Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Kuukausiteema: Kaupunki

Valokuvauksen kuukausiteema

Elo 2008 kuukausiteema

Kattoja

Keskiarvo: 2
Kirkolla on tekijänsä

Keskiarvo: 2.1
Tarkkailija

Keskiarvo: 2.6
Mogulien kaupunki

Keskiarvo: 2.7
Turku by night

Keskiarvo: 2.7
Sillalla illalla

Keskiarvo: 2.7
5 minuuttia

Keskiarvo: 1.8
Takapiha Riiassa

Keskiarvo: 2.2
helsinki

Keskiarvo: 2.5
Suuren varjossa

Keskiarvo: 2.5
Polliisit

Keskiarvo: 2.7
Kaksi tornia

Keskiarvo: 2.7
Tallinna

Keskiarvo: 2.8
paikallista

Keskiarvo: 1.8
'Samanlaisista unelmista'

Keskiarvo: 2.1
Ylitys

Keskiarvo: 3.1
Me and my...

Keskiarvo: 3.3
Manchester

Keskiarvo: 2.1
Linna

Keskiarvo: 1.7
Kohti keskustaa

Keskiarvo: 2.8
A. Aalto

Keskiarvo: 3.3
Miljöö

Keskiarvo: 2.3
Eiffel

Keskiarvo: 2.7
Painetta lisää

Keskiarvo: 3.3
Gustaven asukki

Keskiarvo: 2.9
R***** ***Y

Keskiarvo: 2.9
Kalakukko

Keskiarvo: 2.4

Annetut kommentit

Paljon osallistujia! Kiitos! Hylätyille teoksille ilmoitettu sähköpostissa. Antakaa rakentavia ja asiallisia palautteita tälle, tähän mennessä, lukumääräisesti suurimmalle teemalle. -veturi-
Kaikkea hyvää kaikille, mutta mieltä lämmittää, että Gustaven asukki on mukana.
Kakkoset lauloivat. Helsinki oli ehkä se miellyttävin. Me and my, painetta lisää ja ylitys eivät jääneet kauas. Nisosen Antti näytti jaelleen nelosia enemmän kun mä viikossa, joten kyllä tää on selkeesti jakanut mielipiteitä.
Joo, mutta kunhan valmistun ja aloitan open hommat toden teolla, niin sitten niitä nelosia vasta alkaa tullakin, muuallakin kuin aukeassa ja vitosiakin!
Oikein!
Olipas harvinaisen mielikuvituksetonta kamaa. Lopussa sentään jotain yritystä. Vain muutamassa kuvista oli ehkä jotakin tulkintaa kaupungin olemuksesta ja luonteesta.

Aivan kuin olisi pakko räpsäistä tai kaivaa arkistoista _vain joku_ kuva joka jollain hämärällä tavalla saattaisi liittyä kaupunkiin.

Turhia räpsyjä joistakin tönöistä jotka ehkä paikkakunnalla asuja tunnistaa, muille ne ovat vain jokin rakennus. Huolimattomia räpsyjä kadulta, ilman mitään kiinnekohtaa tai ajatusta. Lisäksi mielikuvituksettomia postikortinmatkintayrityksiä, jotka jäävät kevyesti hyvien esikuviensa taakse.
Toisaalta tylsä, toisaalta hauska, toisaalta helppo, toisaalta haastava -teema. Lähes kaikki kuvat täyttivät tunnistettavuuskriteeritkin, hyvä niin. Toisaalta helsinkiläinen tuntee Hesan katot, mutta tunteeko ylivieskalainen... No, joka tapauksessa, hienoa, että ihmiset ovat olleet isoin(?) joukoin mukana.
"Olipas harvinaisen mielikuvituksetonta kamaa"

Nyt on ihan pakko hieman takertua tähän.. Onko kaupungit olemassaankaan mitään mielikuvituksen kehtoja? Miten voi olettaa, että niistä saisi jotain überjännää aikaiseksi? Minusta tämä näyttely onnistui siihen nähden oikein loistavasti, teema oli todella vaikea. Tietty olishan tuolla voinut olla jokin kaupunkiahdistusta kuvaava mukana, mutta toisaalta.. jos kuvaajia ei ahdista kaupunki, niin eipä sinne kannata keinotekoisesti mitään ahdistusta tunkea
"Olipas harvinaisen mielikuvituksetonta kamaa"
Tähän sama. Odotin edes vähän enemmän.
Niin... Pitäisikö sitten olla turkkamaista räkää ja teini-angstia? Vaikka väkisin...?
No ei?
"Olipas harvinaisen mielikuvituksetonta kamaa"
Yhdyn tähän. Vaikka en odottanutkaan koveen moneen kuvaan sitä räkää, angstia tai mielikuvituksen suurimpia innovaatioita.
Odotin silti, että olisi ollut edes vähän yritystä.
Osa oli aika rakeisia kuvia huonolla rajauksella ja kuvakin vinossa. Tai ainakin joku näistä.
Ei kuvat aina tarvitse olla teknisesti huippuluokkaa, mutta jos kuvasta ei löydy mitään ideaa tai yritystä muutenkaan, niin olisi sitten hyvä edes postikorttikuvana.
Näkevä silmä puuttui. Kaupungeissa on paljonkin mielenkiintoista näkymää ja tapahtumaa, mutta suurinpaan osaan näistä ei ollut sellaista edes etsitty.

Muutama kuva mieltäni kuitenkin lämmitti suuresti. Ne työt voi bongata keskiarvon ylemmästä päästä.
Hienoa oli myös suuri osanottajamäärä.

Niille, jotka pitävät kilpailun kamaa harvinaisen mielikuvituksettomana: menen itseeni, ainakin minä alisuoritin. En osallistu jatkossa kilpailuun enää vain osallistumisen vuoksi. Tämä siis ilman ironiaa tai muutakaan kapinaa kritiikkiä kohtaan.
Kyllä tuolla 6-7 ihan kelpo kuvaa löytyy. Eikös se ole aika paljon 29 kuvasta (mikäli oikein laskin)?
Ei tämä minusta ole kilpailu, Jukka!

Yleisesti ottaen minusta tämä teema-juttu on "ihan hauska" lisä aukeiluun ja en pidä sitä mitenkään kuolemanvakavana asiana. Kokonaisuutena katson että kuitenkin parempi osallistua kuin olla osallistumatta vaikka juuri se kuva ei tajuntaa räjäyttäisikään. Teema-näyttely antaa hauskoja vivahteita aukean monimuotoisuudesta, niin hyvässä kuin pahassa. Ja toisaalta jos haluaa niin siitä voi etsiä itselleen uutta pontta omaan kuvaamiseen. Kun aihe on tiedossa niin voi lähteä suuunnittelemaan ja sitten metsästämään Sitä Valokuvaa jos haluaa.

Mutta keskustelu pisti miettimään, ehkä ensi kuun ristiriita-teemaan tulee tätä kautta uutta pontta myös minulle.

Ugh.
Juu painotan edellisestä kommentistani todellakin sitä, että oli hienoa teemassa suuri osallistujamäärä. Toivotaan että jatkossa määrät pysyisi vähintään samalla tasolla.

Niinkun Toni sanoi, että nämä teemat on mukava lisä jos haluaa etsiä itselleen uutta pontta kuvaamiseen. Mielestäni olisi hyvä lisä lisätä teeman "sääntöihin" kohta jossa kuva pitää olla otettu vasta teeman julkistamisen jälkeen.
Se todennäköisesti johtaisi siihen ettei kuvia tulisi läheskään yhtä paljoa, mutta toisaalta kuvissa voisi olla yritystä enemmän ja otettu teemaa silmällä pitäen, eikä kaivettu arkistoista joku teemaan suurinpiirtein sopiva.
Itseltä unohtui osallistuminen tällä kertaa, ajatusmoka:(
Katselin joka kuvan läpi ja pidin näkemästäni. Ehkä olis voinut käyttää enemmän mielikuvitusta mutta jos kerran kuva-aiheena oli kaupunki niin kyllä näissä lähes kaikissa se hyvin toteutui.
Tässä huomaa kuin vähän tuntee suomea vaikka oon ikäni matkustanu aika paljon. Pahin moka tietty ettei tunnista edes omaa kaupunkiaan:))
Mielestäni erittäin mielenkiintoinen näyttely - sanokoot muut mitä sanovatkin!
Niin ja se mun kuvani unohtui valmiiksi tehtynä ja pakattuna koneelle..sama pää kesät talvet..
Yllättävän tylsiä kuvia.
Yllättävän tylsä kommentti, jolla on helppo niputtaa kaikki kuvat yhteen näkemättä vaivaa yksittäisten kuvien arviointiin.
On siellä joukossa joitain oikein mukavia kuvia. Ja kokonaisuuskin on ihan kiinnostava; erilaisia näkökulmia aiheeseen löytyy haastavasta aiheesta huolimatta. Samalla tuli tehtyä pieni tutustumiskierros Suomen kaupunkeihin ja muutamaan ulkomaiseenkin.
Hyssyttelyä...
Mitä hemmetin hyssyttelyä?
kukkahatut..
17,18,19,27 ja 28 omia suosikkejani. Aihe houkuttelee menemään siitä kohtaa, missä aita on matalin...
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.58 (1193 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty