Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Kuukausiteemasta

[13:52 7.8.2008] A.N.
Tuli vaan mieleen, että meneeköhän tuolla kirjallisuuden kuukausiteemalla oikein hyvin? Osallistuminen on varmasti tehty helpommaksi ja vaivattomammaksi kuin ikinä, aiheista on väitelty pitkin viime syksyä ja päästy kaikkia miellyttäviin kompromissiratkaisuihin, jotka voivat pitää sisällään käytännössä ihan mitä tahansa (esim. tämä uusin "viihde") eli ei pitäisi olla keksimisen vaikeuksia ja sitten kuitenkin on peräti 4 osallistujaa ja mikä pahinta: vielä vähemmän kommentoijia...

Tuskinpa tätä voi kesälomallakaan selittää kun ne lomat alkavat olla monella jo ohi ja muutenkin kelit ovat kylmät ajaen ihmisiä sisälle tietokoneiden ääreen ja aukea (kuvataide ja valokuvauspuoli ja samoin keskustelut/riitelyt täällä kirjallisuuspuolella) yleisesti ottaen käyvät aika vilkkaana.. Eikä kyseessä ole mitenkään yksittäinen ilmiö, sama homma taisi olla parin viime teemankin kanssa havaittavissa, vaikka itse unohdinkin niihin osallistua. Uskoisin, että teema voisi parhaimmillaan olla sivuston profiilia nostava ja yhdistävä tekijä ja sellainenhan se tuolla kuvataiteen ja valokuvauksen puolella tuntuu olevankin.. Mutta kirjallisuuden teema tuntuu aika väsähtäneeltä nykyään, vertasipa sitä ihan mihin tahansa. Teematätiä tästä ei sovi syyttää, ei myöskään osanottajia, ihan kokonaan on homma sekä kirjoittamatta ja kommentoimatta jättäjien niskoilla.

En sitten tiedä, mikä avuksi teemalle? Omalta osalta alkaa olla siihen osallistumisen motivaatio aika vähissä. Kun on elämässä riittävästi muutenkin sellaisia asioita, joita saa yksikseen vääntää, niin ei nyt ihan kaikilla alueilla sellaista kokemusta haluaisi. Mielestäni koko teema pitäisi pistää täysin remonttiin, eikä vain kinastella teemojen aiheista. En nyt osaa sanoa miten. Ehkä joku muu osaisi. Ne kirjoitusharjoitukset tuntuivat kyllä herättävän kovastikin kiinnostusta, joskin varsinainen osanotto jäikin ehkä sitten yllättävän laimeaksi siihen hehkutukseen nähden, kommentoinnista nyt puhumattakaan.

Yksi mikä tulee mieleen, mitä täällä on muistaakseni väläytelty jo aiemmin jossain toisessa yhteydessä, olisi yhteinen tarina. Ketjuromaanin ideaa tosin kokeiltiin pari vuotta sitten, mutta kyllä sekin sitten jossain vaiheessa loppui. Erinomaisen alun jälkeen. En ymmärrä miksi. Olin muistaakseni ketjun viimeinen kirjoittaja, mutta postaukseni ei suinkaan ollut tarkoitettu romaanin lopetukseksi, eli se jäi kesken...


[23:52 7.8.2008] P.P.
Minulta nuo teemat menee ohi, koska niistä kerrotaan jossain etusivulla tai missä lie.. teemoista voisi tehdä laskurit, jotka näkyisivät vaikka omalla profiilisivulla. Näkisi kuinka paljon on osallistumisaikaa mihinkin teemaan, että muistaisi osallistua.[19:23 8.8.2008] M.A.
Käytkö omassa profiilissasi useammin kuin kirjallisuuspuolen etusivulla?

Tuollainen laskuri kuulostaa ihan kivalta idealta, mutta siitä kannattaisi ottaa yhteyttä suoraan Aukean yleiseen ylläpitoon, joka tällaisista asioista päättää. ;)


[18:58 24.8.2008] T.O.
Omassa profiilissa tulee käytyä, koska siellä on kirjanmerkit. Minultakin tuppaa menemään ohi nuo teemojen ajankohdat.

Antin ehdotus jatkokertomuksesta (tai jatkorunosta) on hyvä.


[14:48 25.8.2008] M.A.
Miten sellaisen jatkokertomuksen sitten toteuttaisi käytännössä? Miten voi jatkaa tarinaa, jonka alkuakaan ei ole vielä nähnyt?

(Tämä ei ollut sarkastinen kysymys, minä ihan oikeasti haluaisin teiltä ideoita tähän.)


[18:03 25.8.2008] A.N.
On kieltämättä hankala asia. Tässä foorumissahan se olis helppo toteuttaa. Eikö sama tekniikka ole mitenkään siirrettävissä teospuolelle?


[17:31 26.8.2008] J.S.
Tarvitseeko sitä (tätä) siirtää minnekään? Sen kun vain jatkotarinaketjua pystyyn ja kirjoittamaan, kun siltä tuntuu. Jos innokkaita tarinoitsijoita löytyy kelvollisesti, niin ketju tod.näk. jäisi pyörimään heti tuohon etusivulle hyväksikin toviksi. Siellä se sitten nätisti istuisi ihmisten lueskeltavana ja kirjoiteltavana. Kannattaa kokeilla.


[18:22 26.8.2008] A.N.
"Kannattaa kokeilla."

Tätä on kokeiltu, n. pari vuotta sitten ailahtelevalla menestyksellä, mutta mikä tietysti estää yrittämästä uudestaan.


[18:37 26.8.2008] J.S.
Ahaa! No, ehkä vuodet ovat tällä kertaa opettaneet jotain.


[23:24 26.8.2008] A.N.
Joku muu saa kuitenkin tällä kertaa luvan aloittaa. Jos en ihan väärin muista, niin viimeksi se meni silleen, että idea oli jonkun muun kuin allekirjoittaneen, mutta allekirjoittanut sen kuitenkin aloitti .. ja lopetti .. Oli siinä välillä muitakin kirjoittajia. En ole silti ylpeä asiasta.

Sitten siinä voisi olla ehkä joku pituusraja. Että tekstin pitäis olla vaikka vähintään 1/4 aanelosta ja enintään puolikas tms. Koska jos joku kirjoittaa sivukaupalla jotain osaa, niin ehkä muiden innostus hyytyy siihen. Tai sitten jos taas on liian lyhyt, niin tulee väkisin mieleen, että osallistuja on pistänyt homman tahallaan pilalle tai ei ole muuten vaan jaksanut satsata yhtään.

Ja viimeksi oli silleen, että omaa tekstiä ei saa jatkaa, vaan vuoron pitää aina vaihtua. Se oli hyvä sääntö. Ja ehdottaisin vielä semmoista, että nimettömänä ei saa kirjoittaa. Ei minulla muuten sitä vastaan mitään ole, mutta siinä on teoreettinen mahdollisuus rikkoa sitä vuoronvaihdon sääntöä ja toisaalta, kun kuukausiteemoihin ja muutenkin aukeaan toistaiseksi osallistutaan omalla nimellä, niin miksei sitten tähänkin. Tai voishan tuosta sen verran joustaa, että nimimerkillä voisi osallistua, mutta sen nimimerkin pitäis olla koko tarinan ajan sama. Se vois olla ihan hyväkin idea, jos joku jostain syystä haluaa pysytellä anonyyminä, mutta silti osallistua yhteiseen luovaan toimintaan. Ylläpidon tehtävä olis kai valvoa tätä, jos tarve vaatii.

Ja jos on vaikea keksiä aihetta, niin tuolla toisessa teemakeskustelussa on minulla 11kpl ehdotelmia, kyllä niistä yksi varmasti voisi liietä jatkokertomukseen.

Näillä puheilla jään vain toivomaan ja odottamaan, että huomenna joku on avannut pelin.


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty