Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

11-20 sadasta tuntemattomasta

Teppo Moisio

Toisessa osassa sata tuntematonta -kuvaustehtävää kuvaan ihmisiä ympäristössään, laajakulmalla. Siirryin siis astetta järeämpään kalustoon ensimmäisten, filmiretropokkarilla otetun kymmenen kuvan sarjan jälkeen.


Kuvaustehtävän tarkoitus on totuttaa kuvaamaan tuntemattomia ihmisiä ja astua rohkeasti oman mukavuuskynnyksen yli. Julkaisen sarjan, jotta ihmiset voisivat motivoitua ulos kuvauskojuistaan ja kotinurkistaan tekemään jotain uutta, hienoa ja kokemuksellista. Ihmisten kuvaaminen on hieman eriviritteistä kuin kukkamakrojen, maisemien tai lemmikkien taltioiminen, ja kun ovat vielä tuntemattomia, niin vot.


Osa kuvista on tämän seurauksena parempia kuin toiset. Jos takertuu viilaamaan yksityiskohtia, ei koskaan saa kokonaisuutta kasaan.


Olen blogissani kehottanut suomalaisia rohkaistumaan mukaan projektiin ja kertonut enemmän taustalla olevista ajatuksista. Kuvapalvelu Flickrissa on puolestaan kansainvälinen ryhmä kuvaamassa samaa tehtävää eri puolilla maailmaa.


Tämä kuvasarja on julkaistu aiemmin sekä blogissani että Flickrissä.

11. Mait ja Buffy Kallion kirkolla
12. Miia Valtterin kirppiksellä
13. Mikko polkupyörätelineillä
14. Titta ja Mamselli keskuspuistossa
15. Toni kiekkoringissä
16. Jukka tien päällä
17. Ari veneellä
18. Hanna museokaupassa
19. Susie Seurasaaren sillalla
20. Unto työmaalla


Yhteenvetosivulle


Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty