Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Sanataiteen koulutus ja opettajarekisteri

[10:01 16.5.2008] S.K.
Terve!

Olin autuaan tietämätön tästä saitista kunnes tänään surffasin tuonne vahingossa. Olkaa hyvät:

http://www.sanataide.fi/


[16:16 16.5.2008] L.A.
Laiskoille (minä!) klikattava linkki:

http://www.sanataide.fi/[23:44 16.5.2008] P.P.
Ei mainoksia kiitos!


[00:04 29.5.2008] S.K.
hah.. Mainos? Meinaatko ettei alan koulutus kiinnosta puolta Aukealaisista? Laskettakoon tuo siis mieluummin tiedotteeksi jos on pakko luokittaa :)


[16:46 29.8.2008] A.N.
Voisko joku asiantuntija muuten vähän selvittää tätä sanataiteen opetuksen kenttää? Nimenomaan sen opettajuuden kannalta. Että voiko sellaisella Suomen maassa tienata miten helposti leipänsä? Tai onko niitä päätoimisia minkä verran? Entä sivubisneksenä opettavia? Ja onks se millä(än) tasolla taloudellisesti kannattavaa touhua?

Sivustoa pläräilin, mutta ei sieltä nyt irronnut kauheasti. Ajattelinpahan vaan, kun itse olen valmistumassa vuoden sisällä kaiken järjen mukaan, jos en täysin lyö enää lossiksi, (alaasteen luokan)opettajaksi ja 1-5 vuoden sisällä tod. näk. äikänopettajaksi (ya, mahd. myös möyhemmin keskiaste) ja sit kun oon vähän kirjoitellu kaikennäköistä kaunokirjallista jätöstä, niin 1+1, olishan se ihan unelma hommoo joskus hamassa tulevaisuudessa opettaa kirjoittajajia kirjoittamaan. Varsinkin kun on tää oma suhe kirjottaja koulutukseen ollut aika vaikea, semmonenhan lienee mitä hedelmällisin lähtökohta, vähän samalla tapaa kuin häiriköistä tulee aikuisena parhaita erityisopettajia.


[22:29 4.9.2008] S.K.
...perustetaan yhessä turkuun kirjoittajakoulu ;) Työpajoja saa vetää kuka vaan. Akateeminen opettaminen taas vaatiikin jo muodollista pätevyyttä.

Moet kirjoittajat/kirjailijat/lauluntekijät pitävät sivuhommina kursseja, mutta eivät käsittääkseni, yleensä lyö sillä leiville.


[00:24 5.9.2008] A.N.
Hyvä idea. Pidän sitä vielä toistaiseksi omalta osaltani uuninpankolla, mutta jos alkaa tulevaisuudessa mennä kovin ahtaalle, niin ehkä se onkin sitten ainoa mahdollinen elinkeino :D

Toisaalta, ehkä päinvastaisessakin tapauksessa voisi olla harkittavaa, eli jos alkaa pyyhkiä liian hyvin :D Välitilassa ei kykene tekemään suuria ratkaisuja.

Mutta noin pidemmällä tähtäimellä ajateltuna, kirjoittamisen opettaminen voisi olla ihan sen itsensäkin kannalta kiehtovaa, ei pelkästään siksi, että joku taho maksaisi siitä. Tietyllä tapaahan täällä aukeassakin voi olla kommentoidessaan "opettajan" roolissa ja varmasti aika moni sitä toivookin toisilta aukealaisilta. Tietysti toinen rooli on ihailijan/yleisön rooli, eikä sekään kielletty ole, koska se omalla tavallaan tuo aukealle uutta ulottuvuutta. Tämä ei olekaan sitten enää pelkästään "ilmainen arviointipalvelu", vaan myös "ilmainen taidegalleria". Ja minusta ainakin jossain määrin näin käytännössä myös homma aukeassa meneekin ja ehkä tulevaisuudessa vieläkin enemmän.


[10:01 5.9.2008] S.K.
Jees.. Mä pidän Aukeaa lähinnä kirjoittajien vertaistukiryhmänä.

Kirjoittajakursseillakin on muuten yleensä aika samantyyppinen meininki kuin täällä, koska me taiteilijat ollaan niin kaikkitietävää porukkaa ettei opettajat oikein menesty julistamistyylillä :)

Makuasiat meillä kirjoittajaporukoissa tavataan tunnustaa makuasioiksi ja ymmärretään että mitään täysin yleispäteviä sääntöjä ei ole ja tämän vuoksi hyväkään opettaja ei oikein voi tehdä muuta kuin pyrkiä auttamaan oppilastaan sisäisen äänen löytämisessä.

Aukeassa on parhaimmillaan niin taitavia kirjoittajia ja kommentoijia että parin vuoden superaktiivinenengailu täällä voi hyvinkin vastata vuotta jossain kirjoittajakoulussa.. Riippuu toki intensiteettitasosta ja opettajista.

Aukean ainoa varsinainen heikkous tässä suhteessa on vastavuoroisen kommunikoinnin hitaus ja puute. Sanallinen palaute johon voi väittää vastaan ja johon kaikki muut kurssilla olevat voivat huudella väliin on sitä minkä takia niistä kursseista kannattaa maksaa :D


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty