Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Kuukausiteema: Yksin

Valokuvauksen kuukausiteema

Lokakuu 2008 kuukausiteema

Valtamerilaiva

Keskiarvo: 1.8
Absence

Keskiarvo: 2.6
Yksin huoneessa

Keskiarvo: 2.6
Jäällä

Keskiarvo: 2.6
Kuka sinä olet?

Keskiarvo: 2.1
Korento

Keskiarvo: 1.5
Pimeänpelko

Keskiarvo: 2.5
Karu totuus

Keskiarvo: 1.8
Yksin

Keskiarvo: 2.1
Lounas

Keskiarvo: 2.2
Anna tuulen puhdistaa

Keskiarvo: 2
Luonto voittaa

Keskiarvo: 2
vapauden kaiho

Keskiarvo: 2.4
Viimeinen odotus

Keskiarvo: 2.9
Lyökin pooki

Keskiarvo: 1.5
Avaruus

Keskiarvo: 3.2
(nimetön)

Keskiarvo: 2.3
Metsänhenki

Keskiarvo: 1.6
Birdy

Keskiarvo: 1.5
Yksin

Keskiarvo: 2.3
Yksin sillalla auringonlaskun aikaan

Keskiarvo: 2.1
...

Keskiarvo: 1.6
Yksin Pimeässä.

Keskiarvo: 2.4
Luonto laskeutuu talveen

Keskiarvo: 1.6
orpo

Keskiarvo: 2
Syysmasennus

Keskiarvo: 2.3
Lepo

Keskiarvo: 3.2
Shadows

Keskiarvo: 2.2
Portrait of silence

Keskiarvo: 2.3
Yksin

Keskiarvo: 2
Tauolla

Keskiarvo: 2.3
yksin kotona

Keskiarvo: 2
Sienessä

Keskiarvo: 2.6
Ei ne ala mua

Keskiarvo: 1.6
Yksinäinen sydän

Keskiarvo: 2.1
ne kävelevät ohi

Keskiarvo: 2.7
Yksin

Keskiarvo: 2.7
Suru

Keskiarvo: 2.1
Piilossa

Keskiarvo: 2.2
Yksin

Keskiarvo: 2.9
ihan yksin...

Keskiarvo: 1.4
yksin

Keskiarvo: 2.1
En tahdo jäädä yksin

Keskiarvo: 2.1
Meren armoilla

Keskiarvo: 2.6
Salamatkustaja

Keskiarvo: 1.9
Koulun jälkeen

Keskiarvo: 2.6
Yli virran

Keskiarvo: 2.5
a memoria

Keskiarvo: 2.1
Valossa olen voimaton ja katoavainen.

Keskiarvo: 2.3
Yksin yksinäisyydessä

Keskiarvo: 3
Haavoittunut enkeli

Keskiarvo: 2.4
Orpo

Keskiarvo: 2.3
Lähtö mahdollistaa paluun

Keskiarvo: 2.5
Loppujen lopuksi...

Keskiarvo: 1.8
yksin.

Keskiarvo: 3.1
Kamelityttö

Keskiarvo: 1.8
Omakuva

Keskiarvo: 1.7
Yksin

Keskiarvo: 3.2
Hänelläkin oli äiti

Keskiarvo: 2.9
To Observe Oneself

Keskiarvo: 2.6
Ilta TV-lähetyksen jälkeen

Keskiarvo: 3.3
Yksin

Keskiarvo: 2.7
Viidakon Ykä

Keskiarvo: 2.7
Lato

Keskiarvo: 2
-

Keskiarvo: 1.8
kaksin ois varmaan mukavampaa olla yksinkin

Keskiarvo: 3.1
Yksin

Keskiarvo: 1.4
Toro

Keskiarvo: 3.4
Taktisesti yksin

Keskiarvo: 1.7
Hyppy

Keskiarvo: 2.5
Yksin

Keskiarvo: 2.1

Annetut kommentit

Wuh! Wau! Tämä jää näyttelynä historian kirjoihin. Kiitos kaikille osallistujille!
-veturi-
Joko nyt tajutaan lisätä taideaineita kouluihin?

-p

P.S. Tai sama se mitä aineita että aivot alkais toimia.
Olipa hurjan paljon kuvia ja monen tasoisia. Suurin osa tuntuu kyllä väkisin teemaan väännetyiltä ja aika kliseisiltä, niin varmaan myös omakin kuvani, joka tuossa joukossa köllöttää. Mutta on tuossa joukossa joitain oikein mukaviakin oivalluksia. Itse en oikein osaa ajatella käsitettä "yksin" niin, että riittää, että kuvassa on joku "yksinäinen" kohde, varsinkaan jos se on joku sieni, lehti, puu, vene, lato tms. En silti tarkoita, että kuvassa pitäisi olla ihminen; tuolla on pari kolme teemanäkökulmasta katsottuna mainiota kuvaa, jossa ei ole ihmistä.
Lyhyesti: Niin moni kuvista oli ihan muusta aiheesta kuin annetusta, mikä vesitti näyttelyn aika tehokkaasti. Jotkut aiheen väistäneistä kuvista olivat hyviäkin, mutta kuinka arvioida niitä osana tätä teemanäyttelyä? Näin ison näyttelyn katsominen läpi on raskasta, kun sinne on laitettu siihen kuulumattomia kuvia. Nyt en pysty enempään kommentointiin. On palattava illemmalla rauhassa katsomaan näitä uudestaan.
Siis tuo edellinen kommentti oli mun. Jostain syystä kirjoitin nimettömänä.
Kuvat on käyty läpi ja pisteytetty, parhaat arvioitu myös lyhyillä kommenteilla. Kaksi ylti neljään pisteeseen, kolmosia tippui useampia. Pidin parhaimpana -monen muun tavoin- 'Toroa', sitä seurasi 'Hänelläkin oli äiti' koukeroisesta nimestä huolimatta. Näissä yhdistyivät hyvä teeman ideointi ja tekninen toteutus. Yli puolet kuvista oli sellaisia, ettei niistä repeilemättä olisi pystynyt kirjoittamaan.

Mykistyy entisestään... Kuvamäärään nähden jäi flopit vähiin. pidin näkemästäni.
Toimitus olisi voinut karsia kuvia rankemmalla kädellä. "Yksin" on tietysti sellainen aihe, että kai sen kaivamalla voi löytää melkein kuvasta kuin kuvasta.


Kyllä karsinta lähtee sieltä itsestään, nyt on mukana kuvia, jotka ovat olleet esillä jo muuten kuin kuukausiteemassa. On kuvia joista näkee että on haettu arkiston kätköistä, mutta on myös kuvia joista näkee, että on kuvattu juuri tätä tarkoitusta varten, se on plussaa.
"Ykköskavalkadi", "Aukea näyttää todellisen luonteensa" ja "SDA - Suomen Demokraattinen Aukea" voisivat olla hyviä lööppejä tästä näyttelystä, missä liki 80 aukealaista napsuttelee kilpaa toisilleen ykkösiä - voitto alkaa toisen häviöstä! Säälittävää.
Pakko sanoa, että kyllä hieman hymähdin kun näin tulokset koostetusti. Tässä vaiheessa vain kaksi kuvaa on keskiarvoltaan yli 3 ja puolet kuvista saaneet alle 2. No enpä minä mikään paras tietenkään ole arvostelemaan muiden kuvia kun olen vielä harjoittelija, mutta mielestäni moni kuva ansaitsisi paljon parempia arvosanoja. Vaikea itse on ainakaan näistä sitten löytää mitään jolla parantaisi omia kuviaan kun moni mielestäni hyvä kuva on arvosteltu huonoksi.
"On kuvia joista näkee että on haettu arkiston kätköistä, mutta on myös kuvia joista näkee, että on kuvattu juuri tätä tarkoitusta varten, se on plussaa."

Eli on sama kuin esim. huippupianisti ei olisi enää vakavasti otettava ensikonsertin jälkeen...
Ketä ja mitä tuollainen helvetin näsäviisailu avittaa? Parhaimmillaan teema on juuri sitä, mistä Pirkitta puhuu eli annetun aiheen avaamat mahdollisuudet ja pähkäily, että mitenhän toteuttaisi eli luovuus. Ei arkistojen kaivelu ja väkisinmakaaminen. Kaikissa teemoissa, sitä varmemmin mitä helpompi aihe, toistuu sama välinpitämätön asenne. Veturi ensimmäisenä huudahtelee: Wuh! Wau! Aivan kuin määrällä olisi jotain tekemistä asian kanssa. Teema täyttää tehtävänsä yhdelläkin kuvalla, jos se sitä varten kuvattu.
Vedospinojen/dialippaiden ja nykyään kovalevyn kaivelu teemanäyttelyissä tai -kisoissa ei ole mitään uutta. Mm. kaikissa Kameralehden kuvauskisoissa (voin varmasti luotettavasti sanoa) kautta aikain on iso osa kuvista saapunut raadin arvioitavaksi arkistojen kätköistä ja vain harva vartavasten ideoitu. Eihän siinä mitään, mutta se vain on valitettavaa kuvaajan itsensä kannalta, kun aiheen pohtiminen ja kuvauksen toteuttaminen on hauskaa, hienoa ja miksei opettavaistakin. En itsekään ole oikeutettu heittämään ensimmäistä kiveä, mutta paha olo siitä sivuaskeleesta tuli - toisaalta aihe ja rajauskin olivat... ;)
Aika paljon floppeja.
"Joko nyt tajutaan lisätä taideaineita kouluihin?"

Tai ehkä sittenkin vähentää? Kiitos ja hyvästi :) Tähän on hyvä lopettaa aukea-uransa. Työt toki jäävät. Pisteistä ei kannata tällä kertaa ottaa niin vakavasti, eikä kommenteistakaan.. On siellä jotain asialliseksikin yritettyä alkupuolella.
Ehkä yksi raivostuttavimpia näyttelykokemuksia täällä aukeassa.
Aika paljon oli kuvia joista en hakemallakaan löytänyt teemaa.
Yksinäisyyden luulis olivan helppo kuvata, mutta tuntuu että aihe kuitenkin oli aika vaikea.
Kuvissa oli ihan hyviä, mutta jotenkin laimeaksi kokonaisuus jäi. Ehkä kuvien määrä puudutti liikaa.
Kyllä mun mielestäni kuvaajien pitäis katsoa tarkkaan teema ja miettiä sopiiko kuva siihen.
Mua ärsytti ne kuvat jotka on esillä jo muutenkin aukeassa. Pitäis laittaa sääntöihin että aukeassa aikaisemmin julkaistuja kuvia ei saa laittaa kuukauden teemakuviin.


"Yksinäisyyden luulis olivan helppo kuvata..."
Aihe oli kylläkin "Yksin", ei "yksinäisyys" ja niillä on vissi ero, mikä ei selvästikään ole selvillä monellekaan arvostelijalle.
"Aihe oli kylläkin "Yksin", ei "yksinäisyys" ja niillä on vissi ero, mikä ei selvästikään ole selvillä monellekaan arvostelijalle."
Eikä monelle kuvaajallekaan.
Joo, aihe oli "yksin", ei "yksinäisyys", ei "yksinäinen" eikä varsinkaan "yksi"... Minä en ymmärrä miten joku vene tai sieni tai lato tai lehti tai kukka voi olla "yksin".
Myönnän että meni sanat vähän solmuun, mutta periaatteessa valokuvassa "yksin" ja "yksinäisyys" on aika lailla sama asia.

Mä miellän sanan "yksin" sellaiseksi että kohde- esine, tai ihminen tai mikä nyt lieneekin, on yksin. Silloin kuvasta pitäis myös saada ajatus että kohde todellakin on yksin, eikä heti vieressä ole mitään eikä ketään.

Voihan ryhmäkuvastakin rajata muut pois ja silloinko kuva täyttäis teeman kriteerit?

Kuvissa on monta hyvää kuvaa, kuten kirjoitin mutta en vaan löydä myöskään "yksin" -teeman ajatusta kaikista.

Mä luulen että teemana "yksinäisyys" olis voinut olla parempi vaihtoehto, se olis antanut enemmän teemaan sopivia kuvia. Yksin on niin julmetun laaja käsite, kaikkihan on tavallaan yksin.


32 kuvaa alle kakkosen keskiarvolla?
Mistä se kertoo?
Vaikeasta teemasta?
Huonoista kuvaajista?
Jostain muusta?
Muutama helmi joukossa.
Mahtavaa kun oli näin suuri osallistujakaarti.
Onhan se kiva, että osallistutaan. Löysin joukosta muutaman kuvan, joissa teema ja kuva toimii yhdessä. Ja sitten hirveästi kuvia, joissa ei oikeastaan kumpikaan toimi.

Mun lemppari on To Observe Oneself. Toro on hieno kuva, mutta en siitä teemaa kovin helposti löydä.
Olettaen, että tässä on edustava otos aukealaisten otoksia, niin aukealaisten kuvat on aukealaisten mielestä keskim. keskinkertaista huonompia. Mikäs sitten on standardi, joka määrää keskinkertaisen?
Tiedä sitten mistä tämä pisteiden ruuhkautuminen asteikon alapäähän johtuu. Laiskuudesta? Typeryydestä? Kateudesta? Verrataan kuvia suurten mestareiden (ja/tai omiin) kuviin?
Teemanäyttelyissä mielestäni (ja minähän olen tunnetusti lähes aina lähes oikeassa ;)) vertailua pitäisi tehdä näyttelyn sisällä, ts. katsotaan ensin näyttelystä keskinkertaisin kuva ja lätkästään sille kolmonen ja muita verrataan sitten tähän keskinvertokuvaan. Helppoa, eikö totta? Toinen järeämpi keino olisi minimi/maksimi pistemäärä, joka olisi annetava koko näyttelylle, vaikka 3p./kuva, jollain pienellä joustovaralla.
Muuten näyttely oli aivan kelpo kamaa vaikkakin ennalta-arvattavaa, tosin jäihin jäänyt kuusimetrinen meriläinen 2-tahti-wikströillä puuttui, ei tainnut keneltäkään löytyä arkistosta:).
Eihän se noin voi mennä.
Jos kolmosen määrittely on "keskinkertainen" ja nelosen "hyvä", niin en kertakaikkiaan voi antaa kuvalle kolmosta jolla ei ole mitään annettavaa, ei sovi teemaan ja teknisestikin erittäin heikko.
Sillon tulee väärä kuva.
Miksei näyttely vaan voi olla keskimääräisesti heikkotasoinen?
Jos katsoo "valokuvauksen kuukausiteeman" näyttelyiden keskiarvoa: http://aukea.net/kayttaja.php?id=7607&sivu=2
Niin kyllä siitä voi vetää jonkinasteisen johtopäätöksen keskinkertaisen keskiarvosta.
Karvan alle kolmonen näyttäisi olevan.
Oliko sitten syynä tämänkertainen teema, joka pudotti kyseisen näyttelyn keskinkertaisen alapuolelle vai mikä mahtoi olla...
Mitä noista pisteistä tai keskiarvoista, ei niillä ole väliä. Itse miellän tämän hauskaksi/mukavaksi piristeeksi, vastineeksi muille hommille.
Kiitokset vain "Veturille" joka viitsii hommaa hoitaa, ilman hänen panostaan ei tätäkään piristettä olisi.
Ehkä tämä aihe on ns. helppo, lähes kaikesta voi vääntää "yksin" teeman, katsotaan kuinka seuraavassa käy?
Toivottavasti sekin vetää paljon erilaisia kuvia.
Ihan hyvä vaan että teemaan tuli paljon kuvia. Kuukausiteema näyttää kiinostavan kuvaajia.
Mutta usein aihe on ollut aika vaikea ja mä koen että ei tämäkään aihe kovin helppo ollut vaikka siltä äkkiä tuntuukin.
Aihe saa olla kinkkinenkin, se antaa niin kuvaajille kuin katsojillekin enemmän mielenkiintoa.

Ja mikäs mä oikeestaan olen mitään sanomaan kun en itse ota yleensä osaa näihin kuukausiteemoihin. Syy yksinkertasesti se, että en ikinä osaa kuvata mitään mitä pitäis kuvata!
Multa puuttuu ilmeisesti kokonaan mielikuvitus:((
Enpä osannut kuvata edes yksinäistä.

Hienoa että näin moni otti osaa, siitä kaikille kuvaajille paljon plussaa!

Niin ja veturi tietenkin myös ansaitsee suuret kiitokset:)
En nyt Päivi-Marita tarkoittanut pelkästään sinua kun kritisoin, ettei ymmärretä eroa sanojen "yksin" ja "yksinäinen" välillä. Kun käy näyttelyn läpi ja lukee kommetit niin näkee, että nuo sanat samaistetaan jostain syystä. Tässä eräs ykköskommentti: "en oikein usko, että se on kauhean yksin kumminkaan, oikeesti tykkää olla tuossa"
Niinpä niin! Eikö yksin saa olla kivaa? Itselläni tulee ensimmäiseksi yksin-sanasta assosiaatio, johon kuuluu nojatuoli, hyvä kirja, viinilasi ja minä itse. Jos olisin mennyt kuvaamaan tuollaisen, olisin saanut pirusti ykkösiä ja kasan törkykommentteja, koska kuvassa on mukavaa, vaikka siinä pitäisi olla surkeeta, ahdistavaa ja masentavaa! (Sinä et sentään niihin törkykommentteihin syyllistynyt)
Mun mielestä näyttely oli hyvä mut kommentoijat ja pisteyttäjät tekivät siitä farssin.
Pidän hieman "erikoisena" Tuota pisteytystä. Että tuosta vaan, teemaan osallistuja voi
mennä viskomaan ykkösiä toisille? Toivottavasti selkäranka pitää.
Siis onko kyseessä sittenkin kilpailu?
Kilpailu? Sinä sen sanoit, en minä. Demokratian ongelma.
Tuntuu vain vieraalta, oli se sitten vitonen tai ykkönen...
Ehkä mä olenkin kommunisti?
Mä en pisteytä juuri koskaan kuvia.

Muutamalle olen antanut joskus pisteitä jotka on joko ihan hurjan hyviä tai sitten pari kertaa ykkösen kuvalle joka on mun mielestäni ollut vain sen arvoinen ja olen sen kyllä kuvassa maininnutkin.

Ite olen sitä mieltä että koko pisteytyksen vois lakkauttaa ja joskus siitä kirjoittelinkin tuolla keskustelusivuilla, en muista oliko vanha vai tää nykyinen aukea.

Tää ei ole missään tapauksessa kilpailu ja sen takia kommentti on tuhat kertaa parempi tapa kun naputella turhia numeroita.
Mun mielestäni kommentti "hyvä kuva" on parempi kun napauttaa jokin numero ilman mitään sanottavaa.

Kun kuitenkin pirullisia ykköstykittäjiä on palstalla iso lauma niin mitä järkeä yleensäkään pisteytyksessä on?
Samaten oon sitä mieltä että nimettömät kommentit ja kirjoitukset olis palstalla kiellettävä. Nimettömyyden taakse on niin hemmetin helppo piiloutua, mutta mitä hyötyä siitä oikeasti on?
Miks pitää kommentoida nimettömänä kun kuitenkin on kirjautuneena palstalle?

Oon munannut itseni tällä palstalla useaan kertaan mutta entä sitten...
Ainakin oon tehny sen rehellisesti omalla nimelläni:)

Itse olen koittanut tässäkin näyttelyssä tuoda esiin kommenttina, miksi pisteytän. Jos en ole kommentoinut, en ole myöskään pisteyttänyt. Toisaalta aina kommenttini ei edes merkitse, että olisin antanut pisteitä.

En ole iloinen tästä isosta osanottajamäärästä, kun se tuotti niin paljon teemaan sopimattomia kuvia. Kyllä sellainen vie heti pisteen pois mun arviossani. Olisi ollut kiva kommentoida enemmänkin ajatuksella, mutta tää näyttely vain oli niin pirun uuvuttava.

Ja nuo pisteetkään eivät kerro koko totuutta. Haluaisin nostaa näyttelystä kaksi helmeä: "This is the life" ja "kaksin ois varmaan mukavampaa olla yksinkin". Noissa molemmissa on erillisyyden tunne ja ilkikurista huumoria, mistä tykkään.
ei varmasti aivan kaikkein helpoin aihepiiri kuvanollistaa teemaa; "yksin". suunnaton äiditön alakulo tuskissaan jossain pimeässä nurkassa kyhjöttämässä ihan yssikseen, sitenhän se kait enimmäkseen meiltä moneltakin mielessä ekaksi ajatukseksi tuosta taittuu. ja miksei, onhan se juuri toki sitäkin laadultaan. eikä varmasti valokuvataiteessa(kaan) se kaikkein harvinaisin otoksen kohde, saati sitten siitä tuotettu julkaisukaan. vaan pahuksen vaikea tunnelmaa tai tunnetilaa "yksin" on sittenkin kennolle taikkas filkalle näyttävästi vangita, ellei tyydy ihan kaikkein sen ilmeisempiin elementteihin ja tunnusmerkkeihin. ja sikäili olen kohtuullisestikin samaa mieltä erään palauttelijan kanssa tossa aiemmin, että ei välttämättä niinkään väärin lähestyä tätä(kin) aihetta jopa hieman toisinkin etsimin nähtynä.

itse tuumin vieläkin, että "yksin" taittuu kyllä melko sujuvasti yksinäisyydeksikin, karkaamatta vielä teemasta ihan tolkuttomasti kuitenkaan. jälkimmäistä voi harrastaa kaiketi myös suuremmankin sakin keskellä, mutta silloin ei niin kympillä tehdä ihan sitä samaa ainakaan yhtä suurella innolla kuin mitä ne toiset tekee, ja se tekemättömyyden innottomuus taas pitäisi sitten osata valokuvata niin että tuntuu ja näkyykin. mutta toisaalta taas, jos.......=)

onko sillä eroa, onko julkaistu kuva vielä puoliksi photarissa vai arkistoista kaivettu, sillekään en niin suurta painoa ite anna. omantuntoinen ennenjulkaisemattomuus on jo varsin hyvä rimankorkeus näillekin. onko kuvaaja onnistunut vangitsemaan aiheensa tai eikö, eiköhän se piankohta täällä viimeistään sitten lopullisesti selkiydy....=)

ei kait tää nyt niin ryppyottasta homma pidä olla, tän fotaamisen, eikä sen puoleen ton arvostelunkaan, pisteillä tai edes ilman. kunhan ei nyt suorastaan ilkeillä koko ajan haluta, tai pidetä se ykkönen teipattuna pohjaan alati. jaksan nimitäin uskoa edelleenkin, että muutamia vuosia aktiivisesti kameraamista harrastanut itekkin osapuilleen etukäteen tietää, tuliko lähetettyä jossei nyt huippukuvaa taas silläkään kertaa, niin ehkä sitä suunnilleen kolmosen matskua kuitenkin. ja enemmän noista osin koeluontoisista esityksistään saanee tarvittavaa feedbäkkiä, kuin siitä ilmiselvästä täyden vitosen "yksin" kuvastaan....=D

vaan toi on Päivi kyllä ihakseen totta, että noi nimettömät sais jättää kokonaakin pois käytöstä....ne kommentit siis...=)
Naulasit asian rimaan!
Kuvat sai kyllä ihan normaaleja aukean pisteytyksiä, en ymmärrä miksi siitä valitetaan. Ennemmin minusta pitäs miettiä ihan tosissaan sitä, että onko tämä näyttely jatkossa tällainen "valokuvaajien idols" jossa toinen toistaan heikommat ihmiset yrittää kuvalla kuin kuvalla saada nimeään näkyviin (vaikkei se edes näy). VAI että pitäisikö tämä näyttely olla keskivertoa paremmille kuville, se että aukealaiset yrittäis tässä parhaansa ja nostais sitä itsekritiikkiä vähän ylemmälle tasolle? mikä sitten on keskivertoa parempi? Ja riittäisikö sitten enää osallistujat?
Vai olisiko se vaihtoehto, että aiheet laitettaisiin niin vaikeiksi, ettei kuvia tulisi juuri kahtakymmentä enempää. Kuka nyt tällaista jaksaa tosissaan loppuun asti katsella?
Vai pitäisikö ylläpidon pikkusen tiivistää seulaansa. Kyllähän tästäkin näyttelysta jo laadun perusteella olisi muutaman voinut ihan hyvällä omallatunnolla poistaa, eikä se vähän vaikeammin tajuttava taide olisi ollenkaan vaarassa.
Tuo aukean idols olisi hauska formaatti. Esikarsinnoista karsittaisiin aina ne surkeat tapaukset pois.
Esimerkikis tästä nipusta kaksi parasta pääsisi jatkoon jne.
Kerran kuussa vaihtuisi teema. Vuoden jälkeen olisi semifinaaleissa 24 kuvaajaa joista tippuis 4 kerralla pois.
Valokuvaus ei ole kilpailua, mutta näin siitä vois helposti tehdä sellaista.
Nyt moni näkee punaista, mutta tää oli tosiaan vaan ajatusleikki.
Eihän Idolsissakaan paras laulaja pääse aina jatkoon. Pitää olla persoonaa ja ties mitä.
Sama kuvauksessa. ;)
Älkää suuttuko
Ensi kerralla lupaan tarkastaa kirjoittamani tekstin kirjoitusasun ja kielioppivirheet ennen lähetystä.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.3 (3481 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty