Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Kuukausiteema: Ristiriita

Valokuvauksen kuukausiteema

Syyskuu 2008 kuukausiteema

Risti riidoissa

Keskiarvo: 2.6
Puusta sinä ole tullut...

Keskiarvo: 2.1
Purenko?

Keskiarvo: 2
kuvaaja kuvassa kaikkine ristiriitaisuuksineekin

Keskiarvo: 2.6
Sotilaiden hämmästys

Keskiarvo: 3.3
Kesätalvi

Keskiarvo: 3.6
kaupunkikukkanen

Keskiarvo: 2.4
Hell Yes...

Keskiarvo: 2.7
Pätkii

Keskiarvo: 2.3
Vapaus

Keskiarvo: 3.1
ristiriita

Keskiarvo: 1.7
Helsingin keskusta

Keskiarvo: 2.6
Ristiriita

Keskiarvo: 2.5
Niin nuori, niin umpikujassa

Keskiarvo: 1.7
ristiriita

Keskiarvo: 1.7

Annetut kommentit

vaikea aihe
annoin yhden kolmosen ja yhden nelosen. se ehkä kertoo tarpeeksi.
Aihe tais olla aika vaikea. "kesätalvi" on aivan upea kuva ja olihan tuolla muutama muukin ihan OK otos.....

Täytyy sanoo että kerrankin menin sanattomaksi, en osaa kommentoida kuvia mitenkään:(

Hienoa kuitenkin että vaikeasta aiheesta huolimatta kuvia kuitenkin tuli 16 kappaletta:)
Aihe oli selvästi liian vaikea. Surullisinta on, että minulle tuli yhtä huono idea mieleen kuin tuossa ensimmäisessä kuvassa on toteutettu. Itse en onneksi toteuttanut enkä löytänyt mitään muutakaan teemaan sopivaa. Monia muita se ei näköjään estänyt osallistumasta.

Kesätalvi ja vapaus ovat suosikkejani.
Hyvä niinku yleensä. Tosin alku antoi odottaa ehkä vielä enemmänkin. Että ei tää nyt ehkä minunkaan mielestä mikään aivan loistavimmin onnistunut teema ollut, mutta se oli tosiaan hieno juttu, että yritetty on aktiivisesti! Siitä vois antaa kaikille viitosen.
Vaikea aihe, joo. Ei tuossa ole minusta kuin pari kolme kuvaa, jossa teema toteutuu edes jollain tavalla. Ihan puhtaasti valokuvina ajatellen (siis teeman unohtaen), joukossa on joitain varsin mukavia kuvia.
Muutama ihan loistava ja muutama täysi susi, vai onko sekin juuri sarjan ristiritaa?
No olipa ihan helvetin ristiriitaista :D
alku oli loistava, mutta loppua kohti alko sit oleen aikalailla turhia. eka, toka ja kolmas oli jokseenki ihan hyviä, kesätalvi oli kans kiva, ja kaupunkikukkanen melkein hyvä, mut lopuissa ei oikein ollu järkeä. Tai no joistaiki sen ristiriidan kyllä löysi, mutta ei se riitä jos kuva on kuvana huono.

Teema asettaa kuvalle kaksi vaatimusta: 1)kuvan tulisi olla valokuvauksellisesti hyvä ja 2)kuvan tulisi oivaltavasti ilmentää teemaa. Liian moni kuva tässä kuukausiteemassa ei ole kumpaakaan, mikä on aika hämmästyttävää. 'Sotilaiden hämmästys' täyttää molemmat kriteerit. Samoin 'Vapaus, vaikka ei olekaan yhtä hyvä. 'Kesätalvi' on kuvana loistava, mutta vain lähestyy teemaa. 'Helsingin keskusta' ja ehkä 'Purenko?' osuu teemaan, mutta kumpikaan ei kuvana ole kummoinen. - Hauskoja nämä teemat ja niiden kommentointi!

Samoilla linjoilla Jukan kanssa, joten täältä tähän.
Taas tuli teema missattua omien kiireiden kanssa, mutta kuten Jukka tuossa sanoi ei tuolta löydy kuin yksi tai kaksi jotka jotenkin tuohon aiheeseen kytkisi, sotilaiden hämmästys oli mielestäni paras:)
"Teema asettaa kuvalle kaksi vaatimusta: 1)kuvan tulisi olla valokuvauksellisesti hyvä ja 2)kuvan tulisi oivaltavasti ilmentää teemaa."

Totta. Mun mielestä järjestys on kuitenkin toinen, eli ensisijaisesti teemakuvan pitäisi ilmentää teemaa ja vasta toissijaisesti olla "valokuvauksellisesti hyvä" - mitä ikinä se sitten tarkoittaakin. Minua ihmetyttää se, että usein näissä kuukausiteemoissa ns. teknisesti hyvät (joka useimmille näyttää tarkoittavan samaa kuin "hyvälaatuiset") kuvat pärjäävät paljon paremmin kuin "huonolaatuiset", vaikka nämä ensiksimainitut eivät liittyisi teemaan millään lailla. No, tämä absoluuttinen "laadun" ihannointi ei oikeastaan koske pelkästään kuukausiteemoja; pokkarilla otetut kuvat saavat keskimäärin huonomman vastaanoton kuin järkkärillä otetut, "teknisesti paremmat" kuvat, olivatpa varsinaiset kuvalliset ansiot mitä tahansa.
Vielä sellainen huomio, että joissain teeman kuvissa "ristiriita" syntyy vasta kun kuvaan yhdistetään sopiva otsikko. Kokeilkaapa unohtaa mielessänne kuvien otsikot ja yrittää etsiä ristiriitaa itse kuvasta... "Ristiriitaisten" kuvien määrä vähenee entisestään.
Itse ainakin olen kuvallani "Hell Yes.." ajanut enemmänkin yhteiskuntakrittistä ja ajatuksen tasolla olevaa abstraktimpaa ristiriistaa. Osa kuvista on selkeästi ja ainoastaan visuaalista ristiriitaa, vaikka teema antaa aihetta myös muulle kuin yksikantaiselle ja -tasoiselle tulkinnalle.
Joo no ehkä kaikki oli vaan kelannu että oonpa siis tosi ristiriitainen ja laitan sellasen kuvan millä ei oo mitään tekemistä itse teeman kanssa! Muuta selitystä en oikein keksi kun en halua uskoa että ihmiset ihan näin lukutaidottomia tai tyhmiä on?
Myös termi "ristiriita" voidaan ymmärtää monella eri tavalla. Sarjasta löytyy ainakin seuraavia tulkintoja:

A) sanaleikki sanan risti kanssa (esim. "Risti riidoissa", "Puusta sinä ole tullut...")
B) otsikon synnyttämä (näennäinen) ristiriita; ei mun mielestä kuulu teemaan lainkaan (esim. "Helsingin keskusta", "Purenko")
C) ristiriita kuvaelementtien välillä; kuvassa itsessään on (visuaalisesti) jotain "ristiriitaa" (esim. "Sotilaiden hämmästys" ja "Kesätalvi", "kaupunkikukkanen")
D) ajatuksellinen ristiriita; vaatii enemmän tulkintaa (esim. "Hell Yes")
E) synonyymina eripuraa tarkoittaville sanoille kuten "riita", "kahnaus"; vaatii myös tulkintaa (esim. viimeinen "ristiriita"-kuva)

Joistakin kuvista en löydä ristiriitaa hyvällä tahdollakaan, eli ne eivät sovi mihinkään näistä luokista. Tämä on mun luokittelu, voitte olla vapaasti eri mieltä :)
"Surullisinta on, että minulle tuli yhtä huono idea mieleen kuin tuossa ensimmäisessä kuvassa on toteutettu." ei kai ensimmäisen kuvan idea nyt noin huono ollut?? verrattuna muihin näyttelyn kuviin tai yleisestikään? eikö tärkeintä ole että teema saa hyvän osanoton (runsaasti matskua esille laitettavaksi) ja kirvoittaa siten myös keskustelua valokuvien arvostelu- ja arvostusperiaatteista? ei kai tämä niin vakavaa ja ehdotonta ole? hyvä vaan että oli monenlaista tulkintaa ja näkemystä. osa osui enemmän nappiin kuin toiset, subjektiivisesti ajatellen siis. kiva kuitenkin että toisinaan on viitsitty perustella asiallisesti kuvien sopivuutta/sopimattomuutta tai hyvyyttä/huonoutta idea-/toteutusasteella. eka kuva ja hell yes olivat mun mieleeni. mutta noi uskonasiat ovatkin sydäntäni lähellä - hyvässä ja pahassa.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.49 (723 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty