Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viimeisimmät keskustelut

Varastotaiteen osasto kokoontuu

Edellinen sivu  [14:00 21.8.2008] T.T.
En mä käytä. Sunkin kannattaisi vähentää.

...Ja annetaan tän olla, jos se kerran ottaa noin kipeää.

EDIT: Sinänsä se voisi kyllä olla ratkaisu. Pienessä pöllyssä kaikki näyttää tosi hyvältä.


[17:41 21.8.2008] H.H.
Minä olen suorastaan ylittänyt itseni, kun sain aikaan näin paljon keskustelua paljonpaskojapokkarikuviamuksuistajamuistamönkijöistä-tyylisillä kuvilla!
Eikö se juuri (keskustelun herättäminen ja mielipiteiden jakaminen) ole yksi taiteen merkittävimmistä tehtävistä?
wow.

Joidenkin herrojen pettymykseksi minun kuitenkin täytyy kertoa, etteivät kaikki kuvat ole tuolla yllämainitullatekniikallajonkapitkäänimeäennytjaksatässätoistaa kuvattuja. Parin, ehkä jopa kolmenkin kuvan ottamiseen käytin jopa hieman aikaa. Kyyllä, jopa monta sekunttia! Ja niin uskomattomalta kuin se vain kuulostaakin, joitakin kuvia jopa hieman suunnittelin!!!
Olette varmasti kaikki jo tippuneet tuoleiltanne ja etsineet nitropurkin käsiinne, mutta paljastan vielä yhden asian:
kuvat on otettu järjestelmäkameralla!!!!

hei, mihin te katositte?! Teemu, Timo...? vetäkää henkeä ja ottakaa ihan rauhallisesti, ei ollut tarkoitus säikäyttää!
nooin, tässä, näytän teille pari kuvaa oravasta niin että hengityksenne hieman tasaantuu.. nooin. se siitä. elämä jatkuu.


[17:46 21.8.2008] H.H.
Ja jälkikirjoitus, tällä kertaa olen vakavissani.

Tuuloskorven Teemu, sinulla on todella iso kynnys julkaista täällä aukeassa mitään sen jälkeen mitä olet täällä kirjoittanut. Hirvittävän iso. En todellakaan haluaisi olla sinun housuissasi.

henrik


[17:48 21.8.2008] P.S.
Sama.


[18:29 21.8.2008] H.M.
En mitenkään puheenaihetta haluais vaihtaa mut tuleeks telkasta tänään mitään..? :D


[18:33 21.8.2008] A.H.
http://en.wikipedia.org/wiki/Snapshot_aesthetic

Martin Parr, Nan Goldin (näyttely Kiasmassa keväämmällä, erittäin hienokin)... Kenties listaan voisi lisätä Henry Cartier-Bressoninj aika monta muutakin kovaa nimeä?

http://www.snapshot.fi/ entäs tämä..


[19:52 21.8.2008] T.T.
Henrik ja kumppanit.! Siellä niitä on varastossa. Käykäähän ykköstelemässä. Kyllä ne aikanaan julkaistaankin ja jos tulee turpaan, niin kasvatetaan sitä kynnystä sitten vähän lisää. En mä siitä kauheesti jaksa paineita ottaa.

Tässä keskustelussa (joka ehkä hieman riistäytyi käsistä:-) oli ihan mielenkiintoisia elementtejä. Luuletko, että otan tätä "draamaa" mitenkään vakavasti. Ihan turha kenenkään muunkaan vetää hernettä nenään.

Huomaa myös, että mä en ole missään kohtaa väittänyt itse olevani kuvaajana yhtään mitään. Eikä toivottavasti mulle tule sellaisen väittämiseen ikinä tarvettakaan.

Antti on löytänyt hyviä esimerkkejä tähän keskusteluun. Käykää ihmiset katsomassa noiden valokuvaajien kuvia.

Mulla on paljon housuja, eikä yhdetkään niistä luultavasti sovi sulle Henrik.

EDIT: Huomauttaisin vielä, että kaikki omalla nimelläni esitetyt kommentit, ovat omia mielipiteitäni ja voin olla väärässä. Olen ollut todistettavasti ennenkin. Jos näin käy tässäkin tapauksessa, olen kiitollinen kaikille opetukseeni osallistuneille.


[21:37 21.8.2008] T.R.
"hei, mihin te katositte?! Teemu, Timo...? vetäkää henkeä ja ottakaa ihan rauhallisesti,"

Ilmeisesti tarkoituksesi olikin provosoida. Minä omasta puolestani kirjoitin aiheesta yleisesti ottamatta mitään kantaa näyttelyysi, jonka kyllä vilkaisin, mutta jota en jaksannut alkaa pisteyttämään. Minä en aio vetää sen kummemmin henkeä koska en ole pahemmin asiaa omakseni edes ottanut. Tuon selvän provoamisesi takia kuitenkin tiedän ainakin yhden henkilön jonka kuvia en pääsääntöisesti käy katsomassa. Over and out...


[21:58 21.8.2008] H.H.
Tuskin täälä on kukaan mitään herneitä mihinkään vetänyt, vaikka tosissaan periaatteessa ollaankin oltu. Kun Teemukaan ei kerran vetänyt.
Ihan mukavaa keskustelua tämä silti on ollut, ehkä jopa rakentavaa johonkin suuntaan. Propsit siitä ihan kaikille!

Ja Timo, tuo ei ollut mitään riidanhaastamista, ennemminkin pieni keventävä viittaus sinun yhteen, kieltämättä melko arveluttavaan, kommenttiisi. En oo ihan varma, mutta mun mielestä sulla on ainakin joskus ollut joku hyvä kuva, ja pääsääntöisesti katson kuvia enkä kuvaajia. ylös ja ulos! (sitäkö tuo tarkoittaa?) ;)


[14:07 22.8.2008] A.H.
Palatakseni hieman taaksepäin keskustelussa:

Osaako joku tähän keskusteluun osallistunut (tai joku muu) perustella vielä oikeasti, miksi tuo näyttely "Summa" tulee siirtää varastoon?

Entä mitä kaikkea muuta tulisi siirtää viime aikoina julkaistusta setistä varastoon samoilla tai vastaavilla perusteilla?

Ihmettelen tätä ratkaisua aidosti, sillä mielestäni näyttelyssä on erittäin oivaltavia kuvia, sekä "tavallisia kuvia" jotka varmasti pelkällään maistuisivat "tavallisille aukean käyttäjillekin" aivan hyvin, mutta ehkä ne nyt jäävät katsomatta, kun toiset kuvat ärsyttävät niin kovin ;).

Jotain linjaa olisi kiva tässä "sensuurissa" noudatella, eikä pelkkää mielivaltaa. Siispä avoimmuutta kaivataan. Ehkäpä pitäisi saada osasto, josta voisi katsella, millaiset julkaisut siirretään varastoon. Tietäisi sitten jatkossa varoa.


[01:53 24.8.2008] K.B.
"Toisaalta täällä on ollut myös ammattilaisen kuvia jotka olivat mustavalkoisia, tärähtäneitä, suttuisia ja erittäin rakeisia."

Niin, edellä mainituista asioisthan ei mikään tee kuvasta kategorisesti muita huonompaa.

Tämä muuten pistää silmään melko usein Aukean kommenteissa: puhutaan tekniikasta ikään kuin se ei olisi osa kuvaa ja sen ilmaisua vaan erillinen asia joka voi olla "hyvä" tai "huono". Esimerkiksi jossain kommentissa puhuttiin kuvan "teknisestä puolesta". Tekniikka ei ole puoli, se on keino päästä tavoitteisiin, jotkut tekniset aspektit tietysti tulevat mukaan olosuhteiden pakottamana, mutta silti ne ovat osa kuvaa, ja puhutaan eri kuvasta jos teknisiä aspekteja muutettaisiin.


[03:17 24.8.2008] mie
Hyvä pointti Karl-Mikaelilta. Ehkä tekniikasta voidaan sanoa, että se on "hyvä" tai "huono", mutta tekniikan "hyvyys" riippuu siitä, miten tekniikka tukee kuvaa ja edesauttaa tavoitteisiin pääsyä. Ts. myös "mustavalkoinen, tärähtänyt, suttuinen ja erittäin rakeinen" kuva voi olla teknisesti loistava. Tähän aikaan yöstä ei pitäisi tällaisia kirjoitella; toivottavasti joku ymmärsi mitä yritin sanoa...


[03:58 24.8.2008] A.H.
Juu ihan hyvä pointti.. Jonka kai pitäisi olla itsestäänselvyys, mutta se ei sitä ole :-).

Pitäis vaan nähdä se metsä puilta, vaikka itse pyrkisikin TEKNISESTI onnistuneisiin kuviin.


[12:45 24.8.2008] T.T.
Juuri näin kuten Karl-Mikael sanoi ja "mie" nimimerkki vielä tarkensi. Itsekin tulee puhuttua usein vain tekniikasta tai laadusta, vaikka tarkoitan sen suhdetta kokonaisuuteen.

Toisaalta jos tekniikka on ainoastaan keino päästä tavoitteisiin. Nähdäänkö se niin pitkälle, että voidaan unohtaa kaikenlainen erittely eri välineiden ja laitteiden kesken. Esim. jaottelu muokkaamattomiin ja muokattuihin/manipuloituihin kuviin on turha? Tai ei tehdä mitään jakoa polaroidin ja digitaalisen kuvan välillä? Vain ja ainoastaan lopputulos ratkaisee?

Mitä mieltä olette?[13:56 24.8.2008] A.H.
Tekniikka ei ole "ainoastaan keino päästä tavoitteisiin" vaan se on välttämätön keino päästä tavoitteisiin. Ilman tekniikkaa kun ei lopputulosta synny. On siis valittava, millä tekniikalla lopputulos toteutetaan. On järkevää tehdä valinta niin, että se palvelee lopputulosta.

Jaottelu on turhaa kun arvioidaan kuvaa, mutta tekniikka vaikuttaa kuvaan. Vaikka Photoshopilla voi kuvia käsitellä, on siinä vielä ainakin toistaiseksi selvä ero, kun kuva on paperilla näyttelyvedoksena. Netissä voi olla eri asia, silllä täälä kaikki kuvat ovat nollia ja ykkösiä.

Esim. Aukea.netin tapauksessa voi tietysti olla hauska tietää, että kuvaaja todella tekee hommat käsityönä ja häneltä kotoa löytyy esitetyt kuvat fyysisinä. Käsityökin on tietysti hieno asia ja vaikkapa Polaroidi on fyysisenä esineenä hieno sinänsä.

Koska Aukea ja vastaavat ovat ikäänkuin virtuaalinäyttelyjä, on ihan hauska kuvitella, minkälaisen näyttelyn kuvista saisi todelliseen näyttelyyn.

On toki inhimillistä, että varsinkin sellaisilla ihmisillä joiden ei ole pakko arvostella kuvia täysin objektiivisesti, voi vaikuttaa se mitä kuvasta ja sen tekemiseen liittyvistä asioista kerrotaan. Aivan samoin kuin esim. se jos ko. henkilö on vaikkapa tällaisella palstalla esittänyt kärkeviä mielipiteitään ;-).

Edellinen sivu  

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty