Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

11-20 sadasta tuntemattomasta

Teppo Moisio

Toisessa osassa sata tuntematonta -kuvaustehtävää kuvaan ihmisiä ympäristössään, laajakulmalla. Siirryin siis astetta järeämpään kalustoon ensimmäisten, filmiretropokkarilla otetun kymmenen kuvan sarjan jälkeen.


Kuvaustehtävän tarkoitus on totuttaa kuvaamaan tuntemattomia ihmisiä ja astua rohkeasti oman mukavuuskynnyksen yli. Julkaisen sarjan, jotta ihmiset voisivat motivoitua ulos kuvauskojuistaan ja kotinurkistaan tekemään jotain uutta, hienoa ja kokemuksellista. Ihmisten kuvaaminen on hieman eriviritteistä kuin kukkamakrojen, maisemien tai lemmikkien taltioiminen, ja kun ovat vielä tuntemattomia, niin vot.


Osa kuvista on tämän seurauksena parempia kuin toiset. Jos takertuu viilaamaan yksityiskohtia, ei koskaan saa kokonaisuutta kasaan.


Olen blogissani kehottanut suomalaisia rohkaistumaan mukaan projektiin ja kertonut enemmän taustalla olevista ajatuksista. Kuvapalvelu Flickrissa on puolestaan kansainvälinen ryhmä kuvaamassa samaa tehtävää eri puolilla maailmaa.


Tämä kuvasarja on julkaistu aiemmin sekä blogissani että Flickrissä.

11. Mait ja Buffy Kallion kirkolla

Keskiarvo: 3.2
12. Miia Valtterin kirppiksellä

Keskiarvo: 3.2
13. Mikko polkupyörätelineillä

Keskiarvo: 2.8
14. Titta ja Mamselli keskuspuistossa

Keskiarvo: 3
15. Toni kiekkoringissä

Keskiarvo: 2.5
16. Jukka tien päällä

Keskiarvo: 3
17. Ari veneellä

Keskiarvo: 3.2
18. Hanna museokaupassa

Keskiarvo: 3.1
19. Susie Seurasaaren sillalla

Keskiarvo: 2.8
20. Unto työmaalla

Keskiarvo: 2.8

Annetut kommentit

Oli taas mielenkiintoisia kuvia ja henkilöitä! Hyvät sävyt kuvissa. Seuraavia odotellessa.... :)
Kyllä, hyviä henkilökuvia edelleen. Keskeissommittelu alkoi tosin puuduttamaan.
Sommittelua voisi tosiaan miettiä seuraavalla kerralla, joskus kohde keskellä kuvaa toimii, usein ei. Nämä oli kyllä mielenkiintoisia, ja kuvatekstit olivat ehdottomasti plussaa, henkilöistä sai paljon enemmän irti kun tiesi heistä jotakin. Pidin etenkin kuvista nro 11 (laajakulma toimi hyvin), 14 (hyvä sommitelma) ja 16 (hyvät värit). Jään odottamaan lisää!
Unohtui sanoa: olisi mukava nähdä kuvat isompana, kun Aukean uudet kokorajoituksetkaan eivät enää rajoita niin paljon kuin ennen. Kuvissa olisi paljon kiinnostavaa katsottavaa, mutta nyt niitä joutuu tihrustamaan melkein suurennuslasin kera.
Kuvat on alun perin julkaistu täysikokoisina Flickerissä, sinne vaan kansainvälisille vesille. Tästä syystä kuvien yhteydessä on linkit alkuperäisjulkaisuun.
"Harrastajavalokuvaajien suurimpia ongelmia on, että me otamme ihan saakelin tylsiä kuvia. Siihen on pitkälti syynä rohkeuden puute - harrastelija ei uskalla kuvata mitään mielenkiintoista." kuvailee Moisio. Ei täysin aukene, mitä mielenkiintoista löytyy kyseisestä kasvokavalkadista. Edelleen Moision sanoin: uutta, hienoa, kokemuksellista. Ilmeisesti projekti tai idea on kuvia merkityksellisempi. Toimii blogikuvituksena tekstien kera.
Kyllä, idea on merkityksellisempi kuin teknisesti hyvä toteutus.
Ruton mielenkiintoinen sarja ja tekstit plussaa. Eka kuva on oikeastaan ainut teknisesti hyvä, mutta silti kolmonen oli huonoin pistemäärä minkä annoin.
Mahtava projekti! Kuvat eivät itsekseen toimisi lähellekkään yhtä hyvin, kuin näin tarinan kera! Taustatarinat ovat loistavia ja saavat kuviin eloa!
Idea toimii yhä mutten minäkään ymmärrä miksi joka kuvattavan olisi oltava keskellä.
valokuvaus on niin montaa eri asiaa.. juuri tämä on yksi niistä.. aivan mielettömiä tarinoita , inhimillisyyttä parhaimmillaan! ketä kiinnostaa onko rajaus oikea, sävyt ja valoitus hyvä, tässä on dokumenttia! valokuva täydentää tarinaa.. valokuvaus on myös sitä, että kerrotaan kuvalla tarinaa mutta myös tätä. eli kerrotaan tarina ja se kuvataan.. ehdottomasti parasta mitä aukeassa on nähty! ensimmäinen sarja oli jo toimiva ja seuraava ei kun paranee!!
Tää on niitä sarjoja, jotka yhdessä muiden tällasten tempausten kans parantaa ihmisiä. :) Miksei maailmaaki samalla?
Mielenkiintoinen kuvasarja, kasoin edellisenkin ja idea on ihan hieno:)
Kyllä mie tykkään:)
Näissä katsotaan liikaa kameraan? Ihminen keskipisteenä, yhdessä onneksi sentään hevonen. Nämä ovat kuin laajennettuja muotokuvia.
Tämä on muotokuvasarja. Muotokuvasarja tuntemattomista ihmisistä. Koko homma rakentuu "Voistiko poseerata minulle, vaikken sinua tunne" -asetelman varaan.
tästä tulee tosi mukava fiilis, ku ois iteki ollu sosiaalinen. :D niin, on kyllä ihan elämyksellistä kattoo näitä, on niin läsnäolevia kuvia.
kuvateksteistä plussaa, näistä sais hienon jutun johonki lehteen.
todella kiinnostava projekti.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.98 (253 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty