Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Aukea ei kuihdu!

Edellinen sivu  [13:33 13.2.2009] V.A.
Kukaan ei ole seppä syntyissään, ei kirjoittaja jolle jokainen kirjoittamansa teksti on pala kirjoitushistoriaansa, eikä liioin lukija, jolle lukemansa tekstit edustavat kurkistuksia erilaisiin sanamaisemiin. Yhteisenä piirteenä molemmissa on tietty intohimo sanoihin, hyviin ja huonoihin (kuka tuonkin sitten määrittelee mikä on hyvää ja huonoa).

Sekä kirjoittaminen että lukeminen ovat subjektiivinen prosessi, jossa on tilaa erilaisille tulkinnoille. Sama koskee kuvataidetta ja ylipäänsä eri taiteen muotoja.
Yksi pitää idästä, toinen lännestä ja kolmas kurkistelee pää pilvissä kivien alusia varpailla kaivellen josko sieltä löytyisi aarre.

Historia ja kulttuuri (myös henkilötasolla) ovat viitekehyksiä joiden sisällä me tiedostaen tai tiedostamatta toimimme myös kirjoittaessamme, uutta luoden, vanhaa toistaen ja kommentoidessa tekstiä tulkiten.

Runoilijan määritelmä? Mielestäni kuin veteen piirretty viiva. Tunteita herättävä käsite ihmisestä joka rakastaa sanoja, olipa tyylinä sitten perinteinen lyriikka tai räväkkä modernismi unohtamatta haikuja, tankoja ja muita runouden muotoja.


[19:54 13.2.2009] V.A.
Kaikille runoilijaystävilleni hyvää ystävänpäivää.
[10:12 8.6.2009] J.M.
Ei kyllä Aukean kommentit tule ihan heti kuihtumaan jos minusta on kyse. Kummat sitten pitävät Aukeaa enemmän hengissä kommentit vai uudet työt?
Tuon runouden puolen olen ottanut nyt hetkellisesti elämän tehtäväksi. Toivottavasti se alkaa näkymäänkin.. pian.


[12:06 8.6.2009] A.N.
Kyllä täällä on nykyään niin helkkarin hiljaista. Itsekään en voi väittää olevani aktiivinen, vaan kukapa kesäisin?


[20:43 1.7.2009] K.K.
"Kummat sitten pitävät Aukeaa enemmän hengissä kommentit vai uudet työt?"

Molemmat. Mutta kyllä kommentointi on suuremmassa merkityksessä. Mutta harmittavasti kommentointi jakautuu pienelle alueelle ja juuri julkaisseetkaan eivät usein jaksa kommentoida muiden töitä, hyvä jos oman työn kommentteja.


[13:22 2.7.2009] J.M.
Keijo

Tarkoitat siis pienellä alueella tiettyjen henkilöiden kommentointia? Ei jakseta etsiä uusia hyviä kirjoittajia ja seurata heidän kehitystänsä? Tottakai aukea kuihtuu jos seurataan/kommentoidaan vanhoja aukealaisia.
Tekijöitä hyviksi todettuja ja mielenkiintoisia.

Omien töiden julkaisu on täällä niin paljon pienemmässä roolissa kuin kommentointi. Kommentointi jää pieneen rooliin jos sitä tekee silloin vain kuin odottaa omille töillensä kommentointia.


[17:15 2.7.2009] K.K.
"Tarkoitat siis pienellä alueella tiettyjen henkilöiden kommentointia?"

Hieman epäselvästi ilmaisin. Meinasin, että vastuun kommentoinnista kantaa pääasiallisesti pieni ryhmä, joka kommentoi vanhojen aukealaisten töiden lisäksi uudempia kirjoittajia.

"Kommentointi jää pieneen rooliin jos sitä tekee silloin vain kuin odottaa omille töillensä kommentointia."

Vielä pienempään rooliin se jää, jos jättää puuhan kokonaan muiden harteille. Harvemmin julkaisevat ja uudemmat nimet kommentoivat täällä todella niukasti.


[18:35 2.7.2009] J.M.
Samaa mieltähän me sitten oltiinkin.
Sormilla laskettavissa vakio kommentoijien määrä. Mukavaa hommaa se kyllä on.


[23:13 3.7.2009] Newbie
Kommentoisin jos osaisin. Kyllä kommentissa täytyy olla jotain ideaakin, joten kommentoimatta jättäminen on parempi kuin hölmö ja turha kommentti. Täytyy kyllä antaa arvostusta kaikille aktiivisille kommentoijille. Kiitos!


[12:38 4.7.2009] A.N.
Keijo Kuuttio vanhempana mestarina saisi kyllä jakaa enemmän mielipiteitään sen tähden että

- ne ovat hevetin hyviä
- ei tarttis täällä ihmetellä
- sais kahdenkymmenen sarjoihinsa muitakin palautteenantajia

Näin saisi myös yksi aukeen parhaista runoilijoista ansaitsemaansa huomiota. Ps. täs ei oo mitään henkilökohtasta dilemmaa.


Palaan itsekin kommentoinnin pariin tuonnempana. Pidän sitä kehittävänä. Hyvä kun osasin korjata omat yhdyssanavirheeni ennen aukeaan tuloa. Nyt osaan jopa kirjoittaa runon.


[21:12 4.7.2009] K.K.
Totta kai olen yksi Aukean parhaista runoilijoista, mutta kommentoijana olen päivästä riippuen joko onneton diletantti tai jotain nokkelaa keksivää höpösuu. Runoutta luen kohtalaisen vähän, enkä ole alaa opiskellut, mutta kyllähän itse kirjoittaminen ja muiden seuraaminen on opettanut paljon pidemmällä aikavälillä. Ja kyllähän minä olen viime aikoina kommentoinut ihan kiitettävästi näin kesän hiljaiseen eloon.


[12:07 30.7.2009] R.E.
Tuosta kommentoinnista haluaisin sanoa, että mielelläni kommentoisin kyllä minäkin, mutta yksinkertaisesti en osaa sitä lajia ollenkaan, luen kyllä muiden kirjoittamia teoksia, pääosin runoja, ja niiden saamia palautteita suurella mielenkiinnolla, kuten tietenkin omiin kirjoitelmiini saamaa palautetta myös.
Ja haluan tässä suuresti kiittää kaikkia, jotka ovat jaksaneet runojani lukea ja antaa niistä vielä kommenttiakin, rakentava palaute on ainakin allekirjoittaneelle hyvinkin tärkeää.
Katsotaan josko tässä jossakin vaiheessa yrittäisin opetella tuota kommentoinnin jaloa taitoa minäkin:)
Hyvää loppukesää kaikille aukealaisille:)[10:55 31.7.2009] A.N.
Kaikki osaavat kommentoida! Kommentiksi ainakin meikäläiselle kelpaavat "kiva runo" ja "sairaan huono" tai jopa "riittävän hyvä""!


[11:51 31.7.2009] R.E.
Okei, ymmärrän kyllä, jotenkin vaan itsestä tuntuu aina aika tyhmältä laittaa joka kommenttiin vain jotakin tuollaista, varsinkin kun juuri rakentava palaute on mielestäni tärkeää ja sitä taitoa en osaa.
Mutta joo, on tietysti kiva saada edes jonkinlaista kommenttia, siitä ainakin tietää ettei teosta ole vain sivuutettu, se siis on herättänyt jonkinlaisia tunteita.
Yritän parantaa tapani:)

Edellinen sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty