Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Varastotaiteen osasto kokoontuu

Seuraava sivu  

[14:48 17.8.2008] S.H.
Julkaisin valokuvan, joka "laadunvalvonnan" mielestä ei sopinut julkaistavaksi. Varastoon siirron perusteena oli yksinkertaisesti:

"Syynä kuvasi siirtoon on lähinnä että se sisältää hyvin vähän kuvaajan omaa panosta."

Mielestäni kuva on teknisesti ja laadullisesti moitteeton. Kuvan heikkoutena myönnettäköön on se, että se ei sisällä mitään varsinaista sanomaa. Silti ei voi sanoa, että kuva ei sisältäisi minkäänlaista tunnetta.

Kyseisen artifaktin löysin penkoessani loosseja kirpputoreilla, ja järkytyin suuresti sen ulkomuodosta/yleisilmeestä. Kirpputoreille matkustin autolla. Joten aikaa ja rahaakin tähän kuvaan on pelkän studiosievistelyn lisäksi mennyt.

Pelkän kotistudion väsääminen ja tekniikan osaaminen ei siis laadunvalvonnan mielestä riitä. Eikä, vaikka kuvassa olisikin jonkinlainen visuaalinen "tunnelma/lataus".

Nyt asiaan.

"Syynä kuvasi siirtoon on lähinnä että se sisältää hyvin vähän kuvaajan omaa panosta."

Tämä lause ei riitä perusteluksi. Mielessäni se kääntyy sanoiksi "Haista jätkä pas*a."

Jos puhutaan valokuvaajan panoksesta.. Onko puistossa salaa otettu siluettikuva pariskunnasta eksoottisen puun kera panostukseltaan suurempaa? Entä kuva kauniista lapsesta? HDR-kuva purjehdusmatkalta? Kuva auringonlaskusta? Keikkakuva kuuluisasta artistista valoteknikon luomissa värikkäissä/näyttävissä valoissa? Kuva suurisilmäisestä kerjäläislapsesta kadulla? Kuva synkästä metsästä?

Selaillessani aukeassa jopa hyviäkin keskiarvoja ja palautteita saaneita kuvia, edellämainittu lause valokuvaajan panoksesta ei ilmene valtaosassa niistä. On vain tarvinnut olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Teknisyyskään ei välttämättä näissä kuvissa loista.

Tähän väliin täytyy vielä sanoa, että pidän dokumentaarisesta kuvauksesta lavastettua/tehtyä kuvaa enemmän. Dokumentaarisessa kuvauksessa kuvaajan panos on todella kyseenalainen. Pelkkä paikalla olo ja visuaalinen lopputulos riittää.

Kuvani tarkoituksena ei ole kerätä huimaa pistekeskiarvoa, vaan tuoda jotain uutta ja kyseenalaista Aukea.net:iin

Olipa niin tai näin:

Tästä lähtien julkaisen kuvani jo suoraan varastoon.[00:41 18.8.2008] P.P.
Joku hassu on antanut vitosen mun varastotaiteelleni!


[01:15 18.8.2008] mie
Joo, täytyy olla tosi hassu ;D

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tuo Simo-Pekan teos joutikin varastoon... Tosin "vähäinen kuvaajan oma panos" on kieltämättä sen verran abstrakti ilmaisu, että samalla perusteella voisi roiskauttaa 90% kuvista varastoon...

Mun mielestä Aukean laadunvalvonta tekee kuitenkin arvokasta ja keskimäärin ansiokasta työtä, toisin kuin monilla muilla kuvasaiteilla.


[01:25 18.8.2008] m :-)
Aukean ylläpidon ehkä kannattaisi rajoittaa sanallista ilmaisuaan, jos ei sitä osata asiallisesti hoitaa.

Että laittakaa mieluummin vaikka ne työt varastoon perusteetta, kuin tällä tavalla hyvinkin suorasti vittuilulla perustellen. Sama koskee muuta "sensuuria".

Muutama oma viestini poistettiin keskustelusta, koska erehdyin eräästä faktasta, minkä myös myöhemmin samassa keskustelussa totesin. "keskustelusi ... on poistettu koska VIHJAILIT jne..."


[08:26 18.8.2008] P.T.
"Vähäinen kuvaajan oma panos"....???
Se on aika erikoinen lause sinänsä että sen perusteella vois lähes koko aukean tyhjentää...

Myönnän kyllä että kuva oli aika kaamea..mutta se johtui osaksi myös kaameasta kohteesta.

Joskus mietin että mitä tänne oikeastaan uskaltaa laittaa, nyt on ollut pitkä tauko kun en oo laittanut mitään. Syy on kyllä lähinnä mun omassa itsekritiikissäni.
Mulla ei mielestäni ole yhtään julkaisukelpoista kuvaa...

Ei tuosta Simo-Pekka kannata noin ottaa itseensä, täytyy myöntää että kuvasi saamat pisteet eivät päätä huimanneet, joten ehkä aukealaiset katselijatkaan eivät oikein diganneet sun kuvastas...

Älä masennu vaan pistä kuukauden päästä uusi kuva, ei me noin helpolla saada antaa periksi!


[10:27 18.8.2008] T.T.
Vähän suppeasti tuo siirto on kyllä ilmaistu.

Veikkaan, että tässä yritettiin sanoa kuvan olevan valokuvauksellisesti aika vaatimaton ja sen ainoa anti oli nimenomaan tuossa kirpputori ostoksessa.

Ongelmallinen asia ymmärtää tai edes selittää.

Mä annan muutaman esimerkin siitä miten itse tän koen.

Mainosjakeluihin kuvataan päivittäin tuhansia kuvia paidoista tms. Kuvat ovat aika usein laadukkaita ja teknisesti kiitettäviä. Mutta tuleeko kellekkään mieleen laittaa niitä tänne tai johonkin muuhun vastaavaan sivustoon. Ei taida tulla. Museoiden kokoelmista otetaan myös kuvia samalla lailla laadukkaasti. Niissä kuvissa on mielenkiintoisia esineitä, mutta ei nekään kuvat taida tänne sopia.

Valokuva (tässä yhteydessä) on kokonaisuus, jossa on monta eri osa-aluetta ja näiden osa-alueiden summa ratkaiseen täyttääkö se sille asetetut vaatimukset.

Ymmärrät varmaan, että vaikka joka päivä penkoisit tuntikausia kirpputoreja, ei sitä lasketa sinulle valokuvaukselliseksi ansioksi?

Siinä mielessä jaan mielipiteesi, että täällä on paljon muitakin kuvia, jotka näillä kriteereillä saisivat mennä sinne varaston perukoille. Tämähän ei ole ymmärtääkseni kotieläinkerho, luontokerho, matkailukerho, vauvakerho jne. Toki aiheena kaikki edellä mainitut ovat hyväksyttyjä, mutta kuvaan pitäisi sen pulun lisäksi sisältyä kaikki muutkin osa-alueet, joista valokuvauksessa on kysymys.

Pisteytyksen perusteella voisi päätellä, ettei näin asiaa ole oikein sisäistetty. Vaan pisteidenjako tyyli on täällä enemmänkin HOT or NOT meininkiä. Kommentit ja varsinkin ne nimellä kirjoitetut sellaiset, ovat sitten jo huomattavasti laadukkaampia.

Eksyin varmaan jo itse aiheesta...

[10:38 18.8.2008] K.B.
"Dokumentaarisessa kuvauksessa kuvaajan panos on todella kyseenalainen. Pelkkä paikalla olo ja visuaalinen lopputulos riittää."

Jep. Jokainen on lehtikuvaaja syntyessään ja vain olemalla paikalla saisi kaikenmaailman cartierbressonit lyötyä laudalta.


[13:32 18.8.2008] J.M.
Karl-Mikael sen sanoi. Se on ihan oikeasti just noin helppoa. Nykysillä kamerakännyköillä tätä tapahtuu jatkuvasti.


[14:05 18.8.2008] S.S.
Tottahan tuo on, helppoa kun elämä, tämänhän huomaa heti kun tutustuu Aukean superhyperultramahtavaan "street photography"-tasoon...


[14:38 18.8.2008] T.T.
Suomalainen luonne taitaa aika harvoin taipua katukuvauksen vaatimalle avoimmuudelle ja sosiaalisuudelle.


[21:13 18.8.2008] H.M.
Pettymyksesi ja kiukkusi ovat käsinkosketelvia, mutta ymmärrän täysin ylläpidon ajatuksen kuvansiirrossa. Varastoon siirrossa saivat vielä keskustelun kärpästä aikaiseksi, olisivat yhtä hyvin voineet poistaa koko kuvan eikä siinä olisi itkukaan auttanut. Laatu on huono, musta taustaväri ei sovi ollenkaan, tarkkuus ja rajaus päin mettää ja kuva muutenkin aivan järjetön. Enemmänkin huonolaatuinen ja iljettävä pilakuva pikkukallen kumiankasta. Ole kuitenkin tyytyväinen että olet `ennakkotapaus´ ja vaikka julkinen ruotiminen tuntuukin inhottavalta ja kirjoituksellasi ripottelet vielä suolaa ruoskittuun selkääsi, niin loppujen lopuksi oppia ikä kaikki.


[10:59 19.8.2008] m :-)
"Laatu on huono, musta taustaväri ei sovi ollenkaan, tarkkuus ja rajaus päin mettää ja kuva muutenkin aivan järjetön. Enemmänkin huonolaatuinen ja iljettävä pilakuva pikkukallen kumiankasta."

Wau, kyllä asiantuntija nyt pistää absoluuttiset faktat kuntoon. Ehkä kuitenkin kannattais hieman rauhoittua hieman ja miettiä asiaa laajemmin.

Kyseessä ei ole sen paskempi kuva kuin suuri osa tällä palstalla, sattuipa vaan jostain syystä silmätikuksi. Tuskinpa se elämää suurempi asia on, että kuva varastoon laitetaan, mutta jos perusteluja annetaan, niiden kannattaisi ehkä olla ns. poliittisesti korrekteja kun kyseessä on "saitin ylläpito" "virallisena tahona".


[11:16 19.8.2008] P.K.
Kliinset banaanitki joutui varastoon. Enkä mä edes ehtinyt arvostelemaan niitä viä. :)


[12:35 19.8.2008] P.T.
Mä ainakin haluaisin että jos kuvani saa alle 2,5 pistettä että se menis varastoon tai mieluiten poistuis kokonaan kuormittamasta muutenkin täyttä aukeaa..
Mietin että onko tässä sellaista systeemiä jolla kuvan pisteiden rajan voi määrittää, kun joskus luulin sellaiseen tuolla omilla sivuilla törmänneeni..

Vai mitä se pistejuttu siellä tarkoittaa?

Ööhh....siis tajusko kukaan tästä mun kysymyksen selittelystä mitään?


[13:53 19.8.2008] T.H.
Ylläpidolla ja laadunvalvonnalla on yllätys yllätys valtuudet ylläpitoon ja laadunvalvontaa. Suurimman osan ajasta ne tekevät varsin pätevää työtä ja saitti toimii mainiosti. Joskus joku voi tietenkin olla eri mieltä ja myös suuttua oman kuvansa saamaan kritiikkiin, mutta minkäs sille mahtaa. Ihmisiä nekin ovat ja ei tässä mitään suurempaa vääryyttä ole mielestäni tapahtunut.

Kyseisestä kuvasta, se on räpsy tuosta esineestä. Ei sen kummempaa. Se lienee laadunvalvonnan pointtikin ollut. Ymmärrän ihan hyvin siirron varastoon siinä suhteessa.

Joskus toisella saitilla on itseltäkin jotain kuvia poistettu tylyn viestin kera ja ottihan se pattiin kun eivät minun näkemystäni kuvasta jakaneet. Minkäs teet.


[14:33 19.8.2008] H.M.
Tämä asiantunteva asiantuntija asiantuntevasti viittaa asiantuntevaa taiteilijanimeä "m :-)" käyttävään asiantuntevaan viestiin.

- copy/paste sitaatit ovat useimmiten alentavia toista kirjoittajaa kohtaan

- pottuilut asiantuntevista absoluuttisista faktoista ynnä muut turhanpäiväiset kommentit olisi voinut jäädä omaksi tiedoksi -varsinkin kun oma mielipide on vailla sen suurempaa ammatillista sanomaa

- kunkin tulee omin sanoin saada sanoa mielipiteensä ilman että joku älypää takertuu sanoihin omaa ihmeellisyyttään kehuen

- Aukean ylläpito voi tehdä kuville mitä haluavat, hehän määräävät itse omista sivuistaan.
[14:45 19.8.2008] P.T.
Mut HEI-kertokaa voiko itse määrätä kuvat jotka leijailevat bittitaivaaseen!
Jos laitan kuvan joka saa hemmetin huonot pisteet niin voinko etukäteen määrätä sen poistettavaksi jos pisteet ovat esim. alle 2,5...?????
[15:04 19.8.2008] J.M.
Johan räjäytitte Pandoran boksin. Voe elämä... Vai oliko se vaasi? No, nyt on maito jo maassa. :~)

PS: Minuun ei enää negatiivissävyiset viestiketjut tartu. Ajoin nimittäin äsken moottoripyöräkortin. Hihihihihihihihihiii! Nyt keitän kahaavit ja syöm pullaa ja keksejä mahan täyteen. Suosittelen sitä myös teille!


[15:55 19.8.2008] T.T.
Ei tuo Päivi-Maritan ehdottama piste juttu toimi, koska pisteiden keskiarvo on täällä keskimäärin täysin sattumanvaraista ja sillä on hyvin vähän yhteyttä itse kuvan laatuu ja onnistumiseen. Myönnän kyllä, että ihan huippukuvat ja ne ihan pohjanooteeraukset, jollain tavalla noudattavat järjevää logiikkaa keskiarvollaan.

Edelleen ehdottaisin ylläpidolle, että pisteet alettaisiin antamaan omalla nimellä (kuten kaikki muukin toiminta voitaisiin tehdä) ja näin karsittaisiin kaikki huvikseen ykköstelijät ja myös ne saman luokan vitostelijat.

Sinällään ei tää niin vakavaa ole. Ja ihan sama mitä pisteitä ja keskiarvoja. Keskustelu ja kommentit ovat pääasiasssa tämän paikan suola.

Kuitenkin iso osa sivuston toiminnallisuudesta perustuu tuohon keskiarvoon ja sen takia keskiarvon laatu on tärkeä tekijä, itse sivuston toimivuuden kannalta.


[18:25 19.8.2008] mulq :-)
"- copy/paste sitaatit ovat useimmiten alentavia toista kirjoittajaa kohtaan"

copy/paste sitaatteja käytetään myös, jotta olisi selkeää, mihin keskustelun osaan viitataan.

"- Aukean ylläpito voi tehdä kuville mitä haluavat, hehän määräävät itse omista sivuistaan."

Tottakai, mutta olisi pidemmän päälle järkevää tehdä se yleisesti asiallisena ja kohteliaana pidettyjen normien mukaisesti, vaikka jossain toisella palstalla sensuuriviestit olisivatkin vielä törkeämpiä.

"ynnä muut turhanpäiväiset kommentit olisi voinut jäädä omaksi tiedoksi -varsinkin kun oma mielipide on vailla sen suurempaa ammatillista sanomaa"

Ehkä kannattaa miettiä myös omaa tekstiään, koskien toisten valokuvateoksia.

"- kunkin tulee omin sanoin saada sanoa mielipiteensä ilman että joku älypää takertuu sanoihin omaa ihmeellisyyttään kehuen"

:-------DDDDDDD Voi itQ!


[21:31 19.8.2008] H.M.

Kommentointi Aukeassa on Kuolemanvakava Asia.

Vaikka aihe onkin sangen ratkiriemukas, niin asiasta kukkaruukkuun -> Jannelle onnittelut moottoripyöräkortin johdosta! :-)

Vietetään mukava loppukesä ja nautitaan luonnosta, onnellisista eläimistä ja lapsista, ihmisistä, ja taltioidaan ne mukavat hetket, joihin sitten palata kun syksyn sateet ja loskat pitävät meitä mieluimmin sisällä lämmössä lukemassa hyvää kirjaa tai istumassa tietokoneella kauniin musiikin soidessa. Syksy on myös hyvää kuvausaikaa kaikkime syysväreineen. Antakaa lapselle mahdollisuus riehua eriväristen lehtien keskellä. Valoisana päivänä riehuvasta lapsesta voi saada tosi hienoja kuvia järjestelmäkameralla. Pokkarikameralla myös. Siinä olisi hyöty ja huvi samassa paketissa.
Syksyä innolla odottaen!


[22:55 19.8.2008] H.H.
Lainaan itseäni, kun en parempaakaan lainattavaa keksi, heh heh, näyttelyni 'Summa' alta.

"Näyttely on siirretty varastoon.

Naurattaa, mutta toisaalta vähän ottaa päähän tuollainen itsevaltius.
Tätä näyttelyä tein kuitenkin kaikkea muuta kuin vitsillä, ja käytin aikaa näyttelyn valmisteluun enemmän kuin koskaan ennen. Sen jälkeen masentaa, kun joidenkin mielestä 'en ole liikkeellä tosissani.'
Ainakin omassa mielessäni näyttely on varsin yhtenäinen kokonaisuus, yritin järjestellä kuvat siten, että siirtyminen kuvasta toiseen olisi varsin esteettinen ja sisällöllisesti ymmärrettävä.

Enkä uskonut, että laadunvalvontaryhmä katselisi pelkästään pisteitä päättäessään varastoon laittamisesta, se vähäinen palaute mitä tästä näyttelystä ehdin saada oli lähes yksinomaan positiivista ja rakentavaa.

Silti vähän naurattaa. Ehkä olen jollain tasolla onnistunut.

rakkaudella
henrik"

Ymmärtäkää mua hei pliis, en ole ikinä ajatellut aukeaa minkäänlaisena diktatuurina ja on minulta aikaisemminkin pistetty juttuja varastoon, mutta tuo oli oikeasti jonkinlainen isku vasten kasvoja.


[00:28 20.8.2008] A.H.
Siirrettiinkö tuo näyttelysi siis ylläpidon toimesta todella varastoon? Uskomatonta jos näin on...
Vai siirsitkö itse kommenttien takia?

Itse pidin tuota parhaana kamana pitkään aikaan tällä saitilla.


[01:35 20.8.2008] P.P.
"Ne eivät ymmärtäneet taidetta!"


[05:24 20.8.2008] T.T.
Jos nyt ihan rehellisia ollaan, niin rima Aukeassa ei taida edelleenkään olla kovin korkea.

Ja sitä paitsi eikös tuolla Aukean infossa ole maininta, että käyttäjät voivat halutessaan hakea laadunvalvojiksi ja näin auttaa ylläpitoa pitämään tason korkealla. Joten ei kait tässä sitten ole kysymys mistään ylläpidon diktatuurista.

Monet seikat valokuvassa saattavat olla makuasioita, mutta on kai kuitenkin olemassa jonkinlaisia teknisiä ja esteettisiä arvoja/määritteitä, jotka tekevät valokuvasta hyvän. Toki niitä saa ja pitää rikkoa, mutta eikö silloin kuvan itsensä pidä jollain lailla oikeuttaa se?


[11:03 20.8.2008] K.P.
Harmittaa Henrikin puolesta. Jollei teos sarja `summa` ollut nyt ihan parasta tällä hetkellä, niin oli se mielestäni parasta kolmannesta, jossa paistoi yritys ja ajatus. Käykääpä ihmiset kattomassa Henrikin näyttely ja miettikää oltaisiinko siinä päästy teknisillä avuilla edes kiehtovampaan lopputulokseen.

Aukean etusivu on täynnä räpsyjä/näpsyjä(jonka kuvaajatkin myöntävät esittelyssään), jotka olisi ennemmin pitänyt siirtää varastoon. Eikö teitä ihmiset kyllästytä katsoa tasapaksuja (luonto/maisema)kuvia jatkuvasti, joihin ei olla panostettu muuta kuin napin painallus?


[11:16 20.8.2008] H.H.
Voi kiitos pojat, ootte ihania!

Ja Antti, näyttely siis todella siirrettiin varastoon, itse en sitä tehnyt.


[14:47 20.8.2008] T.T.
Teidän pitäisi Kalle ja Henrik perustaa ihan oma sivusto, jossa voitte julkaista näitä "ajatuksia" saman henkisten kanssa.

Mun on ainakin vaikea saada kiinni sekalaisesta kuudentoista kuvan sarjasta. Näistä kuudestatoista kuvasta, ehkä joillakin harvalla on jonkilaista valokuvauksellista arvoa, mutta sekin hukkuu tuohon massaan.

Ehkä tuossa on sitten jotain mikä ei minulle avaudu. Valokuvasta, minun ymmärtämässä merkityksessä ei kuitenkaan enää ole kyse.
[15:28 20.8.2008] K.P.
Noh, noh Teemu. Jos sulle on niin hankala ottaa vastaan muitten eriäviä mielipiteitä, niin ehkä sun pitäis perustaa oma valtio. :)

Toki Henrin kannattaa valita tarkemmin seuraavan kuvasarjansa kuvat, ettei ylitarjontaa tulisi ja sarjasta tulisi terävämpi ja helppolukuisempi.
On vain niin helppoa lyödä lyttyyn teknisesti vaatimattomammat kuvat. Tähän oltiin selvästi sentään panostettu ajtuksella, vaikka ei se täysin selkeä olekaan.

Ei valokuvien tarkoitus ole vain tuoda eteemme itsestään selvyyksiä. Mielikuvituksen käyttö sallittua.
[17:00 20.8.2008] T.R.
"Eikö teitä ihmiset kyllästytä katsoa tasapaksuja (luonto/maisema)kuvia jatkuvasti"

Ei lainkaan, enemmän minua kyllästyttää katsoa tekotaiteellisia mukamas kantaa ottavia kuvia joiden tarkoitushakuisuus loistaa kuin majakka pimeässä syysyössä.


[18:21 20.8.2008] T.T.
Ei mua Kalle haittaa yhtään, jos olet erimieltä:-) Mun tapani ilmaista itseäni, on ehkä hiukan karkea. Toivottavasti sinun ei ole hankala ottaa sitä vastaan, sellaisena kuin se minusta tulee.

Mä yritän sanoa, että ensin kannattaa opetella tekniikka kunnolla ja sen jälkeen mahdollisesti luoda jotain merkittävämpää, jos ja kun kyvyt sinne asti kantavat.

Eli kun sanot, että helppo lyödä lyttyyn teknisesti vaatimattomia kuvia, osut asian ytimeen. Sen takia juuri olen sitä mieltä, että tämä foorumi on tuollaiselle ilmaisulle väärä paikka. Valokuvasta iso osa on tekniikkaa ja osaamista. Tämän tekniikan hallitseminen on valokuvaamisen perusta.

Tuolla jossain lukee, että tämä sivusto on tarkoitettu ammattilaisille ja harrastajille. Ei aloittelijoille. Luulen, että tällä tarkoitetaan juuri sitä, että tekniikka on edes jotenkin hallinnassa, ennen kuin niitä kuvia tänne laitetaan.

Kai sitä saa kokeilla ja hakea kommentteja vähän krouvimpiinkin pläjäyksiin. On kait kuitenkin turha kitistä, jos nämä työt siirretään varastoon tai kommentit ovat kriittisiä.


[19:09 20.8.2008] T.R.
Toisaalta täällä on ollut myös ammattilaisen kuvia jotka olivat mustavalkoisia, tärähtäneitä, suttuisia ja erittäin rakeisia. Jos kuvat olisivat olleet jonkun muun kuin kyseisen herran niin luultavasti ne olisi siirretty varastoon ennen kuin kukko olisi kolmasti kiekaissut. Sallitaanko siis ammattilaiselle huono tekniikka sen johdosta että hän on osoittanut osaavansa ottaa myös teknisesti loistavia kuvia ja näin ollen voidaan olettaa että hänen tärähtäneet ja suttuiset kuvansa ovat haettu efekti, kuten varmaan olikin?

Entä jos sitten aloittelija ottaa tärähtäneen ja rakeisen kuvan jossa näkyy pala alastonta ihmistä, katsotaanko se vain räpsyksi vai onko sekin korkeataidetta?


[19:36 20.8.2008] T.T.
En tiedä keneen viittaat? Mainitsemasi ominaisuudet, eivät kuitenkaan tee kuvasta hyvää tai huonoa. Kuten jo ylempänä sanoin:

"Monet seikat valokuvassa saattavat olla makuasioita, mutta on kai kuitenkin olemassa jonkinlaisia teknisiä ja esteettisiä arvoja/määritteitä, jotka tekevät valokuvasta hyvän. Toki niitä saa ja pitää rikkoa, mutta eikö silloin kuvan itsensä pidä jollain lailla oikeuttaa se?"

Mikäli kuva on onnistunut, niin luulen kuvasta kyllä näkyvän, onko jokin ominaisuus tarkoituksellisesti haluttu kuvaan ja tukeeko se kokonaisuutta muuten.

Aloittelija voi ottaa sattumalta tai tarkoituksella erittäin hyvän kuvan ja niitä katson mielelläni.

Se, että jos täällä on ollut huonoja ammatilaisen julkaisemia kuvia ja niitä ei ole henkilön itsensä tähden siirretty, on se erittäin valitettavaa. Ammattilaisen kohdalla kynnys pitäisi olla vielä matalampi.


[20:15 20.8.2008] A.H.
Helppo on lyödä kuvat lyttyyn "tekotaiteen" leimalla ja sillä että ne ovat "räpsymäisiä". Monella olisi kuitenkin opittavaa Herikinkin näyttelystä rajausten ja sommittelun suhteen, ihan vaikka luontokuviin. Muutenkin aika erikoista, jos noita kuvia ja tuota näyttelyä pitää hutaistuna.

En oikein ymmärrä, mistä tämä muka-kantaaottavuus sitten tulee, kun ei ko. näyttelyssä siitä ollut mielestäni mitään viitteitä. Lähinnä kuvat henkivät tietynlaista tilannekomiikkaa ja sarkasmia, eikä valokuvauksen sääntöjä väkisin rikkovaa angstia.

Ehkäpä joitakuita vain ärsytti tämä snapshot-tyyli ja se oli liikaa - ei pystytty katsomaan kuvia.


[21:11 20.8.2008] T.T.
Minä katsoin kuvia useammankin kerran.

"snapshot-tyyli", niinpä niin. Eli vapaasti käännettynä suomeksi "paljonpaskojapokkarikuviamuksuistajamuistamönkijöistä-tyyli".

Tämän "tyylinhän" loi kodak, myydäkseen massoille paljon halvalla tehtyjä pokkareita ja filmejä. Tyylin perusteisiin kuuluu ottaa mahdollisimman paljon kuvia perhetapahtumista ja muista tilanteista, välittämättä sommittelusta, laadusta ja virheistä kuvissa.

5-pistettä. Kuvat olivat täysin tyylilleen uskollisia. Pieni miinus tulee väitetystä kuviin panostamisesta.

Ylläpito saisi hävetä, että he eivät tunnistaneet taiteilijaa ja hänen tyyliänsä. Palauttakaa kuvat välittömästi niiden arvolle soveltuvaan paikkaa. Ehdotan Aukean etusivua!
[23:35 20.8.2008] J.M.
Snäpshot-kuvasta vois vääntää vaikka ihka oman viestiketjun. Voe tytöt ja pojjaat, siitä tulis paljon keskustelua!


[00:24 21.8.2008] A.H.
"snapshot-tyyli", niinpä niin. Eli vapaasti käännettynä suomeksi "paljonpaskojapokkarikuviamuksuistajamuistamönkijöistä-tyyli".

Tämän "tyylinhän" loi kodak, myydäkseen massoille paljon halvalla tehtyjä pokkareita ja filmejä. Tyylin perusteisiin kuuluu ottaa mahdollisimman paljon kuvia perhetapahtumista ja muista tilanteista, välittämättä sommittelusta, laadusta ja virheistä kuvissa.


Kyllä snapsoht-tyylissä on kyse jostain ihan muusta, ei sillä ole perhetapahtumien kanssa mitään tekemistä. Ei ainakaan siinä mitä sillä itse käsitän ja mitä sillä valokuva"taiteessa" tarkoitetaan.

Mutta en kommentissani mitenkään viitannut siihen, että kuvia pitäisi arvostaa vain tyylin takia. Sen näköjään siitä luit ihan itse.

Minulle snapshot-tyyli ei automaattisesti paranna kuvia, mutta joidenkin mielestä se ehkä leimaa ne tekotaidepaskaksi heti kättelyssä.


[09:36 21.8.2008] T.T.
Ihan tosi Antti. Se on alunperin Kodakin luoma konsepti.

Mä voin ymmärtää tämmösiä plajäyksiä luovana ilmaisuna ja eikä mulla ole sitä mitään vastaan, että jotkut niitä tekee ja toiset arvostaakin. Silloin kyseessä ei kuitenkaan ole valokuva ja valokuvaukselliset arvot, vaan ihan jotain muuta.

Oonko mä kirjailija, jos laitan 200-sivua väärin kirjoitettuja sanoja peräkkäin? "Hei, ettekö tajuu! Tää on "randomerrorstyleä"
[10:10 21.8.2008] A.H.
Etkö sä tajua että tuossa näyttelyssä on muutakin kuin että "jes tää on tätä sigamageeta räpsytyyliä". Ei siitä tässä sen takia puhuta, että jonkun känniräpsyt on nyt sensuroitu ja se on niin väärin koska räpsyt on cool ja niin erilaista.

Ihan tosi, snapshot ei tarkota nykyään valokuvataiteessa mitään lomakuvia, olkoonkin että Kodak on sitä joskus käyttänyt markkinoinnissaan.


[11:35 21.8.2008] T.T.
Anna Antti edes jotain faktaa mihin tarttua. Anna joku nimi, joka on kyseisellä tyylillä kuvannut ja siitä arvostusta osakseen saanut?

Itse asiassa minäkin voisin antaa monta nimeä, joihin ko. termi on yhdistetty. Mutta niillä herroilla ei ole mitään tekemistä tyylillisesti tai laadullisesti, nyt puheena olevien pläjäysten kanssa.

Äläkä sotke mitään taiteita näihin pläjäyksiin. Taide missä muodossa tahansa, pohjautuu vahvaan perusosaamiseen ja estetiikan ymmärtämiseen.


[12:59 21.8.2008] P.S.
Ota Teemu vähän pameja mjataah?

Seuraava sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty