Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Kesä ja kärpäset

Micko Castrén

Kokoelma kesän aikana kuvaamistani örrimörriäisistä. Peruspönötyksiähän nämä on, mutta näissä suurennuksissa luovuus jää valitettavasti useammin taka-alalle kun pitää keskittyä edes jonkunlaisen kuvan saamiseen.

Nimettömät kommentit toki sallitaan, koska kaikilla on oikeus omaan mielipiteeseen! :-)

Toivottavasti tykkäätte näiden örrimörrien lähemmästä tiirailusta! :-)

01

Keskiarvo: 3.3
02

Keskiarvo: 2.5
03

Keskiarvo: 3.2
04

Keskiarvo: 2.8
05

Keskiarvo: 2.6
06

Keskiarvo: 2.5
07

Keskiarvo: 3
08

Keskiarvo: 2.9
09

Keskiarvo: 3.4
10

Keskiarvo: 3.4
11

Keskiarvo: 3
12

Keskiarvo: 4.2
13

Keskiarvo: 3.9
14

Keskiarvo: 3
15

Keskiarvo: 2.9
16

Keskiarvo: 2.5
17

Keskiarvo: 3
18

Keskiarvo: 3.2
19

Keskiarvo: 3.2
20

Keskiarvo: 3.5

Annetut kommentit

Mielestäni vois paljon karsia, mutta joukossa oikeinki hyviä. Oma suosikkini on nr.12.
Harvoin, jos ikinä, jaksaa katsoa 20 kuvan näyttelyn alusta loppuun. En pisteyttänyt ekalla kerralla, mutta yhtään heikkoa lenkkiä ei tullut vastaan. Mahtavaa työtä ja kuva 09 pääsi minun suosikikseni.
Mahtavaa! Näitä jaksais kattoo suuremmallakin resoluutiolla.
Kiinnostaisi olivatko kaverit vielä elävienkirjoissa kuvanotto hetkellä?
Näitä oli mukava selailla. Pari olisin ehkä jättänyt pois, liika epätarkkuus häiritsee, vaikka näissä kuvissa ei olekaan kamalasti aikaa tarkentaa:) Olisi kiva tietää että mikä objektiivi sulla on näissä kuvissa? Mun suosikiksi nousi nro 12, jolle pitkästä aikaa vitosen annoin. Siinä on tarkkuus oikeassa kohtaa ja koko elukassa, musta tausta sopii ja lehden ja vesipisaroiden sumeus sopii myös. Näitä on aika vaikea ottaa. Pidin myös kuvista 13, 14, 11, 18, 19 ja 20.
Kimmo Hellström: Kaikki hyönteiset ovat kyllä olleet elävien kirjoissa ja luonnossa kuvattuja. Mitään apukeinoja ei siis ole tuurin lisäksi ollut :)

Heidi Mervasto: Canon MP-E 65mm f/2.8 1-5x Macro. Tarkoitatko epäterävyydellä syväterävyyden vähyyttä? Valitettavasti yksittäisillä valotuksilla tuota ei saa kasvatettua. Joissain tässäkin galleriassa esillä olevissa kuvissa maksimisyväterävyys aukolla f/16 olisi ollut viidesosamillimetrin luokkaa! :-)

Kiitos kaikille kommenteista! :-)
Totta, noin pienellä aukolla noin pieniä ötököitä.. Juuri sitä syväterävyyttä mietiskelin. Elukan pitäisi olla täysin paikoillaan jotta voisi laittaa ehkä hieman suuremman aukon ja reippaasti valoa ja jalusta.. Pyydähän kavereita olemaan hetki nätisti poseeraamassa:) Todella haastavia kuvia. Varsinkin jos luonnossa olet kuvannut. Mäkin haluan macro-objektiivin.. Ja taidon kuvata näitä. =
Tuohon edelliseen piti tulla hymynaama, ei pelkkä on-merkki =) Joka tapauksessa hienoja kuvia ja äänien määrää tulkitessa ihmiset ovat huomanneet nämä.
Mä pidin näyttelystä. Ötiäisistä löytyy yllättävän hauskoja ja jopa kauniita piirteitä.
Mielenkiintoista:)
Kuten itsekin sanoit, "peruspönötyksiä", joissa "luovuus jää usein taka-alalle", mutta siitä huolimatta laadukkaita ja oikein kiintoisia ötökkämakroja, jotka omalta osaltaan paljastavat luonnon ihmeellisyyttä.
Hieno sarja lähikuvista. Harvan viitseliäisyys riittää tähän tai taito. Macrot on oma maailmansa ja uskon sen olevan ainakin yhtä vaikeaa kuin kuvaus yleensä tai sitten vähän vaikeampaakin, tai sitten ei.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.09 (425 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty