Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Helsinki III

Juho Nieminen

Exodus
Keskiarvo: 3.6
Rytöläjät
Keskiarvo: 4.1
Jokainen toisto on hauras
Keskiarvo: 4.1
Symbioosi
Keskiarvo: 3.9
Suomineito
Keskiarvo: 4.3

Annetut kommentit

En erityisemmin pidä Helsingistä, mutta tästä kokoelmasta pidän. Oli ilo.

Oletpa sinä taitava kirjoittaja, Juho Nieminen, ihailuni!
Nyt minä todella "tanssin ja lyön rumpua". Sinun runosi on saatettava koko Suomen tietoisuuteen. Kustantajat tänne ja vähän äkkiä. Katson olevani etuoikeutettua kutsuvierasjoukkoa saadessani lukea näitä ja muitakin runojasi ensimmäisten joukossa. Ei mitään paineita, mutta olen fanisi :) Nämä kuten aiemmatkin kokoelmasi ovat mahtavia.
Oletpa sinä taitava kirjoittaja...
Ihan julkaisuvalmista tekstiä. Olen aiemmin pitänyt kokoelmistasi, mutta tämä on parhaasi. Kerrassaan vavahduttavan taitavaa ja hienoa tekstiä.Eräs parhaita Aukeassa vähään aikaan lukemiani kokoelmia! Kiitos!
liikuttuksen toivat kuumeripulin haurastamaan mieleen. vähän koko päivän näitä lukenut sitä myöten kun olen tajuisani kestänyt. palautti sentimentaalisia tuntoja helsinkiäkin kohtaan, pitänee lähteä käymään siellä.
Kiitoksia kehuista ja rohkaisusta. Ajattelin, että tämä sarja olisi vain luonnollista jatkoa edellisille Helsinki-runoille, enkä yhtään osannut odottaa näin hyvää palautetta.

Olisihan se julkaisukynnys joskus mukava ylittää. Joinakin päivinä siihen on vaikea uskoa, kun missään ei kerrota millä korkeudella se rima tarkalleen menee, tai että mihin suuntaan edes pitäisi ponnistaa.
Hienoa työtä, harvinaisen hyvä kokoelma. Nämä tulevat myös lähelle omaa kokemustani Helsingistä, mikä lisää tehoa.
Loistavan yhtenäinen kokoelma. Taituruutta löytyy.
Kuvallisuutesi saa parhaimmillaan hitaan draaman tai sarjakuvan muotoja. Ilmaisu on tuoretta ja omanäköistä. Kaksi ensimmäistä runoa valmiit, kolmas kaipaisi pientä hiomista. Viimeinenkin tuntuisi valmiilta, aihe tosin antaisi mahdollisuuden kasvattaa sitä.


Exodus
Sarkasmia kirjakaupan kehyksissä. Hitaus viehättää, tietty tarkkuus. Kolmas säe kuitenkin hieman jäykkä. Yksikön 3. hyvä valinta.

Rytöläjät
Teknisesti edellisen jatkoa, sävy muuttuu lakoniseksi mutta myös itsensä hyväksyväksi, pientä itseironiaa ja yhteiskuntakritiikkiä, kaipuutakin. Liioittelu ja personifikaatiot elävöittävät runoa kaikessa yksinkertaisuudessaan. Erittäin, erittäin hieno siirtymä keskellä runoa. Ja runoilijan katu-, vai pitäisikö sanoa kämppäuskottavuus säilyy. :)

Jokainen toisto
Teemassa pysytään edelleen. Upea aloitus, runo kokonaisuudessaan melko ilmava, mutta kolmas säkeistö (jäykkä, tylsä?) putoaa pahasti. Täyden kympin runo jos jotain tuolle voisit tehdä. Tässä ollaan itselle uskollisia vaikka pieni syyllisyys painaakin. Puheen lahjaan kannattaa luottaa.

Symbioosi
Komppaan Mikiä. Kieli ei pääse idean tasolle ja kaipaan tarkempia yksityiskohtia. Markku Paasonen on jo käyttänyt tätä maailmaa niin tehokkaasti, että on vaikea lukea jotain sinne päin pyrkivää.

Suomineito.
Eittämättä Ismo tulee mieleen. Raikas, ilmava, rosoinen, yksinkertainen ja tiivis.

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.99 (73 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty