Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kuka kaipaa teknisiä selontekoja?

[09:18 25.7.2008] I.S.
Kaino pyyntö: voisiko selostuksia kuvankäsittelystä jättää vähemmälle? Ainakin minä haluan, että jok´ikinen kuva jättäisi minuun jonkinlaisen taiteellisen jäljen, ja että myös kuvaan liittyvä teksti tukee kuvan sisältöä. Konsertissa en haluaisi, että miksaaja kertoilee biisin edellä, mihin mikin nuppi on säädetty. Ravintolassa syödessäni en kaipaa kokkia viereeni luennoimaan paistinuunin ominaisuuksista.

Aivan eri juttu olisi, jos joku taitava kuvankäsittelijä julkaisisi kuvaparin `ennen´ ja `jälkeen´ käsittelyn ja kertoisi, mitä kaikkea on tehnyt lopputuloksen saavuttamiseksi. Mutta oppitunnit erikseen ja taidenautinnot erikseen.


[10:39 25.7.2008] K.H.
Minä kaipaan. Kommentistasi päätellen viitannet tässä näyttelyyni?

Tällä palstalla sana "muokkaamaton" tarkoittaa lähinnä melkein mitä vaan, joten toivoisin, että kuvien esillelaittajat kertoisivat miten kuvia on muokattu. Kerron sen myös omissa kuvissani. Toivon, että tämä neljän sanan tiedote ei häiritse ketään aivan mahdottomasti.


[11:10 25.7.2008] P.K.
Tjaa tjaa. Kaksipiippuinen juttu. Toisaalta jos kuva on muokkaamattomien joukossa, mutta säätöjä on tehty, niin olisihan se kiva tietää miten paljon on säädetty. Niillä kun saa kuitenkin aika paljon aikaiseksi ja kuvaajan taidot saattavat olla yht'äkkiä todellisuutta huomattavasti paremmat ja muuttuneetkin matkan varrella kuvaustaidoista shoppailutaidoiksi.

Pitäisikö muokkaamattomien kategoriaan luoda jonkinmoinen sääntö, joka kertoisi mitkä muokkaukset on sallittuja? Kukaanhan ei tätä pysty valvomaan, mutta ehkä meillä jokaisella on jonkinnäköinen omatunto. Tuolloin ei ainakaan muokkaamattomien kategoriassa tarvitsisi enää selitellä, että miten mitäkin on sitten muokattu ja säädetty.

Toisaalta itse en ole tänne kirjautunut kilpailun takia, joten on ihan sama miten kukakin muokkaa mitäkin ja mitä ilmoittaa tai ei ilmoita. Itse yritän vain oppia ja kehittää omia taitojani, etupäässä sitä kuvaustaitoa. :)


[12:31 25.7.2008] K.H.
Näitä "sääntöjä" on yritetty luoda Aukean sivu, koskaan mihinkään järkevään lopputulokseen pääsemättä. Minun puolestani jokainen muokkailkoot "muokkailemattomia" kuviaan ihan niin paljon kuin lystää, mutta mielelläni kyllä lukisin, että miten kuvaa on muokattu. Tietysti, jos tämä informaatio muokkauksista kehittyy käsivarren mittaikseksi, voisi ehkä harkita kuvan siirtämistä "muokattuihin".
Nuo ismon mainitsemat "paistinuunin" ominaisuudethan näkyvät jo EXIFissä, joten niiden toistamiselle ei liene tarvetta.


[12:39 25.7.2008] I.S.
Pian ehdotus on hyvä. Siis jonkinlainen rajanveto sille, mikä on perusmuokkausta, mitä ei tarvitse ilmoitella, ja mikä taas pullauttaa kuvan kategoriaan `muunneltu´.

Kari: näyttelysi taisi tosiaan olla yksi niistä kymmenistä, joiden kohdalla asia tuli mieleen. Siksikin, että kuvissasi oli sisältöä, jonka soisi tulla esiin mahdollisimman hyvin.

Tämä nyt on tätä ikuista tekniikka-vastaan-sisältö -kädenvääntöä. Sisältö on kuningas, tekniikka palvelija. Aina tekee mieli älähtää, kun kuninkaan varpaille edes meinataan astua.


[12:45 25.7.2008] M.Y.
Yksi vaihtoehto voisi olla tarjota mahdollisuus kuvakohtaisten nippelidetaljien kirjoittamiseen erilliseen kenttään, jonka katsojat sitten voisivat halutessaan klikata näkyville. Idea on häikäilemättömästi varastettu photo.netistä, jossa se mielestäni on toiminut kohtalaisesti.

Tosin tuosta kyllä nykyisellään seuraisi pieni epäjohdonmukaisuus, kun exif-tiedoista löytyvät detaljit saadaan näkyville aivan eri tavalla, ts. viemällä kursori kuvan päälle.


[14:41 25.7.2008] P.K.
Mikan idea on parempi. Sääntöjen luominen voi tosiaan olla hankalaa. Tai ainakin joku on sitten loppupeleissä niihin tyytymätön. Ja juu, olen huomannut, että sitä on vatvottu jonkin kerran. :) Toisaalta voisihan niistä suuntaa-antavista ohjeista jotain "painettua" sanaakin olla, ettei tarvitse kahlata kovin montaa kuvaa muunnettujen ja muuntelemattomien joukosta löytääkseen vastauksen mihin sarjaan sijoita oman kuvani rajatapauksissa.

Mutta saisiko kuvanmuokkaustietoja tosiaan erikseen? Ja hei, jos joku ideaa jo jossain käyttää, niin ei kai tuo niin kamalaa ole. Ei pyörää tarvitse joka kerta erikseen keksiä. Paremmin sen voisi kyllä tehdä. ;)


[15:54 25.7.2008] Blle
Turha niitä on listata, ihme selittelyä. Ittee ottanu päähän jo pidempään.

Ei se paranna kuvaa että se on (muka) "muokkaamaton". Kun arvostaa teoksiaan niin myös viimeistelee ne - se ei silti tarkoita että pitäisi vetää jotenkin överiksi.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty