Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Juttua nettijulkaisufoorumeista

[11:51 29.7.2008] J.R.
Kaipaisin pikaisesti apuanne, rakkaat Aukea-ystävät.

Teen lehtijuttua Satakunnan Kansaan siitä, että netissä julkaistaan runoja ja kuvataidetta, ja joillekin nettijulkaiseminen kenties toimii ponnahduslautanakin uralle. Käsittelen nimenomaan Aukea.net:iä, ja jos on vastaavia sivustoja joista en tiedä, valistakaa minua.

Tarvitsen ensinnäkin muutaman haastateltavan (kuvataide tai runous), mieluiten Satakunnan alueelta, muualtakin käy. Jos tuntuu, että sinulla olisi aiheesta sanottavaa ja haluat töitäsi esille, otahan yhteyttä.

Lisäksi toivon täällä keskustelua aiheesta.

-Onko täällä joku, joka olisi päässyt julkaisemaan tai kenet olisi "bongattu" netistä? Onko siis netissä julkaisemisesta ollut sinulle käytännössä hyötyä?

-Miksi julkaiset teoksiasi tämän kaltaisella foorumilla?

kiittäen Jes


[11:55 29.7.2008] P.P.
Siksi että netti on kiva julkaisukanava.


[12:02 29.7.2008] M.H.
Oma syy aukeassa julkaisuun on lähinnä ollut palautteen hakeminen. Kritiikkiä, parannusehdotuksia, mitkä jutut puree ja mitkä ei jne. Voisi kai ajatella sellaisena in real life -simulaattorina ;)

Uskon myös että aukea, kuten muutkin nettifoorumit voi toimia ponnahduslautana, kuten itse totesitkin.

Netin kautta olen saanut myytyä/tilauksia tauluille, en tosin aukean kautta vaan muualta.


[12:27 29.7.2008] K.S.
Kiitän kaikesta urani kannalta nettiä - siis aivan kaikesta. Aukea on ollut matkassa yli 5 vuotta ja monia juttuja on auennut sen kautta. Eli eläköön netti ja Aukea :P


[14:17 29.7.2008] T.R.
Omalta osaltani Aukeasta ei ole ollut ainakaan toistaiseksi mitään hyötyä maalausten menekin kannalta. Ne mitä olen myynnyt ovat löytäneet ostajansa joko näyttelyiden kautta taikka muita reittejä, eikä niitäkään montaa ole. Aukeaan laittelin aikoinani vanhan Aukean aikana paljonkin töitä kritiikin toiveessa, mutta nykyään vähemmän erinäisistä syistä joita en ehkä tässä ala erittelemään. Silloin tällöin kuitenkin työn laittelen tänne lähinnä sanallisen palautteen toivossa. Yleisesti netti on mielestäni kätevä tapa pitää töitään sen verran näkyvillä että on helppo antaa kiinnostuneelle jokin paikka josta hän voi käydä katsomassa minkälaisia töitä esim. minulta löytyy.


[22:09 30.7.2008] A.N.
Puhun nyt kirjoittamisesta ja lähinnä omasta puolestani, mutta ehkä yleisemminkin. Aukea tuo kirjoittamiseen määrätietoisuutta, jota tarvitsee ehdottomasti joka alalla, jos mielii kehittyä. Tuskinpa tämä suoraan esimerkiksi kenenkään runoilijan julkaisukynnystä madaltaa, mutta siltikin aukea kehittää kirjoittajaa pois pöytälaatikosta kohti kustannetta. Ja pahimmassa tapauksessa, ilman aukeaa monen kirjoittaminen saattaisi jäädä hetken päähänpistoksi tai hyvin katkonaiseksi ja satunnaiseksi touhuksi. Toisin sanoen, aukea nostaa kirjoittajan harrastuksen tasoa ja laatua. En tiedä aukean kuvataiteesta tässä asiassa, mutta voisin ajatella, ettei sielläkään vastaava ilmiö täysin tuntematon ole.


[13:27 31.7.2008] S.S.
-Miksi julkaiset teoksiasi tämän kaltaisella foorumilla?

Itseasiassa tosi hyvä kysymys!

Suurin osa "kuvaajista" täällä on sunnutairäpsijöitä, jotka eivät jaksa nähdä minkäänlaista vaivaa kuvien eteen vaan kuvaavat sen minkä sattuvat edestään löytämään, ja senkin normaalisti tosi huonosti.

Joskun ennen jaksoin toivoas, että Aukeassa heräisi laajempi ja syvällisempi keskustelu valokuvauksesta, mutta suurimman osan potentiaalisista päänavaajista on roskavyöry ja kommentoijien laiskuus ja tietämättömyys karkoittaneet. Tilalle on tullut uuden kiiltävän Canonin omistajat joiden intohimo ja kunnioitus valokuvausta kohtaan ovat nolla mutta silti jotain pitäisi saada "julkaistua" koska naapurin Veijollakin on yks tirppakuva esillä jonka alle joku on komentoinut "hyvä kuva, millä kameralla oot ottanu?"

Vastaus alkuperäiseen kysymykseen on: En tiedä, kai odotan vieläkin sitä ihmettä johon en usko!


[20:51 31.7.2008] K.G.
-Miksi julkaiset teoksiasi tämän kaltaisella foorumilla?

Siksi, koska tiedän, että täällä pörrää sellaisia ihmisiä jotka harrastavat samansuuntaisia asioita ja joiden kanssa voi olla vuorovaikutuksessa.
Lisäksi omista tekeleistä saa paljon kattavamman ja kriitisemmän palautteen kun muutamalta läheiseltä ja tutuilta joille otoksiaan näyttää.

Aukea antaa mulle virikkeitä ja potkii harrastuksessa eteenpäin.


[23:45 31.7.2008] nimetön
Oikeastaan muualta ei saa kritiikkiä.

Sen tietää mitä kaverit tai vihamiehet sanoo, ja oudot ei sano mitään, jos näyttelyn pystyttää kylän kirjastoon. Paikallislehtien arvostelijat joko ovat kohteliaita tai eivät kehtaa ilmaista mitä todella kokevat, vaan kirjoittavat kuinka kuvittelevat kuuluvan kirjoittaa. Ammattikriitikot eivät amatöörien teoksia käsittele.

Täällä *voi* saada osuvaa palautetta.


[22:14 4.8.2008] N.M.
Olen monessa taidefoorumissa mukana. Lähinnä sivut ovat jenkkisivuja ja kehua senkun ropisee. Täällä saa kritiikkiä ja välillä haukutaan. Minusta se on mukavaa vaihtelua.
[14:46 5.8.2008] P.V.
Mulla se on puhtaasti sitä että on mukavaa kuulla, tai siis tässä tapauksessa nähdä, mitä ihmiset töistäni tykkää (tai ei tykkää, jopa ne nimettömät 'tää on paska' kommentit on ok, näkeepähän että makuja on monia ja toisinaan sitä on itse niin sokea).

Minkäänsortin oppimista en isommalti koe näiden ansiosta niiden alun tärkeiden 'horisontti suoraan' opetusten jälkeen saaneeni, vaikka silmät ja aivot avoinna kaiken luenkin (ja ehkä sieltä alitajuisesti kuitenkin jotain poimii, mene ja tiedä).

Muutamia pirun hyviä kavereitakin on näistä saanut, ei sovi vähätellä sitäkään lajia.

Hauskaa leikkiähän nämä, hyvä harrastus vaikka autojen poltteluun verrattuna.


[12:09 13.8.2008] I.K.
Laitoin neidille viestiä sähköpostilla :)


[12:59 13.8.2008] S.K.
Terps Jessica.

Aukea on ollut minulle todellinen opinahjo ja kirjallisuuspuolelta saamani perusteltu kritiikki ja vertaistuki ovat antaneet erinomaisia eväitä kaikkeen tekstin tekemiseen.

Nykyisellään kirjoitan toisena työnäni laululyriikkaa. Pari biisiä on kustannettu ja lisää on tulossa.

Minut on myös usein bongattu netistä, mutta useimmin omien nettisivujen kautta, ei niinkään aukean. Silti koko sanoittaminen lähti aukeasta joskus. Täällä joku suositteli minua eräälle säveltäjälle jne.


[11:44 18.8.2008] J.R.
Suuri kiitos vastauksista. Alan vähitellen saada juttua kokoon. Kiitos myös sähköpostitse vastanneet.

Ilmoittakaa minulle, jos kirjoittamaasi kommenttia ei saa käyttää lainauksena jutussa.


[10:24 6.9.2008] Niilo Näpsä
"Siksi, koska tiedän, että täällä pörrää sellaisia ihmisiä jotka harrastavat samansuuntaisia asioita ja joiden kanssa voi olla vuorovaikutuksessa."

Ja moni esittelee täällä töitään koska tietää, että hänen nimellään lähetettyjä kuvia kehutaan vaikka ne olisivat aukean historian surkeimpia.
En tällä tarkoita sinua mutta täällä näkee monesti kuvia jotka olisivat saaneet muilla foorumeilla täysin erilaisen (asiallisen ja totuudemman mukaisen) kritiikin, kuin täällä.[14:34 14.9.2008] H.K.
Santulta taas erittäin epäasiallinen kommentti! Sunnuntairäpsijöitä..just.

Itse olen elänyt täällä mukana aikaa edellistä Aukeaa, ja nyt uuden mukana. Ja todellakin muuttunut tämä käyttäjäkunta täällä.. Kärkkäät arvostelijat vallanneet paikan.

Totta kai töitä tuodaan esille jotta nähtäisiin muiden mielipide..


[15:02 14.9.2008] S.S.
Saiko täällä siis olla jotain mieltä, vai onko täällä oikeus vain laukoa "oikeita" kukkahatturaadin hyväksimiä mielipiteitä!?
[15:22 14.9.2008] I.S.
Minä tulin tänne aikoinani lähinnä sillä mielellä, että saan töitäni johonkin bittiavaruuteen talteen. Nykyään tykkään kovasti katsella ihmisten tuotoksia ja ihailenkin täällä päivittäin eri taiteilijoiden töitä ja tajunnanvirtaa.


[15:22 23.9.2008] M.A.
Kyseinen artikkeli on näemmä nyt julkaistu ja löytyy myös Aamulehdestä nimellä Taiteilija löytyy nyt verkosta.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty