Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Sananvapaus ja päätoimittaja

[14:40 2.6.2008] Mää
Saimme mielenkiintoisen keskustelun aikaiseksi kun pohdimme nettilehden päätoimittajakysymystä. Ja loppujen lopuksi jäimme pohtimaan sitä, että kuuluuko aukeassa olla päätoimittaja.

Muutaman mielestä ei tarvitse olla, koska sisältöä ei mitenkään rajoiteta. Ja joidenkin miele3stä kuuluu olla koska kuvilla on karsintaa ja keskustelut ovat pitkälti kuviin liittyviä ja kuvaajan moderoitavissa.

Eli kysymys kuuluukin siten, että pitäisikö myös kuvaraadin pohtia niiden kuvien julkaisua joissa kuvattavan yksityisyyttä loukataan ja tarvittaessa poistaa niitä kuvia.

Tai vaihtoehtoisesti ylläpidon suojata oma selustansa laittamalla valinta mukaan, jossa kuvaaja vakuuttaa kuvan olevan omansa ja omaavansa kuvissa näkyviltä henkilöiltä kuvausluvan. Eli lähinnä tilanteissa joissa kuvattava voi esiintyä negatiivisesti kuvassa.

Minulle itselle on aivan sama kuinka toimitaan, sillä pyrin itse julkaisemaan kuvia joissa kuvattavia ei aseteta negatiiviseen valoon tms.


[17:43 2.6.2008] P.H.
Aukea ei ole lehti, joten ei päätoimittajaa.

Kuvaraati varmaan pohtii omassa itsessään ja tulos on meillä näkyvissä, kuva/t on sivulla näkyvissä tai sitten se/ne on poistettu.[21:21 2.6.2008] J.L.
En ole tarkemmin tutustunut uuden Aukean julkaisuperiaatteisiin, mutta mikäli täällä tosiaan toimii jokin "kuvaraati" (?), toivoisin sen olevan hiukan valveutuneempi sellaisten kuvien suhteen, joissa kohteina olevien henkilöiden yksityisyyden suoja on ilmeisen vaarassa. Muutamia esimerkkejä tällaisista kuvista on viime päivinä valitettavasti ollut.


[23:29 3.6.2008] J.L.
Tässä vielä muistutuksena ja ihan jopa opetuksena Suomen rikoslain 8. pykälä niille, jotka eivät asiaa tiedä tai eivät halua tietää/muistaa:

-----

8 § (9.6.2000/531)
Yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen
Joka oikeudettomasti

1) joukkotiedotusvälinettä käyttämällä tai

2) muuten toimittamalla lukuisten ihmisten saataville

esittää toisen yksityiselämästä tiedon, vihjauksen tai kuvan siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa, on tuomittava yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Yksityiselämää loukkaavana tiedon levittämisenä ei pidetä sellaisen yksityiselämää koskevan tiedon, vihjauksen tai kuvan esittämistä politiikassa, elinkeinoelämässä tai julkisessa virassa tai tehtävässä taikka näihin rinnastettavassa tehtävässä toimivasta, joka voi vaikuttaa tämän toiminnan arviointiin mainitussa tehtävässä, jos esittäminen on tarpeen yhteiskunnallisesti merkittävän asian käsittelemiseksi.


[02:02 4.6.2008] T.R.
Mitä tuossa tarkoitetaan sanalla "oikeudettomasti"?


[21:34 4.6.2008] J.L.
"Mitä tuossa tarkoitetaan sanalla "oikeudettomasti"?"

Oikeudeton = lain, kiellon, kehotuksen vastainen sekä luvaton toiminta. Juridista fraseologiaa siis.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty