Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Saariston lintuja

Kari Leo

Olin Antti Partasen vieraana Merikarvialla 30.6-1.7.2007. Tässä reissun kuvasatoa.

Meriharakat

Keskiarvo: 3.1
Kalatiira

Keskiarvo: 3.8
Kyhmyjoutsenet

Keskiarvo: 2.9
Riskilä

Keskiarvo: 3.8
Lapintiira

Keskiarvo: 3.5
Karikukko

Keskiarvo: 3.9

Annetut kommentit

Hyvää jälkeä!
Antilla taitaa olla hyvät mestat.
Karikukkokuva on aivan huippu eikä muutkaan kaukana perässä laahaa.
Kari, Karikukko-kuva on todella hieno tilannekuva, mutta Kalatiira ja viimeisenä oleva Karikukko tekivät minuun suurimman vaikutuksen pehmeän aistikkaalla maalauksellisuudellaan. Hieno sarja!
Korjaus edelliseen kommenttiini: siis Riskilä-kuva on se hieno tilannekuva.
Näiden takia täällä jaksaa kuvia selata.. kiitos elämyksestä.
täytyypä myöntää että vaikka en ole luonto kuvista ollut viimeaikoina niin kiinnostunut, on tämä esimerkki siitä että luontokuvatkin voi tehdä mielenkiintoiseksi ja näyttäviksi.. kyllä aukean muu lintukuva anti kalpenee näiden rinnalla.
Upea sarja!!! Olen utelias, millaisella kalustolla kuvaat? Kuvien tekninen laatu on aivan huippua sekä sävyt ja rajaukset kohdallaan.
Moi! Kuvat on otettu Nikon D200:lla ja AF-S 300mm 1:4D:llä.
Kiitos tiedosta, D70s:llä ja vanhalla Sigma 300mm f4 ei kyllä saa ihan näin hienoa jälkeä.
Näyttely täynnä upeita kuvia! Näitä oli mukava katsella.
Upeita kuvia!

Iljan kanssa vähän samoilla linjoilla. Vaikka ei luontokuvat (luonto muuten kyllä) yleensä hirveästi kiinnosta, niin kyllä silti näin upeaa näkemystä on hieno katsoa.
Aivan upeita kuvia. Meriharakka ja karikukko ovat suosikkejani. Ihmettelen todella, miten näille voi antaa ykkösen.
Olkoonkin, että viimeistelin just yhen luontokuvakirjan lukemisen, enkä täten enää osaa katsoa vähään aikaan normaaleja tirppakuvia, voin sanoa olleeni pettynyt... Piiraisen Paulan hiljattainen näyttely vakuutti selkeällä 'henkimaailman' otteellaan, mutta nämä sen sijaan vaikuttavat hieman insinöörimäisiltä lajintunnistuskuvilta. Näissä ei jotenki oo sitä lovea.
Karikukossa on kyllä henkeä ja heleyttä. Ehkäpä kuvien nimet johdattavat Jannen ajatukset "lajitunnistuskuviin"?
Ei, kyllä ne itse kuvat on.
Toinen ja viimeinen kuvat ovat ne sarjan parhaat. Toisessa harmittaa tuo siipien katkaisu. Muut ovatkin sitten jo melko normaaleja tirppa kuvia joista puuttuu se "jokin"
Hyvä sarja, johon tuo kyhmyjoutsenkuva ei oikein hyvin istu, koska se on niin tavanomainen. Toisaalta taas karikukkokuva on niin hyvä ja selkeästi muun sarjan yläpuolella, että se olisi ehkä kannattanut laittaa aikanaan esille yksittäiskuvana. Nimittäin siinähän olisi ilman muuta ollut ainesta Aikojen parhaisiin (ainakin jos olisit poistanut sen heinän linnun pään edestä) sitten kun sekin lista uuteen Aukeaan ilmestyy. Ja mun silmiini karikukkokuvassa on sitä Jannen mainitsemaa lovea, vaikka sarjan muista kuvista se taitaa puuttuakin.

Muistan vanhalta Aukealta useampiakin näyttelyitä, joissa oli vastaavalla tavalla muita huomattavan paljon parempi yksittäiskuva ja jotka olisin kovin mielelläni nähnyt Aikojen parhaissa sen sijaan, että kyseiset kuvat painuivat näyttelyn mukana arkiston uumeniin.


Antti, oot ihan oikeessa tosta, että kyllä siinä viimesessä kuvassa pilkahtaa se love, tai rakkaus. :) Jostain syystä mua häiritsi toden teolla se korsi vaan sen kasvojen eessä.. En saanu niin vahvaa kontaktia siihen tipuseen.
Näyttely muistutti taas loppukesän meriseikkailuista. Todella pirteitä otoksia. Ajoitus mielestäni taikasana.
Varsinkin "Lapintiira" teki vaikutuksen. Toimintakuvat ovat erittäin onnistuneita. D200 + 300mm f4 ei ole edes niitä nopeimpia yhdistelmiä, joten tämä on hatunnoston arvoinen suoritus. Kateeksi käy, tällaista pitäisi nähdä useamminkin.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.52 (381 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty