Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Tässä heille,---- jotka haluavat...

Seuraava sivu  

[13:43 20.6.2007] J.P.
Olen saanut ryöpyn maileja, joissa pyydetään, että jatkaisin kuvista kirjoittamista .
Olen aika liikuttunut osasta niitä. Vaikka lopetan Aukeassa järkyttävän ilmapiirin takia nyt, niin annan mahdollisuuden saada edelleen rehellisiä arvioita...
Voitte lähettää minulle kuvianne osoitteeseen jore.puusa@kolumbus.fi ja uppaan ne saittiini ja luon sinne arviointisivut. Valitsen lähetetyistä pari kolme viikossa yleisen mielenkiintoisuuden perusteella ja kirjoitan niistä hiukan pitempään.

Vaikka saamani palaute alkoi olla tällaista...
---
"joillekkin ihmisille ei vaan pitäis antaa sananvapautta edes Suomessa..
Markus Malmberg"
tai
"Opettavainen tarina miehestä, joka luuli olevansa kaikkien yläpuolella ja kuvitteli voivansa kävellä vetten päällä.. Loppupeleissä taitaa käydä niin että hukkuu rantaviivalle omaan liemeensä.
Ira Saarela"
---
...niin toisaalta joukossa on ihmisiä, joilla on aito usko valokuvaan ja heitä haluan auttaa.
Kuville kooksi 800 piks pisin sivu ja 150 Kt.
Lähettäkää vain yksi kuvakerrallaan.

Ja muulle Aukealle... hyvästi jääkää ja hyvää kesää pelokkaimmillekin teistä.


[13:51 20.6.2007] Argh!
Voi pytty sentään!!!!


[14:12 20.6.2007] P.P.
Olisiko tämä nyt sitä marttyyri-kompleksia?[14:14 20.6.2007] R.M.
paremminkin kai turhautumista...


[14:27 20.6.2007] Tom Pesch
Hehehe. Aika hyviä maileja.
Näin Suomessa keskinkertainen massa tukahduttaa järjen äänet. Onneksi olkoon.


[14:37 20.6.2007] S.H.
Tuo Iran viesti liitettynä hänen aloittamaansa 'Mikä Risoo?' ketjuun on kyllä loistava yhdistelmä. Onnittelut. Kaksinaismoraalista ei hajuakaan. Ylpeä aikaansaamisen tunne on varmasti päällimmäisenä..


[14:41 20.6.2007] T.P.
ehkäpä "järjen ääni" on hieman ylisana, niinkuin ehkä marttyyri-kompleksikin, mut ihan hauskaa että joku on niin varma omista kyvyistään, tiedoistaan ja taidoistaa. Se on aina hyvä.

Ja mä aattelin kyllä laittaa jortsulle jonkun kuvan jossain vaiheessa, vaikkapa sitten kun julkaisen seuraavan näyttelyn täällä.


[14:43 20.6.2007] L.B.
Hyvä että edes näin, vaikka ikävä tulee kuitenkin!


[14:45 20.6.2007] I.S.
Sitten pieni korjaus. Minä en ole lähestynyt kyseistä miestä mailitse, palautteen olen laittanut suoraan kuvan alle. Mitä tulee asiattomaan palautteeseen, minä en arvostellut kyseisen ihmisen töitä, minä arvostelin hänen tapaansa buustata egoaan aliarvioimalla kaikkien muiden työt. Lopputulos on tässä. Mies ei kestä kritiikkiä vaan katoaa maisemista!

Ylivertaisuus taitaa olla yksinäistä puuhaa. Ehkäpä luemme myös tämän suuren katoamisen iltapäivälehdistä.


[14:46 20.6.2007] ???
Kerropa Sakari tarkemmin mitä kaksinaismoralismia tuossa on?

Jos jore rekisteröityy tänne, joutuu hän antamaan sähköpostiosoitteensa tietäen, että hänelle voidaan lähettä henkilökohtaisiakin viestejä.
Nyt hän repostelee täällä marttyyrinä julkisesti niitä henkilökohtaisia viestejä syyllistyen samalla kirjesalaisuuden rikkomiseen (?).
Mies siis käyttäytyy juuri vastoin omia oppejaan, eli palautetta pitää pystyä ottamaan vastaan.
Se on kaksinaismoralismia jos mikä.


[14:48 20.6.2007] nimetön kysyy
Jore haluaa vain luomukuvia? Mietin lähinnä viitsinkö omiani edes laittaa, sellaisia mistä kaipaisin jotain enemmän.

(joskus JP sanoi että ei siksi kommentoi jotain kuvaa, vai onko kyse määrästä?)


[14:51 20.6.2007] S.H.
???:lle... mikä viestissäsi edellyttää anonymiteettiä? Jos kirjoittaisit nimelläsi, vastaamista voisi edes harkita - vaikka uskon sinun tietävän aivan hyvin, mihin viittasin.


[15:12 20.6.2007] T.R.
??? taitaa tahallaan häiriköidä vastoin parempaa tietoaan.

"Nyt hän repostelee täällä marttyyrinä julkisesti niitä henkilökohtaisia viestejä syyllistyen samalla kirjesalaisuuden rikkomiseen (?)."

Nuo lainaukset ovat tänne Aukeaan julkisesti laitettuja kommentteja. Aika turhaa ruveta tuolla tavalla vääristelemään totuutta.


[15:14 20.6.2007] J.P.
???:lle.
Johan nyt on perkele.
Minä siteeraan suoraan kahta kommenttia, jotka on luettavissa aukeassa kuvien alla.
Sopii katsoa ja ihmetellä http://aukea.net/nayta.php?teos=2154
----
Minua EI kiinnosta saamani palaute vaan se että ei ole mitään järkeä kirjoittaa jos tekstini poistetaan kuvien alta.
Onpa hankala kirjoittaa lukutaidottomille ihmisille.
Minä rakastan väittelyä ja mikään minusta kirjoitettu kritiikki ei aikaansaa sitä, että lähtisin veks vaan aivan yksinkertaisesti se, etten viitsi kirjoittaa vain,-- että joku surkimus deletoi tekstini saman tien.
Kuinka monta kertaa tämä on kirjoitettava,-- että menee perille?
Haluaako Ira Saarela saman asian selkokielellä?
Käytät minusta törkeää kieltä, mutta sille voin nauraa, sensijaan turhaa työtä en tee.[15:28 20.6.2007] I.S.
Missä minä käytän sinusta törkeää kieltä? Mielestäni en ole nimennyt sinua kuvan alle kuin kertaalleen, enkä näe sitäkään törkeäksi. Onkohan asia Jore nyt niin, että minä heitin pesäpallomailalla ja sinä päätit jäädä ihan itse sen alle? =)


[15:41 20.6.2007] sivustaseuraaja
Mielenkiintoista.
*hakee lisää popcornia*


[15:42 20.6.2007] I.S.
tuo mulle ja..


[16:53 20.6.2007] J.M.
Tästähän tulee kilpailu: "Viikon kolme kovinta", tuomarina Jore Puusa...

Minä ainaki aion lähettää yhen kuvan.


[19:24 20.6.2007] A.P.
Omasta kokemuksesta tiedän, että on todella ärsyttävää huomata kirjoittamiensa kommenttien kadonneen, vaikka näin mun kohdallani teki vanhassa Aukeassa vain eräs J.R. - joka piti tapanaan poistaa kuvistaan kommentteja niin, että jäljellejäänyt keskustelu näytti varsin kummalliselta - sekä kerran eräs toinen, jonka nimi jäi mieleen enkä sen koommin hänen kuviaan kommentoinut, poistamansa kommenttini kun oli täysin asiallinen. Näin ollen ymmärrän kyllä jonkin verran Puusan turhautumista kritiikin vastaanottamiseen.

Mutta eiköhän se osa aukealaisista, joka ei kestä nähdä kuviensa saamia haukkujakin, ole kuitenkin selvä vähemmistö.

Onhan täällä sellaisiakin, jotka suorastaan odottivat nimenomaan sinunkin kommenttiasi lähettämälleen kuvalle kuten allekirjoittanut; et ehkä huomannut kommentointikehotustani toissapäivänä lähettämäni Kesäyö Kilpisjärvellä -kuvan yhteydessä, kun ei kommenttiasi siellä näkynyt? Eli ainakin siinä sinulla olisi vielä tilaisuus avata sanainen arkkusi tiukkasanaisen kritiikin muodossa. Lupaan, etten poistaisi sitä (luonnollisesti edellyttäen, ettet käytä alatyylisiä ilmauksia), jos katsot kuvan kommentointisi arvoiseksi.

Entäpä jos kuitenkin jatkaisit kommentointia siten, että laitat muistiin jokaisen kuvaajan, jonka huomaat poistaneen kommenttisi etkä enää vastaisuudessa tee heidän kuviensa kohdalla turhaa työtä?


[19:34 20.6.2007] ujo nimetön
... tai kävisikö, että jos sinulle erikseen lähettää pyynnön, niin käyt kommentoimassa täällä? Tuo on hyvä tuo nettisivujesi kritiikki-osio, mutta itsellä on ainakin mielessä yksi sarja, johon kovastipaljon arvostaisin jos saisin sulta, Jore, kuulla mielipiteen? Mainitsit jossain, ettet kannata absolutismia, joten toivon ettet itse nytkään olisi kovin ehdoton tämän lähtemisen kanssa. Monet tulevat sinua kaipaamaan ja rehellisyyttäsi kyllä arvostetaan täällä (vaikkei siltä aina näytä). Kiitos joka tapauksessa.


[19:46 20.6.2007] J.P.
Vielä kerran ja sitten ei enää.
Lopetin tänään Aukeaan kirjoittamisen pysyvästi, enkä enää palaa.
Syynä se, että tekstejäni, pitkiäkin poistettiin kuvien alta kiihtyvällä tahdilla.
Kiitän kaikkia minulle ystävällisiä viestejä lähettäneitä ja toivotan hyvää juhannusta, älkää kuolko kuten niin moni tulee tekemään, sitä vielä aavistamatta.


[21:13 20.6.2007] K.L.
No nyt Aukeasta lähti yksi mielenkiintoisimmista persoonista.
Valitettavaa, itse noviisina valokuvauksen suhteen luin Joren kommentit oppiakseni edes jotain valokuvauksesta, olihan teksti välillä rajuakin, mutta silti asiantuntevaa.
Huono juttu..[22:49 20.6.2007] J.T.
"Vaikka lopetan Aukeassa järkyttävän ilmapiirin takia nyt."

Aukea ei ole elämän vakavin asia. Miten tämä voi olla niin suunnattoman vaikeaa taas sinulle, Jore? Olet asiantunteva kuvien kriitikko, mutta jyrkkäsanaisuutesi tiedät itsekin. Jos kommenttisi poistetaan, anna poistaa, ei elämä siihen kaadu. Käyttäjä (usein nuori, ensimmäistä kertaa julkisesti kuviaan esittelevä) ei vain ehkä kestänyt kritiikkiäsi, ja se on hänen huolensa. Jos taas ylläpito piti sitä asiattomana, se tekee vain työtään poistaessaan kommentin.

Tällainen "tulin taas" ja "en palaa enää koskaan" -teatteri ei palvele mitään muuta kuin omaa huomionkipeyttäsi.

Anna kommenttisi vain hiukan rakentavammassa muodossa. Olen varma, että niitä aletaan arvostaa. Itse olen oppinut sinulta paljon.


[22:56 20.6.2007] Rotkolemmikki
koko pitkä tekstini katos (aukealla on korjattavaa tossa sisällä kirjautumisolossa/ajassa!)

Lyhyesti ja ytimekkäästi se sama: en siedä mielistelijöitä (yks-kaks tässä ketjussa teki niin ilmiselvästi, jopa yks jota mä kunnioitin = A.P!)
Toinen on se, että jos ihminen on olevinaan suomen paras valokuvaaja (erään blokinsa mukaan), tulisi hänen kestää kritiikki ja viestiensä poistot kuin mies, eikä kuin joku marttyyri mammampoika joka tulee erikseen ulisee kirjoituksineen keskustelun aloituksineen asiasta että nyt hänen kommenttejansa on poistettu, en ala teidän kanssa enää... (kuka pyys? ja jos pyys, miksei sitä voi sanoo yksityismeilis?... siks ku haluu olla se marttyyri? :D
(joka julkisuuteen astuu, se julkisuuden kirot kestäköön, aukea.netissäkin?!)

En voi ymmärtää et Puusan ikäinen mies voi olla noin lapsellinen ja itserakas, mamis. Itse henk koht, en ees pidä hänen kuvistaan..

Ihminen voi kirjoittaa kritiikkinsä rakentavasti, mitä en kyl ole nähnyt puusan teksteissä, jotka ovat pelkästään haukkuvia ilman parannusehotuksia, törkeitä. Harrastelijapalstoille sopimatonta kielenkäyttöä!

""Opettavainen tarina miehestä, joka luuli olevansa kaikkien yläpuolella ja kuvitteli voivansa kävellä vetten päällä.. Loppupeleissä taitaa käydä niin että hukkuu rantaviivalle omaan liemeensä.
Ira Saarela"

Amen tähän. :)[23:01 20.6.2007] Rotkolemmikki
Alkuperäinen oli samantapainen, mut paljon parempi ja tarkempi.
Ylläpito jos lukee tämän, niin vois tehä jotain sille, että ihminen pysyy sisälle kirjautuneena niin kauan kuin haluaa/kirjautuu itse ulos, tai ees että sen tekstin ehtis hiireen kopioida, ennen sen katoomista lähettäessä/ = et voi peruuttaa ja kopsata sen!, jos joku ihmeen "sisälläkirjautumisaika" on sattunut vietii kirjoittaessa mennyt umpeen.

Jos ylläpito ei satu lukee tätä... ei sitten. en ala useempii viestei kirjoittaa, on nukkumaanmeno aika jo taas...


[23:26 20.6.2007] I.H.
ja kolmas on ne hienot ihmiset nimimerkin takana :)


[00:19 21.6.2007] A.P.
"Lyhyesti ja ytimekkäästi se sama: en siedä mielistelijöitä (yks-kaks tässä ketjussa teki niin ilmiselvästi, jopa yks jota mä kunnioitin = A.P!)"

Rotkolemmikki tarkoitti edelläolevalla ilmeisesti mua. Uskot tai et, en tarkoittanut mielistellä Puusaa. Jos katsot kommenttini oman kuvani alta, huomaat, että olin ihan oikeasti kiinnostunut näkemään hänen tiukkaa tekstiään siellä.

Ja en todellakaan pidä hyvänä kommenttien poistamista, ovat ne haukut sitten melkeinpä miten railakkaita tahansa. Enpä itsekään poistanut esim. eräästä vanhassa Aukeassa olleesta näyttelystäni tällaista nimettömän kommenttia: "Jos jättää kameran itselaukomaan, saa tämmöisiä kuvia." (Ja joku toinen nimetön kommentoi samaa näyttelyä: "Paras lajissaan aukeassa.") Ja ihan ekaa kuvaani (sitä tiiraa) eräs nimetön kommentoi melkoisen rajuun tyyliin - vieläpä vihjaten kuvan olevan manipuloitu, jota se ei ollut - jonka kommentin joku ehkä vielä muistaakin kuin senkin, että ko. kommentti sai olla siellä Aukean kaatumiseen asti. No nuo olivat varmaan aika lieviä Puusan rajuimpiin teksteihin verrattuna... varmastikin hänen olisi kannattanut muokata tyyliään sellaiseksi, että viesti ei olisi nostanut niskakarvoja pystyyn.

Olen todellakin selaillut tätä uutta Aukeaa niin vähän, että Puusan epäilemättä teräväkielisistä kommenteista olen nähnyt vain pikkuriikkisen murto-osan. Ja itse asiassa pidin yhtä näkemääni niistä sisällöltään sen verran huonona, että painoin sitä peukku alas -nappia, hiukan äkkinäisesti kylläkin (täällä: http://aukea.net/nayta.php?teos=1787). Ja katsottuani taannoin Joren sivuja siellä näkyi olevan minunkin mielestäni laadukkaan materiaalin lisäksi sellaista tavaraa, jota en missään tapauksessa halua nähdä. Mutta hänen kommenttejansa olisin siitä huolimatta ollut kiinnostunut näkemään niin tuon äskeisen kuin mahdollisesti tulevienkin Aukea-kuvieni alla. Että silleen.

Ja kyllä, vanhassa Aukeassa ei tarvinnut huolehtia sisäänkirjautumisen umpeutumisesta. Mutta jos kirjoittamansa kommentti ei tästä syystä menekään perille, niin hoks: palaa uudelleenkirjautumisen jälkeen selainhistoriassa taaksepäin, niin sieltähän se kirjoitus löytyy. Näin se ainakin mulla toimi vastaavassa tapauksessa.


[00:54 21.6.2007] M.M.
Elvis has left the building. Tätä joren luontokuvauksen vastaista kommentointia on tullut nähtyä omienkin kuvien alla eikä se lämmitä mieltä. Ensinnäkin se kommentit ovat perusteettomia ja puhtaita mielipiteitä, ja meininki on juuri sellaista v*ttuilua mistä harva tykkää. Harrastelijafoorumille ei tulla haukkumaan jos taiteellinen näkymys ei ole ammattilaistasoa.

Itse olen ainakin helpottunut kommentoinnin loppumisesta.

-Markus


[02:31 21.6.2007] H.S.
Jos Jore oikesti jaksaa antaa kommentteja sähköpostiin lähetetyistä kuvista saitillaan, niin eiköhän tämä ratkaisu ole kaikenkaikkiaan paras. Kiitos siitä Jorelle.

Ylipäätään olen pitänyt Joren ensimmäisistä kuvia koskevista kommenteista, paljon, mutta se, miten hän on reagoinut kommentointinsa kommentointiin on ollut naurettavaa.

Samoin hämmentää tämä kitinä kommenttien poistamisesta: kommenttien poistaminenhan on saitin ominaisuus, kaikkien tänne kirjautuneiden tiedossa, ja kun paljon kommentoi, kommentteja myös poistetaan. Sama asia kuin että ulkona sattuu silloin tällöin satamaan, kun olet kävelyllä.


[14:20 21.6.2007] J.H.
Rotkolemmikille:
Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä.
Jokaisella on oikeus kirjoittaa nimettömänä.
MUTTA,kun kirjoitat:

"Lyhyesti ja ytimekkäästi se sama: en siedä mielistelijöitä (yks-kaks tässä ketjussa teki niin ilmiselvästi, jopa yks jota mä kunnioitin = A.P!)"
tuollakin tapaan henkilöön,johon ilmeisesti,
kyseinen henkilö kirjoitti vastauksen.
Tuo on loukkaavaa,MIKÄ PITÄÄ PYSTYÄ KIRJOITTAMAAN OMALLA NIMELLÄ!

Mutta Hyvää Juhannusta aukealaisille,myöskin sinulle lotkotus.
Ps.Pidetään asiat asioina.


[17:21 21.6.2007] A.P.
Kai tähän kyseisen henkilön pitää vielä sen verran jatkaa, etten henkilökohtaisesti pitänyt Rotkolemmikin viestiä loukkaavana enkä edellytä hänen esiintyvän omalla nimellään. En yleensäkään taida ottaa itseeni ihan pienestä, mistä syystä oletan, etten olisi Jorenkaan haukuista kuvalleni isommin pahastunut.

Asiaa Rotkolemmikin esiintuomalta näkökannalta katsoen näyttää siltä, että kirjoitin oman kommenttini osittain siihen tapaan, että voin ymmärtää joidenkin pitäneen sitä mielistelynä, vaikkei moinen laisinkaan ollut ajatuksissani. Vaikka yritänkin harkita, mitä kirjoitan, onhan mulle sattunut erinäisiä kertoja vanhassakin Aukeassa kömmähdyksiä kommenteissani. Mutta oikeus niihin suotakoon itsekullekin, varsinkin kun täällä ei voi viestejään enää jälkikäteen korjailla.

Ja kun niin vähän olen Puusan kommentteja lukenut enkä siten ole oikein perillä saitin tapahtumista, olisi ollut parempi olla osallistumatta tämäntyyppiseen keskusteluun millään tavoin.

Hyvää Juhannusta niin Jorelle, Rotkolemmikille kuin muillekin, ja muistetaan se järjenkäyttö vesillä ynnä muualla kuten Jorekin asiaan viittasi.


[18:53 21.6.2007] .
kuinkahan monen otsikon alla näitä keskusteluja pitää käydä..


[21:08 21.6.2007] J.H.
Väsynyt työmies osallistuu Juhannuksen toivotus mielessä. Rauhaa.


[08:30 22.6.2007] M.H.
Hyvä Jore, ruoski niitä.


[23:45 24.6.2007] M.S.
Jore, toivottavasti luet tämän.
En ehkä ole kuin mielestäsi nuori tyttö, jonka sanomisia tuskin arvostat paskan vertaa.
Kuitenkin, haluan sanoa sinulle pari asiaa, kun luin keskustelusi (väittelyn) Markus Malmbergin kanssa hänen ottamastaan kuvasta: Sininen salama.

Lähinnä liittyen mitä tulee ihmiskuntaan ja sen rappioon.
Fakta on että ihmiskunta tulee tuhoamaan ja tappamaan itse itsensä. Toivottavasti tuo tapahtuu mahdollisimman pian, jotta maailma saa jälleen parannella haavojaan rauhassa ja ”syntyä uudelleen.” Jokainen jolla on vähääkään järkeä tulisi tajuta tämä totuus ja hyväksyä se, että ihminen ei ole maapallolla enää kauaa.

Ja fakta on myös, että tuota edellä mainittua faktaa, ei ole mahdollista muuttaa. Ei valokuvilla, ei millään muullakaan maailmanparannus keinolla. Siihen ei auta, että Bush ei olisi vallassa, siihen ei auta punainen risti, ei mikään järjestö, ei äiti Teresat ei mikään.
Ihmiset nykyisessä muodossaan tulevat tuhoamaan itse itsensä ja ovat tuhostaan itse täysin vastuussa.

Mutta ELÄIMET. Ne eivät ole tehneet mitään pahaa. Eläimet ovat tämän maailman ainoita viattomia otuksia. Jos jotain haluan säilyttää valokuvien muodossa tästä maailmasta niin kyllä se on ELÄIMET, LUONTO, KASVIT. Se mikä on oikeasti TÄRKEÄÄ. (Enkä toivo tähän typeriä näsäviisaita kommentteja, että ihmisetkin ovat eläimiä.) Ja Jore, kukahan tätä luontoa tuhoaa...?

Denso itiksen metroasemalla...toki sekin on elämää.
Mutta MIETI. Mitä haluaisit muistaa tästä maailmasta?

Ehkä se, minkä vaihtoehdon valitset kertoo sinusta jotain.
Siksi, valitse tarkkaan.[06:03 25.6.2007] J.M.
Edelleen, miks nuorten naisten pitää mollata itsensä jo ennen asiansa kertomista? "En ehkä ole kuin mielestäsi nuori tyttö..." Hoohhoi.

Faktaa ei ole se, että ihmiskunta tulee tuhoamaan itsensä. Fakta on jokin todettu ja todistettu tosiasia. Tulevaisuudesta et löydä yhtäkään faktaa.

Ja eläimet?! Mitäh?? Ihminen on eläin siinä missä leijona, jos vähän laajemmin katsotaan maailmaa. Se ei ole näsäviisas kommentti, vaan - itse asiassa - fakta. Ilmeisesti tuon sanan määritelmä on sulta hukassa.


EDIT: Tekis mieli lieventää sanavalintoja enemmänkin, mutta ei voi mitään.. Pitää vaan ihmetellä.

Ja jos kysyy, mitä pahaa eläimet ovat tehneet, niin pohtikaamme hieman evoluutiota. Montako eläinlajia on kuollut ajan saatossa, ennen ihmisen kädenjälkiä? Miljoonia. Moniko eläinlaji on säälinyt muita lajeja? Hmm, yksi, ihminen. :)


[07:16 25.6.2007] Unicorn
Sen lisäksi, että Maria pelastaa tai on pelastamatta maailman, toivoisin hänen laittavan töitään esille Aukeaan, jotta tätäkin sivustoa käytettäisiin välillä siihen mihin tämä on tarkoitettu.


[07:56 25.6.2007] P.H.
Ystävällinen kysymys Jorelle ja ylläpidolle?
Joren aloittamassa viestissä lukee näin
-Voitte lähettää minulle kuvianne osoitteeseen jore.puusa@kolumbus.fi ja uppaan ne saittiini ja luon sinne arviointisivut. Valitsen lähetetyistä pari kolme viikossa yleisen mielenkiintoisuuden perusteella ja kirjoitan niistä hiukan pitempään

Olen hiukan hämilläni, sillä olen käsittänyt että tämä sivusto - aukea, on kuvien foorumi, tuleeko tästä mahdollisesti jonkinsortin alafoorumi/linkki, mikäli näin on sovittu aukean tekijöiden kanssa eihän siinä sitten mitään, mutta jos tämä on oleva tie, joka johtaa meidät linkkien kautta alkuperäisestä ajatuksesta poiketen toisaalle??????


[08:41 25.6.2007] M.S.
Selvä, korvaa Janne sitten ne Fakta sanat vaikka sanalla: "Erittäin todennäköistä on".

tiedätkö Janne, mikä on se yksi asia, mikä erottaa ihmisen eläimistä? Näitä keskusteluja lukiessa kyllä vaikuttaa siltä, että se tuntuu puuttuvan useimmilta täältä.

Ja tuosta evoluutiosta. Ihminen on (tai pitäisi olla) ajatteleva olio. Ja kuten sanoit, myös säälivä. Miksi sitten niin moni eläin on kuollut näinkin "fiksun" olion tekemisten takia?

Ja mikäli olet yhtään näitä keskusteluja lukenut ajatuksen kanssa, olet varmasti huomannut, että Jorelta ei ole herunut hirveästi arvostusta (ainakaan kirjoittamansa perusteella) muiden mielipiteille.
Enkä sitä häneltä odotakaan.

Miksi minun pitäisi laittaa kuviani tänne esille? Siksikö että voisitte käydä napsimassa niille ykkösiä, koska mielipiteeni täällä eivät miellytä.

Ei kiitos. Mieluummin teen niinkuin Jore ja poistun Aukeasta iäksi.

Ja ei, en aio vapaa-ajallani pelastaa maailmaa tai olla pelastamatta niinkuin unicorn mielestään näppärästi asian yritti ilmaista. sen sijaan ajattelin nauttia maailmasta. Teidänkin kannattaisi välillä yrittää.


[08:53 25.6.2007] K.F.
Maria...kommenttisi oli hyvä, varsinkin eläimiä
koskeva osuus...peli on tosiaan pelattu, mikä on surullista ja masentavaa.


[11:19 25.6.2007] J.S.
Alivaltiosihteereitä siteeratakseni: "Viranomaisten mukaan tänäkin juhannuksena hengissä on selvinnyt yli 5.2 miljoonaa suomalaista".

Harmillista Joren poistuma. Toisaalta hän on onneksi tehnyt comebackin monesti ennenkin, joten toivossa eletään.

Yhteiskuntakritiikki ja sen sisällyttäminen kuvakommentointiin on mielenkiintoista luettavaa. Medialukutaitoa sen sijaan vaaditaan erottelemaan tekstistä kuvallisen osuuden, jos on siitä enemmän kiinnostunut.

Kuvia on niin monenlaisia, että ei niitä oikein voisi samalla muotilla aina arvostella. Kaunis kuva voi olla luonnosta, valoshowsta tai kahvipavuista. On se kaunis, ihan totta. Mitään kritiikkiä se ei yhteiskunnalle anna, mutta kaunis se on. Ihan kuten sinfonia (kyllä, historiasta löytyy myös poliittisesti kantaa ottavaa sinfoniaa, mutta yleistäen kuitenkaan ei), vanha kansanmusiikki tai perfektionistin maalaus lummelammesta.

Jos kaikelle asettaa vain yhden päämäärän, niin moni asia ei yllättäen sinne osoitakaan. Ja sekös korpeaa, mutta minkäs teet? No sanot siitä sanasen tai kahden, mutta ei ne asiat edelleenkään ota suunnaksi sitä samaa päämäärää.

Seuraava sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty