Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

lehtitalot-journalismia

[13:06 21.6.2007] P.H.
Otsikko voi olla väärä, mutta kun käydään keskustelua eri aloituksien alla ja tuntuvat useat aiheet sivuavan kohtaa kuvienjulkaisu, niin jospa yritetään tehdä uusi aloitus,vai?
Itselläni ei ole mitään keskustelun aiheena olevan henkilön kommentteja vastaan, ymmärrän hyvin hänen näkökantansa kun puhutaan ns. ammattilaisen tekemästä työstä ja harrastelijan tarjoaman työn hintapolitiikasta.
Ammattilaiskuvaajalla on tänä päivänä leipä varmasti kovinkin tiukalla, digiaika on todennäköisin syy tuohon.
Tosin täytyisi kenties muistaa myös se, että tänne esille laitettavat kuvat eivät ole varmaankaan kuvajournalismiksi tarkoitetttuja vaan suurimmalta osin harrastajien teoksia, joitka lienee tarkoitettu arvosteltaviksi muilla perusteilla kuin journalistisin perustein.
Se, että ammattilainen kuvaa erilailla ja näkee erilailla johtuu tuosta kovasti puhutusta koulutuksesta ja lukemisesta, osa luovuudesta kyllä toisilla on itsessään, se vain herätetään koulutuksella ja lukemalla.
Lehtivalokuvaaja saa työnantajaltaan keikan/aiheen toimittajan juttuun, riippuen lehtitalosta aikaa kuvan tuottamiseen on 1/2 tunnista- eteenpäin, isommat reportaasit, niihin todennäköisesti annetaan jonkin verran enemmän aikaa, mutta yhtäkaikki ammattilainen vääntää sen aiheen mukaisen kuvan siinä puolessatunnissa vielä lisäten siihen jotain ehkä itsestään, jonka lukija/katsoja havahtuu lukiessaan aamulla lehteä ja katseen kiinnittyessä kuvaan, joka taas saa lukemaan kyseessä olevan jutun.
Yritän tällä jotenkin sanoa, että otetaan se kritiikki vastaan,yritetään oppia toisiltamme, eikä vedetä hernettä nenään, vaikka se kieltämättä saattaa itsellekin joskus (usein) nenään lipsahtaa.
Hyvää juhannusta kaikille ja toivottavasti kaunista sellaista:)[13:35 21.6.2007] I.H.
hyvä pirkitta! eihän näitä samaa aihettä käsitteleviä keskusteluja olekkaan kuin vasta puolen tusinaa.. vieläpä itsesi aloittamia niistä muutama.. vielä vähän lisää vettä myllyyn niin saadaan oikein kunnon kahakka pystyyn (ihan kuin se sitä ei jo olisi) anyways.. rakkautta juhannukseen!


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty