päivää kunnolla käyntiin.. Ja joistakin kuvista kehittyy sitten paljon suurempia ajatuksia.


[15:00 17.4.2008] Tom Pesch
Jos aiheet on vähissä, kannattaa lukea.
Romaaneja, tietokirjallisuutta, sarjakuvaa, tietosanakirjaa, ihan mitä vaan.
Ei väkisin kannata repiä aiheita jos pää on tyhjä...


[16:38 30.4.2008] K.P.
Mä sain inspistä viimeksi kutsumalla avokin miettimään asiaa yhdessä. Pakko oli saada yks työ suunniteltua ja pää oli tyhjä. Tuumasin, et piirretään yhdessä jotain ja vaikka varastettaisiin toistemme ideat. Avo piirsi jotain ja paremman puutteessa lähdin siitä tekemään. Totesin mallin toimimattomaksi ja todistaakseni itselleni paremmuuteni sain loistavan mallin luotua ;).
Sika mikä sika, mutta joskus tarttee muita potkasemaan luovuutensa käyntiin![13:52 11.5.2008] P.P.
Kävin läpi tavaroita ja huomasin, että minulle on kertynyt paljon maalausvälineitä (osan olen saanut joululahjaksi kun sukulaiset luulevat, että maalaan aktiivisesti). Löysin vanhan taulupohjan jonka kangas on löysä! Ideoita ei ole löytynyt.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty