Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Koiria (osa vanhasta aukeasta)

Saara Lehtiniemi

Osa vanhassa aukeassa esillä olleita, osa uusia. Halusin kuitenkin laittaa esille, jotta mikäli jatkossa lisäilen kuvia, voi (toivottavaa) edistymistä seurata.

Eli useammasta aukeassa olleesta näyttelystäni kokoelma koirakuvia.

Kevät

Keskiarvo: 2.2
Kesä

Keskiarvo: 2.2
Syksy

Keskiarvo: 2.3
Talvi

Keskiarvo: 1.9
Keppi

Keskiarvo: 2.4
Mennään

Keskiarvo: 1.5
Haikeus

Keskiarvo: 2.1

Annetut kommentit

jaa.
Olisivatpa kaikki vuodenaikakuvat keskenään yhtä samanlaisia kuin Kevät ja Talvi ovat. Silloin ne neljä muodostaisivat jonkinlaisen eheän kokonaisuuden. Tietysti vielä parempi olisi, jos kuvat olisivatkin hyvin erilaisia ja esittäisivät eri vuodenaikojen erilaisuutta myös muutenkin kuin vaihtuvana taustana. Jotakin samaa niissä kuitenkin olisi hyvä olla luomassa yhtenäisyyttä.

Minun mielestäni näistä kuvista puuttuu idea. Ne ovat keskinkertaisia kuvia koirasta. Viimeisessä on ehkä jotakin ideaa ja mukavaa visuaalisuutta, mutta perinteisyytensä vuoksi sekään ei sytytä mitenkään.
^Alkuperäisessä sarjassa nuo neljä vuodenaikakuvaa olivat samankaltaisempia ensimmäisen ja viimeisen kera, mutta en tähän kokoelmaan laittanut kaikkia vanhoja kuvia, vaan lähinnä otteita vanhoista näyttelyistä. Alkuperäiset "kesä"- ja "syksy" -kuvat siis puuttuvat. Olisi ehkä pitänyt nimetä nämä muilla nimillä. Kuvien on tarkoituskin olla kuvia koirasta, ei sen suurempaa.
Minusta ihan onnistuneita, tavallisia koiraräpsyjä selvästi parempia kuvia. Jos jotain moittisin, niin sitä, että rajaukset ovat kaikissa aika tiukkoja ja koira poseeraa, joka kyllä tekee siitä varmaan helpon kuvattavan, mutta kuvista jää kuitenkin puuttumaan se koirille ominainen vauhti ja elämänilo. Käypä ihan kuriositeettina katsomassa Kennel Most Maroon'sin kuvia: http://www.mostmaroons.com/kuvagalleria.htm
Kuvat on hyviä. Valo on hyvä sekä koiran poseeraus on onnistunut. Ja tietyllä tapaa kuvat on hyvin harkitun ja tyylikkäästi otettu. Kuitenkin koko sarja hiukan nyt kompastuu toistoon, kun kaikki kuvat on lähes samanlaisia kuvia niin se heikentää kokonaisvaikutelmaa.

Yksittäisenä kuvana tuo 2(kesä) oli mieluisin, 5 (keppi)oli hienoa tuo kaunis pelto ja nätti valo. Ja tuosta on hyvä jatkaa, kuvaamisen iloa sekä koirulille rapsutukset.
No tuota, ihan mielenkiinnosta kysyisin, että miksi julkaisit nämä täällä? Ei sillä ettetkö olisi mielestäni saanut niin tehdä, ei siinä mitään vikaa ole, mutta ihmettelen vain mihin sillä pyrit.

Kun itse julkaisen kuviani jossain, toivon jonkun pitävän niistä ja voivani tuottaa jollekin edes pienen elämyksen. Esimerkiksi omilla nettisivuillani on esillä paljon kuvia, joita en edes harkitsisi laittavani tänne, koska niiden kohderyhmä on aivan toinen. Esimerkiksi kuvat kavereideni bändeistä keikalla ovat heille itselleen aivan muuta kuin jollekin heitä tuntemattomalle täällä Aukeassa.

Ehkä nämäkin sopisivat paremmin jonnekin koiria käsittelevälle foorumille. Siellä niitä osattaisiin arvostaa. Täällä mielestäni haetaan muutakin kun "vain kuvia koirista". Aukea on etusivun mukaan paikka luoville kuville, enkä nyt kauheasti näistä sitä luovuutta valitettavasti löydä. Tässä nyt mennään tietysti syville vesille, jos lähdetään puhumaan siitä, mitä luovuus on. Eli ei ryhdytä siihen ainakaan tässä.

Mutta voisi siis sanoa, että olet kyllä ilmeisesti onnistunut tavoitteessasi: ottanut kuvia koirista. Kuten todettua, nämä ovat niitä. Niissä ei kuitenkaan mielestäni ole juuri mitään, mikä tekisi niistä kiinnostavia muille kuin enintään koiraihmisille. Jos niissä edes yritettäisiin ilmentää koiran luonnetta tai kertoa jotain erityistä juuri tästä koirasta, niin sitten ne olisivat jo aivan toista luokkaa. Tai voisi vaikka kertoa jotain erityistä koiran elämästä ja verrata sitä ihmisen elämään. Siinäkään ei olisi vielä välttämättä mitään kovin erikoista, mutta jotain sentään.
Syksy sekä haikeus ovat mun suosikkini tästä sarjasta. Mennään kuvan voisi minusta heivata mäkeen.
samoilla linjoilla teron kanssa. kuvissa ei ilmene mitään muuta kuin koira ja vuodenaika. koira foorumi/kotialbumi osastoa. en usko että kovinkaan moni tätä sarjaa katsova pysähtyy oikein katsomaan kuvia, vaan selataan vauhdilla läpi. luultavasti näillä kuvilla on arvoa ainoastaan itsellesi. seuraavalla kerralla kuvia lisätessäsi mieti, saako kuvat ihmisen katsomaan sitä.
niin, siis en tiedä kenestä terosta puhuin.. tarkoitin lähinnä timoa :)
Jarnolle kiitos linkistä, pitää tutustua noihin kuviin. Kiitos myöskin muille kritiikistä/neuvoista, kuinka parantaa kuvia jatkossa. :)

Timo: Minunkin kotisivuilla on paljon kuvia, joita en ikinä tänne laittaisi. Ne on tarkoitettu muuhun. Koen kuitenkin näiden kuvien olevan muuta kuin "koiraräpsyjä". Koirakuvaus on oma "taiteenlajinsa". Se valokuvauksen osa-alue, jota minä harrastan ja jossa minä haluan kehittyä. Minulla on vielä hyvin paljon matkaa edessä, olen nuori ja vihreä valokuvauksen saralla. Siksi toivonkin vinkkejä ja kommentteja kuinka parantaa. Itse pysähdyn katsomaan hyvää koirakuvaa, jos sellaisen jossain näen. Hyvä koirakuva miellyttää minua visuaalisesti, vaikka itse kuvalla ei olisi sen suurempaa sanomaa. Toki koirakuvausta harrastavat ja koiraihmiset ymmärtävät ehkä paremmin kyseisenlaisia kuvia.

puuh. miksi? siis kun ensin sulla on tommoset neljä selvästi yhteenkuuluvaa, eli nuo vuodenajat. sitten olet vielä lisännyt täysin irralliset (ok on niissäkin koira) teokset jotka ei istu kokonaisuuteen millään. 4 ekaa näyttää varsin hyvältä mutta en tiedä kiinnostaako täällä tarpeeksi. koirafoorumilla laatukamaa. "Mennään" on puolestaan karmaiseva pohjanoteeraus näiden joukossa.
ja sitten se, että ainakaan minulle ei irtoa tuosta kesäkuvasta yhtään kesää, ei mitään kesän tunnelmaa.
Koirakuvausta harrastan minäkin, enkä kyllä koe näitä kuvia sen kummempina räpsyinä. Koira on kaunis eläin ja sen kauneuden esiintuominen lieneekin näissä päätarkoitus. Mielestäni ihan onnistunut näyttely, vaikka tosiaan joissain kuvissa oli tarkennuksessa ja leikkauksessa vähän parantamisen varaa. :)
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.08 (144 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty