Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Valokuvauskohteita Itä-Suomessa

[20:07 14.5.2008] M.M.
Hei

Olen menossa muutaman viikon kuluttua valokuvausretkelle Itä-Suomeen ja mielelläni kuuntelen vinkkejä valokuvauskohteista arvon Aukealaisilta.

Kiitokset jo etukäteen!


[20:36 14.5.2008] hah
no huh huh


[20:46 14.5.2008] Jee
Eikös se valokuvauksen idea ole se, että pidetään silmät auki ja tehdään kuva kun nähdään jotain mielenkiintoista?[21:02 14.5.2008] M.M.
Se voi olla osa valokuvauksesta. Jokin toinen osa voi olla tietyn idean tai suunnitelman mukainen valokuvaaminen. Nämä kaksi osaa eivät ole toisiaan poissulkevia.


[21:13 14.5.2008] K.G.
Vähän voisit Mikko tarkentaa minne korkeudelle Itä-Suomeen ja etsitkö luontokohteita, historiallisia rakennuksia/museoita, rekkajonoja, ihmisiä vai villisikoja.


[21:34 14.5.2008] J.H.
Hyvä pointti Kimmo, yritin katsoa Mikon kuvia, ja en aukeasta löytänyt. On aika vaikea antaa neuvoja, jos ei tiedä mitkä on halutut aiheet.

Jos kuitenkin luontokuvaus(epäilen...) kiinnostaa, niin Kuhmossa on Suomessa parhaat kuvausmahdollisuudet suurpetoja ajatellen.

Ps.Mukavia hikisiä hetkiä ämpäriin tai pulloon pissimisten kanssa :)

Ps2. Itse menen kesällä tai ruskan aikaan uudelleen.


[19:00 15.5.2008] M.A.
Komeita karjalais/savolaismaisemia löytyy ainakin Imatran koskipuistosta, Punkaharjun vanhalta harjutieltä, Kolilta ja esimerkiksi Rautjärven Haukkavuorelta.

Tykkään itse etenkin kaikista suurista siirtolohkareista, hiidenkirnuista ja muista luonnon erikoisuuksista. Hyviä esimerkkejä niistä ovat "Kummakivi" sekä "Sammalsilta" Ruokolahdella, "Mykkiin kivet" Saaren Kesusmaalla ja "Pirunkirkko" niminen luola Rautjärvellä. Myös Parikkalan Oronmylly-leirikeskuksen läheisyydestä löytyy hieno luolamainen tila, mikä on muodostunut päällekkäin kasautuneista suunnattomista kivenlohkareista ja siellä on muutaman kilometrin päässä muistaakseni ainakin kolme hiidenkirnuakin jonkun laavun vieressä.

Valokuvauksellisia rakennuksia ovat esimerkiksi Lappeenrannan linnoitus, Imatran jugend-tyylinen valtiohotelli, Ravintola Kägönen Parikkalassa sekä Olavinlinna. Myös Suomen kuuluisimman ITE-taiteilijan Veijo Rönkkösen patsaspuisto löytyisi kätevästi heti kuutostien varresta, jos on tarkoitus ajaa Parikkalan ohi vaikka Joensuuta kohti.

Kaikista näistä löytyy helposti esimerkkejä vaikka Googlen kuvahausta.


[11:35 16.5.2008] M.M.
Kimmo, kiitos vinkeistä. Nyt etsin historiallisten rakennusten ja ihmisten lisäksi villisikoja ja rekkajonoja.

Jari, suurpedot kiinnostaa nyt kun katselin, että miten läheltä olit päässyt kuvaamaan karhua. Osaatko sanoa, että onko kojua mahdollista vuokrata ja mikä on noin vuokrahinta? En tosin usko, että saan aikatauluun mahtumaan koriyöpymisen.

Mikko, suuret kiitokset vinkeistä. Pitää googlettaa sijannit noista ja merkitä ne kartalle.

Kiitokset vastauksista! Tästä se retki lähtee hahmottumaan. Ihmisiä, luontoa, ajan henkeä ja klassisia kuvauskohteita.


[22:40 18.5.2008] J.H.
"Ammattikoju" kustansi 165 ¤/ yö.
Turistikojussa pääsee halvemmalla. Koeta nyt ihmeessä saada aikaa järjestymään. Kokemus on kaikenkaikkiaan ainutlaatuinen. Adrenaliini on huipuissaan, ja lankalaukaisimen käyttöä suosittelen.


[21:12 19.5.2008] K.E.
En tiedä, onko tämä sopiva kanava tuoda esille seuraavaa, mutta kun keskustelu nyt sivuaa tätä aihetta niin... Eli voitin keväällä eräässä arvonnassa yön karhukojussa Kuusamossa (Karhu-Kuusamo OY, arvo 150¤). Palkinto on lunastettava tänä kesänä, mutta minulla ei valitettavasti ole mahdollisuutta lähteä. Eli voin sovittavasta summasta laittaa palkinnon kiertoon. Jos joku on kiinnostunut, sähköpostiosoitteeni löytynee ohesta.


[11:00 2.6.2008] M.M.
Heh, reissu tehty ja hauskaa oli. Villisiat tosin vaihtu Wolf Parkin koirasusiin, rekkajonot juhlivien valkolakkien ja muiden nuorten kuvaamiseen. Hiidenkirnujen yms. tilalle tuli Salpalinja.

Savonlinna oli yllättävän mielenkiintoinen kuvauspaikka. Erikoiskiitokset nuorisolle siitä, täysin mahtavaa porukkaa. Kaverin kanssa tuli jopa todettua, että "pissiksetkin" ovat ihmisiä :)


[13:14 2.6.2008] Miikka
Kuvia!


[14:49 2.6.2008] M.M.
Hmm, minulle on tullut periaatteeksi se, että en julkaise kuvia Aukeassa, koska en näe mielekkääksi numeroilla tapahtuvaa arvostelua. Toisaalta taas arvostan ja kunnioitan kuvissa esiintyviä henkilöitä ja vaikka näen heidän esiintyneen edukseen, joku muu heidän elämiensä kannalta merkittävämpi henkilö voi nähdä toisin.

Harkitsen asiaa.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty