Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Matka tummalla joella

Hanna Eskelinen

Tämän kokoelman kokoaminen oli varmaan vaikeinta koskaan. Toivottavasti tulee kommenttia, vaikka tulikin pitkänlainen...

Se, mistä ponnistat
Keskiarvo: 4.2
Kasvat hiljaa oppimaan
Keskiarvo: 4.4
Kun tiedät tehtävän
Keskiarvo: 3.7
Viimein kaikki valkenee
Keskiarvo: 3.9
Ampuma-aukon lävitse
Keskiarvo: 3.9
Aallonpohjiin on oltava syyllinen
Keskiarvo: 4
Kylmä valo kajastaa
Keskiarvo: 4.2
Baabeli
Keskiarvo: 3.9
Usva nousee taas
Keskiarvo: 4

Annetut kommentit

Olipas harvinaisen upea kokoelma tämä. Minä pieni myyriäin täällä varvikossa hyvillä mielin hykertelen. Lämpöisin ajatuksin Valde!
Kiitos sekä Auroralle että Valdelle kommenteista! Ja erityiskiitos erityisesti Valdelle. ;)
Todella upea kokonaisuus, ihan hengästyttää!
Kokoelmana tämä oli viiden pisteen arvoinen
Hyvin kirjoitettuja, siitä 2-3p. Näistä näkee kiusallisen selvästi, että runoilijalla ei ole mitään sanottavaa. Kunhan kirjoitetaan lämpimikseen sanoja.
Luin läpi muutamaan kertaan. Minä näen tässä jonkun ihmisen elämänkaaren vaiheineen ja tuntemuksineen syntymästä kuolemaan. Hyvin tunnepitoinen kokoelma.

En ole vielä missään lukenut sellaisia runoja, joista tykkäisin enemmän kuin näistä.
Hyvä kokoelma! Kaikesta näkee, että tämä on rakennettu todella huolella. Jokainen sana tuntui olevan juuri paikallaan. Rytmi oli joka runossa hyvä. Kauniita, eheitä ja tunteikkaita runoja. Kiitos!
Jälleen kerran kiitos kaikille kommentoijille!

Ja Paulille sen verran, että toivoisin toki, että minulla olisi jotain sanottavaa. Tässä ikävaiheessa en vain ole vielä niin kauhean selvillä mistään aatteellisesta tai filosofisesta, joten kirjoitan siitä, miltä tuntuu. Ja kirjoitan kirjoittamisen vuoksi, koska siitä tulee mukava fiilis. :) Vaan ainahan sitä haluaa kiehittyä, siksi kaikenlaiset kommentit ovat tärkeitä. Jatkan siis sinnikästä sanottavan etsintää.
Neljään viimeiseen runoon vasta tartuin sanallisesti ja annoin niistä pisteet. Niissä oli paljolti samoja elementtejä kuin aikaisemmissa. Leimaa antavaa kaikille näille runoille on sisäinen rytmi, joka rimmaa hyvin ja samaistuu vanhempaan runouteen (Koskenniemi, Sarkia, keitä kaikkia niitä nyt onkaan...) Vain yksittäisissä sanoissa ajankohtaisuus pilkahtaa sieltä täältä. Tätä kokoelmaa voisi verrata perinteiseen morsiuspukuun, vähän uutta, paljon vanhaa (perinnettä), pilkahdus sinistä ja punaista (kaavaa vähän muuntaen).
Näitä voi sanoa hyviksi runoiksi.
Enpä osaa oikein kuin toistella muiden sanomisia. Kauniita ja koskettavia, monella lailla, tyylittelyä perinteen kanssa kuten Venla sanoikin ja Ollin esiinnostamaan elämänkaareen tartuin myös.

Mutta kuolema jatkuvasti mielessä, kuolema ja ajan kuluminen, katoavaisuus vetosi minuun. Taisin laittaa enimmäkseen vitosia, ellen peräti pelkkiä vitosia.
Nuori nainen, valmis sanomaan, perkele. Täällähän on herkkyyttä ja lahjoja.
Ehdin kuin ehdinkin ihan nopeasti kahlata lävitsesi
Voi kiitos, Aura, kommenteista! Ne todella lämmittävät mieltä.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.02 (87 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty