Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kuvien laatu ja kokorajoitus

[16:43 17.5.2008] Juha Saransalmi

Asiaa ylläpidolle: Uuden Aukean tultua meille sanottiin, että enää ei palvelintilan puute ole ongelma. Miksi siis kuvien kokorajana on 300 kB ? Ja samaan aikaan varastoon (jota ei saisi edes mainostaa) saa laittaa kuvia rajattomasti viemään tilaa. Eikö olisi viisaampaa, että näytillä olevat kuvat olisivat laadultaan mahdollisimman hyviä?

Moni kuva on pakkaamattomana vain vähän yli tuon 300 kB:n, mutta näyttää monta kertaa paremmalta. Moinen rajoitus on aikansa elänyt. Olisi suotavaa panostaa sivuston laatuun ja sen käyttämisen helppouteen.

[19:32 17.5.2008] Tom Pesch
Olen eri mieltä. Yli 300 kilotavun kuvien lataaminen vie hitailla yhteyksillä liikaa aikaa. Aukean valokuvissa on niin paljon skeidaa että moni jättäisi katsomisen väliin kokonaan jos kuvien latautuminen veisi enemmän aikaa.

En ole nähnyt täällä vielä yhtäkään sellaista 200-300 kt kuvaa joka olisi kärsinyt jpg-pakkauksesta mainittavasti.

Näkisin mieluummin enemmän sisältöä kuvissa.


[21:09 17.5.2008] J.M.
Hitaiden yhteyksien omaavien suojelu on mielestäni huono peruste. Tietenkin joku kokoraja on pakko olla, mutta jos tulee taidesivustoa katsomaan hitaalla yhteydellä, pitää olla jo henkinen valmius pitkiin latausaikoihin. Tiukat kokorajat on ihan muunkaltaisia sivuja varten, ei taidesivuja.

Totuus on kuitenkin se että aukeassa on ihan älytön määrä kuvia, jotka kärsivät liiasta pakkauksesta, osa jopa siinä määrin, että ne ovat täysin pilalla.

Kuitenkin yleensä ongelmat aukeassa johtuvat siitä, että ihmiset pakkaavat kuvansa 40-100kB kokoisiksi ilman mitään järkevää syytä. Liioittelematta tippaakaan lähes puolet täällä julkaissuista kuvista kärsii merkittävästi liian voimakkaasta pakkauksesta - kuitenkin siten, että tuohon 300kB tiedostokokoon jää usein yli 100kB löysää.

Ehdotan siis ennemminkin kuville 150kB MINIMIKOKOA koska itseäni ainakin ärsyttää julkaista kelvollinen kuva joka on ilman järkisyytä pilattu liialla pakkaamisella. Maksimikoon kasvattamisesta ei ole juuri mitään hyötyä, koska nämä ongelmatapaukset eivät muutenkaan sitä läheskään kokonaan hyödynnä.

En pane lainkaan pahakseni, jos 300kB rajaa nostetaan, mutta harva lähelle tuota kokoa menevä kuva suuremmin pakkauksesta kärsii.


[02:03 22.5.2008] T.V.
Peschin kanssa samoilla linjoilla, eli hyvät kuvat eivät kärsi liikaa tästä aukean rajoituksesta. Ei huvita hitaalla yhteydellä ladata montaa mielikuvituksetonta kuvaa peräkkäin.

Maisemakuvat kaikesta huolimatta saattavat kärsiä pakkaamisesta. Olen kuitenkin nähnyt tämänkin ongelman luovaa ohittamista, esim. kuvan oheen liitetyn linkin avulla.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty