Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Elämää luonnossa 2008

Ville Alatalo

Luontokuvia Itä-Suomesta

Nokkosperhonen

Keskiarvo: 2.4
orva2.jpg

Keskiarvo: 2.3
Amiraali

Keskiarvo: 2.1
Ketohopeatäplä

Keskiarvo: 2.4
Täplälampikorento

Keskiarvo: 2.6
Sulo pikkuvarpunen

Keskiarvo: 2.4
Lummelampikorento

Keskiarvo: 2.4

Annetut kommentit

Tässä sarja luontokuvia Itä-Suomesta. Näistä hyvin yleisiä ovat nokkosperhonen, orava, ketohopeatäplä ja pikkuvarpunen. Komean amiraalin näkee vain harvoin ja lummelampikorento ja täplälampikorento ovat harvinaisia lajeja ainakin tällä alueella. Lummelampikorento on EU:ssa rauhoitettu.
Elämää luonnossa ..... hmm mielestäni kuvat ei juurikaan kerro elämästä luonnossa vaan pikemminkin esittelee "eläimiä" luonnossa. Kuvat sinällään kohtuullisia "peruspönöjä". Varsinkin perhoskuvien kuvakulmat jättää parantamisen varaa. En pisteyttänyt kuvia, mutta kokonaisuudelle 2p.
Ei mitenkään erikoisen hyviä kuvia, mutta pisteitä siitä että en käsitä miten jollakulla voi olla kärsivällisyyttä vaikkapa perhosten kuvaamiseen. Miten on mahdollista saada perhosesta edes noin hyvä kuva? Minulle täysin tuntematon ala tämä, ja siksi hienoa.
Minä kuvaan pääasiassa käyttäen monopodia ja teleobjektiivia ja valitse kohteita, jotka ovat noin metrin korkeudella. Silloin se on helppoa. Olen nähnyt perhoskuvaajia, jotka ryömivät varovasti ja hitaasti kuin leijona saalista vaaniessaan vatsa maata kyntäen päästäkseen kuvaamaan perhosta läheltä ja matalasta kuvakulmasta. Sillä tavalla saa todella tarkkoja kuvia esim. kun käyttää laadukasta makro-objektiivia. - Joo, kärsivällisyyttä ja viitseliäisyyttä puuttuu!
Ihan mukavahan näitä eläinkuvia on katsella. Valokuvina kolme viimeistä, eli nuo korennot ja varpunen miellyttävät itseäni eniten.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.35 (144 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty