Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Valokuvauskeikan hinnoittelu??

[15:55 11.5.2008] T.K.
Olin kuvaamassa pomoni miehen 50 v. juhlia. Itse juhlapaikalla meni 5 tuntia. Otin n. 250 kuvaa, joista kotona koneella valitisin parhaat 60 kpl. Näitä kuvia parantelin vielä Photoshopissa jonkin verran. Yhteensä tähän kuvaustilanteen jälkeiseen työhön kului n. 2 tuntia. Nyt on ongelmana se, että mitä "kehtaan" pyytää tästä hommasta? Takana minulla on jonkin verran valokuvauksen opintoja, mutta en todellakaan ole mikään ammattivalokuvaaja. Kuvat kyllä onnistuivat hyvin. Käytin omaa kameraa ja muitakin omia varusteita. Mikä olisi sopiva hinta tällaiselle työlle? Pelkään, että pyydän liikaa... tai sitten liian vähän! Onko kenelläkään ollut vastaavia kokemuksia kuvauskeikoista? Miten olette hoitaneet maksupuolen? Olisi varmaan pitänyt sopia etukäteen joku summa, mutta kun se oli eka keikkani, niin en oikeen osannut ajatella kuinka kauan siinä menee ja kuinka suuri työmäärä tulee olemaan. Auttakaa!


[16:30 12.5.2008] Hintaa
Hinnoittelu on kaikille palveluja tarjoaville hankala homma. Periaatteena pitäisi olla se, että sopimus tehdään ennen keikkaa ja tilaaja sitten hyväksyy tai hylkää hintatarjouksen. Tässä tapauksessa pitäisi nyt saada aikaan kohtuullinen hinta, koska pomo oletettavasti toivoo saavansa kuvauksen halvalla, muuten olisi käyttänyt ammattilaista. Hinnan perustelut ovat siis luultavasti yhtä tärkeitä kuin itse hinta. Pari vaihtoehtoa tulee mieleen:
- Kun on kyse omasta pomosta, keikan voi sitoa omaan tuntipalkkaan vaikkapa kerrottuna kahdella, koska homma tehtiin vapaa-aikana, oletan.
- Amatööri voi pyytää vaikka puolet jonkun ammattilaisen taksasta, jonka voi saada selville esimerkiksi kysymällä mitä vastaava keikka maksaisi.
- Kuvakohtainen hinta käyttöön luovutetuista, jolloin pomo voi itse vaikuttaa kokonaishintaan.
- Tyydy kahvi- ja kakkupalkkaan ja yllätä iloisesti pomosi - ja mieti homma seuraavalla kerralla etukäteen.
- Väitä olevasti pro-tasoinen taiteilija ja veloita sen mukaan. Pomo ei varmaankaan kehtaa tinkiä.


[16:17 13.5.2008] N.K.
nnoh, aika paha sanoa. Ite yleensä velotan 70 / tunti ja jälkitöistä en mitään. kuvat oon antanu tollasissa yleensä kansiossa ja lisätilauskuvat mun kautta (esim. kymppiviistoista 2,5 e / kpl.)

kompataan tota nimetöntä sen verran, että kannattaa tarkkaan miettiä, mitä omalta pomolta pyytää rahaa, kun sen kuitenkin seuraavana päivänä näkee duunissa. 200 liikaa mielestäsi? minusta olisi aika kohtuullinen, joskin selvästi alakanttiin hinnoiteltua, eikä kellekään tule paha mieli.. :)

muistithan kuvata ihmisiä, Ihmisiä, IHMISIÄ? ei niitä kiinnosta tollasessa mitkään kakut jne, vaan joka vitun vieras haluaa kuitenski itsestään jonkun lärvikuvan..


[21:42 13.5.2008] T.K.
Kiitti vastauksista! Itekin olin ajatellut tollasta 200-250 euroa. Eikä tuota pomoa tarvii kauaa katella, määräaikanen työsoppari loppuu tämän kuun vika päivä... Juu, ihmisiä lähinnä kuvasin en kakkuja :). Eikä ne kaikki vieraat ollu nii innostuneita, ku "joutuivat" kuvattaviksi juhlakalun pyynnöstä! Iso kiitos kummalekin vastaajalle vinkeistä. Oppipaha tuosta taas jotain eli sen et kannattaa sopia joku "noinsumma" etukäteen, ettei tarvii kamppailla ittensä kanssa myöhemmin! Hyvää kevättä!


[13:02 14.5.2008] M.S.
"Oppipaha tuosta taas jotain eli sen et kannattaa sopia joku "noinsumma" etukäteen, ettei tarvii kamppailla ittensä kanssa myöhemmin! Hyvää kevättä!"

Tuohon voisi kommentoida, että kannattaa sopia mieluummin tarkka summa etukäteen. Jälkikäteen on huono hinailla sitä summaa ainakaan ylöspäin...


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty