Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Lambda-vedos alumiinille?

[10:15 19.6.2008] T.T.
Näitähän näkee usein näyttelyissä, ja hyvältä näyttävät. Erityisesti sellanen kehyksetön alumiinilevy on vakuuttava. Suunnittelen näyttelyä, mutta en löydä netistä tietoa tästä asiasta.

Onko joku käyttäny tota alumiinia? Missä näitä vedoksia alumiinille tehdään? Paljonko niiden teettäminen maksaa?


[12:31 19.6.2008] K.V.
Et kait ajattele kromogeenista värivedosta pohjustettuna alumiinille. Monihan puhuu kromogeenisista vedoksista lambda- vedoksina.

Kromogeeninen vedos on tehty kolmelle värille herkitetylle paperille. Tai siis kolme eri hopeasuolakerrosta joissa on värit mukana emulsiossa. Ööö... nyt sekosi sanat :)

Ja esim. Dialab tekee durstin lambda- tulostimella kuvia RA4- prosessin läpi erilaisille papereille. Jos en hirveän väärin muista niin valotus tehdään kolmella laserilla (sininen, punainen, vihreä). Katsoppa lisää dialib sivuilta (http://www.dialab.fi)


[14:30 19.6.2008] T.T.
Niin, kromogeeninen värivedoshan sekin on. Tai kromogeeninen digitaalivedos, jossa alkuperäinen kuva on digitaalisessa muodossa, joka valotetaan laserilla.. Näin luin:D

Kiitoksia linkistä! Tämä auttoi jo tosi paljon. Vielä jos jollain olis jakaa omia kokemuksia asiasta..
[17:32 19.6.2008] S.T.
Suosittelen myös Dialabia ja muistaakseni he myös pohjustavat alumiinille tai sitten ihan heidän naapurissaan on joku alumiiniputiikki, jonka kanssa tekevät yhteistyötä. Ihan halpaa se ei tietysti ole, mutta mikäpä tässä maailmassa olisi.


[17:35 19.6.2008] A.H.
Usein näyttelyissä näkee myös käytettävän alumiinivahvisteista kapa-levyä aluslevynä, johon paperikuva laitetaan ja kapalevyn reunat muodostavat kehyksen tai vaihtoehtoisesti paperikuva peittää koko levyn. Näitä saa ainakin Tunnin kuvasta (väreinä musta, valkoinen ja harmaa levy). Kapalevyn toinen puoli on liimapintainen ja kuvan saa helposti ja siististi sillä kiinni (tekevät sen kiinnittämisen siis liikkeessä). Paperivaihtoehtoja taitaa Tunnin kuvan julistetulostusvalikoimassa olla neljää erilaista: matta, kiiltävä, canvas ja Somerset Velvet, joista erityisesti tuo Somersetin paperi on erittäin miellyttävää.

Lisätietoja löytyy:

http://www.tunninkuva.fi/index.php?type=3&page=_ppohjustus
[22:23 19.6.2008] K.V.
Hintatietoa ja hyvää jälkeä löytyy myös Ferinkuvasta KarjaLohjalta. (http://www.ferinkuva.fi/)

Itse en ole käyttänyt, mutta tiedän ihmisiä jotka ovat tyytyväisiä.

Itse olen katsellut pidemmän aikaa posteritulostuspalvelua. Ja miettinyt hyvää aihetta julisteelle.

Ja Tunnin Kuvasta ja julisteista. Täytyy kait muistaa että tulostus laserilla valokuvapaperille tekee erilaista jälkeä kuin 8-värinen tulostus mustehuiskarilla.
Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty