Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

DIY lensbaby/tilt-shift linssi

[16:09 28.4.2008] T.L.

Valmistin tuossa viime viikolla diy-tiltshiftin, tässä ohjeistus ja testikuvia jos jotain kiinnostaa.

Valmistusprosessi

1. Hanki pöliänhalpa medium format-kakkula. Mounttiformaatilla ei ole merkitystä. Tällä kertaa keskikoon kameraan tarkoitettu Vega 90mm/2.8, mistä on jostain syystä mennyt himmenninlevyjen kontrollimekanismi mutkalle, mutta kukapa niitä tarvii. Tässä tapauksessa Kakkula irtosi pelkän postimaksun hintaan 7,90e. Muista myös että Lensbaby tarvitsee aina pykälää isommalle kennolle tarkoitetun lasin että piirtoympyrä riittää. googlaa jos et ymmärtänyt. Myös kysyminen auttaa.

2. Pura mokkula osiin ja poista kaikki ylimääräinen. Ihan linsseille asti ei tarvitse mennä, mutta ulkokuori ja tarkennusrengas ja tuollaiset saa lähteä. Lasi painaa ilman noitakin ihan mukavasti.

3. tarvitset myös yhden runkotulpan, mistä tehdään kiinnike. Runkotulpasta siis kairataan keskeltä ylimääräiset pois että valo pääsee paremmin läpi.

4. Lisäksi tarvitaan itse Lensbabylle ominainen kumihaitari. Biltemasta ohjausvasteen suojakumi on lähes täydellinen tähän tarkoitukseen ja hintakin juuri sopiva, noin viisi euroa.

5. Lyhennä suojakumi alkuun noin 12cm mittaiseksi. Lyhennä kumia myöhemmin (runkoon tulevasta päästä) siten, että linssi on about fokuksessa.

6. kiinnitä itse linssi parhaaksi katsomallasi tavalla. kuumaliimaa/nippuside/letkunkiristin.

7. Lopuksi kiinnitä suojakumi runkotulppaan kuumaliimalla. Kannattaa olla tarkkana kiinnitysvaiheissa ettei jää reikiä mikä aiheuttaisi valovuotoa.

8. Kiinnitä komeus runkoon ja painu kuvaileen feikkimakroja.


testikuvat

Kaupallisessa Lensbabyssä on todella rauhattoman näköinen radial blur-tyyppinen look, josta en suuremmin itse perusta. Mielestäni tämä oma tuotos tekee parempaa jälkeä.[17:21 28.4.2008] M.A.
Hitsin hienoo jälkee. Toihan taloudellisessa mielessä jopa kannattais rakentaa. Heh, kohta aukeassa ja muissa suomifoorumeissa vilisee piraatti Lensbaby kuvia. Voi ei... :D


[18:48 28.4.2008] H.H.
KIeltämättä todella nättiä!
Noi kuvat on hitsin mahtavia.


[22:47 28.4.2008] M.L.
Tämäpä näppärä viritelmä ja kuvista päätellen erittäin toimiva, minun silmään parempi kuin lensbaby, joka on minunkin mielestä toisinaan liian raju.


[23:19 28.4.2008] M.L.
Mistähän saisi vaan noita obiskoita tuohon tarkoitukseen, huuto.netin selasin nopsaa niin ei tärpännyt.


[07:53 29.4.2008] T.L.
Pistäkää ilmotus digicamera.net-sivuston foorumille, kyllä jollain nurkissa lojuu noita romulaseja.


[13:30 29.4.2008] m
Kameralaukku.comista löytää varmaan helpommin (tätä filmikameratavaraa), eBay.com myös hyvä. Huutonetissäkin kyllä on. Kiev/Pentacon objektiivit on suht edullisia.


[16:27 29.4.2008] M.L.
Joo, pitääpä katsella.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty