Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

maalauspohjat

[15:52 6.6.2008] Nimetön
minkälainen pohja on paras öljyvärimaalaamiseen? ja jos on joku hyvä sivusto mistä löytyy opastusta maalaamiseen niin kertokaa ihmeessä:)


[21:44 6.6.2008] M.H.
Ihan riippuu mistä tykkää.

Itse tykkään eniten pellavakankaasta. Maalauskankaita saa ostettua metrihinnalla ainakin taideliikkeistä, joistakin maalikaupoista ja Stockalta oon ainakin joskus ostanu sellasta. Ja sitten siihen kiilakehykset ja kiilat (että kangas pingottuu hyvin) ja eikun niittipyssy laulamaan. Kankaitakin on erilaisia.. materiaaleja ja pohjustettuja tai ei.

Kankaista oon tykänny tosiaan eniten valmiiksi pohjustetusta pellavasta. Vaikka nykyään maalaan paljon valmiskangaspohjille (myös puuvillaa ja keinokuituja), mutta niissäkin on eroja... jotkut on kuin hiekkapaperiin maaleja ruopsuttaisi ja sivellin on aikalailla entinen.

Joskus aikojen alussa maalasin pohjustetulle kovalevylle. Kun oma täti -joka minua koulutti- suosi sellaisia. Pohjusti siis kovalevyjä liimaseoksella. Mutta parempia ne oli kuin sellaiset kangaspahvipohjat... niistä en tykkää yhtään... ne on elottomia ja kuultaa maalin läpi herkästi.

Kirjastosta löytyy paljon hyviä kirjoja maalauksen opastukseen sekä myös noihin pohjajuttuihin (jos niitä siis haluaa tehdä itse). Netissä sellasiin en ole pahemmin törmänny.


[15:07 7.6.2008] P.P.
Minä en kehtaa maalata hienoille pohjille, käytän parin euron kangaspahvipohjia.


[20:35 9.6.2008] T.I.
Mä tykkään kunnolla gessotusta ja hiotusta mdf-levystä. Huono puoli on se et tauluista tulee aika painavia jos tekee isoja. Yli metrin levyset kannattanee tehä kankaasta. William Whitaker suosittelee ABS-muovia, mutta sitä ei löydy mistään. Ei kuulemma tartte edes pohjustaa.


[20:30 18.6.2008] Tom Pesch
Pienissä 5 millinen, ja isoissa paksumpi mdf toimii parhaiten. Mdf elää tasaisemmin kuin vaneri tai liimalevy ja on tasainen ja sileä toisin kuin pinkopohjat ja pahvipohjat. En voi sietää sitä kun pinkopohjien kankaat pakenevat siveltimen alta ja hötkyilevät. Tasalaatuisena mdf ei myöskään vääntyile kosteuden vaikutuksesta toisin kuin huonolaatuinen vaneri ja liimalevy.

Minkä takia Tomi hioo mdf:ää? Hiottuna mdf imee hirveästi vettä ja öljyä ja sitä kautta rikkoo levyn rakennetta, hiomaton vahapinta taas ei. Sipaus gessoa vaan pintaan niin a vot.[15:00 22.6.2008] T.I.
Eiku mä pistän monta ohutta kerrosta gessoa ja hion vasta sitten. Tulee erinoimainen pinta.


[13:38 25.6.2008] J.N.
mdf on muuten tosi jees, mutta sit ku työt alkaa olla 1,5 m x 1,5 m ja levyn paksuus n. sentin niin jo alkaa oleen painava. itse en juuri mdf:ää gessoa, koska pidän mdf:n väristä.

tuota ABS levyä saa tilattua ainaki Foiltek:stä ja hintaa on 9 ¤/kg. itekki oon tuota miettiny ja vois ehkä joku päivä tilata pienen erän kokeiluun.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty