Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Syrjässä...

Janne Lehtinen

Kuvat olivat vanhassa aukeassa n. vuosi sitten. Katsotaan minkälaista palautetta nyt tulee. Kritiikki ja mietelmät siis tervetulleita. Kuvattu digillä, cropattu ja leveleitä säädetty.

Ahdistaako? Kuinka usein? Miksi? Miten? Milloin? Missä?

1

Keskiarvo: 2.5
2

Keskiarvo: 2.8
3

Keskiarvo: 2.7
4

Keskiarvo: 3
5

Keskiarvo: 3.2
6

Keskiarvo: 2.4
7

Keskiarvo: 2.5

Annetut kommentit

prkle että kaipaisin jotain selvennystä mikä on homman idea, mistä tässä kerrotaan. olen itse kai niin mielikuvitukseton etten saa mitään tarinaa irti. siksi jätän vielä arvoimatta ja tulen myöhemmin katselemaan lisää ja kurkkimaan josko tässä olisi puhuttu ideaa auki. ihan mukavan näköisiä kuvia noin muuten :P
ai oho, tuossa alussahan se kerrottiinkin jo. (kysyin millä kuvattu)
Onkohan kuvienottaja itsekään kovin vakuuttunut kuviensa laadukkuudesta, taide/symboliikka-arvoista tms...

Paremminkin tekotaiteellista kukkua ihmiseltä joka ei tiedä mitenkä kamera toimii ja kuinka sillä otetaan Kuvia...Eli onnea vaan yrityksessä ja kokeilemisessa. Mutta, ehkä kannattaisi kokeilla pidempään ennenkuin omalla nimellään esiintyen asettaa ´taidettaan´ julkisesti reposteltavaksi ?? Kun, siihen kuvan ottamiseen kameralla tarvitaan todellakin muutakin kuin vaan sen automatiikan käyttöä ja napin painamista...

Se mikä näyttää hullulta ja merkityksettömältä, ei useimmiten ole taidetta...kannattaa joskus vaikka kuvata selvinpäin :D Tosin kansa on jo äänestänyt nelosen ja viitosen edestä, joten se tarkoittanee sitä että olen ihan hakoteillä ;)
Parahin Vesa Kalervo Ekholm, kuvaaja on vakuuttunut, automatiikkaa ei ole käytetty (kamera oli d70) ja tähän kenttään voit määritellä käsitteen taide:"__________________________________". (Voit myös kertoa mikä kaikki on mielestäsi pielessä. ;)

Kiitos näistä kommenteista kaikille, repostelkaa oikein sydämenne kyltyydestä.
Kiitos... Ahdistaako, ja kuinka usein...kritiikki Sinua, J Lehtinen.

En osaa määritellä taidetta, symboliikka lienee kaikille selvää. Voi olla että tuo määritellän jossain missälie Nykysuomen sanakirjassa tarkastikin, mutta luotan siihen että jokaisella on omassa mielessään suht universaali määritelmä tuolle.

Ihan asiallisesti tiedustelen: Että jospa valaisisit hieman näiden kuvaparien yhteenkuuluvuutta, niin jospa sitten ymmärtäisin ?! Edelleen kuitenkin sitä mieltä että valokuvina, visuaalisesti arvioituina susia !
juu, joskus 'kritiikki' ahdistaa 'taiteilijaa' :D Koinpa tarpeelliseksi vastata kysymyksiinne ja korjata sen että osaan kameraakin käyttää.

Taide kuten visuaalisuus ovat tosiaan niin jänniä juttuja että jokainen saa itselleen ne määritellä kuten myös kokea niinkuin haluaa, joten en ala näiden merkityksiä ainakaan vielä avaamaan. Kyllä tämä jotain tunteita sinussakin kai herätti; Hullun näköistä ja merkityksetöntä, kuvaaja on varmaan ollut kännissä/aineissa/sekaisin tjsp. Ehkä tässä ollaan jo tarinan jäljillä...tai sitten ei.
hmm kyllä nää kuvat kaipais enempi tekstiä kertomaan.
^^"Taide, kuten visuaalisuusKIN" piti kirjoittamani.
2 ja 3 luulen ymmärtäväni mut muut o ihan pimennossa.
kun näissä luulis ainakin olevan pääasia se että niillä halutaan jotain kertoa eikä niinkää kuvien näyttävyys.
Mun tuli mieleen "Hullun päiväkirja" -mielestäni aika mielenkiintoisia kuvia muutama, kyllä ne sai ajattelemaan asioita syvemmältä.
Itse näin kuvissa ahdistuneisuuden josta on mahdoton päästä ulos, oliko se kuvien tarkoitus?
Katson että kuvissa oli selviä ajatuksia askarruttavia tarinoita, ei niinkään mahtavan hyviä kuvia.
Taisin kerran mainitakin jo tästä trendistä. Tätäkö on nykyvalokuvaus? Tätäkö kouluissa opetetaan? Siltä vaikuttaisi, niin toisiaan toistavia nämä sarjat ovat tyyliltään.

Aukean trendi. Vai vitsaus? En ole vielä päättänyt.


Ahdistaa oikeastaan joka kuva. Ahdistus johtuu siitä, kun ei vaan aukea noi kuvat. En saa kiinni, että mikä se on se juttu mitä olet halunnut kuvata, mitä olet halunnut kertoa. Katsoja (ainakin minä) jää jotenkin tyhjän päälle roikkumaan näissä. Ei ole mitään sellaista tukevaa pohjaa, joka pitäisi pystyssä ja ajatukset kasassa.

Tekikö kuva siis tehtävänsä aiheuttaessaan tällaisia tunteita ja ajatuksia? Riippuu ihan siitä oliko kuvilla juuri se tarkoitus.
"Taisin kerran mainitakin jo tästä trendistä. Tätäkö on nykyvalokuvaus? Tätäkö kouluissa opetetaan? Siltä vaikuttaisi, niin toisiaan toistavia nämä sarjat ovat tyyliltään."

mitkä sarjat? ja mikä siis on se tyyli?
trauma, syrjäytyminen, etäisyys ihmisiin, pelko, ahdistus, väärä lääkitys...
En sano kuvien tasosta mitään, mutta tässä kyseltiin tarinaa, katselin ne läpi ja mietin, että näissä näkyisi kipeä ero ja tuleva ahdistus/masennus yksinolosta,jolloin ei jaksa mitään ei ole haluja mennä minnekään, vain tunne, jonka jälkeen hiljalleen uusi alku mutta yksin.
No mulla on tapana nähdä kuvista/teoksista ihan omia juttujani:)
Hienoa että sieltä syntyy ajatuksia. Kerro toki kuvien tasostakin jotain? Moni on sanonut että huonoja ovat kuvina, muttei mitään perusteluja. Sinne kuvien alle voi listata jos vain jaksaa...

Tämä nimettömän "Trendi" kiinnostaa. Mistähän on siis kysymys?

Eivät aukea minullekaan, eivätkä edes herätä erityisiä tunteita.
Kun käy läpi aukean kuvia niin on muutamanlaisia kuvia:

Elukkapotretit ja makrot
Auringonlaskukuvat
"taiteelliset" räpsyt
ja sitten on nämä tämänkaltaiset kuvasarjat
(jotain varmasti unohtui)

jossain siellä harvassa ovat myös ne persoonalliset ja omaperäiset joita on silloin tällöin todella mukava löytää.

Trendi selviää kun selaa aukeaa ja ajattelee.
nämä tämänkaltaiset eli minkälaiset?
Hienoja. Herättää ajatuksia mutta niin pinnan alla ettei vielä tiedä minkälaisia. Näitä pitäisi katsella pitkään ja ajatuksella (netissä se ei ole luontevaa). Kiitos.
No voihan "horisontti vinossa"! Pari sarjan kuvista oikeasti onnistui, sai mut vaipumaan ajatuksiin kesken työpäivän. Kiitos...
Tuosta "trendi" kommentista...no mun mielestä on hyviä kuvapareja...ja sitten on niitä huonoja. Ihan sama onko kuvassa kolme kuvaa päällekäin, kaksi yhdistetty vai yksi neliöksi leikattu. Se joko saavuttaa katsojan tai ei.

ompa muuten ihan ahistavan hyviä kuvia. ja mua niin hymyilyttää nää comments here..
tsekkasin sut henrin listalta. (tänks vaan henrille siitäkin)
noi 2 ja 5 nostatti eniten tunnetta pintaan. rupesin vaan miettiin et onkohan toi kaksosaisuus välillä vähä väkinäistä..
mut tää taitaa olla vanha näyttely, joten se siitä. tuohan uutta esille!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.74 (163 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty