Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Lapin ruska

[10:11 10.8.2008] P.H.
Olen kuullut , että Lapin ruska alkaa 9.9 klo 12----
Mistä lie kuullut, mutta itse menossa 8.päivä syyskuuta ensimmäsen kerran ruskaa kuvaamaan Äkäslompoloon.
Te jotka olette käyneet, olisiko hyviä vinkkejä kuvauksiin tai vaikka paikkoja (tosin siinä rajoittaa minun liikkuminen) ovatko ns. luontopolut= polut laavuille jne. semmoisia, että niissä pääsee kulkemaan ehkä muillakin välineillä kuin kävellen.
Kiitos etukäteen vastauksista:)


[21:37 13.8.2008] A.P.
Ainakin Luontokeskus Kellokkaan tuntumasta löytyy mukavia näkymiä läheiselle suolle ja sen takana oleville tuntureille. Kelpo kuvia voi saada jo ihan rakennuksen takana, jonne pääsee kävelykeppienkin kanssa :). Varkaankurun luontopolku on hieno, mutta alkumatkaa lukuunottamatta sillä liikkuminen on varmaankin liian hankalaa sinulle.

Kesänkijärven ranta on toinen kaunis paikka, jonne pääsee autollakin. Kellostapulin muodot sen vastarannalla ovat sen verran hienot, että kyseinen maisema on esim. kelvannut mainostamaan LapinPuu -ikkunoita...

Ja ihan Äkäslompolon rannaltakin melkein "ison" tien varresta löytyy kaunis näkymä järvelle ja tuntureille kuten myös Äkäsjoen ylittävän sillan kohdalta. Siinäpä muutama kohde, jonne päästäkseen ei joudu juurikaan kävelemään. Toivotaan, että kuulemasi tieto ruskan alkamisesta pitää paikkansa ;).


[17:56 14.8.2008] A.P.
Käy äkäsmyllyllä, pienen ajomatkan päässä Muonioon tai Muotkavaaraan näyttää kyltit.
Hieno vanha mylly pienellä vesiputouksella, joka tulee läpi


[16:45 17.8.2008] P.H.
Kiitos teille neuvoista, mä yritän parhaani se nähdään sitten jossain välissä täälläkin.
Katsotaan nyt mihin kaikkeen pääsee, sillä kyseessä on ryhmämatka.Sain juuri ohjelman, jossa on joka päivälle retkiä, toivon että ovat kaikki kuvauksellisia paikkoja.
Mukaan otan vielä uskollisen Eslakelkkani kyllä kait sillä jonnekin pääsee, ellei muualle niin jotain tunturia "alas":)ainakin.[11:32 18.8.2008] K.K.
Olen nyt kymmenisen vuotta rampannut lapissa ruska aikaan ja alkuun liian etelässä, liian aikaisin. Äkäslompolo on liian etelässä kyseiseen aikaan. Muonion korkeudella ei syyskuun toisella viikolla ole yleensä kunnon ruskaa siellä kun on paljon havupuuta. Nelisen vuotta sitten siirryin Ivalon ja Inarin pohjoispuolelle. Samalla siirsin kuvausviikon viikolle 38. Kaikki muuttui niin paljon paremmaksi etten enää sen aikaisemmin mene enkä sen etelämmäksi. Tukikohdan olen pitänyt Kaamasessa ja siitä ajellut sopivia päivämatkoja mm. Näätämön kautta Norjaan, Utsjoelle, Karigasniemelle, jne.. On järven rantaa, hienoja puron varsia, hehkuvan keltaista ja punaista tunturin rinnettä ym. kokeilkaa jos olette etelämmässä liikkuneet. Ensi kuussa lähden kohti Kaamasta 13.9. Et silleen...


[09:05 29.8.2008] J.H.
Vuotsosta tulin viime yönä kotiin. Alkavia merkkejä ruskasta jo havaittavissa. Ei tarvitse kuin pari pakkasyötä niin pöytä on katettu. Yksi oli jo työreissun aikana, mutta ainoastaan notkopaikoilla lämpötila piipahti nollan alapuolella. (Korkeapainetta odotellessa)


[16:39 31.8.2008] P.H.
Kiitos, vielä viikko ja menoksi, toivon että ruskaa on, ainakin jossain, sillä ohjelma on todella tiivis.
Pitäisi varmaan ottaa itsestä lähtökuva, sillä nuo mukaan tulevat varustukset vaikuttavat hiukan koomisilta luontokuvausta ajatellen=D


[00:55 7.9.2008] T.R.
Voitko laittaa linkin kuviisi sitten, ja kertoa millainen matka oli. Suositteletko esim. samaa matkakohdetta. Tahtoisin itsekin lähteä kuvaamaan Lappiin nyt, mutta ei ole varaa. Jos teet minut tarpeeksi kateelliseksi, niin enköhän jostain kuitenkin saa taiottua rahaa äkkilähtömatkaa varten.

Onnea sinulle matkaan, ja muista ottaa kameran akku sekä muistikortti mukaan!


[15:41 11.9.2008] M.H.
Itsekin olen juuri lähdössä urho kekkosen kansallispuistoon kuvausreissulle, jokavuotinen perinne. Käytän itse tiehallinnon kelikameroita hyväkseni kun päätän päivän koska lähden täältä etelästä pohjoiseen.

http://www.tiehallinto.fi/alk/kelikamerat/kelikamerat_5.html

Katsomalla utsjoen ja käsivarren kameroita pystyy katsomaan koska se ruskan h-hetki oikein on. Itse lähden nyt vkloppuna viikoksi lapin reissulle. Parin päivän vaellus ukk:ssa ja loput mökillä loikoillen.


[10:34 14.9.2008] P.H.
Reissusta palattu viimeyönä.
Ruskaa oli Ylläksellä, Levillä käytiin piipahtamassa ja siellä vähempi ja lisäksi Levi kovassa rakennuspuumissa ei lapin lumosta ns. tietoakaan tarkoitettu eri kohderyhmälle.
Ne patikointiretket joihin pystyin osallistumaan olivat antoisia ja maisemat kauniita, varsinkin retki Kilpisjärvelle ja siitä Skiibotteniin oli todella kaunista maisemaa, mutta kaikki se linja-auton vinkkelistä.
Nuo kelikamerat joista Markus mainitsi ovat hyvä juttu.
Reissu oli ryhmämatka joten sitä mentiin sinne minne matka oli suunniteltu, ohjelma oli tiivis ja omalta osaltani aika raskas, mutta kuvia tuli otettua paljon.
Linkistä en tiedä, kunhan nyt alan tutustumaan siihen mitä otin ja valitsen niistä ne, jotka ovat mukana näyttelyssä, jonka pidän viikolla 41.
Suosittelen ruskakuvausta ja uskon, että he jotka pystyvät paljolti maastossa liikkumaan, se on mahtava elämys jo pelkästään maisemien vuoksi, mutta ennen kaikkea kuvien joita tietysti maastossa kaikkein parhaiten saa.
Hyviä kuvaushetkiä kaikille:)


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty