Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

EF 100-400/4.5-5.6 L is usm

[12:37 5.7.2008] J.H.
Mahtaako olla kokemusta otsikon putkesta? Tuohon olen päätymässä, monipuolisuuden ansiosta. Valovoimaisempi sais olla, mutta sehän maksaa.


[13:05 5.7.2008] Heikki Virtanen
Hyvä objektiivi, kilpailua ei laatuluokassa juuri ole. Sigman 100-300 f4 on hyvä, mutta vakaaja puuttuu. Canon 400mm 5.6L on lentokuvaukseen parempi, mutta vakaaja puuttuu siitäkin.

Plussaa on zoomin kattavuus, miinusta ehkä hitusen huonompi piirto kuin kiinteissä teleissä (ym. 400 5.6) ja mahdollinen pölyherkkyys. Lisäksi objektiivi ei ole sääsuojattu.

[13:21 5.7.2008] J.H.
Sääsuojaus hieman askarruttaa. Tarkoitus on kuskata pötkilöä metsä ja meriseikkailuissa, joskus hyvinkin haastavissa olosuhteissa. No maalaisjärjellä sekin ongelma varmaan hoituu.


[18:01 5.7.2008] M.A.
Mainio kuvanlaatu siinä tosiaankin on. Ja vakaajallakin tekee ihan oikeasti jotain. Itse olen saanut 400 milliin asti vanutettuna 1/15 ajalla käsivaralta täysin terävän kuvan.

Ainoa huono puoli, mihin itse törmäsin, on lasin pumpputyylinen tsuumaus. Mutta käytännössä zuumia harvoin tarvitsee ja tottuuhan siihenkin. Suosittelen, jos valovoima riittää, ja toisaalta, nykyjärkkäreissä ISO 1600 tekee vielä hyvinkin käyttökelpoista jälkeä. Ugh!


[14:19 8.7.2008] P.L.
Itselläni juuri tuo objektiivi on kameran nokalla =) Canon 70-200 2.8 IS USM myös löytyy mutta sitä en käytä, kun tuntuu liian lyhyeltä.

PumppuZoomiin tottuua varsin pian joten sen kanssa ei pahempia ongelmia ole ollut.

Suurin osa sivuiltani löytyvistä valokuvista on itseasiassa otettu juuri tuollaisella EF 100-400/4.5-5.6 L is usm putkella.[05:29 9.7.2008] J.H.
Kiitos tiedoista ja Petrille kunniamaininta silmää mielyttävistä kuvista. Vaikka kuvia ei otetakkaan putkella, antaa se kuitenkin puitteet mahdollisuuksille.


[16:02 10.7.2008] S.K.
Täytyy jatkaa samaa linjaa kuin mitä tuossa edellä on jo kerrottu.

Reilun vuoden olen kuvannut pumppuzoomilla nyt ja olen ollut enemmän kuin tyytyväinen! Valovoima on todella ainoa, joka joskus harmittaa, mutta kuvanvakain ja jalusta pelastavat tässä paljon! Käytännössä itse tarvitsen juuri nimenomaan zoomia ja hyvinkin paljon; juuri kojukuvauksessa tämä lasi on todella einomainen, sillä kohde saattaa toisinaan olla hyvinkin lähellä :)

Täytyy miettiä mikä on tarve ja tehdä ratkaisut sitä myöden, kompromisseja on joskus pakko tehdä ja lähtökohtaisesti jos ajattelee juuri kojukuvausta: eihän sieltä lähdetä mihinkään!

Sään kanssa ei ole ollut ongelmia. Pahimmassa Esterin vihoittelukelissä en ole kuvannut, mutta pienen tihkusateen, pakkasen ja ympäri korpea raahailun putki on ainakin toistaiseksi hyvin kestänyt! Otat jonkun käytöstä poistetun pienen pyyheliinan mukaan kamerareppuun, jolla saa sitten kuivailla aina välillä, tai heittää sen objektiivin päälle suojaksi. Minigrip-pussista (tai vastaavasta) voi myös askarrella "roiskesuojan". Kevyitä oheisvarusteita eivätkä vie paljon tilaa...


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty